bloggtips :D

Glömde nästan bort de men nu har jag läst igenom alla era bloggar :) Så nu tänkte jag tipsa om några få som jag tycker verkar bra!

Tycker alla bloggar som jag tipsar om nu har fin design och är lätt att komma in i då det finns en ''infotext''. Sånt tycker jag är ett måste när man kommer in på en ny blogg annars fattar man typ ingenting :p

Hoppas det var okej att jag lånade lite bilder från era bloggar :p

http://ujohanna.blogg.se/

Johanna skriver om sin ponny som hon tävlar hoppning med och lite om sina kaniner. Denna bloggen är det alltid mycket, nya och fina bilder i vilket gör den mycket roligare att läsa :) Tycker även hennes ponny är väldigt fin till utséendet :)
http://gulingpower.blogg.se/

Två tjejer som driver denna bloggen, dom skriver om sina två fjordningar som dom tävlar hoppning med. Tycker bloggen verkade intressant då deras mål är att kvala fjord SM och det är alltid kul att följa bloggar som sätter upp mål tycker jag :) Tycker också det är kul att dom lyfter fram fjordingarna genom bloggen!
http://dalaryttare.blogg.se/

Två tjejer som driver denna bloggen, en dressyryttare och en hoppryttare. I bloggen får man följa deras träning samt tävling i båda grenarna. Alltid kul med en blogg som skrivs av två ryttare som tävlar i olika grenar! :)Så gå in och läs deras bloggar nuuuu :D

utrustnings tipsJätte sköna ridstövlar, kanske inte dom snyggaste men det bästa av allt dom är vattentäta! Slipper byta skor när man ska ut i hagen och hämta hästen i lite regnigare årstider. Kommer från coop forum.

Världens skönaste ridbyxor, fin färg (helsvarta!), lite pösiga är dom allt men så stretchiga och sköna. Smidiga att ta på och det är resår så man slipper knäppa och hålla på. Märke intersport! Dom brukar användas flitigt men glömde dom hemma, men använder ju......mina supersköna ridshorts! Riktigt stretchiga och mjuk material. Kommer från ullared.Nästa par ridshort kommer från H&M, märke &. Inte lika stretchiga men sitter mycket bättre och är snyggare då det är jeansmaterial.

Har ett par till ridshorts, lite kortare och riktigt stretchiga. Kommer även dom från H&M, för endast 50 kr. Riktigt bra barbacka ridshorts, man får bra stöd när hästen blivit lite varm/svettig och eftersom man blir så smutsig efter bara en tur barbacka syns det inte så tydligt eftersom dom är svarta. Har tyvärr ingen bild på dom.Världens skönaste ridstövlar, riktigt snygga också. Märke tretorn och kostar endast 5000 kr.!

Hoppas ni fick lite tips nu ;) haha

veckan

Appis har gått riktigt bra denna veckan, hon har jobbat från början till slut genom hela ridpassen :) Så hon gick lite hårdare än planerat så idag hade jag egentligen tänkt intervallträna men det får vänta. Nu får hon skrittas i 2 dagar, sen ridas igenom lite på tisdag och på onsdag är det träningstävling!

Hoppade lite igår, i en åtta. Eftersom hon slappnar av så bra när jag ställer igenom i sidorna så blir det som en lite volt efter varje hinder. Hon kändes helt okej, lite trött i hela kroppen och då blir hon alltid lite springig. Vilket gör att hon inte slappnar av lika bra.

Liten film från de för er som vill se, blev väldigt mörkt för den stod i mot ljus så försökte ljusa upp de lite moviemaker men det blev inte så mycket bättre :p


Tess hoppade jag samma övning med, kortade av vägarna lite så jag kunde träna på att hålla igång galoppen eftersom hon lätt vill minska galoppen på små volter. Gick bra faktiskt!

hiss? diss?

Vad tycker ni om nya designen förresten? Hiss? Diss? Jag är nöjd faktiskt :)

Är inte helt klar, ska fixa nya rubriker till kategorier, senaste inlägg, sök i bloggen osv... sen uppdatera lite nytt om hästarna.

dagens ridpass

Appis går så himla fint nu!! Idag red jag ut en sväng barbacka och klättrade lite, i nerförsbacken skrittade hon verkligen igenom hela kroppen. När jag kom tillbaka hoppade jag studs, hon var jätte avslappnad och var snabb i frambenen. Hon samlar sig jätte fint också, men känner ibland att det är på gränsen att hon saktar av. Så hon är svag men kämpar på så bra :) Har ju inte kunnat galoppera i ''nerförsbacken'' (fältet lutar lite) i vänstergalopp men idag gick det jätte bra! Innan ville hon skjuta in bogen men idag orkade hon hålla sig rak :)

Hon verkar väldigt nöjd själv efter varje ridpass, så kul att hon är så sammanbetsvillig och verkligen vill göra rätt :)

Tess red jag ut i skogen, jobbade mycket i galoppen med tempoväxlingar. Hon var ganska spänd för hon såg något läsktigt inne i skogen :p Men när hon slappnade av kändes hon helt okej!

Tess och jag var ute i solnedgången och red, så himla mysigt :)hur jag lägger upp mina veckoplaneringar

Ni vill att jag ska skriva mer om hur jag tränar mina hästar men frågan är vad vill ni att jag ska skriva? Finns hundra saker att skriva om typ :p Så tänkte börja skriva om hur jag lägger upp veckoplaneringarna. När jag tränar mina hästar lägger jag stor vikt på att hästen ska tycka det är kul, därför tränar jag så mycket som möjligt ute i naturen eller på stora fält! Jag tror att om en häst tycker träningen är kul kommer den att prestera bättre.

