idag för exakt 2år sen...

..flyttade jag faktiskt appis till toveryd där jag står än idag (hade henne på jfk innan de i ungefär 1,5år). Först hade jag henne i box och efter betet flyttade jag ut henne på lösdrift. Är jätte glad att jag flyttade dit, hästarna trivs verkligen på lösdriften och det är ett mycket lugnare ställe för hästarna än jfk. Alla är dessutom jätte trevliga och det är alltid bra stämning i stallet :) Det enda negativa är att det inte finns ridhus men nästa år har vi förhoppningsvis det med. Så då finns det inga negativa saker med toveryd ;)

Appis för 2år sen, första dagen i toveryd :)sant eller falsk?

När jag provred tess trillade jag av...?
När jag köpte appis hade hon gått 1,10...?
Appis blev kallad sessan av sin förra ägare...?
Tess är importerad från tyskland...?
Appis har haft 2 föl som unghäst...?

Så vad tror ni är sant och vad är falskt? :) Den som gissar flest rätt får en länkning (om den har blogg då). =)
hopp passet igår och träningen framöver =)

Igår var jag som sagt i ridhuset och hoppade lite. Hoppade 3 hinder efter varandra med 13m i mellan, sen hade jag en oxer och ett räcke snett igenom. Red fram ganska länge och hon kändes helt okej! När jag väl började hoppa kändes hon väldigt rytmisk och fin, hoppade fina språng. Hoppade några språng på 1,05 för att känna lite på höjden. Men efter bara några språng blev hon trött. Så i helgen hoppar jag bara en klass - 95cm.

Så denna veckan kommer fokuset ligga på markarbetet och nästa vecka sätter jag igång med massa styrka och konditionsträning - så mycket det går i detta vädret. Hade vart perfekt om det hade kommit snö nu för då hade det gått att rida ordentligt, men det verkar ju inte som det. Sen hoppas jag att det finns någon plats på hoppträningen nästa onsdag, måste verkligen komma igång med det nu. Men största vikten kommer läggas på att bygga upp henne nu inför tävlingssäsongen för hon har aldrig riktigt blivit stark i kroppen igen efter skadan.

Ska bli så kul att komma igång med appis igen, för första gången känner jag att jag äntligen kan lägga upp en bra planering för detta året. För nu känns hon fräsch och jag kan sätta henne i hårdträning! :)

image description

hörs imorgon!

Har verkligen ingen motivation alls till att uppdatera idag, får bli imorgon istället. Har hoppat i ridhuset idag så ska skriva lite om det :)

Allt jag vill ha nu är vår, jag orkar inte med vintern mer alls! Vill ha värme.


Appis uttryck på bilden beskriver hur mitt humör är just nu!

svar på era kommentarer =)

ska man inte sitta ner mellan hindrerna? :)

Det är ju från person till person, jag gillar att stå upp mellan hindren för att underlätta för hästen och låta den galoppera på lite! Sen beror det också på vilket häst jag sitter på, men så länge den är kvar i samma tempo och balans så står jag hellre upp mellan hindren :)

kan du inte skriva om din skola+linje? funderar på att söka dit.
skriv allt!!!


Jag har redan skrivit massa om skolan HÄR! och jag kan bara utala mig om just skolan i jönköping. Linjen har jag inte skrivit så mycket om, men jag läser hästhållning. Har praktik en gång i veckan och är på ridskolan/skolstallet en gång i veckan och rider. De tre andra dagarna är jag inne i skolan. Vi läser lite olika hästkurser. Sen rider vi 2 gånger per år för lite kändare tränare.. I 3an tar vi hästskötarexamen för de som vill. Ja det var väl lite om linjen :p

det här låter jätte dumt men varför hoppar du inte mitt på hinderna? (jag menar i grunden, förstår varför du inte gör det i omhoppningen)

Ja, vafan det undrar jag också :p Inget jag tänkte på direkt när jag hoppade, men måste bli bättre på att vara i mitten på hindret. Ibland när jag ligger lite fel brukar jag hoppa lite i ytterkanten på hindret för att skapa mer plats. Men aah annars tänker jag inte på de!

Hej! Tänkte fråga dig som tävlar mycket, vilka tävlingar är de absolut lättaste man kan starta i (dressyr/hoppning)? är det lokal/klubbtävlingar? Vad krävs isåfall av häst och ryttare (någon speciell licens, medlemsskap, intyg osv?). Skulle nämligen vilja börja tävla lite lätt med min häst, men jag har ju verkligen noll koll på vad det finns och vad som krävs för att man ska få delta. Tacksam för svar! :) /En trogen läsare som läser varje dag

Det lättaste man kan starta är klubbtävlingar/pay and jump/träningstävlingar, men det är ju ingen riktig tävling. För att vara med på klubbhoppningar så måste man vara medlem i klubben. På pay and jump/träningstävlingar behöver man oftast inte vara det, men på vissa klubbar kan man behöva det (vilket är riktigt dåligt tycker jag). Ibland vill de även se vaccinations intyg för hästen.

För att tävla ''på riktigt'' är det lägsta lokal tävling, där behöver ryttaren licens och hästen ska vara vaccinerad. Detta året har de också ändrat så hästen måste ha licens även på lokal nivå.

Kul med en trogen läsare :) Hoppas du förstår lite mer nu vad som krävs för att få tävla :)

tävling nästa helg

Nästa helg är det årets första tävling, kul kul :) Den är på jfk, ska hoppa 95 och kanske 1m, får se hur hon känns och hur mycket vi kan hoppa nu innan dess! :)


film från idag! :)

Var som sagt i ridhuset idag, hoppade en övning också med små hinder. Hade 3 stycken på ena långsidan med 13m i mellan. Den är jätte bra att hoppa för att få in en bra rytm! Appis kändes fin i slutet men i början var hon väldigt spänd. När jag började hoppa lite och så la in många och långa skrittpauser för att bara få henne slappna av, forma igenom och bära upp sin insida. Då började hon slappna av även i galoppen och sluta lägga sig på min innerskänkel som hon lätt gjorde. Vill såklart att hon ska slappna av mer innan, mellan och efter hindren men eftersom vi inte kan hoppa/rida ordentligt nu så får man jobba från där vi står nu.

När jag travade av var hon väldigt fin, avslappnad och jag kunde börja rida framåt! Här är några korta klipp från när jag hoppade och sen lite från när jag travade av :)Ridit :)

Har vart i ridhuset nu med båda. Hoppade lite små hinder med appis! I början var hon väldigt spänd men sen i slutet slappande hon av väldigt bra och hoppade igenom sig ordentligt :) har lite filmer oxå från idag! Pappa red Tessi!


svalkar vinden

Alltid kul när läraren kommer och säger att det är deadline 8.00 imorgon på ansökan inför utlandspraktik!!?? Egentligen var den i måndags men bara för de som ska till europa och jag vill åka utanför europa och därför var det inte alls bråttom. Sen i morse var det helt plötsligt riktigt jävla bråttom!! Blir så trött på sånt...

