dagens ridpass

Tess: Red henne på banan och hoppade lite små hinder. Red också ett litet program som vi ska rida i skolan någon dag snart. Tess blev ganska trött faktiskt, trodde hon var lite mer tränad men icke :p Så nu får hon verkligen sättas i hårdträning! :) Hon kändes fin men ibland blev i lite för låg form för att hon inte orkade hela tiden!

Appis: Vilade, men tränade lite lös på banan vilket gick jäääätte bra :) Jag har börjat träna med lite godis och tror eller ej så har hon blivit lugnare av de. Så får fortsätta med de ett tag, sen minska ner på de! Tränade lite inkallningar och lite flytta fram/bak del och skrapa med hoven. Ska försöka gå vidare på spansk skritt snart, sist jag övade på de blev hon lite för stressad och bara ryckte upp benen och gick snabbare och snabbare. Men nu har jag mer kontroll på henne så det blir nog bra :p

ögonblicksbilder

''Fler sånna här ögonblicksbilder som när du leder hästen och håller magplattan i handen. Fint!''

Det är alltid kul när ni kommer med tips :) Här är några bilder för någon vecka sen, och jag vet, jag har alltid så snygga kläder i stallet :p


Tess den busen går iväg när jag ska ta på grimman!
Hahhaha, denna bilden är så ful! Jag ser ut som en gammal gubbe som vandrar med en käpp :p


Fixar tjockistess lite :p


Ställer upp tess jämte mej :) Appis står och ser söt ut :p

banan

Appis red jag på banan idag igen, gjorde samma som igår: galoppintervaller. Hon kändes fin :) Tess vilade. Men tränade lite löst på banan vilket gick bra. Idag traskade hon också snällt infrån hagen :p Tänk va mycket lite träning från marken kan göra!

hmm..

Ibland förstår jag mej inte på vissa. Fick några kommentarer av en och samma person som inte verkar kunna acceptera att jag inte vill berätta om varför jag höll appis undan får bloggen ett tag. OM jag hade velat berätta det hade jag ju gjort de? Varför inte bara acceptera de...? Sen hitta på att du hört av massa att appis inte är min häst är ju bara sjukt..

''är inte appis din häst?! :O''

''jag har hört massor sagt att appis inte är din häst? är det sant? :(''

''men vafan är inte appis din häst?''

''fyfan villket skämt du är?! är inte appis din häst, haha..''

''är det verkligen sant..? att appis inte är din häst?!''

dagens ridpass

Nu kommer jag börja skriva om appis igen :) Varför jag inte skrev om henne ett tag håller jag för mej själv, men kanske berättar det någon gång..

Appis:
Red henne på banan. Just nu försöker jag bara stärka upp henne, speciellt i galoppen. Började med att trava fram och flytta henne lite för skänkeln, gjorde lite tempoväxlingar och travade över lite bommar. Sen gjorde jag galoppintervaller då hon inte orkar så mycket än. Hon kändes iaf jätte fin, lyssnade bra tillbaka. Galopperade över en liten bom och ett litet hinder. Ska försöka lägga in bommar så ofta som möjligt så att hon inte börjar spänna sej vid hoppningen.
Sen tränade jag lite på marken också, hon är så otroligt känslig vilket gör det väldigt svårt. Man måste hålla koll på hela sej vilka signaler man ger. Hon var inte riktigt avslappand men lyssnade bra :)

Tess: Red ut med emma. Tess kändes väldigt framåt och hon har blivit känsligare för skänkeln, även piggare!! :) Blev lite ökad galopp :p Haha, jag red barbacka och jag bara väntade på att hon skulle bocka. Men det gjorde hon inte :) Tess tar ingen skada av att galoppera snabbt, det är nästan de hon behöver. Mer framåtbjudning. Appis skulle jag aldrig kunna göra det med, då skulle jag få börja om på noll med henne. Så känslig är hon! Men det är bra att ha tess så man kan busrida lite :p
Innan jag red så tränade jag lite på marken på banan. Släppte henne lös så hon skulle följa mej vilket hon gjorde! Trava när jag sprang, svänga osv.. Hon lyssnade och var jätte duktig. Får fortsätta med de, hon vill nämligen inte alltid följa med in från hagen :p

Långt inlägg hehe :p

dagens ridpass

Red ut på vägen idag på tess o pappa på appis. Tess kändes fin, men blev ibland lite hängades i handen. Gjorde mycket skänkelvikningar och övergångar för att hon skulle jobba med mer bak.
Kossorna var riktigt läskiga tyckte tess :p Har aldrig sett den sidan av henne innan, haha :p Men det är så kul att tess har börjat bli lite piggare nu. Hoppas det håller i sej :)

Men, vad hände med alla kommentarer? :( Har faktiskt laddat upp massor av bilder nu! :p

bilder

Lite bilder från hoppningen i lördags. Hon överhoppar sej ganska mycket men det blir säkert bättre ju mer vi hoppar :) Får tänka på att hon inte hoppat alls mycket nu.
Tjihooooo :p

Travar av:

Frågan är vad jag hittar på marken? :p
skritt tur

Pappa o jag skrittade ut en långtur på appis och tess, 1 timme o 15 min! Blev många olika underlag vilket är bra :)

skänkel i språnget

Jag har haft ''problem'' med att min skänkel åker bak i sprången. Fast det är egentligen en lathet att inte ha tränat på de.. Men nu har jag tagit tag i de, eller gjorde de i slutet innan appis vilade. Men nu när jag hoppar tess så har den börjat göra de igen. Dessutom åker den fram i landningen, men igår så tänkte jag verkligen på min skänkel hela tiden. Och den låg hyfsat på plats.

