Gott nytt år!!

Äntligen är det nyårsafton, lite tråkigt att inte kunna planera något nyårsfirande detta året.. Jag älskar nyårsafton, man får en sån motivationskick för nästa år!! :)
 
Men nu åkeeer vi, jag, min pojkvän, mamma och pappa till Kapstaden i Sydafrika för att hälsa på min bror där i 2 veckor :D Så jäkla gött att slippa kylan ett tag. Kommer sakna hästarna såklart, men 2 veckor klarar jag mig. Sen sätter vi igång och tränar inför tävlingarna 2013!! :) Jag har förpublicerat massor av inlägg, så det kommer uppdateras här varje dag. Sen kommer jag nog gå in här och uppdatera någon dag med lite bilder. Annars lägger jag nog ut lite bilder på instagram tror jag. iisabellaf heter jag där.
 
Ha det så bra alla :D

hälsat på tess <3

Har precis hälsat på min fina tess nu :) Hon har det verkligen jätte bra!
 
2 bilder från idag.
 
Har sagt hejdå till hästarna hemma imorse och nu befinner vi oss i falkenberg och passade som sagt på att hälsa på tess. Imorgon åker vi äntligen till sydafrika:)

Hoppat :)

Har haft hoppträning för pappa på appis nu och det gick jätte bra :D imorgon ska han hoppa Aqua lite, samma bana!


fler frågor?

Glöm inte fråga om ni har några frågor i frågestunden!! Svaren kommer att komma upp medan jag är borta, så ni har tills söndag på er att fråga!

onsdag

Imorgon skulle jag egentligen dressyrtränat som jag sett fram emot eftersom Aqua har gjort så stora framsteg i dressyren sen sist. Men igår när vi skulle rida ut ville hon inte lämna stallet. Och när man ska rida ner i skogen bakom stallet är det staket på båda sidorna och sen diken på sidorna. Hon krånglar och går ner i ett dike (även fast det sitter staket) och kastar sig upp och jag glider av (red barbacka) sen ställer hon sig på mitt knä och står kvar en kort stund. Så ja.. Testade att rida idag men när knät ligger emot sadeln (blev trampad på insidan av knät) gör det svin ont. Har ett fett blåmärke och det gör ont att gå men inget är ju brutet som tur är. Detta kom iofs ganska lägligt. Hästarna ska ändå vila från och med måndag och jag hade ändå tänkt trappa ner med lite korta uteritter nu. Men pappa skulle iaf rida ut appis imorgon (aqua kan pappa inte rida ut på själv) och sen på lördag ska jag nog ha lite lektion för honom på båda (vilket jag hade idag också). Lite tråkigt för jag vill ju rida :( ska ju inte rida på 2 veckor sen.. Men så är det.
 
Tänkte skriva några inlägg nu som jag ska förpublicera, så inte bloggen står helt ouppdaterad här i 2 veckor.
 

Juldagen

Julklappen jag fick i hästväg var en mysig moutain horse tröja :) Har ni fått några roliga julklappar i hästväg? :)

Nu ska jag snart till stallet, blir en skogstur på båda :)


God jul!! :D

Igår hoppade jag Aqua. Hoppade i en 8a, ett räcke och en oxer :) Det gick bra och hon känns bara finare och finare för varje dag i dressyren :D Det känns och syns att hon är mer ihop nu just i anridningen! Allt är i mer balans. Men det blir fortfarande lite antingen för sakta eller för fort, det är väldigt svårt att hitta det där mellantinget på henne, men det kommer komma mer ju mer vi hittar det i dressyren.
 
Sen avslutade vi med en fyrstuds. Travade in i korttrav och då blev hon lite vinglig just för att hon inte orkar hålla sig rak än, men vissa gånger var hon riktigt fin in :) Pappa hoppade oxå studsen på appis, barbacka ;) Appis var jätte pigg och hon blir väldigt springig i anridningen när man håller för mycket i henne och inte är så stadig i sitsen själv. Men tyckte pappa gjorde det bra ändå :) Och appis hoppade jätte fin och var snabb i sina framben.
 
