fråga

Vad går du för linje på gymnasiet? för att ens ha behörighet till veterinär utbildningen krävs ma.D fy.B och kemi.B Och plus dessa oerhört jobbiga kurser Måste man ha mvg i alla kurser och läsa extre meriterande kurser ifall man ska komma in på betygen. om man läser upp betygen/kompletterar på komvux så hamnar man i en annan urvals grupp som det är ännu svårare att komma in på utbildningen. Jag själv läste nv och har helt okej betyg, men kom inte in iaf. så nu satsar jag på att skriva ett jättebra högskoleprov istället och hoppas innerligt att det går vägen :)
 
Svar: Biologi B krävs väl oxå? Jag går hästhållning. Jag valde att inte läsa natur på gymnasiet då jag var extremt skoltrött i 2an, det var i 2an man kunde välja natur eller att fortsätta på häst. Då var jag heller inte säker på fall jag skulle vilja bli veterinär och skulle aldrig lägga ner så mycket tid som det behövs. Så nu läser jag häst och så har jag valt matte C. När jag tagit studenten ska jag läsa naturvetenskapliga basåret på högskolan så jag kan läsa dom kurserna.
 
Jag är medveten om att man måste ha MVG i alla kurser eftersom det är så få plater och bara ett ställe här i sverige som man kan söka till. Annars funderar jag på att söka utomlands.

sydafrika

Är hemma från skolan idag, har jätte ont i huvudet.. Jag är så uttråkad just nu, det finns ju ingenting man kan göra... Innan när jag var hemma från skolan tyckte jag det var jätte skönt och skolkade därför för mycket. Men nu tycker jag bara det är jäkligt långtråkigt och är hellre i skolan. Kanske kan sluta skolka detta året för en gångsskull :p
 
Jaja, eftersom jag inte har nåt att göra kan jag lika väl uppdatera lite här! Dock vet jag inte riktigt vad jag ska skriva?! Ehm...Jo kan berätta att jag ska åka utomlands på nyårsafton. Min bror har fått jobb i sydafrika och flyttade ner dit för någon månad sen och då ska vi, jag, mamma, pappa och min pojkvän åka och hälsa på honom :) Rätt coolt, har aldrig vart i sydafrika!!
 
Sist jag var utomlands var 2011 då vi var i USA, i seattle och hawaii :D Hittade ngra bilder från det som låg i arkivet!
 

en liten rolig sak :)

Jag har praktik på vaggeryds hästklinik nu vilket är jätte roligt och lärorikt :) Jag vill verkligen bli veterinär och ska verkligen försöka komma in på veterinärlinjen sen.
 
En liten rolig sak som hände var några som skulle åka hem hade lastproblem. Dom höll säkert på 1 timme och testade allt (jag satt och hade lunch så jag såg när dom försökte), longerlinor, droga hästen och försöka putta på den (dom var typ 5 stycken) osv.. Sen tänkte jag ge det ett försök och hjälpa dom eftersom dom inte verkade få på hästen. Jag tog bara en kedja och ett spö, jobbade hästen lite fram back, flytta åt sidan och sen gå på. Den gled ut till höger hela tiden så jag petade bara med spöt tills den rätat upp sig (fick upprepa detta några gånger) till slut gav den sig, började tänka framåt och gick på! :) Detta tog kanske 5 minuter :) Sen fick jag applåder och allt haha, jätte kul att man lärt sig något iallafall! :) Tack vare att appis var svårlastad och jag fick hjälp med att lära mig hur man skulle göra så har jag lärt mig detta nu! :)

lite uppdatering :)

Heeeeej :D
 
Det var ett tag sen jag uppdaterade här nu. Men nu ska jag försöka komma igång igen. Tänkte skriva lite om mitt projektarbete som jag har i skolan :) Först tänkte jag fortsätta lära pappa rida och målet var att starta en klubbis på 90cm men nu har jag valt att lära appis och tess olika trick och rida dom löst. Det är framförallt appis jag kommer rida löst och tess kommer nog bli mer trick :) Jag har ju tränat lite tidigare men tappat motivationen så därför valde jag detta så jag verkligen blir motiverad till att fortsätta hela året :)
 
Jag har börjat lite smått att läsa tobbe larssons bok ''lydnadsträning för hästen'' och börjat med övningarna där. Han tycker att man ska ha ett ganska långt spö som jag inte haft tidigare och appis blev väldigt spänd och stressad av det. Så de jag fokuserar på nu med henne är att hon ska acceptera spöet och även andra föremål (typ påsar/presenningar osv..). Hon ska stå helt avslappnat och inte spänna sig eller stressa upp sig :)
 
Tess har jag inte testat dom övningarna med än men jag tror att hon kommer att vara mer avslappnad än appis och kan gå vidare fortare :)
 
Kommer att skriva mycket om projektarbetet här hade jag tänkt. Jag kommer att sätta upp mål senare vilka trick dom ska kunna och hur mycket dom ska kunna när jag rider löst, när jag läst lite mer om allt :)
 
Här kommer lite gamla bilder från när jag har tricktränat/ridit löst :)Ute på en ridtur :)

På tess <3

Fluffman ;)


sommar

Här kommer några ovisade bilder :)
 
 

RSS 2.0