Blev alltså inget ridhus idag och fick istället sitta och skriva den där jäkla ansökan, på engelska med... Ser bara framför mig hur allt mitt dressyrjobb som jag lagt ner på appis faller isär pga detta jäkla väder. Men imorgon är jag ledig och ska till ridhuset då, även på söndag och då ska jag hoppa! Haha, aah är lite trött på allt. Blev dessutom klar med ansökan så jag precis inte hann åka till stallet och nu sitter jag och har dötid där det inte går att göra nåt förutom att plugga typ. Ska på bio ikväll eller om en stund så därför hinner jag inte till stallet. Tur att man har en snäll pappa som åker upp och förmodligen rider lite :)

Jaja, nu ska jag avsluta denna dagen med bio med en saknad vän :) Ännu en gång, skönt att vara ledig och få extra lång helg. Behövs!! För att inte göra detta klagoinlägget allt för tråkigt så får ni en bra låt med!Jag har inget mer än mina tankar

kunde ladda upp 2 bilder iaf

Från klubbhoppningen! :)

onsdag

Åååh, det går inte att mobilblogga och det går inte att ladda upp bilder eller filmer eftersom vårat internet är så segt :( = tråkig blogg :(

Har haft ont i huvudet hela eftermiddagen så red bara en häst idag och det fick bli appis eftersom hon stod längst uppe vid grinden :p Vi tog en mysig skritt tur ute och sen tog jag några varv på banan för jag väntade på att pappa skulle komma och hämta mig :) Hon var pigg som vanligt :p

Hatar att det inte går att rida nu och är jätte rädd att jag ska tappa allt dressyrarbete jag lagt ner på appis nu. Men imorgon blir det ridhus och då ska hon ridas igenom ordentligt, hoppas vi inte tappat allt för mycket!

Har fått lite nya frågor igen, så ska försöka svara på dom snart! Sista dagen imorgon sen är det helg för jag är ledig på fredag <33333 hihihihihi! :D


kvällsöppet!

Såg ni igår när de debatterade om att Rolf-göran bengtsson vann Jerringpriset? Annars kan ni se det här: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kvallsoppet?title=kvallsoppet_del_1&videoid=2143688

Jag tycker Jens kommer med väldigt bra argument!! Sen att Helena tar upp att Rolf är så bra på att ta fram bra hästar tycker jag var väldigt bra sagt. Jag tror många glömmer (som inte är intresserade av hästar) att hästarna inte är så bra med vem som helst (det ser man ju när topphästar säljs till nya ryttare) och absolut inte från början. De tänker bara på resultaten men inte på allt slit som ligger bakom och all skicklighet som roffe har som har kunnat tränat, utbildat och tagit fram så bra hästar. Visst, utan Ninja hade han aldrig kunnat vinna EM. Men utan Roffe hade Ninja aldrig blivit så bra!

Så trött på att folk ska säga att ridsport inte är en sport, att ridsporten är jätte enkel och blablabla.. Det var verkligen ett stort lyft för ridsporten nu och Roffe är så jävla värd detta priset. Hoppas nu att det skrivs och hörs lite mer om ridsport i media!

Nu hinner jag inte skriva mer, ska sova nu!!

hej på er :D

Har haft fullt upp idag som vanligt och öppnade inte datorn förrän typ nyss, så därför har jag inte uppdaterat.

Idag har jag ridit båda hästarna, appis gick på banan. Red så mycket det gick, blev mest runt fyrkantsspåret då det var lite halt. Sen hoppade jag några små hinder också. Blev mycket lydnad idag och hon lyssnade väldigt bra även fast det var lite bommar och hinder med. Fick inte loss henne helt eftersom det inte gick att rida så mycket på böjt spår men tror vi ska till ridhuset på torsdag och då blir det ett ordentligt pass :) Har föresten ett litet klipp från dressyrträningen för 2 veckor sen som jag glömt lägga upp. Fårse om det går med vårt sega internet nu..

Sen red jag ut på tess med emma :) Vi skrittade bara en sväng och sen tog jag några varv i trav på banan. Blev inte så seriöst för jag hade tumvantar (frös ihjääääl) så kunde inte rida ordentligt :p Men hon var pigg iaf :)

Längtar sååå till sommaren nu, då man kan rida ordentligt. Men nästa vinter har vi förhoppningsvis ridhus där jag står så då blir det lite lättare att hålla hästarna i bra form även under vintern :D


filmen :)

90cm igår, även fast hon blir lite pigg på banan så får jag även igenom mina förhållningar! Appis har blivit väldigt lydig :)dagen

Idag fick appis vila, så det var bara tess som skulle ridas. Det gick äntligen att rida på banan, så passade på att rida där idag.

Hon var väldigt pigg och glad, dessutom riktigt känslig för skänkeln och även tillbaka. Red lite öppna i skritt och trav, och sen jobbade jag med lite övergångar. Travade också över 3 bommar på marken, de första gångerna jag skulle trava över dom så bara sög hon tag i dom och sprang :p Nästan så man kunde tro att det var appis jag satt på :p Men sen travade hon fint över dom med :) Hon kändes helt okej, jag får henne inte riktigt mellan hand och skänkel hela tiden. Ibland springer hon på och ibland för sakta. Men när jag väl fick henne mellan hand och skänkel så kändes hon fin! Denna veckan travar vi 6 minuter :) Det går framåt!

Går fortfarande inte att ladda upp bilder :( Kanske att filmen från igår kommer upp idag, det tar verkligen flera timmar :p

svar på lite frågor

Hej Isabella

Jag har en fråga som jag tycker är lite pinsam.


Det är så att jag är 24 år, bor i Göteborg och har alltid velat lära mig rida. Tror du att det går att börja nu? Jag har aldirg ridit innan? Kommer det att vara jättesvårt för mig och tro du att jag kommer lära mig?


Det som jag tycker är lite jobbigt är att på en ridskola så verkar ju alla vara så himla unga då kan ju inte jag komma där som är gammal typ.


Har du något bra råd att ge mig?


Kram Jaqueline

Svar: Jag tycker absolut du ska börja, man kan aldrig bli för gammal för att lära sig rida ;)

Hej, vad fin appis har blivit :-)
Undrar också om din blogg,
Vad har du för bloggplattform? Menar då om du har blogg.se, myshowRoom.se osv?
Betalar du för den eftersom du inte har reklam?
Gillar din blogg :-)
Tacksam för svar!
Olivia


Svar: Jag har min blogg på blogg.se! Nej jag betalar inte för den och jag har ju reklam på den som blogg.se lagt in på alla bloggar. Det enda jag betalar för är min domän :)

Hejsan, jag kollar din fina blogg stort sätt varje dag, och självklart vet jag ju att du är en hoppryttare men jag undrar en sak...
Har nu några tips till en tjej som är hopp rädd ?
Jag har en fin dressyr häst som har tävlat en hel del!
Den har blivit löshoppade och verkligen har visat att den han hoppa högt, men jag vågar inte hoppa min häst..
Har du några tips ? :)


Svar: Börja hoppa små hinder eller bara galoppera över bommar några gånger i veckan. Börja väldigt lågt så du hela tiden känner dig säker och hoppa aldrig högre än vad du känner dig säker på! Lycka till :)


Vill också bara tacka för denna jätte fina kommentaren jag fick härom veckan, blir så himla glad av att läsa den. Sen är det jätte kul att du följt bloggen enda sen början :) Ska försöka bli bättre på att lägga ut filmer och bilder, blir ju alltid lite mindre av de på vintern eftersom det blir mörkt snabbt och så.