Här är en kort film från igår, på pappa oxå :)
 
Nu ska jag slå in mina julklappar och sen ska vi åka och fira jul :) God Jul på er alla och hoppas ni får en bra jul :D

bästa ridpasset :D

Igår hade Aqua och jag vårt bästa dressyrpass! Jobbade mycket med rakriktningen i både trav och galopp. Jag kunde ha henne mellan hand och skänkel på ett sätt jag aldrig tidigare kunnat. Det var inte många stunder hon släppte bettet och jag kunde börja rida med handen på ett annat sätt! Så med den ridningen kunde jag få henne rak, för jag kunde rida!! :) Hon vill springa iväg lite på långsidan och bli lång, men i vänstergaloppen var hon kvar i samma tempo och form, i högergaloppen var det lite mer jobb men sista långsidan blev perfekt :D Det är så kul när det går framåt!! Idag ska jag bara skritta ut henne en sväng och jobba med att ''lämna stallet''. Appis ska longeras eftersom hon fortfarande inte fått på sig en sko :)

dagens ridpass

Har ridit Aqua idag. Appis har tappat en sko så hon fick vila.
 
När pappa skulle rida ut Aqua i söndags så ville hon inte gå. Hon har bara varit lite krånglig i början men nu har hon gått utan problem. Idag när jag skulle skritta ut var hon dock väldigt krånglig. Fick fram henne men sen backade hon tillbaka 10m och jag kunde verkligen inte få henne sluta backa. Så hoppade av och jobbade henne lite från marken och sen upp igen och då gick det bättre och till slut kom vi iväg. Nästa gång ska jag jobba henne från marken och ryggen innan jag rider iväg så hon lyssnar framåt på mig!
 
Sen red jag i ridhuset. Satte upp bom sockerbitshinder bom på volten. Det hon hade svårt med sist vi hoppade lite små hinder. Idag kändes hon väldigt stadig i munnen, så bra har hon faktiskt aldrig känts! Jobbade lite i traven med skänkelvikning på rakt spår och sen rakriktningen. I galoppen jobbade jag med rakriktningen, att hålla igång trycket på voltspåret, tempoväxlingar och så galopperade jag över hindret. I galoppen kändes hon väldigt fin också. Hon tappar ju lätt trycket och blir lite trippig när det blir jobbigt men försökte verkligen rida henne fram till handen då och till slut fick jag henne riktigt bra mellan hand och skänkel. Det blev fortfarande lite vingligt på rakt spår men mycket, mycket bättre!! När jag sen travade av kunde jag svänga henne med endast ytter tygel och skänkel i höger varv, har aldrig funkat innan. Så det går framåt :D

hoppträningen 12/12

Denna hoppträningen gick både bra och dåligt. När jag red fram kändes hon väldigt stadig i handen och jag hade ett jätte bra stöd (förmodligen dressyrträningen som gav resultat) i hoppningen kändes hon helt okej! I slutet skulle vi hoppa en liten bana med många hinder som kom snabbt ur sväng med tajta svängar. Aqua har väldigt lätt för att dö i svängarna och just då var hon lite extra slö. Jag fick ändå fram henne på långsidorna då hon lyssnade väldigt bra framåt men just i svängarna bara dog hon. Så kändes inte alls bra. Sista rundan (som inte är med på filmen då batteriet tog slut) så kickade jag igång henne direkt efter varje hinder och då fick vi igång galoppen bättre och allt kändes lite lite bättre.
 
Jag tror jag själv måste träna på att rida henne på mindre volter för att själv kunna sitta ordentligt, och driva henne framåt. Jag känner faktiskt att jag inte rikitgt har styrkan själv och faller lätt framåt och sitter inte ordentligt i sadeln. Så måste stärka mig själv oxå, inte bara Aqua som måste stärkas.
 
Denna träningen gick väl inte riktigt så bra, hon var inte riktigt framme men ändå gör hon vad jag ber om. Sista oxern kommer vi alldeles för nära i en dålig galopp men hon hoppar ändå. Det är just en sån häst vi har letat efter, en häst som kan ge mig självförtroende i hoppningen och vi kunde inte hittat än bättre häst :) Fina Aqua!
 
