torsdag

Skrittade ut en sväng på appis med pappa och tess, sen red vi lite på banan. Appis var lika fin idag! :) Imorgon ska dom få skrittas ut en sväng och på lördag är det dressyrträning.

Testade att rida appis utan sadeljord idag, har aldrig gjort det innan :p Men eamon gjorde de på sin clinic och om man kan rida hästen utan sadeljord så rider man i balans. I traven gick det bra men i galoppen åkte sadeln fram lite. Testade faktiskt att ta ett litet språng oxå och det gick de med :p Ska faktiskt träna på detta lite! :) Tror appis uppskattar att slippa sadeljorden :pKort film från idag när jag red utan sadeljord =)

dagens ridpass

Appis var jätte fin idag!! Trimmade henne på banan barbacka på bett. Hon var lite springig och inte riktigt på bakbenen i början av passet men med hjälp av lite små hinder lossnade hon jätte fint. I slutet kändes det verkligen som det var gummiband jag höll i när jag höll i tyglarna, så mjuk och fin! Hon jobbade jätte bra genom ryggen och var helt lösgjord. Hoppningen kändes lite sådär för hon sprang lite väl mycket mot hindren och tappade stödet i handen.

Tess trimmade jag lite på banan sen red vi ut en sväng. Det kändes sådär, hon var väldigt spänd för det började hagla och så blåste det jätte mycket. Känner att jag behöver rida en lektion till så jag känner lite mer hur jag ska rida henne.

tisdag

Har vart ute och klättrat med hästarna idag, pappa var med på en också! Dom skötte sig jätte bra och var pigga :) Blev skritt i backar både uppför och nerför och sen galopperade vi lite! :)

Imorgon ska jag trimma igenom appis och hoppa lite och tess får jag se vart jag rider.

Now you just somebody that I used to know

.


träningen

Fattar inte varför det inte går att kommentera mobilblogg inläggen? Någon som vet varför?

Träningen gick iaf väldigt bra! Jobbade mycket med att hon skulle forma igenom sidorna utan att tappa bogen. Hon lossnade faktiskt riktigt bra och i slutet i traven kändes det jätte bra. I galoppen lossade hon inte riktigt, hon är ju inte helt igång så galopperade bara 10 minuter. Men kändes helt okej där med :) Fick ett väldigt bra stöd i handen med som vi har lite problem med nu. Hon blir lite tjurig när man driver på bakbenen och släpper då istället stödet.

Ska nog dressyrträna båda nästa lördag, sen åker jag till falkenberg på söndag :) Så kommer ju inte kunna dressyrträna då på 3 veckor.


Dressyrträning

På väg till jfk nu för dressyrträning :) idag ska faktiskt Tess med, sist jag tränade henne var i höstas så det ska bli kul :D appis stannar hemma för jag inte har kunnat rida varken fredag eller lördag!


...

Är på UF mässa hela dagen idag o imorgon så kommer inte kunna uppdatera inte heller rida.... -.-


I stallet

Har precis ridit Tess! Blev en sväng i skogen först och sen gjorde jag några galoppombyten över en bom på banan! Hon satte alla byten och var utöver d jätte fin :)

Nu ska jag rida ut appis en sväng! :)

(gick inte att ladda upp nån bild...)


träningen!

Appis hoppade jätte fint på träningen, många fina språng. Ska skriva lite utförligare imorgon med någon film med :) Tess vilade idag!

hej bloggen

Idag mår jag riktigt bra, jag vet inte varför men jag bara gör det :D

Blir hoppträning med appis ikväll, kul :D


dagen

Clinicen var jätte kul att se, båda är ju riktigt duktiga :) Mycket man kan ta med sig där ifrån, har lite bilder som jag laddar upp någon dag :)

Tess var jätte fin när jag red henne. I början var hon lite trög för skänkeln så jobbade med att hon skulle ta skänkeln. Efter det fortsatte jag med mycket rakriktning, lite volter, öppna och övergångar. Avslutade med några galoppombyten över en bom, vi har tidigare haft jätte problem med det men nu satte hon många fina. Jag tror det beror på att nu har jag fått henne att sätta under sig bättre än tidigare. Efter jag gjort några galoppombyten satte hon under sig riktigt fint! Har nog aldrig suttit på henne när hon haft vikten så mycket på bakbenen :)

Imorgon får appis ridas ut och tess ska ridas ut och sen lite på banan :) Vet inte om jag får någon plats på hoppträningen på onsdag men hoppas det :) Hoppas också att jag kan dressyrträna i helgen, då hade jag faktiskt tänkt ta med båda :) Helgen efter det åker jag ner till falkenberg så då blir det ingen dressyrträningen på några veckor. Stannar där för praktik i över 3 veckor, längtar :D

Två kassa mobilbilder från clinicen :p
image description

image description

Första hästen klar

Har precis hoppat appis :) hon kändes jätte fin! Hoppade en serie för styrkans skull och för att hon ska bli mer säker på högre höjder.