''Hej Isabella! Jag har läst din blogg sen du startade upp. Har alltid tyckt att du har haft fantastisk hästhållning och har verkligen beundrat dig. Men har på senare tid Förlorat förtroendet lite (dålig uppdatering, inga ridbilder osv) och iochmed att det inte har varit några bilder så har kag inte sätt framför mig att det har gått bra, men efter dom här bilderna har jag verkligen fått tillbaka förtroendet för dig och din ridning! Mer bilder så man ser hur duktig du är! Kram''

hoppbilder från idag

Fick några bilder av en som fotat :) Alltid kul att få hoppbilder då jag har väldigt få.


resultat klubbhoppning

Hoppade 80&90cm. Vi var nolla i båda klasser och kom 2a i 90cm där det var omhoppning :) När jag hoppade fram till första klassen så kändes hon väldigt spänd/lite låst av martingalet, så tog av det. Det funkade mycket bättre utan!

Är nöjd med båda rundorna, speciellt 90cm. Kändes väldigt lätt och enkelt och appis kändes pigg och fräsch :)

Har film från idag men vårt internet funkar inte för tillfället, så nu har vi bara mobilt bredband och det tar 32535år att ladda upp på yt.. Så den kommer någongång :p

Går inte att ladda upp bilder heller just nu.... Men lägger upp här när det går, har en jätte fin från idag :)

Det gick bra idag :)

 

 


hoppat

Har vart i ridhuset idag som sagt. Hoppade lite också vilket var väldigt länge sen nu, så det var kul :) Appis var lite väl springig och spänd idag men eftersom hon bara skrittats hela veckan så är det ju inte så konstigt. Men hon kändes iaf helt okej, hon ville inte riktigt slappna av så bra som hon brukar och var lite väl hög i formen. Annars kändes hon ändå väldigt lydig. Tog några språng på 90cm, eftersom hon var så spänd blev inte sprången dom bästa. Imorgon är det klubbis och ska hoppa 80 och 90cm.. :) Året första ''tävling''!

Pappa red mest tess men jag hoppade upp lite sen och kände på henne. Hon var väldigt lydig och känslig för skänkeln!! :)
2 klipp från idag

Ja ni ser ju vilken övning jag hoppade :)

''dagens ridpass''

Har skrittat båda som vanligt idag, skit väder som gör att det inte går att rida :( Imorgon blire ridhuset!! :)

massa babbel! ;)

Tänkte uppdatera lite här nu, har massa att skriva men jag orkar typ inte skriva ner det och formulera det bra? Jaja, torsdag idag vilket brukar vara den dagen man är tröttast på men eftersom jag sovit bra denna veckan och köttat sönder på gymmet idag så är jag as pigg :) Att träna gör verkligen att man orkar mycket mer..!

Tess har jag verkligen kört hårdträning med nu gällande lydighet och känslighet (heter de så) både från marken och från ryggen. Hon har haft väldigt svårt för att backa från ryggen men hon har verkligen blivit jätte duktig på de nu! När jag rider har jag jobbat med övergångar mellan, skritt, trav, halt och backa. Vilket har gått väldigt bra :) Idag backade hon super från ryggen. Har ju inte gått att rida ordentligt men har försökt göra det bästa av saken. Innan ett tag hade jag lite problem med att hoppa upp på henne också då hon har velat gå iväg, men det är riktigt stor skillnad på henne nu. Har inte varit några problem med att få henne att stå still nu de senaste :) Träningen från marken är minst lika viktig som den som sker på hästryggen, man får en hel del gratis då!

Har även kunnat klippa klart henne, så nu är hon också klippt :) Skönt!

image description

Appis har mest skrittat och tagit det lugnt denna veckan, har jobbat henne lite i skritten bara. Med att hon ska ta stödet. Sen har jag fortsatt med att klippträna henne, igår gick det riktigt bra! Kunde klippa på sådana ställen som jag inte kunnat innan utan hjälp. Kunde klippa runt huvudet och även mellan frambenen/armhålan. Ska ge mig på magen snart också, får se vad som händer då :p Men att backa 2 steg och ta fram henne 2 steg varje gång hon velat springa ifrån klippmaskinen var verkligen effektivt! Har iofs tränat väldigt mycket på ''back fram back fram'' tidigare så hon är väldigt lydig för det. Så det var lätt att överföra lydigheten till ''klippmomentet''.Ähh nu vet jag knappt vad jag skriver längre. Nu fick ni en uppdatering om hur det går för mig med hästarna :) På lördag ska vi in till ridhuset och hoppa med appis och sen på söndag är det klubbhoppning :D Har inte kunnat åka till ridhus denna veckan för pappa är i tyskland med jobbet och han tog bilen med dragkrog till flygplatsen. Men på lördag kan jag rida ordentligt och framförallt hoppa :D Har inte gjort det på hur länge som helst! Har en känsla av att hon kommer vara pigg... :p

trötttt!

Orkar inte skriva något här idag... Uppdaterar imorgon istället! :)


Härlig bild från sommaren 2010, fan va jag vill ha sommar när jag ser den bilden ♥

dagen

Idag har jag bara skrittat ut tess en sväng, sen klippte jag henne också. Men blev bara klar på ena sidan för hon har så tjock päls så håren fastnar i skäret hela tiden!! Och det skäret går inte att ta isär utan skruvmeljsel och blablabla.. Så hon blev bara halv klar, men fin :)

Sen hade jag lite klippmaskinsterapi med appis, haha :p Hade henne inte uppbunden utan i grimma och grimskaft, varje gång hon ville gå ifrån klippmaskien backade jag henne 2 steg och tog fram henne 2 steg och så gjorde jag de några gånger. Berömde och sen stod hon still. Upprepade de varje gång hon ville springa ifrån klippmaskinen. Det gick jätte bra, hon sparkade inte en enda gång, dock var hon spänd som fasen och stod och skakade :( Så ska fortsätta imorgon, hoppas hon slappnar av lite då!

Nu ska jag nog sova för är sjukt trött, har fått massor av frågor så ska försöka att svara på dom snart så jag inte missar någon :)

taack!!!!!! :D

Vill tacka för alla positiva kommentarer jag fick om appis när jag la ut bilderna och filmen från ridpasset förra veckan. Blev jätte glad som alltid av era kommentarer :D Jag har ju inte visat några bilder eller filmer sen hon kommit igång ordentligt utan bara beskrivit i ''dagens ridpass'' inläggen hur hon känts och hur fin hon blivit :) Det är jätte kul att hon utvecklats så mycket på så kort tid och jag tror hon bara kommer bli finare och finare med tiden. Vilket också kommer göra att hoppningen kommer bli så mycket bättre :) Utan min dressyrtränare hade vi aldrig kommit så här långt, hon är verkligen bäst :)

För några veckor sen:
Och nu:
Och nu tänker jag inte bara på vart hon har huvudet som säkert många tänker, utan att jag har ett ärligt stöd i handen som jag aldrig haft innan. Hon har kommit loss mer i sidorna och bär upp sig mycket bättre. Hon kan slappna av i en låg och rund form och jobbar mycket bättre med bakbenen och på senaste träningen fick hon en helt annan trav än tidigare :) Fina, fina appis.