Tess stör sej väldigt mycket på om inte skänkeln ligger på plats, en anledning till att jag inte kan hoppa med sporrar. Om mina skänklar flyger runt och åker in i henne bockar hon. Vilket är bra! För då får jag verkligen lära mej. Men nu har det blivit bättre som tur är. Ska jag vara ärlig tycker jag det är de fulaste som finns när skänkeln åker bak sådär... :p

Igår:


Som här, snart 2 år sen. Skit fult när skänkeln åker bak... Förstör ju hela bilden typ. Och vissa hästar stör ju sej på de, som tess! Så lika bra att lära sej de nu.

ingen som säljer ett novabett? :)

Vill köpa ett novabett storlek 11,5 cm! Det får inte vara några tuggmärken på de.. Appis har tuggat lite på hennes nu så det har blivit vasst. Vill inte lägga 350 kr på en nytt men får väl göra de i slutändan ändå :p

Maila isåfall isabellaf.blogg@hotmail.com eller kommentera här :)


jag och appis!

Här är några bilder på appis och mej :) Sen kommer det även bilder på tess, mej och appis men ni får hålla er lite till ;)


hoppning

Hoppade lite på banan med tess idag :) Tror det är andra gången jag hoppar henne ordentligt enda sen jag köpte henne, så nu ska vi komma igång efter vintern :p Testade novabettet idag igen, vilket funkade jätte bra. Hon var väldigt framåt för att vara henne, jätte kul! Hoppade en liten bana på 3 hinder och hon hoppade bra som vanligt. Kändes bra helt enkelt :)

Haha, sen så la jag henne lite fel på oxern en gång. Kom lite för nära och då blev hon riktigt sur och bockade efteråt. Bra med en häst som säger till ryttaren på skarpen när den gör fel haha :p

Kort film, blev lite bilder också så jag lägger upp dom sen. :)

jag och tess!

3 bilder på mej och tess :) Laddar upp fler bilder senare, annars blir det tråkigt om jag lägger upp alla samtidigt :p


(L)


dagens ridpass

Pappa o jag red ut på tess och appis :)

Tess kändes fin, testade novabettet på henne och det kändes faktiskt väldigt bra. Så det kommer jag nog fortsätta på och sen variera lite med de 3-delade. Vi red ganska långt, mycket uppför och nerför backar. Blev mest skritt men även lite trav och jag tog lite galopp. Hon kändes lätt i handen och jobbade bra med bakbenen. Släppte lite i sidorna också.

Pappa tog massa bilder på hästarna och mej, så det kommer upp sen :)

veckans häst: Warmia!

Veckans häst blev Warmia :) Det var riktigt svårt att välja ut bara en häst så nästa vecka kommer en häst till utvald av samma bidrag!''Warmia är ett polskt halvblodssto och jag har alltså ägt henne i en veckan, och jag tror aldrig att jag träffat en härligare häst! Hon tycker kaviarmackor är toppen, hundar är döroliga men mjauande katter är lite småläskiga! kliar man henne bakom öronen så sänker hon huvudet till knäna och bara njuter! I ridningen än så länge så har hon vart helt underbar! Vi måste ha känt varandra i ett tidigare liv!
Dessutom, finns det någon som inte diggar det rosa täcket jag fick med?;D''
/Amanda Johansson - www.riderssite.blogspot.com

Lycka

När är en häst lycklig? Kan en häst vara lycklig?

Jag tror en häst är lycklig när den mår bra. Och en häst mår bra av att få vara häst, leva som den är skapt att göra. Leva med sina kompisar.

Jag blir själv så glad varje gång jag släpper ut mina hästar för jag vet att dom mår bra och är lyckliga. Dom har sina kompisar hela tiden och mår bra av de. För mej är det de viktigaste.


Jag fattar inte att folk kan säga i mot att hästar mår bra av att gå själva, för det gör dom inte. Jag tycker denna videon bevisar det väldigt mycket, hur mycket egentligen hästarna behöver varandra.

dagens ridpass

Red tess på banan. Hon har varit väldigt framtung nu men igår när jag red ut satte jag henne verkligen på bakbenen med en massa halvhalter och övergångar vilket gav resultat idag! Hon kändes lätt och fin i handen och lyssnade bra. Dock är hon inte alls föjlsam i sidorna och ganska stel.
Galopperade över ett litet hinder typ 70 cm som stod på medellinjen i en 8a. Det gick jätte bra och kändes jätte bra :) Eftersom hon var mycket lättare i handen idag än i måndags när jag hoppade så kunde jag galoppera på rätt bra och hon hoppade jätte fint. Vi kom rätt hela tiden och ahh det kändes jätte bra och enkelt! Hon hoppar verkligen så bra, detta är verkligen en häst jag tror på. Sån bra inställning, teknik och vill verkligen inte riva. :)

Sen skrittade jag ut en sväng också, hon stannade några gånger men fick ändå henne att gå!