Vill inte pressa henne på höjden så mycket än då hon saknar strykan och rutinen. Hon tappade sprången lite när jag höjde upp men sista gången hoppade hon väldigt fint :)

Nu ska jag rida Tessi :)


clinic

Imorgon kommer Angelica Augustsson och Douglas Lindelöw till jfk och ska ha clinic :D Vi ska hjälpa till genom skolan och sen såklart kolla clinicen! Kommer säkert bli jätte intressant. Så jag börjar två imorgon, skönt :) Men ska såklart upp till hästarna och rida dom på fm. Hade tänkt hoppa appis lite och tess ska nog ridas ut och sen lite på banan :) Hoppas inte appis är allt för galen som har vilat nu två dagar :p

För att inte göra detta inlägget allt för tråkigt, en bra remix! :)

nuså

Ett kort klipp från träningen förr förra onsdagen. Fidde kände faktiskt inte igen appis först och han trodde det var en ny häst vi köpt. Det betyder ju att hon har förändrats mycket åt det positiva hållet :) Hoppas jag får plats på träningen på onsdag igen!


dagens ridpass fredag!

Hästarna var så fina idag :) Båda två!

Tess:

Red först ut en sväng på vägen, där jobbade jag med lite öppna och rakriktning. Kände dock att jag inte riktigt kom till ridning, fick inget bra stöd i handen och hon gick inte rakt. Men hon lyssnade bra fram och tillbaka iaf :)

Avslutade lite på banan, där jobbade jag i traven med rakriktningen. Red innanför spåret på långsidorna och växlade mellan trav och galopp på det raka spåret. På voltspåret red jag henne ytterställd i höger varv och innåt ställd i vänster för att få henne så jämsidig som möjligt. På det raka spåret sen fick jag ett jämt stöd och jag kunde rida henne rakt och fram till handen :) Kändes jätte bra! Innan har hon inte riktigt bärt upp sin vänstersida och istället hängt i vänster tygel men idag jobbade hon rakt!

Appis:

Hon är ju nästan alltid fin :) Skrittade ut en sväng och sen red jag lite på banan. Hon kändes lite stel i högersidan och jag hade inte riktigt stöd på ytter i höger varv. I galoppen var hon lite väl spänd, taggade mest på hindren :p Men när jag travade av sen så började hon jobba igenom ryggen jätte bra! Det är inte många gånger jag får upp ryggen på henne men nu hoppas jag att det kommer. Ja så hon var jätte fin också, lite väl taggad bara :p

Jag ska iväg i nu och kommer hem på söndag igen så det blir nog ingen uppdatering. Hästarna vilar imorgon och kanske på söndag, det beror på när vi kommer hem och så :)

Appis igår :)

 

 


Tessis ridpass

Tess kändes helt okej när jag red henne, jobbade mycket med halvhalter och tempoväxlingar i galoppen där jag hela tiden fokuserade på att hon skulle sätta under sig i minskningen samt ta i med bak i ökningen!

Jobbade också hela tiden med att få ett bra stöd fram till handen där stödet var på ytter och att hon bar upp och formade igenom insidan. Kändes helt okej i slutet :) imorgon får hon gå ett liknande pass, appis ska rida ut och sen lite på banan :)

Går fortfarande inte att ladda upp bilder!!!


Kiropraktorn

Kiropraktorn har kollat båda hästarna nu, Tess var klockren som vanligt! Tog mest med henne eftersom hon vart skadad men nu behöver hon inte följa med mer.

Appis var låst i bäckenet och så knäckte han loss halsen lite på henne. Hon behöver stärka bukmusklerna för att kunna få upp ryggen med, så det ska jag jobba med nu :)

Nu ska jag rida tess ett pass på banan, appis får vila eftersom hon behandlades :)

Blir ännu ett bildlöst inlägg för det går inte ladda upp bilder från blogg.se appen :@


Ni är bäst

Jag har verkligen världens bästa läsare!! Ni är så gulliga! Det är ni som gör att jag inte kan sluta blogga, för jag kommer verkligen sakna era fina kommentarer jag får jämt! Ja, nu vill jag allt annat än att sluta skriva här :( så jag fortsätter ett tag till :D


The end?

