tävling imorgon

Känner mig inte så förberedd haha, har inte ens bestämt vad appis ska ha för schabrak eller tvättat benskydden eller kollat så mina ridbyxor är tvättade. Men får väl gå ner och fixa med de nu :) Tävlingen börjar inte förrän två imorgon, men ska upp tidigt ändå och in till jfk och sko hästarna. Det är nat hopptävlingar där också så kan kolla på de under tiden :)

Imorgon ska vi sätta nollan i första klassen!! Har haft 4 fel i 90 två gånger i rad nu främst för hon varit lite spänd men nu ska jag fokusera mycket på de, rida länge inne på banan innan jag startar, ha en bra galopp och hålla igång galoppen i svängarna!! Gå banan noga med vilket jag slarvade lite med förra veckan i första klassen.. Ska försöka blogga under dagen också nu när blogg.se har varit så duktiga och fixat en app haha :p


Appis o jag förra veckan i mullsjööööu!

1. En bild på favorithästen

Ser denna listan överallt så nu får jag väl köra på den också ;) haha

Kan inte välja så får bli på båda mina favorithästar <3Ute på barbacka tur med appis

Ute och rider i skogen lite med appis, hon är skit pigg, håller bara på att studsa i galoppen :p trodde hon hade slutat med de haha. Ska rida lite på banan också för att kolla ''bromsen''.

Det är så härligt väder också!! Rider i linne :D

 


linjer=att träna på!!

Här är hela träningen, jobbade mycket med små hinder i början. I slutet hoppade vi en liten bana på tävlingshöjden eftersom det är tävling i helgen.

Det jag verkligen behöver träna på är linjer med appis, jag har kvar i huvudet att hon sticker och blir stark men nu är hon så lydig så hon skulle aldrig rinna iväg. Tvärtom så måste hon galoppera på för att räcka på linjerna. 1, 2, och 3 galoppsprång är inga problem. Men när det kommer till 4, 5, 6 osv.. galoppsprång så räcker hon inte fram om jag börjar bromsa. Jag måste landa i stigbygeln och låta henne galoppera på innan jag sätter mig ner. Så det ska jag verkligen träna på nu mellan tävlingarna! Relaterade avstånd kommer ju som sagt mer nu när det är inomhus. Sen så vill jag ju såklart bli bättre på att kunna ta tillbaka henne med enbart sitsen, men det vet ni ju redan :p Tycker det funkade rätt bra några gånger!

La till sista banan här med och tog bort det andra klippet :)

hoppträningen 28 september

Träningen gick väldigt bra, över förväntan faktiskt! :) Hon var jätte fin, vääldigt lydig och avslappnad. I början var hon nästan lite för tillbaka så jag fick ''väcka'' henne lite (väcka på appis menas att lägga på lite mer ben, inte som på tess och dra en hel långsida i ökad galopp haha) men när hon kom igång mer hoppade hon jätte fint! :D Så jag är nöjd. Känns bra inför tävlingen på lördag! :)

Appis klar för lastning

Åker och hopptränar appis nu :)


sjuk

Har vart sjuk idag, så pappa har ridit appis lite ute och på banan. Tess vilar! Känns konstigt att inte åka till stallet på hela dagen, man är ju där varenda dag så det känns lite tomt och man har inget att se fram i mot. Hoppas verkligen inte jag är sjukare imorgon för jag har verkligen inte tid med de!! Ligger efter i precis allt i skolan, måste träna själv, ska hoppträna imorgon och sen ska jag tävla i helgen. Varför blir jag alltid sjuk när jag absolut inte har tid med de?? Så här tycker jag om de....

image description

hahaha :p

äntligen!!!

Det var på tiden....! Nu ska dom bara fixa en ''svar på kommentars knapp'' så är jag nöjd! ;)


looking back to..

När vi galopperade i havet, måste vara något av det härligaste som finns!
.Frågor* ;) Önskar att det fanns en ''svar på kommentar'' knapp i kommentarsfältet..

Hej,
Jag har en häst i en lösdrift också:) och har stor beslutsångest ang om täcken inför hösten och vintern. Tänkte du kanske kan berätta vad du brukar ha på dina när de är rakade?:)

Svar: När dom är helklippta så går dom med max 200g då det är som kallast. När det är runt nollan brukar jag bara ha ett vanligt regntäcke. Denna vintern testar jag ju att filtklippa, sparar alltså som ett täcke och då kommer dom gå utan täcken. :)

men han gick ju vidare?? xD

Svar: Nej inte till kvalveckan :(

hej, läste att du fick sy några stygn där bak på appis. läste även någon stans att det kan bero på att dom har någon ggn har haft en svår förlåstning, så jag undrar om appis har haft ngt föl? eller är jag helt ute och cyklar när det gäller detta? :) Kram

Svar: Det var tess vi sydde ngra stygn på och hon har inte haft föl. Appis har därimot haft 2 föl, men som sagt så var de tess vi sydde.