HAN VANN!!

Så jävla värd!! VÄRLDENS BÄSTA RYTTARE!


Kvällsturer!! :)

Har precis vart ute på en skritt tur på Tess, nu är jag ute på samma runda med appis! Det går bara att skritta vilket suger :(


Uteritt!!

Skrittat ut båda hästarna, en kompis red med på Tess :) travade lite på några ställen där det gick, hoppas verkligen det kommer snö nu så man kan rida ordentligt!!

Ni missade väl inte ponnyakuten idag? Kul att det äntligen har börjat :D


dressyrtränat :D

Vilket faktiskt börjar bli riktigt kul, appis utvecklas verkligen hela tiden!! Så här fin har hon aldrig varit under de 3,5 åren jag ägt henne. Så kul att de fortfarande går framåt, det betyder att hoppningen bara kommer gå bättre nu med. De visade vi ju i höstas :) Jaja, till träningen då...

Jobbade mycket med att hon skulle bära upp sin insida och inte hänga i innertygel. I traven gick det bra i båda varven och i vänstergaloppen var hon också jätte fin. I höger galopp tog det ett tag innan hon formade igenom och slutade hänga på min innerskänkel. Men när hon väl bärde upp sig själv så kom verkligen hennes bukmuskel fram riktigt mycket!! :) I traven jobbade vi också med lite öppna på långsidan för att hon då skulle bära upp sig. I galoppen blev det också rakrikning som vanligt, men nu är hon nästintill alltid rak vilket vi hade såna problem med innan :p

När jag travade av sen fick hon en helt annan trav, jobbade verkligen med bakbenen och då fick hon även ett bättre steg fram! :) Så kul! Idag kunde jag även rida väldigt mycket framåt största delen av passet vilket betyder att jag kan ''komma till arbete'' med henne :)

Sen red jag tess i ridhuset lite efteråt. Jobbade henne från marken först med ''runtrunt'' då kickade hon lite och så men accepterade mig ganska bra. Sen skrittade jag lite och travade i 2 minuter :) Det är ju vad jag gör nu, gjorde lite öppna i skritt och lite halter och så :) Hon var duktig!


16. En bild som gör dig lycklig


kommer det inga bilder på tess? :)

Nee, eller har bara 2! Det var ju pappa som red henne och kameran kom fram när han var klar. Så här ser tess ut nu föresten, helt omusklad och tjock. Hon har ju som sagt vilat 3,5 månad.. Men nu ska hon musklas och bantas ;) Klippte halsen på henne, ska klippa klart resten snart! Tänkte hon skulle få vänja sig lite först vid kylan :)

De stiliga ekipaget ;)

lite om min skola och min sadel ;)

Kan du inte berätta lite om din skola´?

Ja det kan jag, jag vet dock inte riktigt vad du vill veta. Menmen.. Jag går på realgymnasiet som är en friskola och finns i massa andra städer runt om i sverige. Jag går häst och det finns massa andra inriktningar så som, hund, äventyr, stylist, NV osv.. På vår skola finns bara häst, äventyr och NV eftersom den nyligen startades. Vårat schema ser ut så att vi en dag i veckan är i skolstallet/ridskolan och rider och en dag i veckan har praktik. Resten av de 3 dagarna är vi i skolan. Vi jobbar alltid i grupp med olika projekt där alla ämnen vävs in förutom ämnena matte och engelska. Vi äter faktiskt skollunch på restuarang vilket är jäkligt gott :p

Jag kan inte påstå att det går så bra för skolan här i jönköping, det började tex ingen 1a detta året eftersom det var för få som sökte. Och nu har det blivit lite strul med lärare eftersom en helt plötsligt slutade och skolan lever absolut inte upp till de som sades på öppethus och sådana saker. Eftersom det inte går att ha hur många lärare som helst på en klass så har vi vissa ämnen på flex alltså över internet med andra realskolor som också har samma ämne. Jag hade tex etologi över internet och det funkade jätte bra. Nu har jag engelska B över internet och det funkar också. Men fick nyss reda på att vi tydligen ska ha matte C(!!!!) över internet vilket jag absolut inte tror kommer funka..

Jag tänker inte sitta här och skriva att jag tycker om skolan för den i Jönköping har verkligen inte lyckas och det funkar inte bra. Jag tror det är bättre på andra skolor i sverige där de kommit igång ordentligt. De flesta i min klass har samma åsikter som mig om varför skolan är dålig och flera har tänkt byta (jag med) samt att någon bytte redan i 1an. Jag tycker skolan har ett bra tankesätt men tyvärr lever iaf inte Jönköping upp till de och vissa lärare är ju som de är...

Ojj, nu blev det ganska långt :p Något mer du undrar?

Är det någon mer som läser min blogg och går på realgymnasiet i en annan stad? Vad tycker ni isåfall? :)Hej, åh din sadel såg väldigt skön ut! Vad är det för sadel, vad kostar den osv? Kan du svara I ett inlägg med lite fakta om den?;-)
;-)superbra blogg


Jaa, jag älskar min sadel!! Jag har en pessoa legacy xp3 som man kan ändra bommen på. Vilket är jätte bra för då kan jag ha den väldigt länge eftersom det är bara att byta bomjärnet. Det gör man lätt själv och det är bara att köpa ett nytt bomjärn om man behöver en ny storlek. Den är dock ganska dyr, tror den kostade 17 000kr ny. Men om man räknar på att jag ska ha den länge så blir den inte så dyr i längden. Finns ju annars billigare på hastnet.

Rekommenderar sadeln verkligen eftersom den är så mjuk och skön samt lagom djup i sätet. Det känns alltid som man rider med hästen än att sitta på den som vissa sadlar kan kännas som. Sen är det ett stort plus att man lätt kan byta storleken på den. På tex en prestige måste man ju värma om den för 1000-1500kr vilket blir dyrt i längden. Tror ett bomjärn till min sadel kostar 300-400kr att köpa och de byter man ju själv sen :)


lite fler bilder

De sista bilderna från igår! Fotograf är som sagt wilma ;)


kan inte sova som vanligt!!

Hej alla nattugglor ;) Ligger här inatt igen och kan inte sova, vände verkligen på dygnet detta lovet. Var typ upp till 8 på morgonen vissa dagar.. Imorgon (eller idag) är det fredag iaf, så skönt. Första veckan är avklarad :p


Ligger o lyssnar go musik o kollar en massa tävlingsfilmer, vill verkligen komma igång nu!! Eller iaf komma igång och hoppa lite mer ordentligt, har inte alls blivit mycket hoppning på senaste då marken frusit. Men hoppas det kommer snö snart igen så man kan hoppa lite små hinder på banan... :D Appis känns så fin nu så det ska bli spännande att hoppa henne igen, hon har nog aldrig varit så här stadig i munnen innan så jag tror henne språng kommer förbättras väldigt mycket nu!

