appis ute på äventyr

Inga roliga äventyr dock, hon har vart hos veterinären igen. Det är därför hon inte vart med på tävlingarna nu... Hon har inte riktigt känts bra och så var hon lite svullen på utsidan av höger kota, dock inte jag tänkte på så då jag trodde de kom av ett gamalt sår. Det visade sig dock att hon hade en liten ledbands skada. Fast det var nästan helt läkt! Så tror hon skulle skrittas i 3 veckor och sen tillbaka. Är hon frisk då så sätts hon igång ganska snabbt eftersom hon är fullt igång nu.

Otur men tur att det inte var något som skulle ta lika lång tid att läka som tess skada i höstas :)


Appis betar gott gräs nere hon Jonas idag :)

fina fina tess :D

Åååh, det gick jätte bra på träningen idag :) Tess var riktigt framme och bjöd jätte fint på hindrena!! Vi hoppade två olika banor med smal hinder, bågar och smal två kombination! Sista banan låg på 1m-1,10 och hon hoppade allt! Synd att ingen var med, så det blir ingen film. Men det viktigaste är att det kändes bra :D

image description

hoppträning!

Idag är det hoppträning igen med tess, hoppas det är på utebanan! Passar tess bäst ;) Har ingen som kan köra så får rida in vilket tar 30minuter så tess får sig ett riktigt pass idag :)


fina tess :)

Tog en bild från filmen i 1m, det var detta vi rev också! Vi kom lite nära så hon hann inte vända runt med bak och rev! Jag kanske lägger upp filmerna, är inte alls nöjd med min ridning och vill inte att den ska ligga här då.

Fick även kommentarer om att ngra hade sett mig där, så undrar fall ni vet någon som fotade 90 och 1m? :)Såhär sur blir tess när hon river :p Hon hatar att riva!


Resultat bankeryd!

Nollade 90 och hade ett ner i 1m! Tess var ganska tittig i första klassen. Rundorna var inte bra och jag red jätte dåligt. Hon kändes heller inte framme och gick mest emot mina hjälper. Annars skötte hon sig :)

Jaja bara träna vidare tills nästa tävling!


Sommarvärme <3

Har ridit ut med pappa de senaste dagarna i detta härliga o varma vädret! Igår hoppade jag Tess ngra språng med vilket kändes bra :) imorgon ska vi tävla igen! :D


4 år tillsammans

Idag har jag haft appis i 4 hela år. Helt sjukt länge, jag vill verkligen aldrig sälja henne för hon är en sån underbar häst med ett stort hjärta. Hon har inte samma kapacitet som tess men hon har en sån underbar och härlig personlighet som man bara inte kan älska. Efter varje ridpass blir man påmind om hur härlig hon är, pigg som bara älskar att få galoppera och hoppa. Vi har gjort så mycket tillsammans och det är med henne som jag gjort de galnaste sakerna med. Jag hoppas att hon alltid kommer att stanna hos mig för hon är världens finaste häst.

Appis kommer alltid vara den hästen som ligger mig varmast om hjärtat. Det är en häst med en sån fin personlighet och jag är så glad att jag köpte just henne.

image description

image descriptionEn film jag klippte ihop förra året när jag hade haft henne i 3år.


4år sedan.

Imorgon är det ett väldigt speciellt datum, kan ni gissa vad som hände den 23 maj 2008?

skolan

Hade med tess på skolan idag för vi har skolmästerskap i hoppning och dressyr. Idag var det hoppning så passade på att ta med tess så hon får lite fler rundor i kroppen. I första rundan var hon såklart något tittig på hindren och hon stod imot lite på någon oxer. Men jag red inte som jag brukar och jag började bromsa lite istället för att hitta framåtlägena.

Sen hoppade jag samma runda igen och försökte ändra på allt som jag gjorde fel och då kändes det jätte bra! Istället för att bromsa så hittade jag framåtlägena på alla hindren. :)

Pappa filmade faktiskt :) Det var stilbedömning så därför var det ingen omhoppning!

