hoppträning 28/11

Igår på hoppträningen jobbade vi med traven i början. Små volter i varje hörn och sen små små serpentinbågar. Aqua kändes helt okej men släppte bettet lite väl mycket och i dom små serpentinbågarna blev det väldigt vingligt.
 
Sen jobbade vi med små hinder och hoppade en serie. Avslutade med en liten bana. Det kändes ganska bra igår i hoppningen, lite sämre mellan hindren då hon släppte bettet. När vi hoppat serien två gånger på raken så flåsade hon jätte mycket så hon behöver nog stärkas ganska mycket och hoppa lite sånt! När vi avslutade med banan kändes det väldigt bra. Upp mot sista hindret hade jag lite mer skänkel i anridningen och då hoppade hon mycket bättre. Jag glömmer att hålla om med skänklarna och det syns ganska tydligt upp mot näst sista hindret där jag tar tillbaka henne utan skänkel och då tappar vi allt tryck och det blir ett dåligt språng.
 
Ska nog hoppa ganska mycket med bom innan hindret för att hjälpa till att komma i en mer samlad galopp och behålla trycket, för det hade vi in i serien :)

tränat

Hopptränat Aqua idag och det gick faktiskt väldigt bra :) Ska skriva mer om det imorgon och lägga upp en liten film! Nu måste jag soooova. Godnatt :)

äntligen

I helgen ska vi åka och hälsa på denna filuren ;) Ska bli kul för jag har saknat henne :( Min fina!

dagens ridpass och en fråga

Aqua red jag ut barbacka på hackamoret idag, vi skrittade bara en sväng i skogen och på vägen :) Imorgon ska hon hopptränas!
 
Appis red jag i ridhuset. Hade sadel idag och hon såg inte särskillt nöjd ut när jag hade sadlat haha ;) Rider henne för det mesta barbacka då hon trivs bäst så. Men idag blev det sadel. La fram två bommar på långsidan med 17m imellan. När jag travade över dom gjorde jag halt mitt i mellan för att träna lydnaden. I galoppen växlade jag mellan 5 och 6 galoppsprång.
 
Jobbade mycket på voltspår med att hon skulle spåra och inte sätta in ett bakben eller skjuta ut bogen. Hon kändes fin vissa stunder, men lite stel i högersidan. I galoppen var hon fin i högervarvet men i vänster sprang hon mest. På rakt spår var hon så sne man kan vara ;) Så just vänstergaloppen över bommarna gick inte så bra, men högergaloppen kändes helt okej. Mycket jobb med henne nu tills vi är tillbaka där vi var i våras! :)
 
Fick en fråga om Aqua, om jag var medveten om att hon helst landar i vänster galopp i högervarvet och ja det har jag märkt. Jag tror det handlar om en balansgrej samt att hon har lite svårare att hålla sig rak i högervarvet. Hon är ganska obalanserad att rida just för att hon inte alltid går fram till handen. Så problemet i sig är inte att hon landar i fel galopp utan att hon helt enkelt inte är i balans. Det är vad jag tror iaf ;) Så mycket jobb med små hinder och dressyr=markarbete så kommer det nog lösa sig senare!

måndag

Pappa och jag skrittade ut en sväng i skogen/vägen och sen avslutade på banan.
 
Jag red Aqua, hade gramanen ute i skogen. Hon känns bara bättre och bättre fram till handen för varje dag. Det är jätte nyttigt för henne att rida på små stigar och i uppför/nerförsbackar just för att hon ska gå rakt fram till bettet och inte åla sig fram och gå rakt ut i skogen in i ett träd typ :p Lite så blir det ibland. Men det kändes helt okej idag.
 