Först brukar jag tänka ut vad jag har för mål med veckan, brukar dela in de i tre olika inriktningar:

- Bygga upp hästen
- Återhämtning/lugnare
- Förberedelse inför tävling

Om vi säger att denna veckan ska jag rikta in mig på att bygga upp hästen då utgår jag ifrån detta:

- Intervallpass
- Styrka (studshoppning/klättring)
- Markarbete/hoppning
- Dressyr
- Skogsridning
- Återhämtning
- Lösgörande pass

Kan skriva rakt ut här att jag är riktigt dålig på att tömköra/longera och det skulle behövas någon gång i veckan. Men ska verkligen försöka bli bättre på det, istället för att göra de en gång i halvåret ska jag försöka göra det en gång i månaden :p

Sen radar jag upp vad vi behöver träna på, (skriver jag upp några saker jag och appis behöver träna på):

- Bli mjukare i sidorna
- Bättra sin teknik
- Bättre rytm/galopp i hoppningen på tävlingshöjden
- Rakriktningen
- Slappna av mer
- Lägre form
- Hoppa mycket små hinder för att slappna av med hinder

Jag tänker på hur jag ska lägga upp det för att hästen ska vara hållbar länge:

- Varierat underlag
- Varierad träning
- Inte överträna, hårda pass ska följas av lite lättare
- Rida barbacka så ryggen får vila från sadeln någon/några gånger

Nu försöker jag lägga upp en planering för veckan och lägga in det vi behöver träna på i de passen jag utgår ifrån.

Måndag: Intervallpass (fältet) - bättra konditionen, hon ska slappna av och gå i en låg form, vara rak på rakt spår
Tisdag: Lösgörande pass (fältet/skogen, barbacka) - låg och avslappnad form, komma igenom lite till i sidorna
Onsdag: Markarbete/hoppning (fältet) - övningar på låga hinder som hjälper till att hitta en bra rytm, följs av några hinder på tävlingshöjden (dvs 90 cm)
Tordag: Skogsridning - rider lite längre pass men inte så hårt, blir oftast många olika underlag och hon får lyfta lite extra på benen. Rakriktningen tränas
Fredag: Dressyr (fältet) - Med appis rider jag oftast inte ett rent dressyrpass utan lägger in små hinder/bommar. Så detta passet skulle bygga på att träna på rytmen, avslappningen, bättra sin teknik (brukar ha två bommar snett på hindret).
Lördag: Återhämtning (skogen, barbacka) - Skrittar oftast ut, många olika underlag och hästen får bygga upp benen. Annars låter jag henne vila helt.
Söndag: Klättring/studs (skogen/fältet, barbacka) - stärkas, klättring i skritt som uppvärmning och studshoppning som avslut, lite kortare i studsen så hon får träna på att bli lite snabbare i frambenen

Nåt av det jag lägger mest tid på med appis är att hon ska slappna av, därför går hon inte lika mycket ute i skogen som tess. Men jag rider alltid på fältet så det ska vara roligare för henne. Nu har hon slappnat av mycket mer och jag tänkte börja träna mer ute om hon fortsätter att vara avslappnad. Målet är ju att hon ska kunna tränas lika mycket ute som tess!

Hoppas ni fick lite tips nu till att lägga upp veckoplaneringar! :) Nästa gång skriver jag om lugnare veckoplanering och förberedelse inför tävling.

vad tycker ni är mest intressant?

Känns som bloggen är lite tråkig nu och vill skriva lite mer roliga och intressanta inlägg. Så ni får gärna kommentera vad ni tycker är mest intressant och roligast att läsa om!

När jag skriver om...

1. dagens ridpass (då blandas ju övningar oftast in också)

2 mina åsikter om något

3. utrustningsinlägg

4. veckoplaneringar

5. svarar på frågor

6. hiss & diss

7. hur jag tränar hästarna (hänger ju ihop lite med dagens ridpass men lite mer detaljerat)

8. träningar & tävlingar

9. något annat? eller något som saknas? vad isåfall?

Tack till alla som svarar, har tappat lusten lite för att uppdatera och vill bli lite peppad! :)

♥ världens finaste hästar ♥

Ni förtjänar det bästa.

Kvällspass!

Ute och klättrar tess nu, blev lite sent idag men det har vart så mkt blinningar idag. Men riktigt skönt väder nu, lagom varmt. När vi kommer tillbaka ska vi hoppa lite studs :)

visste ni att...?

...när vi köpte tess tyckte alla tränare, personer osv.. vi pratade med att jag skulle köpa en mer rutinerad häst? Även dom som aldrig sett mig rida? Som gått stadigt i 130-140, runt 9år.

Jag kanske verkar som någon som vill komma snabbt upp i klasserna, men nej så är det inte! Jag ville köpa en mer orutinerad häst som inte visat hur mycket kapacitet den har än, jag vill göra allt jobb själv och ta upp den i klasserna samtidigt som den tar mig upp i klasserna. Jag vill få problem, lösa dom och sen få framgång. Det är vad jag tycker är kul. Jag tror man utvecklas mest på det OM man har bra tränare och personer runt sig. Det är svårt att ge sig in på något nytt utan att ta hjälp av någon, det är jätte viktigt.

Min ena tränare sa att vi skulle köpa en häst som är mellan 7-10 år, gått stadigt i lite högre klasser och från ett försäljningsstall. Vi köpte en 6 åring som gått 5 tävlingar, inte stadig någonstans, från en privatperson :p Men kan säga att han tyckte om tess riktigt mycket, så det var nog inte helt fel att jag fick bestämma ändå. Dock skulle jag aldrig kommit så här långt med tess utan mina tränare och dom kunniga personerna jag har runt mig! Är så tacksam för de. :)

Man ska lyssna på sina tränare för dom vet! Dom tränar så många hela tiden, känner till vilka problem som kan uppstå, men i slutändan är det ändå en själv som bestämmer och jag tror det är då det blir bäst!

Två språng från provridningen, vi var riktigt osäkra på henne först! Galning :p Hon kanske inte ville att jag skulle köpa henne så hon försökte få av mig istället? haha


Jag tror på tess, tror hon kan bli riktigt bra!

dagen

Va nere och vaccinerade appis idag, så passade på att väga henne! Tror hon vägde 570kg i nov förra året och då var hon tjock och omusklad :p Nu är hon i jätte fint hull och har muskler (behöver såklart sätta mer) så idag vägde hon 530 kg :)


Appis fick syn på en häst som kom lös utanför :pNär vi kom tillbaka red jag tess, intervalltränade! Hon blev ganska trött men tror jag hade kunnat pressa henne 2 intervaller till, men det tar vi nästa vecka. Man märker tydligt när hon blir trött för då blir hon så sur haha, hade inte ens sporrar idag och skulle fatta galopp och få igång den direkt och då slog hon bakut :p Men annars var hon ovanligt pigg, kul :D

Körde galopp 2 minuter och vila 45 s, galopperade i samma tempo som jag har när jag tävlar utomhus och en grundomgång + omhoppning blir ju nästan 2 minuter så därför tog jag den tiden! Gjorde 6 intervaller (3 stycken i varje varv).