Tyvärr har jag nästan bestämt mig för att sluta blogga, jag tycket inte det är kul längre. Jag har alltid uppdaterat här för att jag själv vill men nu känner jag att jag inte vill längre. Vilket jag själv tycker är väldigt tråkigt då jag har fått ut mycket roligt genom denna bloggen!

Har inte bestämt mig helt än men jag tror jag kommer sluta, tråkigt nog!

 


Fina hästar! :)

Gick jätte bra att rida idag, appis är verkligen så fin nu! Hon var dock lite väl laddad ibland och studsade o hade sig :p men hon kan ändå nu hålla sig avslappnad vilket är jätte skönt!

Vi red en sväng på vägen och sen lite på banan! Jag tog några språng oxå och det kändes jätte bra :) Tess skötte sig med :)

Världens härligaste väder var det med!!


Måndag

Var ledig från skolan idag för att köra halkbanan, nu är det inte långt kvar tills jag fyller 18 och kan ta körkort :) längtar!

Har suttit i solen ett bra tag och stekt, så himla härligt!! Hoppas jag får lite färg oxå så slipper jag se ut som ett lik i ansiktet :p snart blir det stallet, väntar på Julia som ska med och rida Tess :) blir mysigt i detta vår väder :)


sitter och kollar lite tävlingar :)

Jag är hemma 2 helger till sen åker jag faktiskt ner hit igen till falkenberg för praktik i 3 veckor. Hemma innan dess verkar det inte finnas några tävlingar, eller bratteborg nästa helg men då kan jag inte. Så första tävlingen blir förhoppningsvis i styringe 9 april :D Kommer hinna stärka upp appis lite mer innan det och även vänja henne lite vid högre hindren som vi inte kunnat hoppa nu under vintern. Ska bli så kul att komma igång igen på riktigt, med en frisk häst denna gången! Åhh jag längtar :)

Förhoppningsvis får jag massa hjälp med hästarna under praktiken oxå, passar bra då när tävlingssäsongen börjar!


Lördag!!

Har precis kollat till hästarna och mockat! :) nu sitter jag i bilen på väg till sommarstugan i Falkenberg, ska bli skönt att komma iväg lite :) igår efter jag vart i stallet så kom bästis så hade vi filmkväll :) mys!

Jag kommer hem imorgon igen så hästarna får vila idag och imorgon! Smidigt att ha de på lösdrift för då känner man sig inte så bunden och kan åka iväg även fast man har häst! Ska förmodligen iväg nästa helg med så :)


Just nu

Ut o klättra nu med busarna i blåsten, visst ser de taggade ut? :p tar båda samtidigt, smidigt o mysigt :)


typiskt

Skulle precis lägga in filmen från träningen i datorn när batteriet i kameran tog slut :( Typiskt, orkar inte ladda heller så får fixa det imorgon om jag hinner. Annars kommer den efter helgen. Har inget annat vettigt att säga med detta inlägget så kan passa på att tacka karin för tipsen jag fick :) Genom att tänka mer så så kommer nog bloggen hållas lite mer levande även när jag inte har motivation till att uppdatera lite mer krävande inlägg :)

''Vore väldigt trist om du slutade blogga. Har följt din blogg lite över ett år! Du är duktig och inspirerande tjej. Ett litet tips är att inte lägga så stor prestation i inläggen utan "skriva av" dig lite om dagen eller tankar du har. Det kan mest vara skönt, istället för att sätta press på dig att alla inlägg måste leverera. Hoppas du förstår hur jag menar och att det kan vara till hjälp. Ha det fint!''

träningen

Gick helt okej, appis blev väldigt spänd och lyssnade inte helt på mig. Tyckte nästan hon var lite okänslig både fram och tillbaka. Vi hoppade ganska svåra övningar som krävde ganska mycket samt att vi hoppade lite högre än vad vi gjort tidigare så hon blevn väldigt trött. Men hon gjorde många fina språng!

Ska lägga upp en film imorgon :) Jag har studiedag imorgon så ska sova uuuuut :D

yeeey

Åker och hopptränar med appis nu, ska bli sååå kul :D Det var ju ett tag sen nu..


Chillar!

Ligger i sängen och lyssnar på musik :) funderar på att sova snart så jag kommer i tid imorgon.. Har verkligen tappat all motivation till skolan, orkar inte bry mig om något. Försover mig jämt och ligger efter i 133663 uppgifter, men jag orkar inte bry mig.. Så om ni har några tips för att få lite motivation till skolan får ni gärna skriva dom ;) det bästa i allt detta är väl att jag inte skolkar heldagar, hade detta vart för ett tag sen hade jag inte vart många dagar i skolan.