Sen red vi på utebanan. Tycker bara gramanen är bra att rida på i början tills hon tagit stödet, sen är den bara ivägen. Red över 4 travbommar och galopperade över ett litet hinder. Hon kändes fin på banan också! Jobbade mycket i galoppen med rakriktningen och att hoppade det lilla hindret på en 8a. ganska små volter för att hålla galoppen, få med bogen och ha kvar stödet. Vilket funkade jätte bra för det mesta. När hon hade kvar stödet i hela anridningen fick hon jätte fina och runda språng!! Men när hon släpper stödet (eller jag som inte rider henne fram till bettet) så tappar vi hela bågen och allt blir bara platt. Men inga såna språng idag ;)
 
Appis galopperade jag lite och hon kändes fin. Imorgon ska jag trimma henne lite på bett. Pappa rider bara henne på hackmore så det har bara blivit ridning på de dom senaste dagarna :)

läsarbilder

Har fått lite fina bilder av er läsare! Tycker det är jätte kul att få såna så måste ju såklart lägga upp dom här :D
 
Denna bilden fick jag av Elise, jätte fin :) Ni kan skicka bilder till henne om ni oxå vill ha något liknande på eran häst :) elise_holgersson@hotmail.com.
Det vänstra fotot är taget av Matilda Ekstrand.

Sen fick jag 3 stycken av Emma, www.nattstad.se/happiee. Jätte fina :D
    
 

film

 Här kommer filmen, bara två korta klipp med mobilkameran.
 
Hoppade en linje på 17,5m, varierade mellan 4-5 galoppsprång på lägre höjd (samma övning som på hoppträningen sist) och sen hoppade jag lite högre på 4 galoppsprång. När jag hoppat linje vände jag snett igenom och hoppade oxern/räcket lite snett för att byta varv och sen hoppade jag linje åt andra hållet. I framridningen kändes hon fin och bjöd fram till bettet väldigt bra. Jag kunde rakrikta henne i galoppen men det är fortfarande mycket jobb kvar.
 
I hoppningen kändes hon också fin :) Inga konstigheter och jag fick fram henne på 4 galopsprång utan problem!

Hoppat Aqua :)

Hoppade lite i ridhuset idag :) hon kändes väldigt framåt och fin! Har lagt upp film på yt, men kan inte lägga in den här när jag bloggar från mobilen så den kommer imorgon!

Här är två bilder så länge! :)


Galoppbanan

Red Aqua till galoppbanan och hoppade lite stockar och jobbade henne! :) hon kändes fin vissa stunder och inte alls bra vissa stunder.. Det positiva va att hon var pigg och framåt! :) Hon var lite tittig på stockarna i början faktiskt men hoppade utan problem :) fick ett stöd i munnen men kändes ibland väldigt tung/stark/stum i munnen. Vet inte varför för hon kändes väldigt fin i torsdag. Antagligen för hon tyckte det var jobbigt!

Sen red jag appis en sväng! Hon var pigg och glad ;) kändes fin som vanligt!


2 hela år

Idag har jag haft tess i 2år :) Känns som vi haft henne mycket längre. Vårat första nästan hela år var ett bra och lärorikt år, men det sista året har hon mest vilat pga skadan. Nu i våras hann vi träna och tävla lite. Känslan på sista hoppträningen sitter fortfarande kvar, allt stämde verkligen och kändes så lätt. Men sen märkte vi ju att hon inte höll, eller att hon behöver mer vila och längre igångsättning.
 
Jag har verkligen lärt mig hur mycket som helst på henne, allt från att hon krånglade när vi skulle rida ut, till att vara tittig, till att inte vara framme för skänkeln. En häst som är tvärt emot appis som gett mig mer kunskap om ridning, hantering och allt. Nu hoppas jag att vi får ett jätte fint föl och att hon sen kan sättas igång för ridning igen. Chansen är väldigt lite men man kan alltid hoppas <3
 
En film jag klippte ihop förra året när jag haft henne 1 år :)
 
Och idag har jag haft Aqua i 2 veckor ;)

dagens ridpass

Appis:
Red ut henne och klättrade lite. Försöker öka klättringen hela tiden så nu i början blir det inte så många och långa backar vi rider. Har börjat med galoppen nu och det finns en jätte bra slinga som är lite lite uppför vilket gör att hon automatiskt måste lägga mer vikt på bak och belastar inte fram lika mycket. Den tar ungefär 1 minut att galoppera så galopperade den upp och skrittade tillbaka och gjorde så två gången. Så det blir som intervaller. Funkar nu i början när hon bara galopperar 2-3minuter men när det blir längre är det bättre att rida till galoppbanan och intervallträna!
 