Tess ♥

Tips!! Hittade en as bra app som man kan använda när man intervalltränar. Så kan man ställa in tex 2 minuter ''galopp'' och 45 s vila så ringer den varje gång man ska vila eller börja galoppera igen. Mycket smidigare än att ställa om timern hela tiden! + att den håller koll på hur många intervaller man gjort! :) Intervaltimer heter den.


Appis vilade ju så tränade lite NH med henne, tränade på inkallning och spansk skritt. Det gick jätte bra, och spanska skritten har jag inte alls tränat mycket på nu men hon var så duktig. Tog det lugnt och gick inte iväg som hon brukar göra, lyfte bra på benen! Måste filma det någon dag och visa :) hihi

shutterfly's sista start

Denna hästen är otrolig, man kan verkligen inte tro att han är 18 år! Han måste vara en av världens bästa hästar. Hur många gånger har man inte sett dom vinna eller gjort dom mest omöjligaste sakerna i omhoppningarna? Men nu gjorde han sin sista start, tråkigt att inte få se honom mer :(Hittade en kommentar på youtube som hade översatt de hon sa i slutet till engelska, vet dock inte fall det är helt rätt!

"All you can think that this day is difficult, and difficult opinion needs to take the best horse in the world. But this morning I woke up and thought," What What is worth? ". And then I thought the best thing I could do for him now was a farewell here at the world championship, with the best audience in the world with the best horse in the world. With Shutterfly, this and 'the best I could say today.''

Väldigt fint sagt och ibland kan man inte tro att hästarna betyder så mycket för dom bästa ryttarna i världen. Sen är det så kul att merdith alltid blir så glad när hon går i mål, oavsett resultat!

v. 30

Så här ser veckan ut för hästarna, dom har vilat/skrittats två dagar i rad nu så dom verkligen återhämtade sig efter tävlingen!! :) Nu får dom gå lite hårdare tills nästa tävling som är om 3 veckor (för tess) samtidigt som jag lägger tid på det som gick dåligt på tävlingen i helgen.

Appis!

MÅNDAG: Skrittas ut
TISDAG: Vila (ska vaccineras)
ONSDAG: Longering
TORSDAG: Lösgöranade pass
FREDAG: Klättring + hoppa studs
LÖRDAG: Markarbete med små hinder, bommar osv..
SÖNDAG: Intervallpass

Tess!

MÅNDAG: Skrittas ut
TISDAG: Intervallpass
ONSDAG: Klättring + hoppa studs
TORSDAG: Lösgörande pass
FREDAG: Skogen
LÖRDAG: Markarbete med små hinder
SÖNDAG: Skogen

tips..

..på ett spray! För att dragkedjan på tex stövlarna ska hålla längre.

När jag köpte mina stövlar var dom jätte tröga att dra upp och ner och då slits ju dragkedjan mer. Så sprayade på de och dom blev jätte lätta :D Finns på biltema :p


dissssss!

Har äntligen ny mobil nu, så ''kan'' mobilblogga lite mer, men det går ju inte ladda upp bilder? Visste att det inte gick men eftersom jag kunnat det på min sony ericsson så antog jag att det gick något sätt... men nej! Hur kul är det att mobilblogga om man ändå inte kan lägga in bilder... Riktigt dåligt, börjar bli trött på blogg.se nu så funderar på att byta!! Men får se, tycker det har varit ganska mycket krångel med blogg.se! Läste att dom skrev i feb att dom skulle fixa en app till det men eftersom de inte kommit än så känns det inte som det fixas på ett tag heller!

Det går inte klicka på ''välj fil'' så grymt dååååligt, blogg.se måste ju ha spärrat de eller nåt? Eftersom det gick på min gamla sony ericsson.... Arg! haha


Hur jag rider och hoppar fram på tävling

Jag brukar alltid börja rida fram 20 starter innan mig, alltså blir det ca 40 minuter framridning med framskrittning och pauser. Framridningen/framhoppningen är inte till för att träna hästen på något, trötta ut den eller träna höjdhoppning utan det ska man kunna när man kommer dit. Jag hoppar aldrig högre än vad som behövs. Lägger in många pauser så hästen återhämtar sig och inte blir trött, utan det är inne på banan jag pressar den.

Framridning:
Lägger fokus på att mjuka upp hästen ordentligen, så den blir mjuk i sidorna och slappnar av. Ser till så hästen lyssnar både fram och tillbaka. Jobbar bra med bakbenen och inte springer och slöar.

Appis brukar jag bara skritta och galoppera eftersom hon är mest avslappnad i galoppen och skritten. Jobbar mycket med att flytta ut framdelen i varje hörnpassering så hon kommer igenom i sidorna. Sen på långsidan se till att få med bogen så hon rätar ut sig och blir rak igen. Lägger även till lite övergångar mellan skritt och galopp så hon är igång med bakbenen samtidigt som jag kollar så hon är lydig.

Tess rider jag samma mjukgörande övning med, men travar lite mer på henne. Gör lite skänkelvikning så hon kommer igång med bakbenen. I galoppen jobbar jag mest med tempoväxlingar så jag känner att hon är framme ordentligt!


Framridning!

Framhoppning:
Hoppar fram några gånger på lilla, kanske 4-5 gånger beroende på hur det känns. Tar två språng på ett lägre räcke och sen ett på tävlingshöjden. På oxern brukar jag komma direkt på tävlingshöjden om det känts bra på räcket, annars sänker jag en gång för säkerhetsskull så inget händer precis innan start. När den som är före mig ska hålla sig beredd att gå in på banan brukar jag ta räcket en sista gång ifall det har varit lång väntan sen jag blev klar med framhoppningen. Annars struntar jag i det.

Med appis brukar jag ligga och rulla på lilla några extra gånger om hon är för laddad, vill att hon ska vara avslappnad över de innan jag hoppar på räcket.


Lågt språng på räcket.


Appis var något taggad på första träningstävlingen, haha så fick rulla på lilla till hon började chilla lite :p

Inne på banan:
Brukar börja trava/galoppera när den före mig har ridit halva banan. Startar när jag känner att jag har en bra galopp i hästen och på tess brukar jag göra en ökning så hon verkligen är framme!