Vad snygga saker, gillar täcket på första bilden! :D
Har en fråga, ifall hästen har börjat krubbita, finns det något man kan göra för att förhindra det (fast hästen inte är min) ?
Hoppas du kommer svara, I need your help :)
Kram


Svar: Krubbitning är en beteendestörning och kommer av att hästen inte får tugga tillräckligt. Så se till att hästen ha tillgång till ensilage/halm dygnet runt. Om inte det hjälper så tror jag den enda lösningen är att låta hästen gå på lösdrift med fri tillgång till mat. Men det är ju svårt om hästen inte är din och om det inte finns lösdrift där hästen står. Kram! :)

Eller så kan de bero på detta, var en som kommenterade de! :)

hej! har själv en krubbitare. och de behöver inte alls bero på at dom tuggar för lite. min häst jar gått på lösdrift nu i ungefär ett år. han har fri tillgång till ensilage men står ändå o biter på plast stolparna o staketet runt om hagen. han är fd travare och blev väldigt stressad när han var liten. drf blev han krubbitare. han har fått börja komma in i box nu om nätterna och de finns en så kallad krubbbitarrem som man spänner runt halsen på hästen. då kan dom inte krubbbita då de tar stopp för att rapa in luft. så använd rem. inte alls dyra. han kan ligga gärna krubbbita i hagen som i boxen. så min polle har påden jämt.. och de är inte för att han tuggar förlite. mott matvrak :-)


Vart har du köpt den nosgrimman? Skit snygg :)

Svar: Jag fick med den när jag köpte tess, så vet inte vart den kommer ifrån tyvärr.


så kan man ju också hoppa :p

Hahha, satt och kollade lite roliga klipp på youtube... Alltid lika underhållande :p

dagens ridpass

Äntligen kan jag rida barbacka igen! Har inte kunnat de på flera veckor pga min dumma svanskota.. Men nu är barbackaisabella tillbaka!!! haha :p

Appis fick gå ett pass barbacka på banan, använde lite små hinder och bommar som stod framme. Hon blir mer lösgjord om jag använder små hinder! Samtidigt som det är lättare att hitta på övningar tycker jag :) Hon var fin, lydig och gjorde det jag bad om. Jobbade mycket med lydigheten och lite kortare vägar till hindren.

Kom på idag att hon har blivit så himla lydig, ska leta fram en gamla tävlingsfilm så ska ni få se :p Då stack hon alltid efter varje hinder, nu sticker hon aldrig! :) Och ändå kan jag rida barbacka helt lös, betyder att vi tagit oss en bra bit iaf :)

ntrk

Appis och jag i NTRK för ngra veckor sen, hoppas det var okej att jag lånade dom :p Lånade dom här ifrån.

Tycker hon är så fin i det bruna schabraket och luvan, var nära på att sälja de ett tag för jag inte trodde hon skulle passa i det. Men nu är det faktiskt det som är finast på henne tycker jag!:)

Nu ska jag till stallet o rida lite ;D

Något ni garanterat inte visste om mig!

(Detta inlägget skrev jag i juni i år och har inte velat publicera det innan, har inte velat skriva för personligt här innan men nu känner jag att jag vill publicera det..).

Jag har faktiskt en till blogg, men den är lösenordsskyddad. Där skriver jag ner mina tankar, vad som händer eller om jag bara vill skriva av mej. Ibland kan jag skriva flera inlägg per dag och ibland kan det gå månader innan jag skriver något. Har faktiskt haft den i snart 2 år.

Att gå tillbaka och läsa vad man tänkte, lyssna på låtar som spelades då och läsa om vad som hände, är speciellt på något sett. Man får tillbaka den där känslan man hade då, att lyssna på en låt samtidigt som man läser vad som hände, det är då man får tillbaka exakt samma känsla.
När vi köpte tess, det förknippas alltid med en låt i mitt huvud och händelsen. Då återfinner man känslan, glädjen man hade då, så speciellt på något sett. När min mormor dog i vintras är tvärtom att läsa, riktigt hemskt och något jag egentligen inte vill läsa om. Men samtidigt får man gå tillbaka och känna på igen vad man faktiskt gick igenom.

Detta är mitt sätt att skriva dagbok, man kan lägga upp bilder och låtar som man senare kan gå tillbaka till och läsa. Det är då man får tillbaka exakt samma känsla man hade då. Det är som att uppleva allt igen.

Jag har alltid haft svårt att öppna mig för folk, det är nog därför jag inte skriver så personligt i denna bloggen. Speciellt inte nu när så många läser. Men detta måste nog varit det första personliga inlägget på denna bloggen. Så nu har ni fått ''lära känna'' mig lite till. Och kanske så kopierar jag något inlägg från den bloggen och lägger ut här, vem vet?