Hon kändes väldigt fin, lite springig ibland och lyssnade inte riktigt men hon är ganska pigg nu i början ;D
 
Aqua:
Idag testade jag att rida med graman, hade den knäppt på sidorna. Just för att hon inte ska kunna slå sig loss och bara slänga med huvudet i evigheter. Sen oxå att göra stödet tydligare för henne. Det funkade faktiskt förvånadsvärt bra att rida med den. Allt blev mycket stadigare (hon är väldigt slingrig och obalanserad nu när hon inte bjuder fram till handen) och jag fick ett bra stöd till och med någon gång i skritten.
 
Först skrittade vi ut en sväng o klättrade och även travade lite. Backarna är bra hjälp till att få henne fram till handen! Sen red jag lite på banan. La fram en bom innanför spåret så jag kunde träna rakrikningen lite. I traven kändes hon helt okej bra, i vänster varvet började hon tom jobba med ryggen! I galoppen gick det bra i vänstervarvet men sådär i höger. Hon skjuter ut vänsterbogen och sätter in rumpan både på rakt och böjt spår, samt att hon inte vill ta stöd på ytter. Så där har vi mycket att jobba med. Men i vänstervarvet som sagt kändes hon bra och jag behövde inte driva allt jag hade ;) Kändes nästan som hon var lite i balans!
 
Så, mycket att jobba med men det känns som det går framåt redan :)

vad vill ni läsa om? :)

Nu vill jag veta vad ni vill läsa om!! Jag har fått tillbaka motivationen till att uppdatera nu och jag får fler och fler besökare hela tiden vilket är kul :D
 
Så vad vill ni läsa om? Åsikter, vad för ämne? Hoppövningar, vad för typ av hoppövning? Svar på frågor, frågor? Mer filmer, vad för filmer? Tips, tips på vad? osv...
 
Så nu måste ni som vill att jag ska uppdatera lite roligare inlägg svara! :D För behöver lite hjälp med att komma igång igen och få idéer som jag hade innan! :)
 
Saknar tess väldigt mycket :( hoppas jag kan åka och hälsa på henne snart, då ska jag nog ta en liten skritt tur på henne :)

Rider

Ute på en barbackatur på Aqua :)


film

 Här kommer filmen ;D Tog med alla klipp, bra som dåliga. Hon är inte riktigt framme när jag skulle hoppa den lilla banan i slutet så hon lägger in ett extra. Men sista gången jag hoppade banan så var hon framme och det var inga problem att rida fram till hindren. Nästa träning blir för fidde om en vecka, längtar :D

dressyrtränat aqua :)

Dressyrtränade Aqua för första gången idag :) Det kändes bra att få hjälp med dressyren då det är de som är hennes svaghet. I början gick det inte alls bra. Hon ville inte ta stöd i varken skritten (vill hon iofs aldrig) eller traven och hon slängde mest med sitt huvud, fick verkligen ingen kontakt. I galoppen sen gick det bättre, där får jag stundtals lite stöd men hon håller inte på och slänger med huvudet hela tiden så man kan komma lite mer till ridning. Red mycket rakrikning på rakt och även på voltspåret för att få henne fram till handen. Det är lite svårt att rakrikta henne när man inte har ett stöd i handen, för då har man bara sina skänklar och sin sits. Men det gick ändå helt okej. Sen när jag travade det sista fick jag faktiskt ett väldigt bra stöd för första gången :) Så då kändes det faktiskt väldigt bra, men hon kräver mycket ben för att komma dit! Ska bli kul att jobba vidare med henne nu tills nästa träning.
 
Hon blev väldigt trött så tur att jag hann klippa henne innan träningen ;) Ska fixa till det sista imorgon som jag inte hann idag. Jag är ledig så hästarna ska ridas ut, aqua ska bara gå lugnt i skritt, trav och galopp. Appis ska klättras lite! Idag red jag henne i ridhuset och hon kändes fin, hon blir mer och mer lösgjord för varje dag :)
 
Har klippt ihop hoppträningsfilmen nu men laddar nog upp den på youtube imorgon så då kommer den ;D

dagen

Tänkte precis klippa ihop filmen från svanteträningen men då hängde sig såklart moviemaker. Sämsta programmet.. Ska se om jag kan fixa det imorgon istället.
 