Precis innan jag startar tänker jag alltid att vi är bäst, ska sätta nollan och göra världens grymaste runda! Det gör mig taggad och jag kämpar lite till. Har aldrig varit så inne på den mentala biten men nu på senaste tänker jag mycket på det och jag tror det har bidragit till att jag gjort bättre resultat - då kämpar jag alltid lite till, till att verkligen sätta den där nollan. Kanske ska skriva ett inlägg om de?

vila

Hästarna fick vila helt idag, brukar inte låta dom vila efter tävling utan istället skritta och trava lite. Men dom går ju ute dygnet runt och rör sig så dom blir inte stela så lätt :) Tog in dom en stund, bortsade lite och gav dom havre och hästgodis! Det uppskattade dom :p


Hästarna chillar i stallgången :p

min mailadress

Hej! :'D
Kan man mejla dig?
Isåfall, vad är din mejladress?`

Ny läsare :')

Tack i förväg.
PussOchKram, Nicole! :D<3

Svar: Oj, när jag bytte header sist så glömde jag skriva in min mailadress där, får fixa de! Men ja det går att maila mig på isabellaf.blogg@hotmail.com! Kul med en ny läsare :) Kram

tess rundor

Tess två 1m rundor, är överlag nöjd med båda eftersom det var rätt svåra banor. Vissa hinder kommer väldigt snabbt! Men är mest nöjd med sista 1m :)

Det är väl främst vänsterbogen som måste med och att vi inte tappar galoppen i svängarna. Lägger henne inte speciellt schysst heller på nr 6 & 7 i första rundan, men tur att hon är snabbt i frambenen :) 9an i andra rundan är också väldigt dåligt av mig, tar bort all galopp! Måste träna på de!!!Sofie, hör du vilken låt som spelas i högtalarna...? Fyfan haha ;)

appis rundor

Här är appis två 90 cm rundor, har kollat och jämfört dom ganska mycket.

I första rider jag med lite mer galopp vilket kändes bra! Hon rev 2an grovt, hade alldeles för mycket hand och vi ligger nära. Andra som vi rev var nog för hon tittade till lite. I andra rundan har jag henne lite mer tillbaka och hon får upp benen bättre men det kändes och flöt inte på lika bra!

Så tror jag kommer att testa att rida med samma galopp som i runda ett men istället tänka på att lägga henne något stort på räckena och tänka på att ta en halvhalt några galoppsprång innan hindret. Aldrig komma på hindret med så mycket hand (som på nr 2 i runda 1) eftersom hon tappar bakbenen då!

Nåt som var positivt var att hon va väldigt avslappnad och ovanligt lydig :)
resultat halmstad lördag

Det har gått lika bra idag och bättre resultatmässigt :) Appis kändes lite trött men tess märktes inget på! Ett mål jag hade för denna helgen var att inte få några stopp vilket jag har uppnått! :) Det är ju nu jag bygger upp ett förtroende som ska hålla när jag går upp i klasserna!

Appis!


90 cm, 4 fel.
Hon kändes lite trött idag som sagt, var inte lika pigg så egentligen borde jag ''väckt'' henne lite innan jag startade. Men det är svårt med henne, antingen vaknar hon till eller så blir hon springig resten av banan :p

Men vi fick ett ner på andra hindret och tror det var för hon inte riktigt var framme. Samtidigt som hon var lite trött! Men resten av banan gick bra, samlade ihop henne lite mer innan hinderna än vad jag gjorde i gårdagens 90 och då hoppade hon bättre men vi fick inte samma flyt.


Tess igår :)

Tess!

1m, 0+0 fel, blev 12a av 11 placerande
Banan var ganska svår, de flesta hinderna kom snabbt efter varandra. Men fick ett bra flyt genom banan, första tittade hon till lite på men sen var det inga problem. Kändes bra :) Hon var mer reglerbar idag, inte lika framtung. Något hinder vi kom lite nära på i grunden i en ganska svår sväng.

I omhoppningen tog jag det lugnt idag igen, tappade dock en massa galopp i svängen till första hindret så där kom vi väldigt nära. Sen flöt resten på, försökte svänga lite snävare idag upp mot kombinationen och då sköt hon ut bogen och bet fast i bettet :p Så nåt vi måste träna på är att hålla galoppen i varje sväng, hon dör lite och skjuter ut bogen. Dom enda gångerna vi tappade rytmen till något/några hinder och kom lite nära var just när det var en lite snävare sväng!

Nästa tävling blir förmodligen i harplinge, lok 1m, 1,05 på fredagen och reg 1m på lördagen med tess. 90 fanns inte så appis kan inte följa med. Men känns som 1m börjar bli lätt nu på tess, vi känns stadiga. Kommer nog hoppa några 1m till eftersom jag vill ha henne lite mer reglerbar och få en bättre galopp i svängarna.

Appis kommer hoppa 90 cm ett tag till, känns lite lågt men samtidigt så vill jag hitta en sätt jag kan rida henne på. Så hon hoppar bra samtidigt som vi får ett bra flyt! Tror appis måste vänja sig vid höjden också så hon tycker det är superlätt innan vi går upp en klass! Sen ligger hon lite efter i träningen jämfört med tess, hon måste bli starkare i kroppen och mjukare i sidorna.

resultat halmstad fredag

Är nöjd med dagen, hästarna var jätte duktiga, appis första lokal på länge också! Över ett år sen. :) Måste hissa banorna som var riktigt roliga jämfört med vad det brukar vara på lokal. Lite kluriga också vilket gör det roligt!

Appis!

80 cm, 0 fel.
Kändes lätt och okomplicerat, red lite tillbaka för att få en lydnadsrunda. Kanske borde ridit med lite mindre hand och mer ben, men tänkte på de till nästa klass istället. Sen hade tränset åkt över ena örat märkte jag när vi kom ut haha.. :p

90 cm, 8 fel.

Denna rundan kändes mycket bättre, jag red med mer ben och mindre hand. Vi fick två ner, båda i vänstergalopp som var lite klurig sväng till. Så tror det hänger ihop med att hon fortfarande är lite svag. Första kom på hinder nr 2, var en ganska kort sväng och jag blev lite för mycket i handen. Andra kom på näst sista hindret, tror hon blev lite trött då hon bytte galopp precis innan och kom lite obalans. Men är nöjd med denna rundan :)


Appis :)

Tess!

90 cm, 0 fel.
Helt okej runda, hon sköt ut vänsterbogen några gånger innan hindret i början och jag parerade inte upp det vilket jag måste göra! I slutet fick vi bättre flyt vilket kändes bra!