(andra rundan)

Mycket filmer nu men det brukar ju vara uppskattat!

2 frågor och svar =)

Vem och var tränar du?

Svar: Tränar för Fredrik Gustafsson på jönköpings fältrittklubb.

vart har du köpt det schabraket :) jätte bra blogg!

Svar: Jag köpte det på hööks för kanske 3 år sen! Av någon anledning sålde jag det för några år sen, ångrar det faktiskt men har för mig att passformen inte alls var bra.. Tack :)


Schabraket i fråga.

film från tävlingen

Red i ett ganska högt tempo för att hon inte skulle kunna titta och stanna. Men kändes inte som hon stod imot så mycket på något hinder, kanske lite på 2an och 5an men annars inga problem :) Vi kom lite tokigt på 3an men annars kändes rundan väldigt bra!

Kommer nog rida i detta tempot nu i början så hon lär sig att bjuda framåt hela tiden och inte titta för att sen kunna sätta lite mer tryck i henne.


Tess igår :)

 

 


Tävlat Tess :)

Vi hoppade 90cm och var nolla! Kändes jätte bra :) har ju inte tävlat henne sen i somras så är jätte nöjd! :D

(gick inte att ladda upp ngn bild..)


filmen :)

Hon hade riktigt bra framåtbjudning denna träningen, så mina galopper i skogen måste gett resultat :p Dessutom började hon byta galopp också mot slutet! :) Själv är jag helt okej nöjd, men min sits måste jag verkligen jobba med. Det ser jätte flängig ut.


Hopptränat Tess :D

Gick jätte bra :) vi fick lite problem med tre kombinationen men det löste sig! Har bara hoppat det med henne en gång förr! Ska lägga upp film någon dag :)


Genom min iphone..

..sen jag köpte den i somras, ointressant som intressanta saker!

image description
..Hästarna i somras!

image description
..Appis på djursjukhuset för att vaccineras i somras.

image description
...Mysig uteritt med tess i somras!

image description
...Släpper ut hästarna i hagen.

image description
...Duktig appis :)

image description
..Min pappa alltså... lite lite krydda kanske?

image description
...Trillade med moppen för första och förhoppningsvis sista gången :p

image description
...Vårat UF-företag där vi gör såna här kakfat. Det var kul i början, men nu spyr jag bara jag ser ett xD

image description
...I Åstorp, hos veterinären.

image description
...Ingen kul hemresa där ifrån! Men allt gick bra :)

image description
...En trött tessi!

image description
...Godis :( <3<3<3

image description
...Fyllemat hahah.... ser inte gott ut

image description
...Slingade Julias hår, kanske ska bli frisör ist ;)

image description
...Innan en fest där allt blev som det inte skulle bli, men tur att det blev som det blev.

image description
...Galen novis :p

image description
...Åkte skidor i Isaberg en dag med mammi o pappi på sportlovet :)

image description
...Uteritt med pappa i vintras :)

image description
...Scandinavium med Gabbi och Louice :D

image description
...Fick en fillidutter med 3 stycken i :p

image description
...UF-mässa, tråååk... Vår monter iaf. Vi gick inte in för det precis ;)

image description
...När vi inte stod i montern och åt godis/kakor låg vi på taket och solade!

image description
...När jag hade praktik var jag ensam på vardagarna i stugan, då levde jag på pannkakor och nutella :D

image description
...Min 18års dag, utgång med emelie i halmstad! :) Full som en kastrull på bilden... :p

image description
...Mysigaste platsen, med min fina pojkvän.

image description
...Sista helgen jag var i falkenberg kom min pojkvän, Julia och hennes pojkvän ner! Vår grill var lite trasig, slutade med att den trillade ihop när vi grillade :p Men detta funkade det med!

image description
...Mysig uteritt med tess i solen :)

image description
...Valborg, utgång! Jag och Louice :)

image description
...Bakade sjukt goda muffins med Julia, var förkyld och kände ingen smak... Fast det var nog tur de xD

image description
...Novis igen :D

Galoppbanan

Red tess dit idag! Hon skötte sig super, tvekade inte på någon stock och gick fram för skänkeln. Det enda hon tittade på var lite granris men gick fram när jag skänklade på henne :)

Nu ska jag rida appis lite i skogen och sen på banan!

