vad har jag lärt mig på praktiken?

Under dom här 3 veckorna har jag lärt mig så himla mycket, jag visste att jag skulle lära mig massor men aldrig så här mycket på så kort tid. Jag är jätte glad att jag kunde ha min praktik där då Eamon är så engagerad och verkligen vill lära ut.

Jag har lärt mig ganska många små saker som är väldigt viktiga för att allt ska gå ännu bättre. Som att vara effektiv och ta vara på tiden. Att istället för att skritta ut i 30 minuter på långa tyglar rida på korta tyglar och jobba hästen hela tiden. Hur man hoppar upp på hästen, hur viktigt det är att andas och ta djupa andetag, positionen vid löshoppning, hur viktigt det är att upprepa saker varje dag, om hästen vänder rumpa till i boxen, hur viktigt det är att hästen har fokus på dig, hur viktigt det är att berömma, hur viktigt det är att skriva ner allt du lärt dig för annars glömmer du bort allt nästa dag... osv... Många små saker, men som är så viktiga.

Sen har jag lärt mig hur hans system ser ut för att rida in unghästar. Jag har alltid varit för att man kan göra så mycket från marken, men har aldrig tänkt att man kan göra såhääär mycket från marken som man sen har användning för från ryggen. Du kan lära hästen att följa tygeltaget från marken, du behöver inte sitta på ryggen. Dessutom minska olycksrisken så mycket om du jobbar hästen från marken först.

Har också fått med mig många ridövningar och övningar från marken som jag kan göra på mina hästar. Jag håller mig så här kort då eamon inte ville att jag skulle skriva ut nåt på internet hur han jobbar sina hästar eftersom det skapas så mycket diskussioner i ridsporten. Men eamon är verkligen en förebild för mig både som person och för vilka kunskaper han besitter :) Är jätte nöjd med mina 3 veckor där :)

Kommentarer
Postat av: Johanna (Kaninen Hogge)

Låter väldigt spännande!

2012-04-24 @ 20:04:03
URL: http://viciousme-hogge.blogspot.com/
Postat av: Elin

Kan du inte ge tips på hur man ska göra när hästen vänder rumpan till?! Jag har en sån häst ock känns som jag provat allt utan resultat : (

2012-04-25 @ 08:49:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0