kiropraktorn

Har vart hos kiropraktorn med appis idag, hade inga större förväntningar på att hon skulle kännas bra. Hon känns inte rikitgt lika bra i dressyren som hon gjorde i våras innan hon fick ledbandsskadan. Men hon var mycket bättre än sist. Hennes rygg var mycket bättre. Hon har vart lite spänd där men nu var det mycket bättre :) Säkert för all barbacka ridning! Hon hade en låsning i bäckenet och så knäckte han loss halsen lite :)
 
Tess följer aldrig med mer för första gången hon behandlades så hade hon en låsning i bäckenet. Dom andra två gångerna hon var där hade hon ingen låsning alls och var helt avslappnad i musklerna. Så nu är det onödigt att hon ska behöva följa med :) Kanske kollar henne om hon börjar kännas konstig men det är inte nödvändigt nu.
 
Man märker ju skillnaden på dom båda. Appis som lätt spänner sig, stressar upp sig och har svårt att slappna av i ridningen (framförallt hoppningen) behöver behandlas någon/ngra gånger per år. Medan tess som är helt avslappnad för det mesta får inga låsningar/spänningar! En sån häst är också lättare att jobba med eftersom hon är avslappnad automatiskt! :)
 
När vi kom tillbaka skrittade pappa och jag ut båda eftersom appis ska ta det lite lugnt i några dagar så det inte hoppar tillbaka! :)
 

tisdag

Pappa och jag red ut en sväng i skogen på båda och sen avslutade på banan. Appis kändes fin idag! Inte riktigt helt framme till bettet. Men annars abvslappnad och frustade mycket :)
 
 
Hahah. Skulle stå på appis för ngra dagar sen men mina skor var jätte hala så det gick inte så bra... :p
 
 

hemma igen

Igår åkte vi hem till Jönköping igen. Blev ganska många veckor i Falkenberg även denna sommaren!
 
En bild från igår :)

lite frågor

Jag har en liten fråga. Jag har haft en häst på halvfoder nu ett tag, men han börjar vara rätt till åren och jag har nu börjat fundera på att köpa egen häst. Men jag är nu så pass gammal att jag kommer börja studera, flytta bort och inte ha råd för häst om bara ett par år. Tycker du att det är okej att ha en häst i bara två år eller blir det bara onödigt mycket omställning för hästen?

Beror ju på om hästen har flyttat mycket tidigare eller inte. Men har den inte det så tycker jag absolut inte det :)
 
Hej! Hur gammla e dina hästar? Jätte fina !
 
Tack :) Tess är 8år och Appis 13år :)
 
hej! jag bara undrar vilket gymnasie du går på& vilken linje? =) Är ny läsare så de hade varit rätt roligt att veta!
 
Går på Realgymnasiet och där går jag hästhållning!
 

appis <3


16 augusti

Här kommer faktiskt ett gäng bilder från idag :)
 
Jag förstår fortfarande inte hur man gör mellanrum mellan bilderna sen dom uppdaterade blogg.se sidan?? Någon som vet? Jätte störande..
 
Men dom första bilderna är från lite arbete från marken innan ridningen.
Sen lite ridbilder på appis och tess som var public ;) som mest stod och åt, tjockis!
 
Hoppas ni uppskattar lite bilder, var ett tag sen nu :)
 

förrgår, igår och idag.

I förrgår red jag ut tess och hade appis med i grimskaft. Igår red jag ut appis och hade tess i grimskaft. Idag blev det uteritt för båda, dom var riktigt pigga båda två! Tess har verkligen blivit så mycket piggare dom senaste månaderna, så kul :)
 
2 bilder från i förrgår :)
Appis gick faktiskt lös största delen när vi var ute. Inte något jag skulle göra hemma men här är jag ensam om att rida i skogen! :)
 
Har precis sett första omg av OS finalen och det var riktigt synd att casall fick en liten skada så roffe inte kunde starta! Henrik och Jens gjorde jätte fina rundor men hade lite otur, så ingen svensk är vidare till nästa omg! Lite tråkigt.

laghoppningen omgång 2

Börjar nu på kunskapskanalen, missa inte :D Heja sverige!!

framtiden

Jag har verkligen ingen aning om vad jag vill göra när jag gått ut gymnasiet. Det är bara ett år kvar, ett långt år där mycket kan hända och jag kommer säkert ångra mig hundra gånger om vad jag vill göra när jag är klar. Jag har länge velat åka iväg och jobba hos någon ryttare för att utvecklas och skapa kontakter för att sen ha en egen verksamhet. Jag lärde mig så otroligt mycket under min praktik hos Eamon under bara 3 veckor. Tänk om jag skulle jobba hos någon ryttare i ett år eller fler, då skulle jag kunna utvecklas riktigt mycket. Och kanske någon gång kunna ha en egen verksamhet, men det är inget jag känner just nu att jag vill hålla på med på heltid. I såna fall skulle jag vilja ha något litet vid sidan om ett annat jobb.
 
Då är ju frågan vad jag skulle vilja jobba med annars? Jag har alltid velat bli veterinär när jag var liten, men inte längre. Dock för bara ett tag sen kände jag att det kanske ändå är något som jag vill bli. Alltid när vi är hos veterinären så känner jag att det är nåt som jag skulle vilja hålla på med. Sen har jag ju själv haft mycket skador det senaste på hästarna och tänk vad det skulle underlätta. Hästen känns inte som vanligt och då måste man boka tid och vänta någon/några veckor innan man ska åka en lång resa för att kolla den. Jaja, det är långt kvar och jag hinner fundera mycket. Men just nu känner jag faktiskt att jag skulle vilja bli veterinär i framtiden.
 
Jobbar någon av mina läsare med hästar eller har gjort? :)

hejhej!!

Här var det inte mycket uppdatering. Har verkligen ingen lust till att uppdatera så därför har det inte blivit mycket av de. Kommer nog bli lite så här, ibland uppdaterar jag massor och ibland inget.
 
Följer såklart OS och jag måste säga att jag Lisen verkligen imponerade idag när hon gick in och gjorde en runda med endast 4 fel när hon igår trillade av efter ett stort missförstånd. Matrix blev ju väldigt spänd och tittig när han kom in på banan. Men idag såg det väldigt bra ut :) Så sverige är ju med till omgång 2 imorgon eftersom roffe och henrik var nolla. Jens fick två ner på lunatic. Man hade ju inte lika stora förhoppningar på sveriges lag nu när både angelica och malin försvann men får hoppas det går lika bra imorgon :)
 
Ska bli kul att se den individuella finalen nu med nästa vecka och hoppas sverige tar hem guldet ;D Har inte så mycket mer att skriva, får se när nästa uppdatering blir :)

RSS 2.0