"Do not look back and grieve over the past, for it is gone;
and do not be troubled about the future, for it has not yet come.
Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."


ponnyakuten

Ponnyakuten säsong 1 på barnkanalen nu!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D!!! Den bästa säsongen!

western

Igår efter tävlingen åkte vi till JFK och kollade på tävlingarna där. Det var faktiskt internationella tävlingar i western. Har aldrig sett de live utan bara på tv, så det var kul att se :)

Tog några få bilder, här kommer två!här är filmen också

Från 1m, man ser verkligen hur hon utvecklas varje gång vi tävlar! Så himla kul, nu känns vi stadiga på 1m men kommer hoppa det ett tag till, vill att hon ska spänna av i första klassen också. Vet inte varför hon blivit de nu inomhus, det kände jag aldrig av utomhus. Men hoppas hon spänner av snart :p

Visst blev hon fin i det röda nya schabraket? :D(min bloglovin funkar inte just nu, blev lite krångel med en sak)

resultat mullsjö

Det har gått jätte bra idag, är nöjd! :D En häst jag provred förra året var också där och tävlade, lite kul att se :) En fin häst!

90cm, 4fel:
Hade lite dåligt tryck i galoppen och ridhuset var ganska litet så många hinder kom snabbt ur sväng, så vi tappade galoppen några gånger och fick ett ner. Ingen bra runda alls, för dåligt galopp och appis var spänd :p

1m, 0+0fel och vi kom 5a :D
I denna klassen hade jag mycket bättre galopp och tänkte på att verkligen ta ut svängarna! Så hon hoppade super fint :) I omhoppningen tog jag det lugnt, tog någon lite snävare sväng men annars rätt långa! Så hon hölls sig lugn :p På 10an kom vi lite nära men hon räddade oss där :p Denna rundan kändes jätte bra!

Här är lite bilder från dagen :)


En ''jätte'' bra bild från framhoppningen :p


Prisutdelning

Duktig appis :)

neeej :(

Varför gick han inte vidare fööör?! Så jäkla bra o rolig :p ''swedish for idiots'' :phejhej!

Appis är klar inför tävling imorgon, ska till mullsjö och hoppa 90cm och 1m. Har aldrig varit där, alltid kul att tävla på ett nytt ställe! :) Vi fårse hur det går, vi har en ''down'' period i markarbetet nu!! Tur att hoppningen funkar bra ändå! :)


charliesreaaaa :D

Har köpt jätte fina grejer, är såå nöjd! :D

Kingslandkavaj!


Gersemi jacka, 1499kr. Den var inte på rea!


Ett JW tävlingsschabrak till appis, 399kr :) De var inte heller på rea!


Och så hämtade jag mina stövlar som gick sönder för ett tag sen, fick ett par nya :) Äntligen!

ångrar mig.... :(

Borde egentligen sova nu men ångrade mig så mycket med min blogg så var tvungen att fixa tillbaka allt :(... Men domänen verkar inte funka än men hoppas den funkar snart. Alla mina bilder följde inte med till andra bloggen och nu är dom borta här också, så himla tråkigt och hela min design här är förstörd... Min kära lilla blogg som jag skrivit i i 2 år är helt förstörd... Ångrar mig så mycket :(

Nu verkar allt funka förutom att designen inte är riktigt som den ska :D Om ni blir lite förvirrade så har jag bestämt mig för att stanna kvar på blogg.se ändå!!

klippt appis :)

Har klippt appis nu, blev filtklippning! Hon blev jätte fin och glansig, sen hade hon inte jätte mycket päls heller så det syntes inte om jag skulle klippa fel. Första gången jag klipper så ju :p Blev inte helt klar, har lite under magen kvar men hon sparkade jätte mycket för hon är ganska kittlig :p Så får fixa resten imorgon!

 

Nu går hon utan täcke också, hoppas hon inte fryser men det tror jag inte. Tanken är att hon ska kunna gå utan täcke hela vintern med denna klippningen, tess också men väntar lite med att klippa henne. Hon har inte lika mycket päls än, hon tror jag garanterat klarar sig då hon är inte alls frusen av sig. Men ”hästar som har fri tillgång till mat fryser aldrig”, får tro på de :p

 

Här är några kassa bilder :p


hoppträningen

Har hopptränat appis idag, det gick bra. :) Appis hoppade jätte bra men jag red sååå dåligt.. Jag är inne i någon dålig period, när jag gör fel så tynger det ner mig 10000 gånger mer än vanligt.. Vilket är jobbigt men bra, för då tar jag verkligen tag i de. Idag gällde det min sits att jag lutade mig in i svängarna HELA tiden.. Måste verkligen jobba bort det!

 

Vi hoppade lite små banor på låg höjd och sen avslutade med ett relaterat avstånd, vilket jag har lite svårt för på appis då hon inte har så jätte stor galopp och på tävlingar rider jag oftast på ett galoppsprång mer. Måste istället tänka framåt på hela distansen! Annars kommer vi mitt i mellan två avstånd, så det måste vi träna på också. Det är ju mer relaterade avstånd nu när inomhussäsongen är igång.

 

Här är en kort film från när vi hoppade en liten bana.

trimmat

Har ridit appis lite på banan idag, dressyren har gått skit efter tävlingen förra veckan så nästan hela förra veckan red jag ut i skogen. Men idag blev det lite trim på banan, använde lite travbommar då hon blir väldigt lösgjord av de! I början var hon väldigt spänd och ville inte slappna av. Men efter galoppen blev hon jätte fin och slappnade av i hela kroppen. Tålamod är nåt man behöver på henne :) Imorgon är det hoppträning, tar med appis igen! :D Hoppas hon är lite lugnare och kan slappna av något mer än förra gången.