Var någon som frågade hur höga mina hästar är och appis är 1,56 och tess är 1,60 ungefär. Men jag tycker tess känns mycket större än appis och ändå skilljer det bara 4cm :p Skönt med små hästar, tycker dom är lagom stora :) Sen fick jag en fråga om jag kan skriva lite om min skola, visst kan jag göra det. Det kommer i ett annat inlägg.

Innan jag avslutar inlägget:

Här får ni en timmes bra musik, för er som har samma musiksmak som mig!! :D

Godnatt!

image description

Har ställt klockan 7 gånger imorgon, hoppas verkligen jag kommer upp i tid!!!!
image description image description

film!

Här har ni en kort film också från idag! :)


ridhuset

Idag var vi i ridhuset och red :) Tog med båda så pappa red tess under tiden jag red appis! Appis var lite pigg i början men jag red bara på och galopperade av henne så började hon slappna av! Då i slutet blev hon jätte fin och kändes loss i högersidan iaf i skritten och traven. I galoppen är det lite kvar. Så kul att hon blivit så fin nu, hoppas jag kan dressyrträna i helgen också :)

Wilma världens bästa kusin ;) tog en massa bilder på oss!! Taaack :D Så har jätte många bilder att lägga upp här nu. Hon fyller förresten 11år idag också, grattis :D

Lägger upp fler bilder i ett nytt inlägg sen! :)

.

http://linnolsson.se/?p=608#comments

bildserie på appis!

HAHAHAHAHA, SÖTAN!


''zzzzz, jag är så trött''


'':O vad var de?''


''SHIT!! Det är ju du''

taggad!

Igår hade jag besöksrekord och nu har jag det idag igen, klockan är inte ens elva än :D Så himla kul!! :) Vill tacka för alla som svarade på frågan om länge ni läst min blogg. Var jätte kul att se, vissa hade ju följt väldigt länge :) Vill oxå säga tack för alla fina ord jag fick i samband med de inlägg, ni är så himla bra mina läsare :D

Jag måste säga att jag är sååå taggad på att börja träna och tävla, hoppträningarna börjar imorgon men jag kan inte vara med då. Så får vara med nästa gång istället. Om 2 veckor är det oxå årets första klubbis, ska bli sååååå kul för det var verkligen jätte länge sen jag var med på en klubbhoppning! Längtar verkligen sjukt mycket :) Tror jag har så mycket motivation nu för jag VET att appis är frisk, så himla kul :D

Sen är jag väldigt motiverad till bloggen oxå för att statistiken är grym och ni kommenterar massa :D
Två sötisar igår hos veterinären :)

så här kommer det se ut för tess framöver =)

Hon har vilat totalt i ungefär 3,5 månad, shit vad länge egentligen. Tiden har gått sjukt snabbt. Iaf så har jag skrittat henne sen 8 veckor tillbaka, runt 30-60min. Inte riktigt varje dag men flera gånger i veckan.

Denna veckan kommer jag trava 2 minuter och sen öka med 2 minuter för varje vecka som går. Efter 6 veckor då hon travar ungefär en kvart varje dag ska hon ner och ultraljuda sitt ledband igen så allt ser bra ut nu när hon sätts igång. Efter det får jag en långsiktig igångsättning på henne :) Sen ska hon eventuellt kollas igen om 3-4 månader men det var inte säkert, det beror på hur det ser ut om 6 veckor.

Så det kommer ta sin tid att sätta igång henne, men jag är så glad hon det äntligen har läkt :D Och nu känns det ändå bra att jag från början kan jobba med att hon ska ta i med bakbenen samt bjuda framåt i varenda steg. Sen är det jag som hoppar igång henne och allt, så tror det kommer bli jätte bra. Nu kan jag jobba med alla våra svagheter enda från början!

Idag har jag ridit henne, travade för första gången idag. Blev i snön på vägen och hon var pigg! :) Travade 1 minut sen vilade och travade 1 minut till. Sen skulle jag ju göra min makeover på henne, men klippmaskinen strejkade :p Hennes tjocka päls fastnade någonstans i klippmaskinen, så får göra ett nytt försök imorgon!

Igår när vi skulle ner med henne till veterinären så såklart hade hon tappat en sko just på vänster fram som hon har skadan på. Hon var ganska öm och haltade lite eftersom hagen är så knögglig. Som tur var fick vi tag i hovisen innan vi åkte :) Blev lite besviken där nere sen när det var invägning för henne, hon hade gått upp 2kg... Jag som trodde hon skulle ha gått ner i 10-20kg hahah.. Men nu ska hon ner i vikt! Ska som sagt klippa henne så hon får ta mer energi till att hålla värmen!


min egna utveckling genom bloggen - del 1

Nu tänkte jag sammanfatta hela bloggen i hur jag själv utvecklats som ryttare och i hur jag har tänkt. Kommer inte skriva så mycket om appis och tess utveckling utan mig själv helt enkelt :)

Jag startade bloggen sommaren 2009, då hade jag haft appis 1år och innan det bara ridit på ridskola i ca 7år. Sommaren 2009 var den sommaren jag började träna för Eamon och jag tror även det var en tid som jag fick mycket hjälp med appis och började förstå henne mer, samt utvecklas till den ridstilen/ridtänket jag har än idag. Tidigare hade jag bara hoppat appis någon gång i veckan men när jag började träna för Eamon, som lägger stor vikt på avslappningen och rytmen så började jag småhoppa appis ungefär 3 gånger i veckan. Har man en häst som gör en så pass stor grej av hoppningen, behöver ''hoppas'' ofta för att kunna slappna av. Samt att jag då bara hade 1 häst och behöver flera gånger i veckan träna upp min egen förmåga att hitta en bra galopp och rytm. Jag var också väldigt skeptisk till martingal här eftersom jag tyckte hon hoppade mycket bättre utan.Det var även här jag började fokusera mer på att rida med så lite hand som möjligt och så mycket som möjligt med sitsen. Samt att börja jobba hästen mer bakifrån än att från början fokusera på huvudet. Allt tack vare Eamon.

Jag tror dock inte det var fel att lägga så stor fokus på huvudet som jag gjorde innan de eftersom appis behöver slappa av i en låg form men det hade behövts mycket mer att jag jobbade henne mer bakifrån. En av mina största svagheter som ryttare då var mina händer, eller min vänster hand. Red nästan bara med kontakt i höger tygeln, vilket gör att hon blev mer fast i höger och oliksidig - olika tränad i båda sidor. Kollade neråt på huvudet hela tiden oxå eftersom fokuset låg på huvudet. As fult! Men min blick förbättrades ganska snabbt!


Här ser man mina enormt fina händer jag hade då ;)

Jag var intresserad av markträning redan då men kunde knappt något, detta var ungefär vad jag kunde. Kopierade från ett inlägg ''Övade på att om jag stannar ska hon stanna om jag springer ska hon springa osv.. Och hon gör exakt som jag :)''. Intresset har alltid funnits där men jag har aldrig riktigt vetat hur jag ska gå tillväga. Kommer ihåg att jag försöka lära henne skrapa med hoven men hon rörde inte ens på benet även fall jag petade ganska hårt med spöet :p

Till något helt annat, det var här jag förstod hur viktigt det är med en rätt liggande sadel. Vi kollade upp sadeln precis innan sommaren och hon hade gått med alldeles för bred bom vilket gjort att hon inte kunnat sätta några muskler vid manken, samt fått väldigt mycket spänningar i ryggen och inte alls kunnat använda sin teknik rätt. Så efter de har jag alltid varit nogrann med hur sadeln ligger.