Tess fick gå lite utan täcke medan jag red appis. Sen när jag skulle ut i hagen och lägga på de står hon själv och äter medan dom andra hästarna står längre bort. Hon är ett sånt fetto :p Haha, hon har blivit lite (mycket) fet när jag har varit borta då hon inte ridits varje dag vilket hon behöver. Men det ska bort!!

Tjockis!


Ser ut som appis har skägg :p Haha dags att frisera manen lite kanske?


Tess :)

Vet ni?

Det är vååååååååååår! Så underbart, nu är det inte långt kvar till sommaren och sommarlovet. Längtar verkligen, vill bara att det ska vara sommar nu!! Fast jag nöjer mej faktiskt med vår än så länge :p


Appis förra våren/tidig sommar, nyduschad häst + rullande häst = smutsig häst :p

impossibleIt's impossible to turn back time...1,70

Den som gissade rätt var marre :) 170 är jag! Några gissade runt 1,62-1,63 men så kort är jag faktiskt inte :p Önskar att jag var några cm kortare, typ 1,65 :p

gissa :)

Någon undrade hur lång jag är, så jag tänkte att ni skulle få gissa :) Tror inte jag skrivit de i bloggen någon gång.

Så gissa på nu, hur lång tror ni att jag är? :p Den som gissar rätt först får en länkning (om den har blogg). :)


jippie...

Tess fick vila idag. Hoppträningen imorgon har blivit inställd. Sån otur hela tiden!!!

Red appis iaf, men kommer hålla henne utanför bloggen ett tag av en anledning. Kan säga nu att hon är frisk och rids bara att jag inte kommer skriva om hennes ridpass. Så ni vet och inte undrar vart hon tagit vägen.

gårdagens ridpass

Tess: Red henne på banan, den är helt smält nu så nu kan man rida som vanligt där. Hon var lite framtung och låg på i handen så jag gjorde mycket övergångar och halvhalter. Då började hon lätta lite fram och jobba med bak. Sen galopperade jag bara över två små hinder. Eftersom att hon fortfarande är väldigt framtung så börjar jag ta bort galoppen mot hindret vilket gör att vi i 9 av 10 fall kommer fel! Men mot slutet började jag våga hålla galoppen och det släppte, så det kändes jätte bra!

Det märktes att hon tyckte det var så kul att hoppa igen, pigg blev hon och försökte bocka lite efter hindrena. Men inte så mycket. Bara glädje språng :)

Appis: Red även henne på banan, hon var väldigt spänd. Så jobbade henne mycket i skritt i väldigt låg fom så hon slappnar av vilket hon gjorde. Sen la jag in lite galopper och sen gick tillbaka till skritt för att lugna henne. I galoppen lät jag henne bara galoppera utan att öka vilket hon gärna gjorde. Dessutom är hon väldigt svag, hon orkar inte ens gå på volt. Så red mest runt fyrkantspåret. Sen galopperade jag över ett 30 cm hinder och hon laddade på och hoppade som bara den över de :p Får ju börja hoppa henne lite smått nu. Men kommer nog ta det ganska lugnt med de. Vill att hon ska slappna av i dressyren igen!

Så kul att komma igång med hästarna igen, nu har jag även gjort upp en liten plan på hur dom ska ridas och så! :) Nu ska båda sättas i hårdträning :p

måndag

Orkar inte uppdatera idag, sov bara 2 timmar inatt eftersom jag måste ställa om dygnet och kunde verkligen sova. Gick iaf till skolan, efter de åkte jag till stallet och red båda hästarna :) Skriver mer om de imorgon.
Blir dock dålig uppdatering imorgon också, ska på praktik hela dagen och kommer hem på kvällen. Tror inte jag hinner rida hästarna då, hade gärna viljat rida tess eftersom jag ska hoppträna på onsdag. Men jag fårse! Nu ska jag duscha sen sova!

.

HOPPAS! :)

hemma

Det har varit skönt att komma ifrån sverige lite, bara sola, bada, äta ute varje dag och känna att det är varmt! MEN, det gick inte en dag utan att jag längtade hem till mina hästar. Men idag har jag äntligen fått träffa dom igen :) Så imorgon börjar ridningen igen, såååå kul. Och på onsdag blir det hoppträning med tess :)

Nu känns det också som att det är vååår, typ.. Det kom massa snö för några dagar sen men i veckan ska det bli varmt igen. Så våren är på gång!!! :)

Fast jag längtar jätte mycket tillbaka när jag ser denna bilden. Varför har inte sverige sånt klimat????

mot sverige!!!!