1m, 0 + 4 fel.
Ganska klurig bana, banken var med men vi fixade det bra :) Hon kändes jätte fin, vi fick ett bra flyt hela banan igenom. Lite att vi tappade rytmen efter banken (där hon tittade) men efter två hinder fick vi tillbaka den.

Rev första i omhoppningen, hon blev lång och vi låg lite nära så hon blev flack. Annars kändes omhoppningen bra också, red väldigt lugnt. Är jätte nöjd med denna rundan :D


Tess på framhoppningen :)

Imorgon hoppar jag 90 cm med appis och 1m med tess!

(kanske hinner ladda upp någon film idag annars kommer de imorgon!)

tävling imorgon

Heej!

Dålig uppdatering idag, ni kommenterar ju så dåligt ;) Ne skämtar bara, har inte hunnit!

Har ridit båda hästarna, kort pass på banan barbacka. Kändes bra :) Sen packat allt inför imorgon, det börjar inte förrän 12 så slipper gå upp jätte tidigt :p

Här finns onlineresultat om ni är nyfikna, ska bli jätte roligt och jag är taggad :p


Packat och klart!


Tessan :)

nytt :)

Blev lite besviken när jag testade pessoa schabraket, det var JÄTTE stort? Så ska lämna tillbaka de.. :( Men har köpt lite nya grejer till hästarna.. igen :p

Ett glengordon pannband till appis :) Köpte det nästan helt nytt på hastnet.


Ett tävlingsschabrak, anna scarpati + luva till båda hästarna av Emma, hon vi köpte tess av :) Testade de lite snabbt på appis:
Och äntligen ett equipeschabrak till tess, blir hennes tävlingsschabrak :) Ville egentligen ha med den gamla loggan men det fanns inte :( Men det blir bra så :p

2 filmer från idag

Två korta filmer från idag, linjen med tre hinder och tre galoppsprång i mellan. Avslappnad och fin var hon, så vill jag att hon ska vara även fall jag sätter lite tryck i henne :p

Höger varv:


Vänstervarv, syns tydligt att hon är svagare där och orkar inte riktigt samla ihop sig innan hindret!


Har uppdaterat med både bilder och filmer nu så glöm inte att......kommentera ;)

typiskt

Hoppade appis idag skulle hoppat tess också men hon hade tappat en sko... såklart. Hon har aldrig tappat en sko sen jag fick henne och såklart skulle hon tappa skon precis när jag skulle hoppa henne innan tävlingen.. Imorgon får hon på den igen iaf! Men hoppade ju lite små hinder med henne igår och hopptränade förra veckan så känns bra ändå!

Appis var jätte fin i början, vi hade bra rytm och hon var avslappnad! :) Hoppade den linjen med 3 hinder med 3 galoppsprång i mellan. Sen hoppade jag några språng på 90 cm och då behöver jag ju mer tryck i henne och då blir hon lite spänd och springig. Vi tappar rytmen osv.. så det kändes sådär. Hittar ingen bra rytm eller galopp i henne, måste verkligen träna oftare på olika övningar med små hinder så vi får in en bättre galpp och rytm. Sen ha något hinder på 90 cm som man bara kan ta när vi hittat den där fina rytmen. Så jobbade jag väldigt mycket med henne innan.

Lite bilder:


Fina framben hade hon idag iaf :) Verkar som hon utvecklar dom åt rätt håll!

Kommer någon film också när jag hoppar linjen i början!

kavajer

Vill köpa en kavaj nu! Har kollat på några men tror jag har bestämt mig nu :)

Först var jag inne på en animo, verkligen jätte skön men alla har typ den.


Sen hade jag fått för mig att john whitaker kavajen var snygg men när jag såg den i falsterbo var den inte lika snygg :p

Här såg den helt okej ut men i verkligenheten tycker jag inte alls den var snygg!

Testade denna i falsterbo från kingsland, skön och snygg. Men vill nog ha kavajen i stretch (anledning till varför jag säljer min pikeurkavaj).


Så hittade denna för några dagar sen, pikeur kavaj i stretch! Så måste åka och testa den någon dag, sitter den bra och är skön så tror jag att jag köper den :) I svart men hittade ingen bild på de.

fina hästar!

Åååh, hästarna var så fina idag :) Dom fick gå ganska hårt!

Appis:
Skrittade ut en sväng först sen tänkte jag först rida på banan men bestämde mig för att testa rida på gräset istället. Och hon var jätte avslappnad ifrån början till slut, förra veckan kunde jag inte ens rida där för att hon bara sprang, stressade upp sig och spände sig. Men idag var hon så fin, kunde driva på bakbenen idag. Jobbade mycket med övergångar och att rida i ''nerförsbacken'' (de sluttar lite). I höger galoppen satte hon under sig jätte bra men i vänster (som hon är svag i) orkade hon inte riktigt. Det kräver ju mer av bakbenen i nerförsbacke, så jobbade med rakriktningen i vänstergaloppen vilket gick jätte bra! Så fin var hon :)

Sen hoppade jag lite små hinder (ca 40 cm), 3 hinder på raken med ca 13 m i mellan. Den satte hon jätte fint, hoppade igenom sig bra och rusade inte iväg. Någon gång sprang hon på lite men då var det bara att räta upp sig lite! :) Är jätte nöjd!


Appis idag :) Kolla manen, ryckte den förra veckan och den blev alldeles för kort :( Hon passar inte i de tycker jag...

Tess:
Red ut henne i skogen, jobbade mycket med tempoväxlingar i galoppen. Det är ju när jag behöver länga galoppen lite som jag inte får tillbaka henne men idag kunde jag länga och korta jätte bra. Hon jobbade bra med bakbenen också!! Innan varje gång jag fattade galopp backade jag några steg för hon skulle sätta under sig och det hängde med in i galoppen.

När jag kom tillbaka hoppade jag samma linje som jag hoppade med appis. Och hon stack inte en enda gång faktiskt, galopperade över hinderna istället för att överhoppa som hon ibland brukar göra. Så är jätte nöjd med henne med :)

Skrittade av båda länge sen eftersom dom gick så hårt!

Nu blir det bara lugna pass inför tävlingen, några högre språng imorgon så allt känns bra och sen ett lika lugnt pass på torsdag!

filmen!