Hittade två bilder som jag jämfört hennes rygg hur den ändrades beroende på vilken sadel jag hade. Syns kanske inte jätte väl men hon var enormt insjunken vid manken + att hon inte kunde sätta några ryggmuskler.

Under denna tiden var jag väldigt nogrann med veckoplaneringar, vilket jag önskar att jag var än idag. Måste verkligen bli bättre på det! Sen förstod jag också att appis inte trivdes på jfk (stod där då).. För när vi var nere i sommarstugan så var hon så lugn och fin att rida men sen när vi sen kom tillbaka till jfk var det som en helt annan häst. Jag förstod att hon inte trivdes men jag förstod inte VARFÖR, eller jag tänkte inte riktigt så långt då. Det det var här jag bestämde mig för att flytta till toveryd (där jag står nu) men det fanns ingen stallplats då så fick vänta ett tag.


Hon fick iaf flytta till en utebox under hösten på jfk, vilket såklart var bättre än att stå inne i stallet. Visste inte varför då utan hade bara hört att hästarna trivs bättre i en utebox. Jag tänkte aldrig ett steg längre som jag gör idag.

Som ni ser så hade jag också täcke på henne, iofs var hon helklippt och det hade jag ju haft idag också om hon var helklippt. Men hade mycket tjockare täcken och tänkte inte ens tanken på att ha henne utan täcke. Kommer ihåg att vintern innan det klipptes hon inte ens och då hade jag ändå täcke lite till och från..

Hösten fortsatte jag utvecklas, började träna för fidde varannan vecka vilket var väldigt nyttigt att träna så regelbundet. Fick väldigt bra självförtroende i hoppningen och appis o jag blev riktigt samspelta. När vi kom hem till jönköping så blev som sagt appis en helt annan häst, helt galen, stressad och spänd. Än då var jag väldigt skeptisk till martingal på appis och hade det enbart på träningarna för honom men tävlade alltid utan. Jag förstod nog inte riktigt hans tanke med martingal - vilket jag gör idag. Och är faktiskt glad idag att han tvingade på mig att ta på martingalet ändå! :pEftersom jag fortfarande inte rättat till mina händer så kunde appis aldrig riktigt komma igenom i högersidan vilket gjorde att hon fick en muskelspänning i vänster armhåla. Hon kändes väldigt seg under den tiden och började tappa bjudning. Men då var det liksom inget med det, hade det varit idag hade vi kollat upp det direkt. Efter ett tag när hon börjat hoppa riktigt snett över hindren så valde vi att först kolla med kiropraktorn och han hittade muskelspänningen direkt :)

Kiropraktor var något som pappa ville att appis skulle bli behandlad av en gång, så vi testade det innan sommaren. Efter det har jag alltid velat att kiropraktorn ska kolla appis någon gång då och då. Hur ofta har varierat lite under åren, nu tycker jag det räcker med någon/några gånger per år på appis. Tess är en annan sak med eftersom hon är så avslappnad i sig själv redan men appis som har ett helt annat psyke vill jag att man kollar någon gång då och då. Kommer inte riktigt ihåg vad jag hade för tankar om kiropraktik då men när jag märkte skillnaden på appis blev jag väldigt positiv till det och är än idag.


Kiropraktik är en stor del till att jag kommit så långt med appis idag! :)

Under hösten började jag fokusera väldigt mycket på att byta mellan olika bett, mest för att jag läst att det var bra. Inte vad som passade appis bäst. Läste att man skulle variera mellan rakt, delat och hackamore och appis blev mycket finare i munnen när hon gick bettlöst några gånger då och då. Men det raka bettet jag red på var ingen höjdare men ändå fortsatte jag bara för att. :p Det blev att jag gjorde saker bara för att istället för att läsa till mig kunskap och sen skapa en egen uppfattning av det, de kunde jag inte riktigt då.

Jag kommer ihåg att iom att appis var väldigt smal så var kraftfoder en ganska stor del som jag riktade in mig på. Väldigt mycket tillskott och annat, vilket har ändrat sig mycket under tiden tills idag.

Det var väl min utveckling ridmässigt och tankemässigt från att jag startade bloggen sommaren 2009 till året ut. Vill ni att jag ska fortsätta skriva om 2010/2011 oxå? :)

vet ni att?????

Tess är frisk!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Så nu ska jag sätta igång henne lite lugnt! ÄNTLIGEN! Ledbandet såg jätte fint ut :) Han sa att det var jätte bra att hon gått på lösdrift under tiden det höll på att läka, för nu har ledbandet stärkt upp sig väldigt bra eftersom det under hela läktiden utsatts för någon form av belastning! Det hade varit mycket svagare om hon hade stått i box under natten och gått i en liten hage, då hade jag fått ta det lugnare med igångsättningen.

Sen var ju appis med oxå och hon var frisk som en nötkärna :D:D:D Han tyckte hon såg jätte fin ut nu. Vi tog med henne eftersom vi ändå skulle ner, för att bara checka en sista gång nu när hon är fullt igång igen! Så kul! Nu ska vi inte ha mer otursskador!

2012 ska bli det bästa häståret!
hur länge har ni läst min blogg? :)

Ni har verkligen blivit fler som läser på senaste vilket är jääääätte kul :D Skulle vara jätte kul om ni svarade på denna frågan:

Hur länge har ni läst min blogg?

Tänk så har någon läst enda sen jag startade bloggen för snart 3år sen, eller någon som har hängt med 1-2år kanske? Svara, skulle vara kul att se bara :D


En gammal bild som jag la ut när jag precis hade startat bloggen

resultat :P

Dressyren idag gick inte alls bra, som väntat. Jag visste att hon skulle bli spänd men fasen inte så spänd som hon blev när vi kom in på banan. Hon var jätte fin både före och efter jag ridit programmet. Men direkt när jag skulle rida runt banan och förbi bordet så spände hon sig jätte mycket och ville först inte gå förbi. När jag väl red in på banan var hon såklart jobbigast nere vid bordet och även när jag skulle rida ifrån det, då hon ville springa ifrån bordet. Så hela programmet blev mest en dragkamp och en väldigt spänd häst, fick ingen kontakt med henne alls. Allt blev mest kantigt eftersom hon var så pass spänd och då fick jag inte till några vägar alls.

Såg på filmen och som det även stod i protokollet att jag skulle försöka rida mer framåt även fast hon ville springa iväg, så det ska jag försöka göra nästa gång. Faktiskt så slappnade hon av när vi skulle rida upp sista gången, alltid nåt :p

Vi fick ihop 51% ;) Men det är bara att träna vidare, jag vet ju att vi kan när hon slappnar av och då är det bara att forsätta tävla tills hon slutar tycka det är läskigt och kan slappna av. Tror jag ska rida 2 klasser nästa gång oxå!

2 framridningsbilder!klubbdressyr imorgon!