Idag har jag ridit ut Aqua en sväng i mörkret. Första gången jag rider ut själv på henne och först ville hon inte lämna stallet, men när hon väl gjort det så gick hon överallt. Tur att tess strulat så när jag ridit ut så jag vet hur det ska lösas ;) Sen red jag lite på banan. La fram två bommar på långsidan och växlade galoppsprång, sen hade jag ett räcke på andra sidan. I galoppen kändes hon helt okej och jag kom på lite hur jag ska rida henne. I traven och skritten gick det inte alls. Hon tog inget stöd och bara slängde med huvudet.
 
Hon har varit lite jobbig i hanteringen, i gången står hon och skrapar och trampar runt. Tror det beror på allt folk och hästar som är i stallet. På hennes förra ställe var det mycket lugnare. Men hon gör framsteg hela tiden! :) Kunde göra iordning henne lös idag :)
 
Appis red jag lite på banan oxå! Hon travar just nu 15 minuter och på torsdag ska hon börja galoppera. Jag har tagit det lite lugnare än vad veterinären sa, samtidigt inte för lugnt eftersom det är viktigt att hon musklar sig nu och bygger upp sin kropp! Hon kändes jätte fin som vanligt. Hon sitter fast lite i högersidan efter skadan, sen är hon inte så liksidig som hon var i våras så det jobbar vi på! Hon är så känslig, följsam och mjuk i munnen så det härligt att rida henne efter jag ridit Aqua. Hoppas att hon någongång också blir lika fin, mjuk och känslig ;)

hopptränat :)

Har hopptränat Aqua för första gången :) Vi hopptränade för Svante Johansson på skolan, har aldrig tränat för honom men jag tycker han var riktigt bra :) Det gick väl bra för att vara första gången! Hon behöver ridas framåt hela tiden! I svängarna behöver hon mycket skänkel för att inte tappa galoppen och rytmen. Hon kändes helt okej när jag red fram men hon släpper bettet väldigt ofta, hoppas jag kan dressyrträna snart så jag kan få hjälp med det problemet. För jag tror att när hon går fram till bettet och jag får kontakt med hennes bakben kommer jag att kunna få ihop henne lite mer och då kommer hon kunna hålla galoppen eftersom hon är på henne bakben i balans. Nu vill hon bara sakta av när jag försöker samla för det finns ingen energi att ta av, det finns inget driv fram till bettet. Så det ska vi jobba på nu, framåtbjudning och driv fram till bettet :)
 
Pappa filmade lite men jag lägger nog upp det imorgon istället :)

blandade bilder :)

Här kommer lite bilder från igår :) Vi har mycket jobb med dressyren aqua o jag! Hon vill inte riktigt ta stöd på bettet så hon behöver hela tiden ridas fram till bettet. Traven och galoppen släppte det rätt bra i slutet men i skritten får jag ingen kontakt alls. Antingen skrittar hon jätte sakta, inget stöd i munnen, så lägger jag på lite skänkel och då travar hon iväg i stället. Kan inte ha henne mellan hand och skänkel helt enkelt.

Tyckte denna bilden va så fin på pappa och appis så var tvungen att lägga ut den :)


Klippte appis igår oxå, klippte bara halsen eftersom hon inte går så hårt än! Måste nog klippa manen snart :p
 
Hihi, aqua och min pojkvän :p
 
Idag när jag red appis var hon superfin :) Känns riktigt fräsch nu!! Imorgon om jag hinner innan det blir mörkt blir det lite klättring med appis och sen lite bomarbete i ridhuset. Aqua ska jag skritta ut en sväng och sen rida igenom henne lite i ridhuset. För på onsdag ska vi hoppträna för svante på skolan så då ska jag ha med henne :)

aquatini idag :)