Åker hem till Sverige nu!!!! Kommer bli sjukt jobbigt med tidsomställningen och skit, för nu är klockan 16.00 här men 00.00 i sverige så vi kommer vara framme 12.30 svensk tid vilket betyder att nu borde jag sova för att orka med söndagen i sverige. Men det kan jag inte eftersom det är em här haha. Blir helt förrvirrad av detta :p

Direkt när jag kommer hem imorgon ska jag åka upp till appis och tess ♥

haha rörigt inlägg :p

veckans häst igen, va med :)

Eftersom veckans häst verkade vara väldigt omtyckt kör vi de igen :D

För att vara med:
Skicka in en bild på en häst, behöver inte vara din egen och skriv en kort motivering varför du tycker hästen ska bli veckans häst :) Ni som var med förra gången får såklart vara med igen, med samma eller en annan häst.

När jag väljer ut en vinnare kollar jag på bilden och hur texten är skriver! Så den jag fastnar mest för vinner :) Ni som har blogg kan skriva med den också så länkar jag om ni vinner!

Skicka till: isabellaf.blogg@hotmail.com

STOPP! :)

hej!

Nu ska vi åka och äta frukost (pannkakor med nutella :p) sen ska vi till stranden en sista gång :)

I em åker vi som sagt till seattle igen och kommer fram typ i natt eftersom det är + 2 timmar där så vi tappar lite på dygnet. Vet inte när jag uppdaterar igen! Men hej sålänge :p

lite bilder från hawaii

Hej! Har inte haft tid att uppdatera som ni kanske förstår. Imorgon em åker vi tillbaka till seattle sen på lördag åker vi hem till sverige. Eftersom det är sån tidskillnad så kommer vi vara hemma på söndag fm! :) Sen ska vi åka hem från arlanda också men efter det åker jag upp till stallet och träffar mina små busar :D Längtar!

Har idag (klockan är 12 på fm här nu) och imorgon kvar här på hawaii sen blir det tillbaka till vintern igen..

Tänkte ladda upp lite bilder från resan hittills för er som vill se de :)

Det är lite coolt för när man badar så kan man se ute i horrisonten hur valarna hoppar upp ur vattnet eller sprutar ut vatten! Denna bilden är dock tagen på en utskitsplats. Men lite coolt ändå, för ibland kan man se dom riktigt nära när man badar :) Valen har precis hoppat upp och ner på bilden... där vattnet skummar sej.


Vi åkte upp på berget här som är 3000 m över havet. Riktigt läskigt för jag är skiiiiiiiiiiit höjdrädd men jag klarade de!! :p Vi åkte igenom moln och var tom över molnen.
Över molnen :)


På toppen
Nu hinner jag inte mer, men kommer några från stranden kanske ikväll? Om jag hinner... Här får ni iaf en bild :)

Bodysurfar :) Jag till vänster, vet inte vem den andra är :p

RAMBO COTTON COOLER

Nu när vi ändå är inne på täcken, funderar på att köpa detta täcket från horseware. Behöver ett nytt svett täcke då jag bara har ett och de är skit dålig passform på.. Men det funkar :p
Aja, någon som har detta svett täcket? Vad tycker ni om de? :)

Tycker det ser riktigt snyggt ut och passformen är förmodligen bra :)


Finns här för 700 kr.

hawaiianska hästar :p

Står 2 hästar väldigt nära där vi bor :) Måste vara gött för dom att bara gå där och äta hela dagarna :p När jag klappade den bruna så förstod jag hur mycket jag saknar mina två busar där hemma :( Fast det är ändå väldigt bra här borta. Skulle kunna bo här om jag hade appis och tess + att det var lite tävlingar här :) Perfekt!


horseware amigo

Tänkte tipsa om ett täcke med riktigt bra passform!

Nämligen horseware amigo! Horseware har tre olika täcken tror jag, amigo, rhino och rambo. Så jag tror att alla är lika bra passform på, men jag har just amigo. Och det är jätte bra passform och väldigt bra kvalité.

Jag tycker det är bättre att köpa ett lite dyrare täcke med jätte bra passform istället för att låta hästen få skav överallt... Varken appis eller tess har fått något skav och tess är väldigt känslig. Det kanske är tråkigt att lägga pengar på ett täcke eller man tror att man inte har råd. Vi lägger så mycket pengar på annan onödig utrustning så varför kan vi inte lägga pengar på en bra täcke till hästen?

Täckena ligger på runt 1000 lappen tror jag, men det finns säkert billigare man kan hitta. Jag köpte ena mitt på rea på ca 700 kr. Sen kan man ju alltid fynda på hastnet!

Appis i de :)

Finns bla att köpa här!

tsunami

Ni kanske redan har hört, men det var en tunami här på hawaii igår natt. Sirenerna tjöt flera gånger på natten för att varna. Vi bor nära havet men väldigt högt så vattnet kan inte komma upp hit.

Vi var och kollade på stranden vi badade på dagen innan och den var helt förstörd.. Stränderna har varit avstängda hela dagen idag också!