Tur att det finns helger iaf, hade riktigt kul i helgen :) den kommande helgen ska jag och min familj ner till Falkenberg o fira mamma pappa o min systers pojkvän som nyss fyllt år! Ska bli skönt att komma bort från allt en helg. :) det behövs, älskar verkligen falkenberg!

Ne nu ska jag borsta tänderna o sen sova, allt har flutit på bra idag med skolan (förutom att jag försov mig då..), träning och stallet :) älskar såna dagar!

 


Rider

Ute på en mysig tur med appis i månskenet! Hon har vart superfin :D

Tess var oxå fin när jag red henne innan!


dagens ridpass

Har ridit igenom tess idag på dressyrbanan, rider inte där så ofta men det är mjukare och mer sviktande underlag. Hon kändes sådär i början, har ju inte ridit henne på en vecka (pappa som ridit). Började med att hon skulle lyssna framåt och tillbaka. Så från skritt fattade jag galopp och då skulle hon lyssna direkt annars tog jag till spöet som hjälp, jag la inte lika stor vikt på att få henne att lyssna tillbaka för det handlar inte om att hon inte är lydig utan att hon inte sätter under sig i övergången.

Sen skrittade jag ganska länge för att få henne att ta stöd på bettet och att få henne mellan hand och skänkel. Jobbade mycket med skänkelvikningar, öppna och på voltspåret. Hon var lite ostadig och bogarna var lite överallt. Fortsatte så i traven och det blev bättre och bättre. I galoppen jobbade jag med halvhalter och gjorde en halvhalt ungefär vid varje bokstav. Väntar tills hon verkligen satt under sig i halvhalten och sen driver jag henne framåt, det funkar jätte bra för att få henne att lägga mer vikt på bakbenen. Hon blev riktigt trött i slutet så hon fick jobba på bra :)

Blir ett liknande pass imorgon igen för henne :)

Appis red jag också på dressyrbanan, inte så jätte länge men hon kändes fin. Lite spänd men brukar ju inte rida där så ofta så det var ju inte så kontigt. Imorgon ska hon ridas ut och sen hoppträning på onsdag :D

dagen och annat snack

För att få tillbaka motivationen till att blogga tänkte jag börja uppdatera lite utanför hästarna oxå, lite vardagsinlägg och så. Vill ju fortsätta blogga men har tappat motivationen, så att variera lite gör nog att jag får tillbaka motivationen :)

Har ridit hästarna idag eller jag red appis och pappa tess! Om ni undrar varför pappa rider tess ganska mycket nu är för att han vill, haha :p Vi red ut en sväng i skogen och sen avslutade på banan, det har frusit i skogen nu så vi skrittade bara. Appis kändes fin, kanske inte riktigt mellan hand och skänkel hela tiden. Hon vilade igår så hon sprang på lite istället för att sätta under sig, men annars fin :) Hon kändes lösgjord i slutet också, att rida över bommar på böjt spår i alla gångarter var väldigt lösgjörande för henne! Tog några små språng också, kändes faktiskt väldigt bra :) Allt flöt på och appis hoppade fint!

Har äntligen fått en plats på hoppträningen på onsdag med, ska bli jätte kul :D

tack :)

Kul att så många svarade på denna frågan, över 100 stycken :)


Freeedag!!

Appis var så fin idag :) riktigt lösgjord! Red ut en sväng och sen avslutade på banan. Där jobbade jag mkt med bommar på böjt spår och övergångar på rakt spår innanför volten! Riktigt mjuk o fin var hon i slutet i sidorna, är jätte nöjd :D

Pappa red Tessi :)


torsdag

Har ridit idag som vanligt, pappa var med så han red tess :) Tycker faktiskt han rider henne bra, men han måste lära sig mer att rida på volt och forma henne! Så ska ha en lektion i det snart :p

Vi red ut en sväng i skogen och sen avslutade lite på banan. Appis kändes fin, men hon har känts lite stel i högersidan de senaste dagarna, så jobbade mycket med det. Även massa med rakriktningen, mycket övergångar mellan alla gångarter på rakt spår! Vilket funkade helt okej :) Tog några språng också på ett litet räcke, hon hoppade superfint! Måste nästan träna på min balans över hindret nu när jag hoppar barbacka för hon hoppar så mycket bättre nu :p

Ja, nöjd med ridpasset helt enkelt :) Ännu mera nöjd med vädret, älskar de!!

RSS 2.0