Hästarna i hagen häromdagen, matvraken.. :p

frambensteknik

Har jobbat väldigt mycket med appis frambensteknik då hon innan har rivit väldigt lätt med frambenen. Kan räkna på fingrarna hur många gånger hon rivit med bak, typ aldrig. Men nu verkar hon bara bli bättre och bättre med frambenen, vilket resulterat till mycket, mycket mindre rivningar! Kul :D

Min fina appis <3

em-guld

Är lite efter men, sååå kul att Rolf-Göran Bengtsson vann EM-guldet!!!!!!! Han är verkligen grym!


nu: www.isabellaf.se

Det som kommer hända med bloggen är att jag kommer flytta den, tror det blir idag! :) Och då kommer bara www.isabellaf.se funka! Japp, bara det jag ville säga! :p

tips??

Ska åka till en kompis nu och sova där så blir ingen mer uppdatering idag... Men om ni har något speciellt ni vill läsa om eller har någon fråga eller nåt annat får ni gärna skriva det i detta inlägget för jag har verkligen ingenting att uppdatera om nu för tiden!! Vilket är lite tråkigt :p Så skriv!!!!!!


dressyrträning!

Tränat idag med tess vilket gick jätte bra :) Gjorde mycket skänkelvikningar på rakt spår i både trav och galopp vilket gjorde att hon fick under sig bakbenen bättre :) Hon kändes jätte fin hela passet, högregaloppen ville hon inte släppa igenom sidan ordentligt men annars var hon jätte fin :)

Appis vilar idag!

galoppbanan x2

Båda gick runt galoppbanan idag, dom var sååå fina :)

Appis: Hon var väldigt avslappnad, la upp en bra galopp i lite högre tempo och lät henne bara galoppera på i den galoppen. Då spände hon sig inte, och stack aldrig! Samtidigt som hon lyssnade väldigt bra i övergångarna mellan skritt och galopp! Hoppade lite stockar och så med :)

Tess: Hon var riktigt tittig på allt runt omkring, var nära på att flyga av ett antal gånger :p Men hon var jätte fin, slog inte bakut en enda gång :) Lyssnade jätte bra både framåt och tillbaka, i slutet lyssnade hon verkligen, verkligen framåt. Rejshästen kom fram i henne :p Hoppade lite stockar med henne också, trodde hon skulle vara jätte tittig men hon tittade inte på mer en två typ :) Hon hoppar så enkelt också, lilla gummibollen :p

Jaa, jag är jätte nöjd med båda. Speciellt tess som verkligen visade en glad sida idag och inte en stoig, kanske är munkpeppart? Hoppas de!

-

Hej alla läsare idag fick jag en jätte fin kommentar som jag måste publicera här, ååh ni är bäst!

''Hej!

Jag har läst din blogg länge nu och tycker de är fantastisk bra! Jag har ingen häst själv men jag rider så fort jag får tillfälle. När jag åkte till Nya Zeeland för 3 månader sedan upptäckte jag att internet inte alls är lika utbrett här men varje gång jag får tillfälle läser jag ikapp det jag missat på din blogg.
Ser fram emot varje inlägg! kram''


Tack!!! Kram på dig med :)

dagens ridpass

Appis red jag runt galoppbanan, länge sen jag red dit med henne. Så himla kul tyckte både hon och jag :) Lätt henne galoppera på i ett högt tempo men ändå göra lite övergångar till skritt imellanåt. För då håller hon sig avslappnad men samtidigt lydig. Sen satte jag ihop en bana med stockarna och vattenpölarna, så himla kul :D Appis blev ganska trött i slutet och blev då springigare och lite studsig. Men annars skötte hon sig jätte bra, ska nog rida dit imorgon igen :)

Tess red jag på vägen, gjorde mycket tempoväxlingar i trav och galopp! Hon ska lyssna fram direkt samtidigt som hon ska lyssna tillbaka direkt. Men hon lyssnar bara bättre och bättre för varje dag :) Red ett ganska kort men intensitvt pass, imorgon blir det galoppbanan med henne och på söndag dressyrträning.

bloggen

Har glömt att skriva här att det kommer hända lite med bloggen, vet dock inte när allt är klart men hoppas det blir bra :D Ni får se då :)

fyfan vad jag saknar..

falkenberg...
hoppat tess :D

Som rubriken säger så hoppade jag äntligen tess lite idag, hoppade bara runt på lite små hinder och hon var riktigt pigg och glad över att få hoppa igen :) Dom titthinderna jag ställde fram hade hon inga problem att hoppa, dessutom känns det verkligen att jag blivit bättre i min svanskota nu för nu kan jag verkligen ha henne framför mig. Hon kändes fin och allt kändes lätt och enkelt! :)


Gammal bild.. :)

Appis red jag lite på banan, hon kändes inte alls bra. Men antar att hon också har såna dagar då hon har vart riktigt fin det senaste.. :)

filt/täckesklippning

Kom och tänka på igår när jag var ute och red att jag kanske ska filt/täckesklippa detta året? Då slipper dom ju gå med täcken! Helklippte både förra och förr förra året och detta året klarade sig tess bra med ett ganska tunt täcke på bara 200 g utan hals. Båda är ju tåliga och vana vid att gå utan täcke, men tror jag ska testa det på iaf appis :) Tess har ju inte lika mycket energi så hon kanske behöver helklippas? Jaja, jag får se.