 
Jag tycker hon jobbar mycket bättre med bakbenen den träningen, på volten i början så ser man tydligt att hon har mer vikt på bakdelen och kommer upp i formen. Några få steg bara men det är alltid en början! Sen landar hon mycket mer i rätt galopp vilket tyder på att vi är mer i balans, innan bytte hon galopp lite hur som helst över hindren.

måndag!

Hej, skulle bara logga in här snabbt och skriva att jag inte riktigt hunnit med att uppdatera. I fredags hoppade jag appis för första gången på jätte länge och nu rids hon som vanligt. Pappa red aqua :) I lördags vilade båda då jag åkte lite oplanerat till min pojkvän och kom hem sent igår. Så pappa red båda igår. Idag har jag ridit appis och min kompis aqua :) Blev både en tur ute och i ridhuset. Appis kändes rätt så fin idag :) Sista veckan i skolan innan lov, går tills fredag.. Om två veckor åker jag utomlands :D Så bara kämpa på sista veckan nu!! Ska försöka hinna ladda upp filmen från hoppträningen imorgon och skriva lite om den! Fokuset på Aqua kommer ligga i dressyren nu fram tills jag åker, har en dressyrträning kvar med Aqua. Appis kommer jag också fokusera på dressyren såklart och hoppa igång henne lite :) Mycket skogridning med båda med innan de får sin lilla vintervila :) Nu känner jag att jag bara babblar på om allt haha, så får avsluta här för nu måste jag plugga.. Mindre roligt. Men som sagt bara 4 dagar kvar i skolan! :D

frågestund!!

Eftersom jag snart åker utomlands så kommer jag inte kunna uppdatera så mycket. Kanske skriver något inlägg om hur jag har de i värmen ;) Så därför tänkte jag förpublicera endel inlägg. Något med svar på frågor, så skriv alla frågor ni har nu. Om appis, aqua, tess, mig, bloggen osv...osv...osv.. :D Kommer även ta med de frågor jag fått i kommentarer.
 

A&A


dressyrträningsfilm!

Har klippt ihop hela dressyrträningsfilmen nu, la till en hannah montana låt jag hade på datorn ;) Tog med allt som blev filmat så det blev nästan 9 minuter. Jag tänkte skriva lite utförligare vad vi jobbade med, Aquas o mina svagheter, vad vi gjorde fel och vad vi gjorde rätt. För att göra det lite mer intressant att kolla på :)
 
1. Första klippet, trav höger varv. På voltspåret jobbade jag med att få tillbaka henne lite då hon skjuter på så bra med bakbenen samt att hon vill bli lång och springa iväg. Det syns någon gång på det öppna voltspåret att hon vill bli lång och springa iväg. På långsidan växlar jag mellan rakrikta och flytta för skänkeln. Hennes svaghet är att sätta under sig höger bak, så i början får jag inte så mycket tvärning samt att hon mest vill skjuta ut vänsterbogen, släppa stödet på ytter, böja halsen och ramla in i väggen. Så där jobbade vi med att få henne rak i kroppen, både i rakriktningen och flyttningen. Det går bättre och bättre och i slutet får jag henne rak även i flyttningen. Men ibland är det väldigt vingligt.
 
Blev ingen film i vänster varv i trav tyvärr.
 
2. Vänster galopp. Jobbade med rakriktningen på långsidan och gjorde en volt mitt på långsidan där hon skulle bära upp sin insida (i detta varvet vill hon gärna lägga sig på innerskänkeln) utan att skjuta ut bogen. Hon är inte riktigt rak hela tiden på det raka spåret så det är en svaghet. I galoppen försöker jag rida lite mer framåt i högre tempo för att hjälpa henne så hon orkar. När jag red några varv på voltspåret så fick jag igång bakbenen på henne (man ser det ganska tydligt) och hon fick en helt annan galopp. Hon kom också fram till handen på ett helt annat sätt. Sen när vi kommer ut på långsidan igen trillar allt isär. Dock så får vi en jätte fin utgång från sista volten på långsidan där vi var i balans! Min svaghet i detta varvet är att jag inte bär upp min innerhand riktigt. Sen tycker jag att jag inte red eller satt särskillt bra i galoppen.
 