Här är filmen från när vi hoppar terrängen, första hindret är inte med och inte dom sista eftersom pappa tog kort då ist! Det var så kul!!! Vill bara börja träna och tävla nu!! :p

Appis checkar banan :p


Filmen!! Man ser inte jätte bra men bättre än inget :)

veckoplanering inför tävlingen

Så här ser resten av veckan ut:

Appis!

Tisdag: Skrittas ut i skogen, lite galopp på banan
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Kort pass på banan
Fredag: Tävling
Lördag: Tävling
Söndag: Uteritt, lite skritt och trav

Tess!

Tisdag: Uteritt
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Kort pass ute
Fredag: Tävling
Lördag: Tävling
Söndag: Uteritt, lite skritt och trav

Ska bli så kul att tävla, är jätte taggad :D

:D

Det gick jätte bra idag! :) Det är så himla kul också, appis håller verkligen med :p Hon hoppade allt utan problem och jag kunde ta tillbaka henne ganska lätt. När jag red fram var hon ovanligt avslappnad också vilket var stora framsteg :) Det var bara ''vanliga hinder'' med och sen en bank, den var roligast :p

Sen efter man hoppat terrängbanan fick man testa vattnet också och det gick bra. Hon vill först inte gå i så fick lite draghjälp men sen var det inga problem.

Vill verkligen börja tävla lite fälttävlan med appis!! :D

Vattnet :p Ska ladda upp när vi hoppade banan också men internet är riktigt segt nu så den kommer någon gång!

5 saker ni kanske inte visste om appis :)

1. Hon har haft 2 föl som unghäst i polen

2. Hon är väldigt svår att ''få kontakt med'', gillar inte att få uppmärksamhet av vem som helst, det är när man kommit henne nära och fått kontakt med henne som hon känner sig bekväm och vill bli klappad

3. Hon blev kallad för sessan av förra ägaren för att hon är som en prinsessa

4. I hagen har hon varit ganska låg i rang men sen när tess flyttade dit och dom blev bra kompisar tuffade hon till sig rejält haha. Dom skapade sig en liten packt :p

5. Hon har/har haft ett ''stressmoment'', hon håller på med underläppen. Är varje dag nogrann i all hantering och ridningen med att hon inte ska stressa upp sig eller börja spänna sig. Tycker det är hemskt att se att hon kan stressa upp sig så av bara ett vanligt ridpass... Därför jag endast rider på ridbanan nu tills hon börjat slappna av igen eftersom hon blev väldigt spänd sen vi kom ner hit denna gången.startfälttävlan

Ska på de imorgon med appis :D Man får testa på typ, hinderna är inte mer än 60 cm. Var ju där förra året också! Ska bara hoppa terrängen denna gången också.

Förra året jag var där. Bilden är tagen av Johanna :)

dagens ridpass

Appis: Red henne barbacka på banan, började först att rida på gräset men hon var alldelse för pigg och började spänna sig. Istället red jag på banan som sagt, gjorde samma övningar som igår. Mycket skritt och stretcha sidorna, sen ngra varv i galopp. I början var hon lite spänd och stod imot men sen släppte det! Hon slappnade av i hela kroppen och gick i en låg och avslappnad form. Formade igenom innesidan och sen bara fångade upp henne på yttertygeln så gick hon stadigt. Till och med att jag kunna börja driva!! Kom verkligen åt henne idag, kändes verkligen jätte bra! Hon var också väldigt lätt i handen även i övergångarna=bra bakbensarbete ;)

Det är helt enkelt så att hon får gå på banan ett tag nu, det är det enda sättet att få henne att slappna av i kroppen. Skrittar såklart fram och av ute, men vill att hon ska lugna sig och slappna av innan jag börjar rida henne på gräset.

Tess: Red på gräset. Fortsatte med samma övningar som vi gjorde på hoppträningen igår! Hade några små hinder, 3 hinder på rakten med ca 12-13 m i mellan. Efter jag hoppat dom två första la jag en volt och saktade av till trav. Sen fortsatte jag på det sista. I mellanåt var hon jätte fin och jag kunde sätta tillbaka henne lätt och ibland stack hon så det tog ett tag att samla henne igen. Kan väl inte påstå att vi gjorde några framsteg sen igår, bara att jag var lite snabbare på att sätta mig ner och verkligen sätta henne på bakbenen. Sen skrittade jag av länge... :)

Blev ett riktigt hårdpass för henne idag, så imorgon ska jag bara gå en promenad med henne :)

fråga


Har du märkt någon skillnad att folk känner igen dig på tävlingar och så eftersom du har en stor blogg?

Njaa så stor är nog inte bloggen. Har inte märkt någon större skillnad faktiskt, det är nu på senaste i såna fall. Som när jag var på träningstävlingen förra veckan så hörde jag någon säga ''där är ju appis'' :p Sen efter falsterbo har jag fått lite kommentarer om att folk ha sett mig där. Men annars nej :)

Eller som när appis var med på framsidan i ridsport, då var det några som kommenterade det här innan jag ens sett det själv :p

hoppträning :)

Hopptränade tess idag för Eamon, det gick jätte bra! :) Sist jag tränade för honom på hans bana var i påskas och då var hon jätte tittig för massa hinder, men idag tvekade och tittade hon bara till på det första vi hoppade. Men det var bara att trycka över henne! Så kul att det går framåt på den biten.

Hoppade lite olika linjer för att få in rytmen och det kändes jätte bra, men hon stack efter hinderna hela tiden. Så efter hindret gjorde jag en liten volt i trav och sen fortsatte på nästa hinder. Det blev bättre mot slutet och hon landade i en bättre balans. Anledningen till att hon sticker är ju för att hon inte vill sätta under sig sina bakben. Så har fått lite övningar nu jag ska träna på, sen ska jag träna för honom igen om ca 2 veckor. Idag kände jag verkligen att jag kunde reglera galoppen bättre innan hindret, det har jag inte kunnat innan riktigt. Så det känns verkligen att hon börjar sätta under sig bättre nu! :D

Sen red jag appis barbacka, skrittade fram ute på vägen och flyttade henne mycket för skänkeln. Sen red jag lite på banan. La fokus på att hon skulle andas lugn och avslappnat, man hör jätte tydligt när hon spänner sig i hur hon andas. Men hon andades lugnt hela passet faktiskt :)

Gjorde massa övningar i skritt så hon verkligen stretchar sidorna. Sen fattade jag galopp och galopperade något varv, saktade av till skritt så hon fick sätta under sig och sen stretchade sidorna igen. Hon blir lite spänd/låst när man flyttar ut framdelen i galoppen, så hon måste slappna av där och inte gå imot. Det är då hon kommer ner i en lägre mer avslappnad form, samtidigt som hon får upp ryggen.

