5 frågor och 5 svar!

Valde ut fem frågor av de ni ställde, hoppas ni är nöjda med svaren :)

Hur har du har gått tillväga (är det något speciellt du tränat på?) för att kunna rida appis löst? :)

Svar: Varje ridpass jag rider strävar jag efter att rida så mycket med sitsen som möjlig; när jag formar hästen, när jag driver den framåt, när jag tar tillbaka den, när jag svänger osv.. Jag tänker hela tiden på att använda handen så lite som möjligt. Och nu har jag fått appis så lydig för mina hjälper så när jag väl tog av tränset så lyssnade hon (nääästan) lika bra utan. Blev faktiskt förvånad själv :p Sen har jag tränat på att få henne lyssna tillbaka när jag tar i halsringen, det är väl det enda :) Annars rider jag varje ridpass som om att jag red löst!

Är du den typen som festar eller sitter hellre hemma? :)

Svar: Ja, vad tror ni? ;) Jag festar hellre än att sitta hemma. Sen om jag ska upp tidigt och tävla så sitter jag hellre hemma :)

Har du någonsin funderat på att ge upp ridningen?


Svar: Nu har jag haft sån otur med skador i snart 2 år och i höstas när tess dragit ut ledbandet och appis helt plötsligt stannade på framhoppningen kändes allt väldigt hopplöst. Då ville jag ge upp att tävla men inte ge upp att rida. När det kommer till skador känner man sig så hjälplös för man kan inte göra nåt.. Jag tror aldrig jag skulle kunna sälja mina hästar och därför tror jag heller aldrig att jag kommer ge upp ridningen nu framöver iaf.

Vad vill du göra efter gymnasiet?

Svar: Jag vet inte riktigt, det är över ett år kvar och allt kan hända. Men just nu känner jag att jag vill åka iväg och jobba hos någon ryttare här i sverige. Vi ska ha praktik i vår nu och då ska jag åka iväg till Eamon så då får jag testa på lite hur det är. Sen i 3an ska jag förhoppningsvis åka utomlands och då får jag ju testa på hur det är att jobba utomlands också. Därefter kommer jag nog ha bestämt mig vad jag vill göra :)

Vad vill du jobba med i framtiden?


Svar: Som svaret ovan så kan allt hända och mycket kan ändras. Men just nu vill jag driva en egen hästverksamhet, rida in och rida till hästar. Hästar är verkligen något som betyder enormt mycket för mig och jag älskar att arbeta med hästar, båda från marken och att rida. Att få göra det på heltid sen skulle vara en dröm för mig! Dessutom att hjälpa andra med deras hästar är något jag tycker är väldigt kul! Men det är väldigt svårt att få en hästverksamhet att gå runt och om jag vill detta sen i framtiden måste jag ha jobbat hos någon ryttare för att ha skaffat mig erfarenhet och kontakter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0