 


söndagens ridpass

Appis har känts lite sådär det senaste. Inte riktigt varit rak eller tagit lika mycket stöd i tyglarna. Men idag så la jag jätte mycket vikt på övergångarna mellan galopp och trav, då kom hon jätte bra på bakbenen. Och då blev även rakridningen bättre samt att hon tog lika mycket stöd i tyglarna. Så hon har inte riktigt varit på bakbenen det senaste, vi tappade dressyrarbetet efter att jag och pappa varit ute och galopperat med hästarna. Och appis klarar helt enkelt inte att vara ute och galoppera med andra hästar för mycket. Så får tänka på det i fortsättningen :) Vi red ut en sväng först, klättrade lite och sen avslutade jag på banan!

Tess var jag ute och galopperade med, fortfarande var hon ganska tittig men mycket bättre idag. Vet inte varför hon blivit så tittig helt plötsligt. Kanske för att hon inte reds så mycket denna/förra veckan? Idag hoppade jag massor av små granris och annat som man kunde hoppa just för att hon ska lära sig att lyssna framåt! Det gick jätte bra faktiskt! Hon bjuder bra framåt och är pigg, men vill fortfarande att hon ska lyssna framåt kvickare!!

Fick en fråga om varför jag trodde tess skulle bli framtung av en martingal. Det kändes som att jag inte skulle kunna få upp huvudet så mycket som jag ville och sätta henne på bakbenen. Men det var ju inga problem ;) Känns faktiskt mycket bättre med det på nu!

Appis klar

Har precis ridit appis o hon kändes fin :) nu ska jag rida Tess, blir en runda i skogen och sen lite på banan :)

 


dagens ridpass

Tess gick runt galoppbanan! Testade att rida med martingal för första gången sen jag fick henne, då fidde sa att jag ska ha det när jag hoppar.. Är egentligen inte fan av martingal som ni säkert vet och jag trodde att tess skulle bli väldigt framtung, men tvärtom! Det kändes faktiskt väldigt bra med martingal på henne, hon blev inte framtung utan hon kändes faktiskt bättre. När jag minskade satte hon under sig jätte bra!

Annars var hon sååå tittig på allt? Hon flög åt höger och vänster av allt, på vissa stockar stannade hon upp flera meter innan och när vi hoppade små gransris som låg på spåret tvärstannade hon så jag var nära på att åka av :p Men det positiva var väl att hon hoppade allt på första försöket! Men måste rida dit snart igen, det är jätte bra träning! :)

Appis gick en runda i skogen och på vägen. Tog det ganska lugnt med lite skritt och trav. Hon kändes fin och mjuk, sökte sig neråt ovanligt bra. Annars var hon ganska taggad som vanligt :p

Ganska rörigt inlägg men orkar inte skriva ordentligt :p

Världens finaste hästar <3

 

 


har ridit hästarna :D

Pappa o jag red! Bytte hästar så båda red båda :p Först red vi ut en sväng i skogen och sen avslutade på banan. Hoppade några småsmåhinder som stod framme. Appis kändes väldigt fin, ibland tog hon inte riktigt förhållningen men överlag hade vi en väldigt bra rytm och galopp. Men tess la jag vikt på att hon skulle ta skänkeln framåt vilket hon gjorde väldigt bra! När jag hoppade sen kändes hon också väldigt fin, lite att hon fortfarande är lite seg för hjälperna, lyssnar inte tillbaka när jag ber om det och inte heller framåt. Men det kändes annars väldigt bra =) Såg faktiskt bra ut när pappa red också, han utvecklas åt rätt håll :p Kanske att han snart får vara med på en klubbhoppning.. ;)

en bra låååt ;D

If happy ever after did exist,
I would still be holding you like this
All those fairytales are full of shit
One more fucking love song, I'll be sick.fortfarande sjuk... :(

Och det suger! Vi rider för lite ''kändare'' tränare 2 gånger per år på skolan och igår missade jag dressyrträningen :( Hade tänkt ta med mig tess men nu blev det ju inget. Tur att det inte var hoppträningen iaf, får se det så :p

Har inte ridit hästarna på jätte länge nu, så kanske ska rida en ikväll för imorgon ska jag till skolan iaf! Trött på att sitta hemma hela dagarna...