När jag hade ridit klart och borstade av henne och så gäspade hon hela tiden och var verkligen avslappnad, hon måste tyckt att dagens pass var väldigt skönt! :)

.

Ett ''visste ni att'' inlägg om mig som handlar om allt typ :p Intressanta som ointressanta saker.

- Just nu älskar jag denna låten

- Innan köpte jag jätte mycket kläder till mig själv, nu lägger jag det mesta på hästarna och hästgrejer

- Jag vill tatuera mig när jag blir 18 år

- Jag svär typ i varenda mening jag säger

- Jag tycker det är jätte kul att lösa problem och vill i framtiden hålla på med ''problemhästar''

- Jag hatar grönsaker men älskar broccolisopa

- Jag tycker filmen the girl next door (2004) är skit bra, haha dom flesta säger att den suger men den är fasen bäst!

- Gillar inte att läsa bloggar som provocerar, tycker bara det är en genväg till att få en stor blogg... Vissa säger att det är vad som krävs men kolla på kenza - sveriges största blogg och har inte provocerat ett dugg

- Jag älskar att lära ut och vill bli hopptränare i framtiden (också)

- Samtidigt som jag vill tävla

- En som inspirerar mig väldigt mycket är Criss Angel, han bevisar att man kan göra vad som helst bara man tror på sig själv tillräckligt mycket

- Jag vill aldrig sluta med hästar i hela mitt liv, skulle aldrig klara mig utan dessa underbara djur

- Allt jag gör vill jag ha en mening till, kan därför tycka att vissa saker i skolan är gaaanska så onödiga och skiter oftast i det

- Jag vill börja tävla fälttävlan med appis

- 2010 har varit det värsta året i mitt liv

- Nåt som kan sätta stopp för hur långt jag vill komma i ridsporten är att jag inte kommer klara av att sälja mina hästar. Är inte beredd att offra så mycket OM det skulle behövas, men hoppas inte det kommer behövas. Vilket jag inte tror eftersom jag vet vad jag vill göra i framtiden just nu

lite nya saker :)

Har vart i Ullared idag, blev lite förvånad över att dom fått in så mycket hästgrejer :p Eller har inte vart där på typ 1,5 år så det kanske funnits länge. Men dom hade back on track, pessoa, mountain horse osv..

Köpte lite saker till hästarna :)

2 kg hästgodis, såklart!! 30 kr styck


Sporr-remar 25 kr och en gängtapp (vet inte vad den kostade).


Pessoa schabrak, blir tess tävlingsschabrak :) Har ju ett sånt rosa, bra passform och snyggt! 300 kr


En lila grimma till appis! 60 kr.


En grå/svart till tess! 60 kr.
En lädergrimma att ha i transporten till tess, 200 kr.
Sen köpte jag denna för ett par dagar sen på eriks hästshop, för 50 kr (det var 50% rabatt). Lite trött på alla hinkar man måste ha med sig på tävlingar + att dom tar stor plats, denna kan man lätt packa ner i sadelskåpet. Hoppas dom vill dricka ur den bara :p


film!

Nu är filmen äntligen uppe!! :) Det var snabba 800 minutrar... :p

Som sagt inte dom bästa rundorna, sämre än resultaten säger. Sen blev det ett stort missförstånd på näst sista linjen med tess, men sånt som händer!


hahaha

Har jag sagt att det är segt att ladda upp filmer på mobilt bredband?

Men det här var väl ändå lite väl överdrivet... :p


Filmen kommer snart, om sisådär 800 min haha

Uppdatering: tur att tiden går fort ibland ''bara'' 70 minuter kvar ;)

resultat styringe

Första gången jag är ute och ''tävlar'' med båda, trodde det skulle bli lite svårt att ställa om sig ridmässigt men det var inga problem :)

Appis:


Trimmade henne lite på förmiddagen, hon har blivit väldigt spänd sen vi kom ner hit. Hon tittar på allt osv... så det tog ett tag tills hon slappnade av. Men sen nöjde jag mig och hon kunde koppla av mer efter ridpasset än innan.

Testade att rida fram med bett idag (tävlar ju på hackamore) så jag verkligen kunde mjuka upp henne och ställa igenom sidorna. Det funkade jätte bra och hon kändes mycket mjukare än förra veckan!

80 cm, 4 fel.
Fick ett stopp på 3an, helt mitt fel! Blev kvar i handen och tappade galoppen, efter det flöt det på bra. En ganska jämn och rytmisk runda.

90 cm, 0a.
Hon var lite mer taggad i denna klassen, så det blev lite på och av, främst på linjerna. Vill ha en jämnare galopp på linjerna, just nu blir hon lite lång och jag måste ta ihop henne ganska mycket annars river hon.

Nu blir det massa markarbete så hon kommer igenom i kroppen bättre, börjar mjukna och slappna av så tror jag hon kommer att hoppa ännu bättre. Även fast det var lågt så hoppade hon bra idag, men vill att hon ska hoppa igenom sig bättre även på låga hinder. :)

Fint första språng i 90 :)


Tess:

1m, 0a.
Hon har blivit en liten rejshäst haha, hon vill gärna sticka iväg och bli lång istället för att sätta under sig. Rundan var väl sådär, hon var lite tittig men jag fick över henne! Blev ett ganska stort missförstånd på en linje, 5 till 6 blev hon lite väl lång och vi låg helt fel. Så tess hoppar av ett galoppsprång för tidigt och jag var inte alls med. Efter det tappade vi rytmen lite.

Filmen på båda (dock bara 90 cm på appis). Lite kul att båda två saktar av upp mot sista linje. Appis började nog få mjölksyra och började springa på snedden och sen saktade av. Tess bytte galopp med bakbenen? Och sen tittade lite på agria skylten :p Men det gick ju ändå!


Nästa helg blir det lokal i halmstad både fre och lör :) Båda ska med, ska bli jätte kul! :D

Påväg hem!