Hur brukar ni klippa? :)


Dock är det ju inte den snyggaste klippningen... :p

stallet nu

Nu ska jag upp till hästarna! Båda ska ridas på banan tror jag :)


tisdagen

Idag red jag appis ut en sväng på vägen, mest skritt men lite trav också. Sen tänkte jag bara skritta lite på banan men hon var stel så blev ett helt pass där. I slutet blev hon jätte fin :) Men fortfarande lite stel så rider nog ett pass där imorgon igen.

Tess skrittade jag ut en sväng med emma! Tror jag ska hoppa henne lite imorgon på banan, annars blir det galoppbanan igen. :)

Munkpeppart kom igår så började ge de idag, spännande och se fall det funkar :p Och hur lång tid det tar innan det börjar visa resultat. Tyckte det stod en rolig mening i beskrivningen: ''funkar lika bra på hästar som på munkar'' haha.. :p

Så här ser det ut för er som undrar och jag beställde det här ifrån.

galoppbanan

Tess red jag runt galoppbanan idag, hon var jätte fin! Det är så härligt att bara vara ute i skogen och galoppera :) Vi galopperade genom vattenpölar och hoppade över dom små :p Sen tog vi några små stockar också!

Gjorde mycket tempoväxlingar i galoppen och hon lyssnade jätte bra :) Speciellt tillbaka, ibland så tar det lång tid att få tillbaka henne efter att jag gjort en ökning men idag så gick det jätte bra. Hon tog skänkeln framåt nästan direkt när jag hade hoppat upp, så hon lyssnade väldigt bra när jag fattade galopp från skritt. När jag hoppade stockarna var hon ganska tittig :p Men hoppade allt! Får ju börja hoppa henne nu, imorgon ska jag ta bort stygnen.

Appis vilar.

resultat jfk

Första inomhustävlingen och appis var lite spänd över de i första klassen. Sen var det faktiskt väldigt tittiga hinder, men appis tittade inte på något :)

0,95m, 4 fel:
Som sagt var hon väldigt spänd, både på framridningen, framhoppningen och inne på banan. Så nerslaget vi fick berodde på att hon inte riktigt var avslappnad och rytmisk. Allt blev liksom lite hackigt!

1m, 0+8 fel:
När jag gick banan tyckte jag faktiskt den verkade lite svår men när jag väl red den så kändes det väldigt lätt :) Appis var mer avslappnad i denna klassen och hoppade jätte fint!

Blev så glad att vi nollade så tänkte inte riktigt till i omhoppningen, så den blev väl allt annat än bra :p Vi låg fel på 9an så där rev vi grovt sen så rev vi 11an också där jag inte fick tillbaka henne alls. Men jag är jätte nöjd, första nollan i 1m vi någonsin gjort :D Första omhoppningen på lokal också, så nästa gång ska jag rida lugnare fast snävt i omhoppningen :p Annars blir hon lite för pigg!

Hittade inte kameraladdaren igår så pappa fick filma med hans mobil, jätte dåligt kvalité men bättre än inget :p Här är rundan från 1m:

4 fel

Har hoppat första klassen och fick ett nerslag, Appis var jätte spänd :( hoppas hon slappnar av till nästa klass :)


dagen

Kom hem från stallet typ nyss :p Åkte dit halv sju, red båda, putsade, packade och tvättade appis svans och ben :) Så nu är hon fin inför imorgon, men får väl antagligen skölja av iaf benen imorgon igen :p

Tess red jag ut i skogen, hon kändes framme för skänkeln redan från början. Samtidigt som jag kunde få in bakbenen på henne i övergångarna, där hon lätt lägger sig på bettet och sticker istället :p

Appis red jag på banan och hoppade lite små hinder. Hon känns som sagt bättre andra dagen jag tävlar om jag tävlar två dagar i rad. Så nu tänkte jag testa att hoppa dagen innan tävling, ska bli spännande att känna hur hon känns imorgon. Förhoppningsvis mer rytmisk! Idag hoppade hon super fint men var satans pigg :p Känns som hon hoppar bättre för varje gång jag hoppar! :)

Hoppas hon inte spänner sig och bli allt för pigg imorgon utan håller sig lugn. Det är ju första inomhustävlingen så hon kanske taggar till lite extra :p

allt sålt :)

Har sålt kavajen och eskadron täcket nu, sen la jag bara ut kingsland jackan för att se om någon ville ha den. Blev bombad med mail och den blev såld på 10 minuter :p Samma sak med två vintertäcken, blev bombad med mail och nu är dom förmodligen sålda. Tänkte att nu är det bara pullargrimma kvar och det var faktiskt en som mailade och ville komma och hämta den imorgon! Konstigt att helt plötsligt blev allt sålt.

