resultat klubbhoppning

Klubbisen idag gick bra, jag testade att rida henne lite annorlunda än vad jag brukar vilket funkade mycket bättre. Nu de senaste har jag kunnat börja rida henne i en mycket större galopp, och i veckan när jag hoppade så hoppade hon mycket bättre i den större, mer ''kraftigare'' galoppen. Vi fick en mycket bättre galopp och rymt och dessutom ser jag avstånden bättre, ligger vi lite fel så finns det alltid något att samla ihop från.

80cm nolla:
Jag försökte rida i den där stora galoppen vilket gjorde att allt blev väldigt rytmiskt. Det kändes kanske att det blev lite för hetsigt men nu när jag kollar på filmen så är det verkligen i denna galoppen jag måste rida. Uppmot sista linje så låg vi fel på första hindret (först tänkte jag lägga en volt?) så där tar jag bort alldeles för mycket galopp. Sen till sista hindret så blir allt bara studigt och konstigt eftersom vi kom ur rytmen. Vänstergaloppen har hon vart lite svag i men nu har hon verkligen stärkt upp den. Men jag inbillar mig att hon inte orkar riktigt så jag rider inte riktigt svängarna lika bra i vänster, vilket jag måste göra! För hon orkar nu!90cm, ett ner och så la jag en volt:

Eftersom jag tyckte det kändes lite hetsigt i 80cm så började jag rida lite lugnare. På framhoppningen funkade det jätte bra för då hade jag bara ''tagit bort'' lite av galoppen och då var det verkligen perfekt. Fick ett jätte fint språng på oxern! Inne på banan sen tog jag bort alldeles för mycket galopp och det blev broms in i hindrena och massa. Inte alls nöjd med den rundan. Upp mot femma blev hon lite flack så hon rev. Hade problem med sista linjen i denna klassen också. Blev samma att jag inte red svängen riktigt och tog bort galoppen, sen blev hon studsig mot sista så där la jag en volt. När jag väl hoppade om de så kändes det jätte bra :)


(sista hindret är inte med)

Problemet vi har nu är nog mest att jag inte rider igenom svängarna ordentligt. Hon måste galoppera på genom svängen, formad utan att tappa ytterbogen. Det känns jätte bra att jag hittat en större galopp i henne nu, jag tror det beror på att dressyren utvecklats så mycket och nu har jag verkligen ett stöd i handen. Nu måste hon själv bara vänja sig vid denna galoppen, inte spänna sig och lyssna :)

Hoppas verkligen att det tinar upp i marken denna veckan så vi kan rida ordentligt på banan och hoppa massa små hinder :)

Kommentarer
Postat av: Annica

tycker det ser mkt bättre ut me den stora galoppen.. Bra jobbat !

2012-02-19 @ 18:10:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0