Idag har jag ridit ut appis en sväng barbacka, det är ju fruset i marken nu så det blev nästan bara skritt. Hon kändes fin iaf, hade ett bra stöd hela tiden. Flyttade henne för skänkeln längst vägen, när jag flyttade för höger skänkel hade jag henne formad o ställd så hon verkligen bärde upp sin insida och tog ett stöd på ytter. När jag flyttade henne för vänster skänkel hade jag henne rakställd så jag fick henne att sätta under sitt vänsterbak som hon är lite svag i. Det är ungefär såhär jag jobbade med henne hela tiden, likadant när jag rider på voltspår. Detta för att få henne så liksidig som möjligt! :)

Imorgon ska vi alltså vara med på en klubbdressyr :) Ska rida en Lb1, säger inte mig så mycket menmen :p Om jag har några läsare som tävlar dressyr får ni gärna komma med lite tips ikväll som jag ska tänka på :p Jag ska fokusera mest på att ha henne avslappnad och koncentrerad på mig då jag tror det kommer vara vårt största problem.

Tess vilade idag. Nu är det bara 2 dagar kvar tills vi ska till veterinären!!!!

Appis och jag har faktiskt varit med på en klubbdressyr för typ 2år sen, det gick inte bra kan jag säga :p Hon var spänd som fasen och trippade mest runt inne på banan :p Imorgon ska det gå bättre!

världens bästa ryttare är nu världens bästa ryttare

Som ni kanske redan vet så är nu roffe världsetta i hoppning! Det var verkligen på tiden, så jäkla grym är han. Han är verkligen världens bästa ryttare!


hoppat :D

Idag har jag äntligen hoppat lite! :D Blev att vi åkte till ridhuset eftersom det blev minusgrader under natten. Jag hoppade ''8an'' som jag nästan alltid hoppar. Jag tycker den övningen är jätte bra eftersom man kan flyta på tills det känns bra och man kan välja lätta och svåra vägar till hindrena. Appis var jätte fin! I höger galopp hoppade hon super och vi hittade bra distanser. I vänster galopp så föll hon isär lite och tappade ytterbogen så där var det svårare att hitta distansen. Jag hade ett väldigt bra stöd hela tiden och hon kunde till och med slappna av mellan hindrena vilket gjorde att det blev bättre språng! :)

Övningen:

Jag valde att bara hoppa ''lätta vägar'' till hindren eftersom appis inte är så pass stark eller så mycket i balans än. Hoppade alltså höger varv på oxern och vänster varv på räcket. Vänder man på allt blir det en snävare sväng i anridningen vilket gör det svårare.

Jag red på de 3delade bettet och hon kändes inte alls lika bra som på novabettet. Brukar ju faktiskt tävla på de bettet men nu kände jag att hon blev mycket stretigare/hårdare/stummar i munnen av de. Så ska testa att hoppa på novabettet i fortsättningen :) Lite synd att jag måste ha de 3delade på dressyren på söndag.. Men inget att göra åt.

Tess var oxå med och pappa skrittade henne i ridhuset.

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Skrev ju faktiskt nyligen ett inlägg om de HÄR!

''Glädje för mig är när vi samarbetar - det handlar inte om vad vi gör, utan hur vi gör.''svar!

Kan du inte ge tips på saker man kan göra från marken? Jag kan nämligen inte rida mina hästar på 2 veckor pga en operation, så skulle behöva lite inspiration :) kram

Svar: Skicka iväg/kalla in, då tycker jag att man får hästen väldigt positiv. De sju lekarna, sök på google så står det massor om dom. Sen brukar jag jobba dom väldigt mycket på volten, i både skritt trav och galopp. Där jag tränar på vilken position jag har, längre bak vid rumpan driver på och längre fram vid bogen bromsar in. Tränar också på att dom ska fatta galopp när jag galopperar själv. Sen kan man ju göra lite trick också :) Hoppas du fick lite tips nu!

Du tränar för Fredrik i jfk va? Vad tar han per lektion, hur lång tid är träningen och hur många är ni per grupp?:)
Plus du tränar väl också för angelica flykt med va? Vad tar hon per lektion, tid och privat elr?
Sista fråga är dom bra tränare?:)


Svar: Japp jag tränar för dom. Vill inte skriva ut exakt pris här men de båda tar runt 300kr :) När jag tränar hoppning rider vi max 5 stycken tror jag de är i runt 1 timme, men oftast brukar de ta längre tid. När jag tränar dressyr rider jag privat i 45min.

Ja båda är jätte duktiga. Angelica har verkligen hjälpt mig otroligt mycket med hästarna, hon ser verkligen exakt hur hästen rör sig, hon ser mer än vad jag själv känner. Sen är hon verkligen på en hela tiden! Fidde är också jätte bra, han är väldigt noggrann och lär en verkligen att rida. Det finns mer än gas och broms typ :p

Kan du inte skriva lite om träning från marken o saker man behöver för att träna!!!
Ps. du har en jätte fin blogg Ds.

Svar: Kolla i kategorinen natural horsemanship där har jag skrivit massor. Jag använder bara en repgrimma, ett längre spö och hästgodis :) Tack :D

hej!
var det inte en sån kingsland jacka du leta efter? :)


Svar: Jo, men tyvärr en storlek för liten :(

Hej! Du har verkligen en jätte fin blogg, man blir jätte insprirerad av att läsa den :D
Jag har några frågor:
1. Hur gör du din "banner"? Om det nu heter så, det som är högst upp på sidan :)
2. Jag har läst dina övningar och blir som sagt jätte inspirerad, men alla dom är ju väldigt gamla.. Kan du inte göra flera? :)
3. Får du betalt för att blogga? Hur funkar det isåfall? Alltså, jag vet att man ibland kan få betalt för annonser eller dylikt, är lite nyfiken på hur det fungerar :)

Skulle vara super tacksam för svar!!
Annars, fortsätt som du gör! Jag älskar din blogg :)
Fina hästar har du också! :)


Svar: Tack så mycket :D

1. Gjorde den i photoshop!
2. Jag vet, har blivit jätte dålig på de :p Ska försöka skriva fler övningar!
3. Har mest gjort reklaminlägg och fått betalt för de, sen har jag fått köpa utrustning billigare om jag skriver om de här!