Stranden dagen innan:


Stranden idag:


Det var lite vatten kvar här uppe idag..


Stranden


Hoppas man får bada och så imorgon... Trodde faktiskt aldrig att jag skulle vara så nära en tsunami i hela mitt liv!

svar på frågorna del 2

Här kommer resten av svaren! :)

12. Jag vet att du försöker träna på att få Tess i en högre form, men om man vill tvärtom då?
Jag har ganska lätt att få min ponny i hög form, men jag vill gärna "jogga fram" med låg hals, för att jag har läst att det är bra. Men grejjen är den att när jag försöker få henne i låg form, sträcker hon ut huvudet som en giraff, rakt fram istället för ner.

Svar: Appis är likadan, hennes naturliga form är ganska hög. Låter som du tappar isär hela hästen när du försöker få hästen i en låg form. Som jag alltid brukar tipsa om är övergångar mellan skritt och galopp och även denna övningen. Viktigast är att hästen jobbar med bakbenen, när du får det kommer hästen naturligt vilja sänka huvudet. Tänk på att rida med ett stöd på ytter och en väldigt lätt innerhand. Jobba mycket med volter, serpentiner och skänkelvikningar så att hästen blir lösgjord. Skritta också väldigt mycket, jobba hästen i skritt minst 10 minuter innan du börjar trava!

13. Hur mycket kostar det att ta ut en sadelprovare?(eller vad man nu ska säga haha..) Och vart får man tag på en sådan person?.. Tack för en superbra blogg, kram

Svar: Tack så mycket :) Hmm, det är ju väldigt olika vem man tar ut. Första gången vi kollade sadeln på appis så kostade de nog 500 kr, då paddade han upp den på ena sidan och tog ihop bomgärnet. Och då red jag appis lite också. Efter de kollade vi den någon/några månader efter för att kolla så den fortfarande låg rätt då dom kan ändra sej väldigt mycket i ryggen. Då låg den dock rätt och han tog 100 kr för de.
Har inte kollat sadeln på tess än, skulle göra det i dec men vädret hindrade :p Hoppas han kommer när jag kommit hem, han kommer nämligen inte från jkpg.

14. hej ! fin blogg !
har 1 fråga :)
Hur länge med var o en pyslar du om dom ? :) på hella dagen ?:) menar på en dag hur lång tid du lägger när på tess... och appis... på en hel dag ?:)
Svar: Tack :) En heldag? Hmm, lägger inte så mycket tid före ridning utan efteråt. Före kanske jag lägger ca 10 minuter. Men efteråt brukar jag massera, stretcha och borsta. Det tar kanske 20-30 minuter. Jag lägger hellre tid på stretching och massage än att borsta. Men såklart borstar jag varje dag och lite mer noggrant innan tävling :)

15. Hur kommer det sig att du har två hästar?
Svar: Jag vet inte, var lite i samband med att appis inte var fräsch och vi inte fick ordning på de. Sen kände jag att jag hann med en till häst, vill även kunna tävla och komma upp i klasserna vilket är lättare om man har mer än en häst.

16. Jag har längtat så länge på att skaffa min egen häst och inte vara medryttare längre. Men nu när "tiden" i mitt liv är inne har jag lite ångest, om jag klarar detta. För jag har ingen nära mig som kan.. vad ska jag göra och har du nånsin tänkt som jag?

Svar: Ne, har från början haft kunniga personer runt mej. Och i samband med det så lär man sej. Du måste väl ha någon som kan hjälpa dej, ridlärare? Den som du är medryttare åt? Finns säkert någon som hjälper till.

17. Jag är så sugen på att börja hoppa igen men min häst som är en gammal travare (varmblod) har aldrig hoppat. Ska jag försöka mig på detta med han? I så fall hur gör jag?
Svar: Varför inte? Sålänge hästen tycker det är kul är det bara bra att hoppa. Svarade på lite samma fråga i förra delen av svaren. Men testa dej fram med lite löshoppning, eller hoppa uppsuttet låga hinder, se vad hästen verkar ha lättast för.

18. Jag har ett problem med min häst. Min fd medryttare hoppade med min häst i manegen och har antagligen stressat upp och höjt för högt på hindrerna. Så han blev så stressad att han hoppade rätt in i sargen. Efter denna händelsen kan jag inte hoppa med han. Han blir uppjagad och vägrar att hoppa eller springer rätt in i hindrerna. Har du några tips hur jag ska bli av med detta beteendet?
Svar: Börja om från början. Börja från marken att bara gå över bommar och små hinder. Löshoppa lite låga hinder och lite låga uppsuttet. Men som sagt börja från marken med att gå över bommar/småhinder.

19. Hur har du lärt din hästar att rida utan träns och går där du vill? Hur gör du?? :D
Det är bara appis jag rider lös än så länge.. Jag har börjat från marken med massa övningar så att dom lyssnar på mina signaler och så dom blir känsliga. Sen när jag rider med bett försöker jag använda handen så lite som möjligt. Så när jag väl rider löst så blir det inte så stor skillnad, eftersom jag använder samma signaler med bett som utan.