Red aquatini i ridhuset idag, tog några små skutt oxå! Här är ett klipp, ska lägga upp lite bilder imorgon :) Nu ser ni lite hur det nya ridhuset ser ut, det är superfint med jätte bra underlag! Så skönt att ha ridhus nu och att slippa åka till jfk :D
 

min nya häst, aquatini :D

Hon gick igenom besiktigningen + röntgen :D Så nu har vi tagit hem henne! Aquatini heter hon :) Vi släppte ihop med appis och alexandra och allt gick bra. Hon backade mest undan så hon är nog ganska låg i rang, hoppas hon kommer in i flocken sen :)
 
 
 
Visst är hon lite lik tess? ;)

en annan häst jag provade

Ligger hemma med feber och förkylning. Finns inget att göra mer än att sitta vid datorn och kolla tv, kul ;) Någon undrade fall jag har film på andra hästar jag provridit. Vi var riktigt dåliga på att filma denna gången, provade 4 stycken men filmade bara två. Den vi ska köpa och en annan. Den andra som vi filmade blev såld så tänkte att jag kunde lägga ut ett kort klipp på den. 12årig valack som gått 140. Superfin häst med bra tekik och allt. Men det var lite känslig, så därför tror jag att om jag känner mig osäker på något hinder eller om vi skulle krascha så skulle bli osäker själv. Då den krävde lite ben och inramning. Annars var den superfin att hoppa och jätte rolig att rida. Men kändes inte helt rätt. Sen var det en jätte duktig ryttare som tävlade den nu med bra resultat. Tidigare ryttaren hade inte jätte bra resultat med den och dels därför blev det inte den heller.
 

prova heeeest osv... ;)

Provade samma häst som jag provade förra veckan, men idag för fidde. Hoppade bara några små hinder och sen testade han hästen. Han tyckte det var en jätte fin häst som passade mig jätte bra! Han har även sett mamman till denna så han sa att det inte är en häst som bangar för nåt ;) Den hoppar i alla lägen och är säker!
 
Det är ett sto f. 2005 e. Quite easy ue. Robin z, mamman har gått upp till 1,40. Hon har gått upp till 1,30 med placering. Mängder med nollor, aldrig stannat på en enda tävling! Har nog tävlat sen 2010 :) Så hon har rutin och kommer bli en bra läromästare men hon är ändå utvecklingsbar :)
 
Hon ska ju såklart besiktigas och röntgas men hoppas såklart att hon går igenom! Var faktiskt av en ren slump att jag hittade en så ung häst som kunde bli en bra läromästare. Annars har vi bara kollat på hästar som vart 10-12år.
 
Här är ett kort klipp från idag! :)
 

lite uppdatering om allt :)

Okej, jag har fått mängder med frågor om tess, appis, fölet och även frågor om annat. Men nu ska jag försöka klargöra allt lite.
 
- Tess kommer vi att ta föl på till våren, vi kommer att behålla fölet och se vad det blir för nåt. Tess kommer vi att kolla igen hos veterinären och se fall vi kan sätta igång henne. Isånafall så gör vi ett försök. Annars vet jag inte vad vi kommer göra, kanske sälja, kanske låna ut eller kanske ta ett till föl, vi får se! Jag kan skriva lite om hingstarna som vi står och väljer mellan till våren som någon ville :)
 
- Den nya hästen jag köper nu kommer vi såklart behålla några år framöver, appis däremot kommer jag nog låna ut om något år när hon är helt igång och vi ser att allt funkar och att hon inte blir skadad. Jag vill aldrig sälja henne men kan inte ha kvar henne om jag i framtiden skulle vilja ha två tävlingshästar att hoppa lite högre med.
 
- Vi kollade ju tess hos veterinären i torsdags och det fanns väl inte så mycket att säga. Han kollade bara så kotledsinflammationen försvunnit (kom av felbelastning pga ledbandet) och det hade den, sen longerade vi henne på hårt och mjuk och det såg bättre ut än sist. Men sen tyckte han också att vi ska ge henne tid och ta ett föl och försöka sen igen. Appis kollades också och såg riktigt fin ut, frisk på böjprov och helt ohalt på både mjukt och hårt. Så jag fortsätter bara med igångsättningen på henne!
 