Tess har fått ett nytt täcke, ett stalltäcke! Appis ska få ett likadant fast rött. :) Tänkte ha de i transporten på vintern och som ett hösttäcke när dom är klippta, så kan dom ha de plus ett regntäcke över!

Appis fick vara provmodell :p


Testade detta ridregntäcket också, men fattar inte riktigt hur man knäpper de där fram? Någon som vet? Kommer från three horses.Sen har jag äntligen köpt ett par röda ridbyxor, blev inga jw utan ett par mountain horse! :) Har ju såna blåa och älskar dom så fick bli likadana fast röda.


svar på frågor och kommentarer

1. Väldigt fin blogg och ser ut att vara trevliga hästar!
Är lite nyfiken på idén med att ha två bommar snett upp som ett V mot hindret? Är det en egen variant istället för infångarbommar på sidorna eller det ger någon annan effekt? :)


Svar: Tack! :) Syftet är att hästen ska titta ner lite och då använder den automatiskt mer rygg, samtidigt som den drar upp frambenen mer. Jag har dom så för att utveckla hennes frambensteknik :)

Hej!
Jag undrar vem som är vem på bilden ?


Appis till vänster och tess till höger! :)

Jag undrar oxå om du rakar dina hästar på vintern ?
När ska du börja tävla Tess?:-)
Pussi
Sara


Svar: Ja jag klipper dom! :) Nästa tävling för henne blir om 2 veckor :)

hej! jag undrar vad dina hästar är för ras? :)


Svar: Appis: Holsteiner/polskt halvblod, tess: svenskt halvblod.

hej, super fin blogg och speciellt headern! kan inte du göra några inlägg om hur man kan göra en header i photoshop?! skulle vara evigt tacksam om du gör de!! ;)


Svar: Kanske, jag suger på att göra headers :p

Hejsan hur högt hoppar du när du tävlar? (:


Svar: Just nu tävlar jag 1m :)

Vad är det högsta du har hoppat med en ponny?:)

Svar: Ingen aning, runt 80-90 tror jag. Har bara ridit ponny på ridskola, sen hade jag en foderponny typ 1 månad. Efter de har jag bara ridit storhäst.

Lät som ett "lätt" ridpass att låna idéer från om det är okej :)


Svar: Såklart, skriver ju så ni kan ta del av de :)

Bara kul att läsa :D fortsätt med det (Y)


Svar: Okej då ska jag göra de ;D

Dina ridpass verkar vara väldigt bra uppläggda:) Kul att det gick bra!

Svar: Tack! Ja! :D

dagens ridpass

Red tess runt galoppbanan, hon var pigg men inte riktigt framme för skänkeln i början. Det märker man när hon tittar till på något och stannar upp, då ska man bara behöva lägga på skänkeln lite så ska hon ''flyga iväg'' och förbi det läskiga. Viktigt att hon lyssnar på skänkeln sen om hon skulle titta på något hinder när vi tävlar.

Gjorde den vanliga övningen, galopp från skritt. Ska bara behöva lägga på skänkeln lite så ska hon galoppera iväg på minsta lilla signal, annars tar jag hjälp av spöet som en extra framåtdrivande hjälp. När jag hade gjort den övningen några gånger så var hon framme för skänkeln bra :) Hon var ganska glad idag, inte många bakutsparkar idag inte haha :p

Appis tömkörde jag i ca 15 minuter på banan, hon var fin :)Dom börjar få vinterpälsar nu, inte så konstigt när dom går utan täcken. Tess blev ganska svettig idag när jag red och appis har faktiskt inte blivit så svettig när jag ridit. Men väntar nog lite till med att klippa, vill att dom ska kunna gå utan täcken så länge som möjligt. När brukar ni klippa era hästar?

fina appis :)

Appis var så fin idag, alltså verkligen super fin! Har nog aldrig gått så bra :) Hoppträningen igår gav väldigt mycket, då jag fick mycket tips. Hon är inte riktigt rakt när jag rider henne och lite stel i vänstersidan vilket jag har kompenserat med att rida med en längre vänstertygel (utan att veta om de såklart). Så igår fick jag ändra min ridning väldigt mycket och jag tror det var anledningen till att det inte kändes så bra.

Idag tänkte jag bara på att rida henne rak hela tiden, LIKA LÅNGA TYGLAR!! På voltspåret red jag henne lite utåtställd för att få med bogen. När jag väl fått ett bra stöd på ytter och fått med bogen började jag ställa henne lite rakare och pyttelite inåt. Om man inte har med bogen när man ställer dom inåt kommer dom bara böja på halsen och skjuta ut bogen. Jag red innanför spåret hela tiden så hon inte skulle kunna ta stöd av staket. Travade över lite bommar och hade en bom på långsidan också som jag kunde trava/galoppera över. Hjälper henne att få upp ryggen.