20. Hejsan,jag har nyss börjat läsa din blogg,och jag tycker den är jätte bra !
Men jag har en fråga :
Båda jag och min mamma vill ha häst men inte dem andra i familjen (min pappa,och mina 3 bröder) Så vi ska bli medryttare på en häst kanske ist. Men hon som vi ska bli medryttare ska kanske sälja en av hennes hästar. Mamma pratar på att köpa den då men hur ska jag få ur henne ett fast beslut? Hur fick du dina hästar ?
Svar: Jag tjatade, tjatade och tjatade!! Haha, jag är ganska.. okej jätte envis av mej. Kommer med små anledningar hela tiden. Typ som att jag ska börja städa mitt rum oftare, eller hjälpa till mer hemma eller sluta skolka osv.. Ja, jag tjatade helt enkelt väldigt mycket. Och det är värt allt tjat för man får uppleva så mycket glädje med sin egna häst!

appis :)

Snodde en bild från facebook som min syster la ut. Måste varit från dag? Åååååh vad jag saknar henne :(


veckans häst!

Tack till alla som skickade in till veckans häst, jätte kul att så många var med :)

Veckans häst går till: Leonardo da Vinci! :)Jag tycker Leonardo da Vinci ska bli veckans häst för att han är så otroligt snäll och go! En stor kille med ett hjärta av guld. Han är en ridskolehäst som bär allt från ryttare som tävlar höga nivåer, till ryttare som aldrig suttit på en häst förut. Jag har den lyckan att kanske börja hyra honom <3 En underbar häst, med stort hjärta och stor personlighet - och framför allt en riktig skönhet!

Av mimmi - skackarna.blogg.se

vet ni vilka dessa är?

Skulle vara kul att veta vart hästarna hamnat som jag provridit. Därför tänkte jag kolla med er om ni vet.

1. Lancelot e. Campbell u. kiss me kate. F. 2005/2006? En valack. Detta var i borås tror jag. Ca 167 hög och mörkbrun. Den var väldigt grön och väldigt osäker i sej själv, så jag antar hos någon kunnig iaf! Väldigt fin häst. Skulle vara jätte kul att veta vart denna hamnat. Har ingen bild..

2. Lyra e. Lasandos F. 2005. Brun, ca 165. Ett sto. Provred denna i falköping. Väldigt stadig häst för att bara vara 5, nu 6 år :)


En dålig bild från filmen.


3. Ace's high e. Cardento. Brun, ca 170. En valack. Provred denna i laholm. Vet inte fall hon sålde den till slut eller inte. Har ingen bild..

Ni får gärna skriva en kommentar om ni känner igen någon av dessa hästar, skulle vara kul att följa och se hur långt dom kommer :)

en dag i stallet för mej

Tänkte skriva lite hur en dag i stallet ser ut för mej, dock kan jag ju inte ta nya bilder så det får bli gamla :p

Först av allt gör jag två hinkar med kraftfoder!


Sen hämtar jag första hästen. Det kan ta allt från 2-15 minuter. Beror på fall dom står där ute och äter eller uppe vid grinden.


Sen gör jag i ordning, brukar ta 10 minuter då jag inte borstar jätte länge eller inte brukar ha sadel.


Sen rider jag första hästen, det varierar väldigt mycket hur länge. Men runt 1 timme. När jag rider runt galoppbanan tar det nog 1,5 timme då det är mycket skritt dit och hem. Jätte bra runda!


När jag kommer tillbaka brukar jag lägga lite mer tid på hästen. Stretchar och masserar efter nästan varje ridpass vilket tar ca 20 minuter. Sen brukar jag även borsta av såklart :)


Sen får dom sitt kraftfoder. Haha, hittade ingen bättre bild, men dom får de i en hink i gången!


Släpper ut hästen och hämtar nästa.


Gör i ordning.....rider....stretchar/masserar/borstar.....ger kraftfoder....släpper ut.....


Sen putsar jag mina grejer, går upp med mat hinkarna och allt är klart!

Kul bild :p

På onsdagar mockar jag inne i vindskyddet också innan jag rider! Så för mej är det bara att åka dit och rida, ganska skönt faktiskt för då kan man lägga mer tid på hästen. Så som stretching, massering osv... :)

Hur ser en dag i stallet ut för er? :)

veckans häst :)

Tänkte dra igång veckans häst!