 


Här är lite svar på kommentarer också :)
 
Hej!
Det gick inte att kommentera på ditt inlägg längre ner så skriver här istället. Jag läste om din häst som hade skadat ledbandet. Min häst skadade ett ligament (ungefär samma sak som ledband) på utsidan av kotleden bak, under sommaren 2011. Jag lät honom vila helt i ca 9 månader och har sedan satt igång honom extremt försiktigt, mycket långa skrittpass på hårt underlag för att stärka upp ligamentet. Nu är han helt återställd och jag håller på att träna upp honom för tävling igen. Det tog lång tid, men det måste man ge hästarna ibland, de gör så mycket för oss. Ville bara dela med mig av min erfarenhet :)
 
Kul att läsa att din häst blev bra :) Tess ledband är läkt, hon vilade hela hösten och sen sattes igång lugnt. Men veterinären tror att ledbandet inte blivit starkt nog igen vilket gör att ledbandet inte håller leden på plats. Därför är hon halt. Men kanske gav vi henne för lite vila? Hon fick ju inte 9 månader utan 4 tror jag. Så när jag sätter igång henne igen om 1,5 år typ hoppas jag att det är starkt nog igen, väldigt liten chans att det bli det men hoppas kan man ju göra :) Annars får vi hoppas att hon lämnar fina föl istället ;)
 
Hej! Jag ÄLSKAR din blogg och går in på den varje dag. Jag har läst inläggen från Juli 2009 (När du startade bloggen) tills nu. Jag blir alltid lika glad när du har uppdaterat! Du verkar vara en väldigt snäll tjej. (Söt också! :D) Och dina hästar är världens finaste. ÄLSKAR DIG, DIN BLOGG OCH DINA HÄSTAR!!!
/Ditt Fan
 
Hihi, tack så mycket :D Kul med en trogen läsare :D
 
Hej! Jag såg dina tidigare inlägg om trickövnningarna och blev väldigt inspirerad. Har en syster vars häst kan en del trick, men med min Viktoria har jag helt enkelt inte kommit mig för att börja än.

Nu fick jag i alla fall en liten spark - jag vill också! Dessutom tror jag att det är himla bra att ha lite träning med sig i ridningen, och i annat markarbete. Nästa ridpass byter jag till ett trickövningspass, så är nog Viktoria en stjärna snart
 
Kul att kunna inspirera er som läser :) Alltid roligt att kunna variera och göra något annat än att rida varenda dag :)
 
Hej! Vilken fin blogg du har och såå fina hästar! <3 jag skulle bli jätteglad om du hjälpte mig med en sak, för jag har liksom letat runt på internet i en evighet för att hitta något vättigt ställe som jag kan få svar på, så hittade jag denhär bloggen :) Men det är såhär jag vill så gärna ha en häst. Jag är 14 år och har ridit i 3 år på ridskola. Jag har varit medryttare på min pappas kusins a-ponny och jag kan sköta och rida de bråkigaste hästarna på ridskolan. Jag har lärt mig alla grunder med ridningen och sköttslen kunde jag redan innan jag började rida. Och i min ridgrupp var jag den som fick galoppera först. Jag har alltid haft lätt med hästar och så, och jag har aldrig varit rädd för dem. Men nu så är det så att min pappa och mamma vill inte jag så ha en häst, eller det var det de sa för ett halvår sedan :(
Vi bor i en liten by där det finns hästar och stall rätt nära där jag bor och, typ bara 5/10 minuter cykelavstånd. Men nu så söker jag inte för att medryttare för någon häst där utan att kanske ha min EGEN häst där.
Men min mamma tycker att ridning är farligt och min pappa tycker att det är för dyrt och vi har ingen tid. Men jag slutade ridningen nu när jag började i åttan för att jag skulle kunna göra lite mer läxor för att visa att jag kunde ha lite mer ansvar. Och jag hade tänkt att efter vintern så skulle de passa om jag ska ha en häst.
Men nu behöver jag lite tips av dig för hur jag ska övertala mina föräldrar efter vintern. För att vi har pengarna och jag vet vad det kostar att ha en häst i månaden när det är med stall, foder, försäkring, utrustning mm. Liksom några tusen lappar. Men jag får mitt barnbidrag utav mamma som är tusen kr så det kan gå åt hästen. Och jag har ingen sport jag håller på med nu. Sen så är jag inte en sån person som handlar hela tiden.