3. Högergalopp. Här var vi ganska trötta både två tror jag :p  Samma jobb här men gjorde inte så många volter på långsidorna för det var lite mycket folk i ridhuset. Men här ser man ganska tydligt hur vingligt det är, för när jag försöker få under henne innerbak så skjuter hon ut vänsterbogen, släpper stödet och ramlar in i väggen (likadant som i traven). Men sista långsidan fick vi till det och hon blev rak! Hon har varit väldigt fin i höger galopp det sista och framförallt rak men då var hon väldigt envis och ville inte springa rakt :p
 
Hoppas ni tyckte det var intressant med en film + förklaring på vad vi jobbade med :D
 

tisdag

Har ridit ut appis en sväng i skogen idag, blev inget jobbpass utan mest massa galopp i snön :) Appis var taggad och studsade mest ;) Aqua fick en vilodag för imorgon är det träning igen, fast hoppning :D Ska bli så kul för nu har jag lärt mig ännu mer hur jag ska rida henne :)
 
En spegelbild från i söndags, Aqua ser stolt ut i sin rosett ;)

Vintervila

Både Aqua och Appis kommer få lite vintervila i samband med att jag åker utomlands. Egentligen tänkte jag att någon kunde hålla igång appis under tiden just för att hon vilat så mycket, men 2 veckor är så kort tid. Sen är jag väldigt nogrann med underlag och allt sånt med henne nu under igångsättningen. Så hon får vila helt istället.
 
Så jag kommer trappa ner 3-4 dagar innan vi åker, sen vilar dom helt i 2 veckor (dom går ju ute dygnet runt och rör sig mycket) och sen trappa upp igen någon vecka innan vi kör på som vanligt igen. Appis kommer jag nog ta det lite lugnare med när jag trappar upp eftersom hon inte är i tävlingskondis!
 
Får era hästar vintervila? :)
 
En (inte så passande) bild från i somras på appis o tess :) På tal om Appis, Tess o Aqua så måste jag nog uppdatera lite om hästarna i menyn och lägga till Aqua :)

dressyrträningen

Dressyrträningen gick bra :) Vi hade gjort stora framsteg sen sist.Idag kunde jag faktiskt några korta stunder känna att ''så här ska det kännas'', hon var framme till handen och allt blev så stadigt. Så nu har jag något att sträva efter.
 
Hon är fortfarande väldigt vinglig och vill inte riktigt fram till handen vissa stunder, släpper stödet på ytter och lägger sig på innerskänklarna osv.. men det går framåt :) I vänstergaloppen jobbade hon riktigt bra i slutet med bakbenen under sig. I högergaloppen var hon lite envis och tog inte något stöd på ytter så det var jätte svårt att göra henne rak på det raka spåret och på det böjda spåret sprang hon också som en banan. Men i slutet fick jag henne rak.
Hon har känts väldigt fin i högergaloppen det senaste men jag tror hon var lite trött eftersom hon jobbat så bra hela passet och högergaloppen var det sista vi jobbade med. I traven fick jag tänka lite tillbaka med henne eftersom hon redan har ett bra påskjut bakifrån, nu vill hon springa iväg lite när det blir jobbigt så då måste jag få tillbaka henne in i ramen innan jag kan börja ändra tempo :)
 
Bra och givande träning. Har några filmklipp om ni vill se? Dressyrklipp brukar vara ganska långtråkiga att se. Men filmar ju för min skull så jag ska kunna se hur jag rider samt när hon jobbar rätt :) På onsdag är det sista hoppträningen och om två veckor är sista dressyträningen innan jag åker utomlands. Så massa dressyrtrim tills dess :)

träning! :D

Nu ska jag snart åka upp till stallet för dressyrträning. Blev lite nära inpå klubbhoppningen men det får gå ;) Imorgon får hon vila. Hoppas jag får massa hjälp idag så vi kan komma ännu längre med dressyrarbetet!
 
Bild från hoppträningen för snart 2 veckor sen! :)

resultat klubbis aquatini

Idag var Aqua och jag med på en klubbis, hoppade 90&1m :) Första ''tävlingen'' så jag är nöjd!
 