När hon började få med bogen så jobbade hon super och i slutet började till och med ryggen komma upp! :) Hon har ju som sagt svårt med att jobba med ryggen. Hade ett jätte bra stöd i tyglarna och hon hade en helt annan galopp, mycket luftigare och större!

Hon var väldigt fin alltså, hade en jätte bra känsla!! :) Skulle ju egentligen ridit ut idag, men jag brukar alltid jobba vidare på det som behöver jobbas på dagen efter träningen. Så ett tips är att fortsätt med övningen ni gjorde på träningen dagen efter, sätt upp samma hoppövning eller rid samma övning för då kommer man ihåg allt tränaren sagt och man kommer ihåg känslan man hade! :)

Långt inlägg men hoppas ni orkar läsa :p

film

Filmen från träningen! Appis ser fin ut nu, men det kändes inte bra.. Och jag tycker känslan är det viktigaste, så jag är inte nöjd.. Känns som jag bara slet i henne hela tiden och hon var vääldigt spänd. Men sen var det första gången hon var i ridhuset på riktigt länge så hoppas hon är lugnare på söndag! :)hoppträningen

Appis som fick åka med idag som sagt, det gick väl okej. Vi hoppade ganska svåra övningar.. Appis kändes sådär, hon var väldigt spänd och pigg.. Men hon såg fin ut på filmen, och fidde tyckte hon såg fin ut nu. Men som sagt kändes det sådär, annars fick jag mycket bra hjälp med henne som jag inte tänkt på innan.

Här är ett kort klipp, hinner inte ladda upp mer nu.

nytt täcke

Appis fick ett nytt fleecetäcke, köpte det på hastnet! Tyckte om färgen så mycket så var bara tvungen att ha de :p Hon passade fint i de :D Som ni kanske ser så är det ett amigotäcke.

De sitter lite snett på bilden såg jag nu.tisdag

Hej alla mina över 200 läsare, lite komiskt att jag fått 3 kommentarer idag och över 200 har varit inne här. Varför är ni så tysta för? :( Hästarna har gått bra idag, båda gick ute och avslutade lite på banan med tess. Imorgon är det hoppträning med appppppis, så kul :) Men nu måste jag sova, ska försöka uppdatera lite bättre imorgon..


Bästa ♥

appis


äntligen ridit :D

Idag har jag äntligen ridit ordentligt! :)

Började med tess, har ju inte ridit henne så mycket på senaste. Hon kräver så mycket ridning och att man verkligen har henne framför sig, vilket inte min svanskota har pallat. Men idag kunde jag sitta på röva :p Ville bara känna lite på henne och se vad vi behöver jobba på denna veckan. I början lyssnade hon inte framåt alls, på långsidan gjorde hon det men på volten så ''dog'' hon. Hon slog mest bakut i början men sen accepterade hon skänkeln och lyssnade framåt istället. Hon kändes faktiskt fin i slutet, dock väldigt framtung och jobbade inte så bra med bak. Men annars lyssnade hon bra både fram och tillbaka :) Resten av veckan blir uteritt så ska vi jobba på framåtbjudningen.

Appis jobbade jag med lite små hinder och bommar. Hade 3 hinder med 3 galoppsprång i mellan, galoppbommar på volt, ett räcke snett igenom och ett räcke på långsidan. Satte ihop allt till en liten banan. Det är så kul att jobba med lite olika övningarna och olika sorters hinder/bommar. Appis var jätte fin med, hoppade runda fina språng och lyssnade bra. Någon gång sprang hon på lite men annars var hon super fin och allt kändes jätte bra och lätt! Fick in andningen också efter varje hinder :)

Ska lägga ut en jätte bra övning jag brukar göra, jag fick göra den när jag tränade för Eamon i somras. Det var från Marcus Ehning han hade fått den! :)

hästarna i hagen 30 augusti

Dom har det bra mina hästar, dygnet runt, året runt! :)
Bästisarna! :)


.


FRÅGOR* ;)

Vad har hänt med tess eftersom hon har sytts? :)


Svar: Det kan du läsa HÄR!

En fråga bara om du skulle byta färg på appis och tess vilken skulle det vara då? :)


Svar: Skimmel! Har alltid velat ha en skimmel.

Hej! Jag undrar om du kan skriva en text om hur det är på tävling, alltså från att du har kommit dit till att du åker, t ex vilka papper man ska visa upp i sekretariatet, framhoppning osv! Tacksam för svar ska nämligen tävla för första gången i helgen.

Svar: Lite sent svar kanske.. Men när jag kommer dit så anmäler vi, visar upp vaccinationsintyget, men det är inte alltid dom vill se de.. Sen besiktar om det är regionalt, går banan (om jag inte startar bland dom första, då rider jag fram lite först), rider fram, hoppar fram, hoppar banan, chillar lite till nästa klass. Sen rider fram, hoppar fram, hoppar banan och sen åker hem :) Väldigt kortfattat, hoppas det gick bra på tävlingen! :)


Hur gammal är hon ? (appis)

Svar: Hon är 12 år :)

Hej!
Jag undrar hur du gjorde "skuggorna" eller vad man ska kalla det i headern? :D Tacksam för svar =))


Svar: Jag har kopierat bilden, sen roterat den 180 grader, sen spegelvänt den. Efter de har jag bara gjort lite ludd där nere så det ska se skuggat ut.