Hej, du har verkligen så fina hästar! :)
ska du till gbg horse show och vad anväder du för nått program när du gör filmer?
Vill oxå tacka för världens grymmaste blogg!
Mvh Elin


Svar: Ja det ska jag, ska dit lördag och söndag :D Längtar!! Jag använder moviemaker, fast det suger verkligen för de segar ihop sig hela tiden :p

Tack så jätte mycket :D

gårdagen och dagen

Appis red jag som sagt till galoppbanan igår, hade tänkt att galoppera runt den och kondisträna lite men det gick inte. Hon bara stressade upp sig och antligen så stack hon i galoppen eller stod stilla och studsade. Hon gick inte att få någon kontakt med och det jag kämpar med varje dag på henne är att få en avslappnad häst med ett bra stöd i bettet. Ingen busridning på appis inte... Då är flera veckors jobb förstört. Men som tur så var hon så lugn och fin på ''banan'' på galoppbanan. Där alla stockar är, så red runt där och jobbade henne :) Då kändes hon väldigt avslappnad och lydig samt i bra balans. Men det är kul att appis är så positiv igen, det betyder ju att hon är frisk :)


Idag var vi i ridhuset med henne, hon var jätte fin! Jobbade mycket när jag satt ner i traven, dock är det ganska svårt att rida loss henne i sidorna då tycker jag. Men hon kändes mycket mer loss i högersidan idag än sist! I galoppen var hon fantiskt fin, jag fick verkligen ihop henne i vänster också som hon är lite svag i! Jobbade mycket med övergång i trav och galopp eftersom nu känns det nästan som hon ligger på bettet för mycket. Nu har jag ett bra stöd och mer ska jag inte ha i handen. Men kunde iaf sätta henne mer på baken idag och då kändes hon jätte fin :) Trände också på lite delar ur dressyrprogramet vilket gick bättre än sist. :p

Tess har skrittats som vanligt!

image description

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Dags att ta sig igenom hela listan nu då! Ingen rolig punkt alls denna, hmm...

Saker som jag i stallet varje dag är att rida, borsta, visitera och jobba de från marken. :) Mockar någon gång i veckan oxå :p

Uppdatering: Många som reagerade på att jag bara mockar någon gång i veckan, så här är det ;) Har hästarna på lösdrift och mockar då bara ligghallen, eftersom det är andra som också har sina hästar i samma lösdrift så har vi ett mockschema vilket gör att jag bara mockar någon/några gånger i veckan.

Saker som jag utan för stallet är, skolan, träffa kompisar, träna och sitta vid datorn typ :p

Ibland bär jag ju runt på en magplatta oxå :p

gamla bilder på tess o mig :)

Hittade lite gamla bilder från i maj på mig och tess när vi hoppade lite titthinder, tror aldrig jag visat dom? Åååh, vad jag saknar att hoppa henne när jag ser dessa bilder :(Läskigt titthinder :p
Tjeehooow genom studsen :p

5 saker

1. Igår hade jag besöksrekord, alltid kul :D
2. Jag har ingen blogglust alls idag
3. Jag borde ändra min design och byta header eftersom den inte riktigt passar in nu på vintern
4. Tänkte skriva lite om dagens ridpass med appis men jag orkar inte
5. Jag har inget att blogga om nu för tiden så ni får gärna komma med tips

Allt jag har att säga idag ;)


...och en sak till. Det tog mig 30 minuter innan jag publicerade detta inlägget eftersom jag inte ville att det skulle vara bildlöst och kunde inte riktigt välja vilken bild jag skulle ta..


På väg hem från galoppbanan

Appis var överladdad så det gick inte att galoppera runt galoppbanan utan fick rida på banan i skogen istället! Där var hon lugn iaf :) hoppade lite stockar vilket var ett bra tag sen nu, så det var jätte kul :D


dagens ridpass

Red ut appis idag barbacka, kunde faktiskt för första gången på väldigt länge trimma henne ute! Vilket känns jätte bra för då blir det inte så mycket ridning på banan utan kan jobba ute i skogen istället. Problemet har varit att hon inte tagit stöd i handen och blivit ''okontaktbar'', hon slänger bara upp huvudet och släpper bettet och då går det inte att få kontakt igen. Inte ens i skritten. Men idag så hade jag ett stöd i både skritten och traven, ville inte galoppera eftersom hon inte är ''redo'' för de ute än. Jag jobbade med öppna när jag red på vägen och hon kändes fin :) Lite stark ibland men jobbade med lite halvhalter och övergångar för att hon skulle komma mer på bakbenen.

Imorgon ska vi rida runt galoppbanan, kondisträna och hoppa stockar :) Hoppas marken inte fryser bara.

Sen red jag ut tess en sväng i skritt som vanligt. Hon har de senaste veckorna blivit jätte jobbig att hoppa upp på så det jobbar vi jätte mycket med nu, att hon ska stå still. Tror det beror på att hon har överskottsenergi nu när hon blivit smalare + fått kondis. Jobbade iaf henne lite från marken och kickade/små stegrade hon mer än vanligt, så tog ett tag att få henne att acceptera mig. Men sen till slut kunde jag få henne att stå stilla och hoppa upp :)

Längtar så tills jag kan sätta igång henne för då kan jag jobba henne mer från marken i trav och galopp och verkligen gå på henne lite mer. Känns som det blir en utmaning att sätta igång henne nu :p Den busen! Men det känns som hon mognat lite eftersom hon inte ''tar så illa vid sig'' när jag lägger på spöet eller skänkeln längre :p Hoppas de iaf!

ridhuset igår

Var ju i ridhuset igår, appis var jätte fin faktiskt. Lite spänd ibland men ändå så tog hon ett stöd på bettet. Innan har det blivit att när hon spänt sig så får det inte att få kontakt med henne alls men nu så tog hon ändå de där stödet på bettet!

Sen tränade vi lite på dressyrprogrammet, har nästan aldrig ridit ett dressyrprogram i hela mitt liv... Det gick väl inte så bra, tror inte det kommer gå så bra :p Men jag kände att jag måste rida loss henne mer i högersidan. Sen var det ju en ökning i galoppen efter de blev det ju lite sådär :p Så får inte rida på henne för mycket. Jaja, det får gå som det går. Har bara ett litet problem, jag får inte ha mitt novabett :(

Fårse vart jag rider idag, det var fruset i marken igår så hoppas de tinat upp någonstans iaf!

2012

Gott nytt år på er läsare lite efter men hann aldrig uppdatera igår :) Hoppas ni fick en bra nyårsafton! Jag hade jätte roligt :)

Nu är det 2012!!!!!! om någon har missat de :p Hoppas på ett bra år med friska hästar och mycket tävlingar :) Längtar så tills nästa vecka då vi ska tillbaka med tess! Hoppas verkligen att hon är frisk då, men känns inte riktigt som de eftersom hon varit väldigt varm i sin kota de senaste veckorna :( Jaja, vi får se helt enkelt! Ska bli kul att komma igång med henne när hon blivit frisk iallafall för nu känns det verkligen som appis är frisk!

Om en vecka är det klubbdressyr (ja dressyr) och jag tänkte faktiskt vara med! Jag har bestämt mig för att tävla fälttävlan på appis detta året och då måste jag ju börja tävla lite dressyr nu. Appis kommer säkert bli spänd som en jag vet inte vad för dressyrstaketet och allt annat. Men vi måste ju börja någonstans :) Så idag ska vi iväg till ridhuset så ska jag träna lite på programmet :p

En annan tävling vi har inplanerad är en lokal hoppning på jfk i början av februari tror jag det var! :) Sen tror jag det är någon klubbhoppning innan dess med som vi ska vara med på! Längtar!! Ska bli så kul att komma igång och tävla igen.

Jag tror 2012 kommer bli ett jätte bra år eftersom det börjar bli bra med hästarna och bäst av allt, jag fyller 18år!!! :D Längtar! Endast 98 dagar kvar, typiskt att de är skottår, då blir det ju en dag extra.. hahah! Nu ska jag sluta skriva, GOTT NYTT ÅR!


RSS 2.0