Hoppas att du kan hjälpa mig med dethär!<3
 
Jag har tyvärr inga bra tips :( Bara forsätta att bevisa att du klarar att ta hand om en häst och att det är jätte nyttigt att lära sig att ha ansvar över en häst som man behöver vara hos varje dag. Mina föräldrar sa också nej till att köpa häst när jag var liten. Men sen när jag var 14år köpte jag min första häst. Kommer inte riktigt ihåg varför dom (eller pappa) sa ja, tror det var för det inte funkade med foderhästar osv.. tidigare. Pappa var inte alls så intresserad av hästar i början men nu har han ett lika stort intresse som jag. Och eftersom det är hans intresse också så är det han också som vill att vi, som nu, tar föl på tess, eller som att vi ska köpa en till häst. För det oxå är hans intresse! Så det är svårt att få sina föräldrar att lägga pengar på nåt dom inte är intresserade av när det handlar om några tusen per månad, ridsporten är ju inte speciellt billig. Men hoppas det löser sig :D
 

Sorry om jag missat någons fråga men har fått endel, så bara att fråga igen så ska jag försöka svara!:)

lämnat tess

Nu har vi lämnat tess på det nya stället, hon var jätte lugn och började äta gräs direkt. Imorgon ska dom släppa ihop med den andra hästen så dom kan hälsa över staketet tills imorgon. Appis var lite orolig när vi kom hem, ropade på tess. Men hon blev lugn när hon fick mat så hon kommer säkert trivas jätte bra med hennes nya hagkompis :)
 
Vi fick lite hjälp med hingst till tess, click in cash var en. Då den har väldigt bra temprament och är stor. Tess saknar ju motor och vilja, men har väldigt fin teknik och är rädd om sig. Men han skulle kolla mer på hennes stam så får vi se vad det blir. Det är ju inte förrän i vår vi måste ha bestämt oss :) Han tyckte inte vi skulle lägga pengar på nån dyr hingst utomlands utan bara kolla nu första gången så allt funkar och att hon blir dräktig. Sen nästa föl kan man lägga lite mer pengar på om man vill. Det kommer bli jätte spännande iallafall :) Vi är ju helt nya på detta och kan ingenting om hingstar så därför ska nog inte vi välja hingst utan ta så mycket hjälp vi kan ;)

iisabellaf @ instagram

Ni som frågat, japp jag har instagram! Uppdaterar väl inte jätte ofta men försöker :D

iisabellaf heter jag där!


Ridit i ridhuset :)

I torsdags red jag appis för första gången i ridhuset!! :D så jäkla gött med ridhus, äntligen :D underlaget känns jätte bra!


problem med att kommentera?

Några har skrivit att dom har problem med att kommentera ibland, så tänkte bara kolla om det är fler som har det? Isåfall måste jag fixa det :) Vill ju inte gå miste av några roliga kommentarer ;)

provridningen

Igår provred jag en häst :) 7årigt sto e. quite easy med placeringar i 1,30, säljes av uppfödaren. Även fast den är så ung så är den redan en läromästare, den hoppar i alla lägen, otittig och gör allt väldigt enkelt. Det roliga är också att den fortfarande är utvecklingsbar. Jag kommer lära mig massor men kommer även själv kunna utveckla den i dressyren, sprången osv.. :) Super gullig häst, jätte snäll och ställer upp! Är som tess att rida lite, ganska seg som man måste väcka upp men denna blir aldrig sur och börjar bocka och hålla på som tess haha :p Jag ska prova den i början på nästa vecka igen, då ska vi åka till fidde, han jag hopptränar för och se vad han säger. Sen får vi se. Det blir inte att vi lånar en häst, utan vi kommer köpa isåfall :) Hoppas det känns lika bra nästa gång jag provar henne :)
 

RSS 2.0