Skulle du kunna lägga upp länken till vart denna jacka finns? :)

Svar: Finns lite överallt men bla HÄR!

uppdateeeee

Hej!!

Har verkligen inte haft tid att uppdatera denna veckan samtidigt som jag inte haft några idéer på vad jag kan skriva, lite tråkigt. Sen har jag ju inte ridit så mycket heller. Men denna veckan ska jag börja rida igen, fårse hur det känns i svanskotan, är så ridsugen :p

Nästa vecka är det hoppträning och tävling för appis, tess har tappat lite kondis och styrka för hon har gått ganska lugnt det senaste. Men nu ska vi igång igen! Så här kommer veckan se ut för hästarna:

Appis!

MÅNDAG: Banan med lite små hinder
TISDAG: Uteritt
ONSDAG: Hoppträning
TORSDAG: Uteritt
FREDAG: Tömkörning
LÖRDAG: Banan med lite små hinder
SÖNDAG: Tävling

Brukar alltid hoppa 2 dagar innan tävling på tävlingshöjden, men jag har märkt att appis alltid går bättre andra dagen om jag tävlar 2 dagar. Så ska testa att trimma henne lite på små hinder nu på lördag, dagen innan tävlingen.

Tess!

MÅNDAG: Banan/uteritt
TISDAG: Uteritt
ONSDAG: Vila
TORSDAG: Uteritt - intervallträning
FREDAG: Uteritt
LÖRDAG: Uteritt - klättring
SÖNDAG: Tömkörning

Tess kommer gå ute hela veckan, hon måste som sagt stärkas och bättra kondisen. Sen får hon ju inte hoppas så ser ingen anledning att rida på banan.Tänkte svara på lite frågor jag fått denna veckan, så det kommer upp snart. Om ni har någon fråga nu kan ni passa på o ställa den i detta inlägget! :)

vill ha!

Såå snygg, vill verkligen ha en ny vinterjacka detta året. Har tröttnat på min gamla kingsland bomber jacka, tycker den är lite tråkig till utséendet.


löshoppningen 31 augusti

Har ju en ''ridfri'' vecka eftersom jag vill bli bra nu i svanskotan och eftersom det inte är någon tävling i helgen så får jag passa på denna veckan.

Löshoppade appis lite i tisdags, inget högt utan bara sånt jag hade jobbat med om jag red. Lite studs och några serier. Hade 2 bommar snett på hindret också som jag brukar.

Hon var iaf jätte duktig och klarade allt bra. Hon är lite rolig för om man ''fintar'' henne blir hon jätte sur och spänner upp sig som bara den :p Travar med en jätte fin trav och sätter under sig enormt!!! Svansen i vädret också :p

Här kommer några bilder och en film, inga jätte bra bilder. Det var jätte svårt att ta bilder samtidigt som jag löshoppade henne.

Hon bara käkade gräs hela tiden när hon vilade mellan gångerna :p


Sen blev hon galen..

Fin ♥


Kort film, hann inte springa fram och filma så fick bli lite bakifrån :p

tömkört båda

Började med appis och hon var grymt fin idag!! :) Gjorde först lite övningar från marken i bara tränset. Sen tömkörde jag mest på volten och hon gick i en låg och avslappnad form. Samtidigt som hon var ställd och det bästa: jobbade jätte bra med ryggen! Har aldrig sett henne höja ryggen så mycket :) Hon är ju överbyggd och har svårt att jobba med ryggen. Idag hängde iaf fram och bakdelen ihop :p Tömkörde bara i trav. Ska verkligen komma igång med detta nu, en gång i veckan!!! Blir nog bra för appis som är så känslig för sadeln och ryttare.

Tess märktes det på att hon var lite trött på att bara gå i hagen nu :p Hon kom till och med till mig igår och idag, inte likt henne. Men kul att hästarna tycker det är kul att jobbas! :) Tess tömkörde jag för första gången, hon var jätte duktig :) Vet inte fall hon blivit de innan. Jag fick vara extra nogrann med positionen så jag inte hamnade för långt fram och hon skulle försöka vända. Testa bara lite olika sätt att ha tömmarna på eftersom hon lätt vill krulla ihop huvudet och gå i en för låg form. När jag hade dom ''vanligt'' alltså bara igenom gjorden till bettet så gick hon som bäst. Fick verkligen driva på bakbenen hela tiden och sen fång upp. Om och om igen! Nyttigt att longera tess också för då ser jag verkligen hur hon jobbar med bakbenen och formen som hon har väldigt svårt med.


Bild från i tisdags

Löshoppade appis igår, kommer några bilder och någon film från de imorgon. Hinner inte lägga upp de idag!

RSS 2.0