Bild på mig och bästis för ett tag sen ♥

har tråååkigt

1. Vad är klockan:
20.21

2. Vilket namn står det på ditt födelsebevis:
Isabella Mikaela Fransson

3. Smeknamn:
Isse, vissa kallar mig bella o issa oxå

4. Vad heter dina föräldrar:
Pia och Björn!

5. Antal ljus på din senaste tårta:
Kommer inte ihåg sist jag fick ljus på min tårta, men hade jag fått de senast hade det vart 18 stycken!

6. Husdjur:
Inga, 2 hästar ;)

7. Hårfärg:
Brun!

8. Favoritfärg:
Vet inte, gillar många färger

9. Piercing:
Nope

10. Tatueringar:
Nej, men ska nog göra en, snart, om jag vågar :p

11. Födelseort:
Jönköping

12. Bostadsort:
Jönköping

13. Nuvarande bostad:
Hus!

14. Har du varit kär:
Ja :)

15. Har du varit i några andra värlsdelar:
Ja!

16. Har du varit med om en bilkrasch:
Nej, tack o lov

17. 2 eller 4 dörrar (på bilen):
4

18. Kaffe eller glass:
Glass, hatar kaffe

19. Snuttefilt eller kramdjur:
Snuttefilt

20. Salladsdressing:
Äter inte sallad

21. Färg på strumporna:
Har inga på mig

22. Lyckotal:
7, men på senaste tiden har det inte gett mig nån lycka :p

23. Favoritfilm:
Titianic

24. Favoritcitat ur en film:
''Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies.''

25. Bästa semestern:
När vi var på hawaii förra året :)

26. Favoritmat:
Stekt kyckling, ris och ägg

27. Bästa veckodagen:
Fredag och lördag

28. Senaste låt du har lyssnat på:
Där jag hänger min hatt - Norlie & KKV!

29. Tandkräm:
Vet inte

30. Favorit TV-program:
Just nu, big brother

31. Favoritrestaurang:
Vet inte

32. Favoritblommor:
Vitsippor, då vet man att det är vår

33. Tycker inte om:
att vara sjuk!!

34. Sport att titta på:
ridsport :)

35. Snabbmatrestaurang:
McDonalds

36. Senaste sjukhusvistelse:
i höstas när jag fick en spricka/bröt svanskotan

37. Favoritdricka:
vatten

38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum:
vit och röd

39. Hur många gånger kuggade du på körkortet:
noll hoppas jag!

40. Var är du om 10 år:

Vill inte tänka på framtiden, lever i nuet!

41. Vem fick du senast e-mail från:
Vet inte, orkar inte kolla heller!

42. Är du dömd för något brott:
Nej!

43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja:
Charlies :p

44. Vad gör du när du är uttråkad:
Lyssar på musik

45. Fras/ord du använder (för) ofta:
typ, vafan!

46. Vän som bor längst från dig:
Vet inte riktigt vem som bor längst ifrån mig :p

47. Vad retar du dig på:
vet inte riktigt

48. Det bästa du vet:
När man mår bra och är lycklig

49. Läggdags:
elva på vardagar och på helger olika

50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här:
?

51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara:
?