90 4fel
Denna rundan kändes väldigt bra och vi kom bra i avstånd på alla hindren. Hindret vi rev var 2an och jag satt väl och sov lite innan svängen och missade att den var lite snävare än den var. Så flöt ut i svängen och tappade bogen. Annars kändes denna rundan som sagt väldigt bra :)
 
 
1m 0fel
Denna rundan kändes också bra men vi kom lite i botten på vissa hinder kändes det som. Inget som syns på filmen. Så hade inte lika bra känsla här.
 
Och jag måste träna på att komma mitt på hindren! Tänker på 7an ;)

hoppning små hinder/bommar

Igår hoppade jag Aqua, vi hoppade bom hinder bom på volt, studs och ett smal hinder. Hon kändes helt okej fin. Det enda vi fick problem med var att hoppa på volt i vänster varv. Högergaloppen börjar kännas väldigt fin nu men vänster har vi väldigt mycket kvar att jobba med och det blev såklart väldigt svårt att hoppa på volt i vänster varv då. Antingen sköt hon ut bogen eller la sig på innerskänkeln. Fick henne inte mellan hand och skänkel. Studtals gick det jätte bra men ibland trillade allt bara isär. I slutet började jag verkligen runda henne för innerskänkel ut till yttertygel, ville inte riktigt göra det eftersom man lätt tappar bogen men jag fick verkligen ett bra stöd på ytter då och kunde fånga upp bogen. Så det kändes som sagt väldigt bra i slutet. På söndag ska vi va med på klubbhoppningen och hoppa 90 och 1m clear round :)
 
Detta hoppade jag med Aqua! Höjde upp smal hindret i slutet.
 
Fick ingen bra bild på henne ;)
 
Appis jobbade jag över trav och galoppbommar. Hon blev väldigt taggad på galoppbommarna i början, vilket jag kan förstå bommen var ju lite upphöjd ;) Hon har inte galopperat över det på jätte länge. Så i början sprang hon bara och spände sig. Galopperade några varv och sen skrittade tills hon slappnat av och sen fortsatte med galoppen. Höll på så ett tag och då började hon slappna av. När jag travade av sen var hon jätte fin!! :) Börjar kännas mer och mer lösgjord nu! Idag kändes det verkligen som det släppte mycket i dressyren. Appis har inte känts så bra nu när jag satt igång henne, väldigt stel och inte alls liksidig men nu tror jag att det släpper snart! :) Lagom tills vi får börja hoppa igen :D
 
Så här hade jag bommarna när jag red appis :)
 
Appis :)

Haha

När man inte är i stallet och tar hand om hästarna så måste man ju ta hand om hästarna på My horse xD


måndag

Har ridit ut hästarna i skritt och så blev det lite trav idag, pappa red aqua. Ridhusunderlaget har frusit så det går inte att rida där, annars skulle jag dressyrtränat. Hoppas det fixar sig snart:) På söndag ska jag hoppa en klubbhoppning med aqua:) Ska bli kul! Har inte så mycket att skriva om hästarna, har ju inte ridit i helgen och dagens ridpass finns det inte så mycket att skriva om.
 
2 bilder från senaste hoppträningen :)

Hemma igen!

Hälsade på Tess idag oxå och gav henne morötter och godis, det uppskattade hon :) Nu träffar jag inte henne på ett par veckor igen, lite tråkigt :(


bilder från idag :D

Precis kommit hem från att ha hälsat på tess och skrittat ut henne en sväng. Anledningen till att hon går här nere i falkenberg är för att hon fick en ledbandsskada förra hösten och sen när jag satte igång henne i våras så höll inte ledbandet. Så vi ger det en till chans och tar föl på henne till våren och när hon fått fölet ska vi sätta igång henne igen. Så hon går här för att det är billigare än hemma.
 
Hon verkar trivas jätte bra!! Hon går på lösdrift med en annan häst som ska ha föl till våren och dom verkar trivas jätte bra ihop :) Bara dom två som går på gården nu.
 
Här kommer lite bilder från dagen. Jag glömde hjälmen så därför har jag ingen hjälm, rider aldrig annars utan det.
 
 
<3 <3
 
 

RSS 2.0