Skicka in en bild på en häst, behöver inte vara din egen och motivera kort varför du valde just den hästen. Så publicerar jag en häst i bloggen som blir veckans häst :)

Man behöver inte ha blogg, så det vore kul om ni som inte har blogg är med också. Eftersom jag har haft så mycket veckans blogg nu. Men länkar såklart om ni har någon blogg :)

Skicka till: isabellaf.blogg@hotmail.com

@flygplatsen!

hejpåer :)
Sitter på flygplatsen nu, vi ska snart gå på flygplanet. Idag ska vi åka till hawaii :D Ska bli jätte kul och skönt att kunna sola och bada :D

Ni får meeer än gärna komma med tips på inlägg, fick tips om att skriva ett inlägg om när man köper häst! Så visst kan jag göra de :) Jag försöker hålla igång bloggen så bra som möjligt, men det är lite svårt nu när jag inte rider nåt... Vill ni kanske läsa någon speciellt inte hästinlägg så skriv de :)

Vet inte när vi kommit fram och så, så jag fårse när jag uppdaterar igen!
Undertiden: frågestunden :p

converse

Ännu ett ''inte hästinlägg'' men som sagt, lite mer om mej själv och ni lär säkert ''känna'' mej bättre genom bloggen som många av er vill :)

Idag var vi bla. och shoppade! Fanns en affär med bara converse, och dom var mycket billigare här än i sverige! Fattar inte varför dom är så dyra hemma, typ 700 kr för ett par tyg?

Iaf går nästan alltid runt i converse så köpte 2 par :) Ett par låga rosa i tyg för ca 280 kr! Och ett par i skinn för ca 420 kr! Billigt va?Köpte även lite andra grejer men har inte kort på de :p

(klockan är snart 20 här, inte mitt i natten haha)

Hästarna mår bra där hemma och båda har gått runt galoppbanan idag :)
Längtar efter dom ♥♥

svar på frågorna del 1

Ni kan fortfarande ställa frågor här! Så kommer en del 2 upp också om några dagar :)

1. vad var det som fick dej att börja med hästar!? btw, du har en grym blogg!!;)))
Svar: Tack :D Genom släkten, min mamma har haft häst och min syster red hos min moster så jag var med i stallet lite ibland och sen började jag på ridskola :)

2. Finns det några nackdelar med att ha två hästar? Vilka?
Svar: Dyrare!

Eftersom jag har dom ute blir det inte mer jobb för mej, men det blir ju mer jobb om man har dom i box.

3. Skadade DU dig när Appis och du gick omkull?
Svar: Nej det gjorde jag inte.

4. din blogg har inte gått att kolla på på hela dagen.. trodde du hade tagit bort bloggen först :p frågan: om du fick välja vilken häst du ville vilken skulle du välja då? (din blogg äger!)
Svar: Va konstigt :p Över hela världen? Förutom mina egna då, Edwina alexanders itot du chateau :) Tack så mycket :D

5. Hej! Fin blogg du har:)
Jag undrar va de är för ras på dina hästar och vilken klass du tävlar i?:)

Svar: Tack :D Appis: Holsteiner/polst halvblod. Tess: Svenskt halvblod!
Har ju inte tävlat på ett år, men innan appis blev skadad tävlade vi 1m-1,10. Tror jag kommer hoppa dom klasserna iår också! Vi fårse hur det går för mej och tess :p

6. Vad ska man tänka på när man köper häst?

Svar: Oj, massa saker. Fick ett mail av en som undrade typ samma sak och jag svarade nästan en hel sida på de :p Men mitt bästa tips är att kolla på många hästar, minst 10 stycken för då har man massa att jämföra med! Sen är det viktigt med vilken säljare det är också, så man kollar upp att den är ärlig. Även vid besiktning att man är med och själv väljer veterinär eller kommer överens med säljaren. Kanske kan skriva ett inlägg om d?

7. Tack för en bra blogg. Jag har tre frågor.
Vad ger du för foder till dina hästar och hur många ggr per dag?

Svar: Dom får efter varje ridpass kraftfoder och fri tillgång till ensilage eftersom dom går ute dygnet runt.
Appis får: knappt 0,5 L havre, 0,5 dl miniraler. Ger endast havre för att kunna ge vitaminerna och miniralerna.
Tess får: ca 1 L havre, 0,5 dl miniraler.
Vid pälsfällning/pälssättning får dom b-vitamin, sen ska vi köpa protein och ge dom när vi kommer hem då dom ska sättas i hårdträning :p

8. Kan du några bra webb sidor som man kan shoppa snygg utrustning på?
Svar: Nee, har inte koll på sånt. Brukar inte köpa grejer på internet :p

9. Kan du några bra hopp övningar som nybörjare?
Svar: Jag skulle nog hoppa mycket låga serier så man får balansen över hindret, kan hålla i manen och så eftersom hästen sköter serien själv.