52. Vad är klockan:
20:41

53. Favorit beatle:
vet inte

54. Favoritlek:
Dunken typ :p

55. Favoritfilmmusik:
Hannah Montana ;)

56. Skostorlek:
39

57. Syskon:
1 storebror o 1 storasyster

58. Favoritpålägg:
Nutella

59. Om du skulle skänka bort pengar:
Ge de till dom som behöver

60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet:
Jag älskar dig

61. Bästa bok du läst:
Om jag kunde drömma, läser inte ofta :p

62. Är du internetberoende:
Nej :p

63. Favoritdjur:
Hästar :)

64. Gillar du snö:
När jag åker skidor ja, annars nej

65. Favoritglass:
Twister

66. När köpte du något åt dig själv sist:
Igår, halstabletter

67. Är du långsint:
Nej, men med vissa saker kan jag vara det som är svåra att förlåta..

68. Favoritgrupp/artist:
Miley Cyrus

69. Vilken är din bästa egenskap:
Snäll :)

70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv:
Ta körkort!

71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr:
Nej!!

72. Vad gör du:
Lyssnar på musik och svara på frågorna

73. Mest intressanta stad du varit i:
Vet inte riktigt :p

74. Vilket djur skulle du identifiera dig med:
fisk kanske

75. Vad fascinerar dig hos andra människor:
Kommer inte på nåt nu

76. Första pojkvännen/flickvännen
Han jag är tsm med nu sen en månad tillbaka :)

77. Favoritgodis:
Center

78. Spelar du nåt instrument:
Gitarr och piano men inte så mycket längre

79. Vilken/vilka sporter gillar du mest:
Ridsport!!!

80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa:
Miley cyrus

81. Vilken film såg du på bio senast:
En vecka i phuket

82. Senaste köpa skiva:
minns jag inte :p

83: Roligaste konserten:
Har typ aldrig vart på en

84. Bästa känslan:
Lycka, att vara kär

85. Samlar du på något:
Nej!

86. Isåfall vad:

87. Är du feminist:
nej

88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då:
Vilken fråga? en gitarr kanske

89. Favoritskiva:
I can't be tamed

90. Bästa kompis:
Julia <3

91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig:
Inte en aning

92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick:
Att jag hostar som en galning hela tiden!!

93. Favoritlåt:
Många, bla call med maybe, där jag hänger min hatt

95. Har du en mobiltelefon:
Jaa

96. Vem är du kär i just nu:
Rooobin :)

97. Vad är det vackraste som finns:
Kärlek

98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då:
Hawaii eller australien

99. Är du homo- eller bisexuell:
nej

100. Vad är klockan nu när du är klar:
21.02


sjuuuuk :(

Fortfarande sjuk så det blev såklart ingen tävling igår.. :( Har inte ridit nåt under helgen heller.

Blir väl hemma imorgon så har ni några filmtips så får ni gärna skriva dom! Såg Disturbia tidigare idag och den var faktiskt väldigt bra, så se den om ni inte har nåt annat för er ;)hoppträning 2/5 med tess

Ligger hemma med halsont och feber... såklart -.- Hoppas verkligen inte det blir värre, ska ju tävla i helgen!

Hopptränade som sagt tess igår, det gick väldigt bra i slutet. I början var hon inte riktigt framme för skänkeln så då kändes allt väldigt segt och vi fick ganska långt på linjerna och i kombinationen. Men inför sista banan jag skulle hoppa fick jag göra en riktig ökning och då var hon framme ärligt och allt kändes jätte bra :) Hon var lite tittig men inte alls som hon vart förr utan hoppade allt :)

Det är lite svårt att veta när man bara ska sitta stilla och vänta på hindret eller när man ska öka galoppen ordentligt innan start. Svårt att känna när hon är framme för skänkeln eller inte. Förra träningen för eamon var hon riktigt framme - för att han ser sånt direkt och la då upp framridningen efter det. Denna träningen var det mycket lugn ridning i framridningen och därför fick jag aldrig henne fram henne för skänkeln så det är något jag måste bli bättre på att känna själv.

Blev bara två dåliga filmer med iphonen, detta var i början när hon inte riktigt var framme och allt gick lite segt.-
RSS 2.0