10. Hej jag undrar hur högt du tävlar med dina hästar?

Svar: Appis har jag tävlat 1,10 med och tess har jag inte tävlat ännu. Eller hoppat en klubbis på 80 cm :p

11. Har du alltid varit mest intresserad av hoppning eller har du tävlat någon annan gren? :)
Svar: Jag har alltid varit mest intresserad av de :)

lista :p

Har inget att göra :p haha

Namn: Apolonia
Född: 28 februari 1999
Ras: Holsteiner och halvblod
Kön: Sto
Mankhöjd: ca 1,56
Ursprung: Polen
Färg: Mörkbrun på vintern och ljusbrun på sommaren
Tecken: Bläs, två vita halvstrumpor bak
Hopp resultat: Gått 1,10
Dessyr resultat: Inga
Annan tävlingsgren: start fälttävlan om de räknas :p
Högst hoppade hinder: ca 1,30
Mål i år: Komma ut och tävla igen och få stadiga rundor i dom lägre klasserna
Ägare: Jag
Hur länge har du ägt hästen: snart 3 år
Hur är den i dressyren: Speciell att rida, mjuk, fin och lydig när man väl vet hur man ska rida henne!
Hur är den i hoppning: Pigg och rätt svår
Hur är den att rida ut på: Pigg, men håller sej lugn om inte andra är med!
Hur är den i stallet: Väldigt lugn
Hur är den på tävling: Lugn och smidig
Vart köpte du hästen: Vetlanda
Vad kunde hästen då: Grundriden kan man väl säga
Skriv något om din häst: Världens bästa och mysigaste häst som man alltid har kul med i alla sammanhang :)

Orkar inte göra en med tess nu :p

lite bilder :)

Nu är jag friiiisk, eller har ingen feber iaf! Har precis kommit hem (klockan är lite över 16 här!) från att ha varit inne i seattle :) Vi var och åt brunch och gick runt och kollade lite! Så skönt väder var det, även fast det inte var mer än några plus grader så kändes det ändå varmt eftersom sverige är rena istiden!!! :p

Vi har köpt en systemkamera också, så nu kan jag ta jätte fina bilder på hästarna när vi kommer hem :D
Utsikt från där vi åt!


Jag vid en fontän :)

träns
(har inga bättre bilder)

Märke: Pessoa
Pris: Ca 2200 kr

Köpte detta tränset helt nytt på hastnet för 1000 kr, ibland kan man fynda riktigt bra på hastnet. Hade aldrig haft råd med de annars.
Mitt finaste träns, lädret är jätte fint och det är fortfarande rent och fint efter 2 år. Tror det kommer hålla många år till. Så ja, jag är jätte nöjd med de :)

längtar

Blir så avis när jag läser på alla bloggar om årets första tävling :( Missar en tävling i helgen som jag ville vart med på, lokal på JFK. Hade vart kul att debutera med tess på
hemmaplan :p

Har kollat lite tävlingar nu och tror första tävlingen för mej och tess blir i styringe 25 april. Eftersom vi alltid åker ner till sommarstugan över påsk så finns det alltid någon tävling i närheten :) Hmm, undra hur de går? :p Har ju ingen aning om hur hon reagerar på tävling, blir spännande att se! Kul kommer det bli iaf :D

Nu ska jag tråka vidare, hatar att vara sjuk :((((

uppdatering :)

Hej :)

Är i usa nu, i seattle hos min farbror och kusiner. Dom har bott här några år! Klockan här är 9 på morgonen så har precis vaknat. Men jag är sjuk, nästan 39 graders feber, förkyld, hosta och ont i halsen. Bra där.. :p

Flygresan igår var förjävlig...!! Vårat första plan till rejkavik var försenat så vi skulle missa det andra till seattle, därför fick vi åka en annan väg... Först till köpenhamn, sen till chicago och sen till seattle. Från att vi åkte hemifrån till vi var framme i huset så tog de 26 timmar!!! Och jag var sjuk så kunde knappt sova nåt, skit jobbigt var de. Typ 7 timmar mer än vad de skulle ta.

Okej nu ska jag sluta klaga :p Får ligga i sängen hela dagen och sitta vid datorn och kolla på OC :) Vill bli frisk så snabbt som möjligt så vi hinner åka runt lite här innan vi åker vidare till hawaii och då vill jag verkligen vara frisk!

Uppdaterar nog lite sen igen eftersom jag inte kommer ha någonting att göra idag. Lite konstigt att de är sex på kvällen hemma nu :p Och jag har precis vaknat :p

Glöm inte frågestunden :)

.


Fråga på nu så svarar jag på frågorna när det blivit tillräckligt med frågor :D

imorgon åker jag

Kunde inte rida idag då jag blivit sjuk :( Har iaf varit uppe och sagt hejdå till hästarna, imorgon åker vi ju. Kommer sakna hästarna sååååååhär mycket :(

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med bloggen när jag är borta.. Många av er vill ju lära känna mej bättre igenom bloggen så jag kanske ska uppdatera lite mer som en vardagsblogg när jag är borta? Kommer ju utöver de uppdatera som jag gör nu. Jag fårse helt enkelt. Dock blir det nog inte lika mycket uppdatering som ni kanske förstår.

Imorgon åker jag som sagt, kommer upp en frågestund här då som någon önskade :) Sen får jag se när jag uppdaterar igen, har ingen aning om när vi är framme osv.. Men vi fårse helt enkelt :p


ridstövlar

Jag har aldrig ägt ett par ridstövlar, har alltid ridit med chaps. Men nu funderar jag faktiskt på att köpa ett par ridstövlar.

Funderar på ett par pioneer. Någon som har sånna?Annars, har ni tips på några snygga och bekväma ridstövlar? :)

RSS 2.0