Det var jätte många starter idag, är på väg hem nu. Som tur är det inte så långt. Ska bara släppa ut hästarna sen åka hem. Dom har varit jätte duktiga idag :) skriver resultaten sen när jag kommer hem och lägger ut en film:)

skriv era bloggar :D

Kommentera med eran bloggadress i detta inlägget så ska jag gå in och läsa. Sen tipsa om någon/några som jag tycker verkar bra och skriva varför! :)

Stopp! Nu ska jag läsa alla bloggar och sen kommer någon/några upp som jag tipsar om! :)

Appis tur!

Samma runda i skogen fast har sadel på henne :)

Rider tess..

..nu :) barbacka i skogen. Lite lösgörande! Har så snygga ridkläder nu på sommaren också, ridshorts :p


Grattis :D

Har glömt bort att skriva ut här att....

Tess fyllde 7 år tredje juli :)


Bloggen fyllde 2 år andra juli :)

Funderar på att gå igenom bloggen lite och skriva en sammanfattning på hur jag utvecklats genom den tiden jag bloggat. Både som ryttare ridmässigt och mitt tänk :)

tretorn falsterbo

Har helt glömt bort att visa mina stövlar jag köpte för ett bra tag sen nu :p Har letat jätte länge efter ett par stövlar, var inne på pioneer först men sen testade jag tretorn falsterbo och dom var så sjukt sköna! Första gången jag såg dom i falsterbo förra året tyckte jag dom var så jäkla fula men sen började jag tycka dom var snygga. Framförallt på! Så det fick bli såna :)

Man behöver inte vara så ''rädd'' om dom heller, man kan gå ut i hagen med dom även fast det är blött eller lerigt eftersom dom är vattentäta. Dom är enkla att torka/putsa av och framförallt så jäkla sköna. Känns typ som gympaskor. Det enda är att jag inte kommer åt lika bra med sporrarna som jag gör på mina chaps, vet inte fall det bara är så för mig? Därför jag inte har använt dom när jag tävlat tess nu eftersom jag verkligen måste komma åt med sporrarna ordentligt. Får istället köpa lite längre sporrar. Sen får jag se hur bra kvaliten är också.

Köpte dom på rean för 4000 kr annars hade jag nog inte köpt dom :p Som tur hade dom kommit i extra höga också annars hade dom blivit för korta!


hoppning med hoppehästarna :p

Hoppade båda idag inför träningstävlingen. Appis ska hoppa 80 & 90 och tess 1m! Så hoppade några språng på den höjden. Banan är väl inte jätte bra, så vi ska flytta ner hindrena till gräset istället. Då kan jag hoppa lite mer små hinder med appis också för det behöver hon minst 3 gånger i veckan! Så hon lär sig att slappna av med hinder.

Appis: Hoppade 8an som vanligt innan tävling, hon hoppade bra på räcket men oxern spände hon sig över nästan varje språng för hon såg något läskigt nere i hörnet. Hade två bommar som en trekant på hindret för att appis ska träna sin hoppteknik lite, hon behöver ju träna på att hoppa. Det funkar jätte bra på henne och hon hoppar upp väldigt bra. Sen skritthoppade jag lite också, där måste hon verkligen vara snabb i frambenen. Så det ska jag göra fler gånger. Gjorde det mest för att om hon skulle stanna ska jag kunna trycka över henne lätt.

Jag red sådär, fick inte till någon bra galopp eller rytm utan det blev mest hand. Men det är så svårt eftersom direkt när man vänder upp mot hindret kör hon upp huvudet och börjar spänna sig. Men nu vet jag hur det ska kännas eftersom tess är så avslappnad och dit vill jag komma med appis också.

Några språng på 80-90 cm, både där jag har bommar snett på hinderna och utan:


Tess: Hoppade samma övning, flöt på bra och tess var taggad :) Hoppade några språng på 1m och det kändes helt okej :) Vill som vanligt hitta framåt lägena och inte börja ta i henne i onödan, det funkar bra några spång sen blir hon lite för lång och jag får ta ihop henne igen.

Måste bara skriva att när jag red fram så satte hon under sig riktigt bra med bakbenen, kom på henne lite mer nu hur jag ska göra. Det gäller att rida exakt varje galoppsprång med hela sätet och benen så hon verkligen sätter under sig. Skit jobbigt!! :p Men bara att fortsätta så här nu, måste ju visa upp hennes magmuskler för min dressyrtränare i höst :p

Några språng på 1m:

ingen som vill köpa? :D

Min kavaj, säljer den för jag köpte den förra året men appis blev skadad och jag tävlade ingenting. Nu sitter den inte bra längre :( Tycker den är skitsnygg och jätte skön annars.

Pikeur skarlett. Den är helt oanvänd och prislappen finns kvar. Storlek 40 (små i storlekarna, mer som en 38a) svart, finns dragkedjor bak. Nypris runt 2000 kr, så ett bra köp eftersom den är ny ;) Maila isabellaf.blogg@hotmail.com eller kommentera här!

Pris: 1300 kr + frakt.


laghoppningen

Filmade några ryttare i falsterbo :p Här är en på Angelica Augustsson, så jäkla grym är hon!! Hästen ser verkligen inte lätt ut! Sån jäkla vilja har den :p

Detta är andra rundan i laghoppningen, där fick hon två ner i slutet av banan. I första rundan var hon nolla, fick dock inte den på film.svar på kommentarer

Är det bara jag eller var det inte alls längesen du visade ett schema för appis och där skulle det väl ta flera veckor innan du kunde galoppera och hoppa normalt? Eller har det gått så lång tid redan? :P bara undrar :)

Svar: Det var ett tag sen, fick börja galoppera i slutet av februari och börja hoppa i slutet av mars. Har dock tagit det extra lugnt med henne just för hennes psyke, hon blir ju lätt spänd och stressad. Man kan inte köra allt på en gång utan man får ta det lugnt så hon får vänja sig i sin egna takt. Vi kommer ju så småningom ut på tävlingsbanan igen.

Har du nya ridstövlar? :)

Svar: Japp, har glömt att visa dom bara :p Var ett tag sen jag köpte dom nu, älskar dom iaf :D

Måste bara fråga; Vet du att din blogg är den första som kommer upp om man söker på "hästbloggar" på google? :)

Svar: Ja :p Fick höra de för ett tag sen, lite kul faktiskt :)

Sen har många undrat hur många liter flugmedlet blir och det blir inte 2 liter riktigt. Eftersom det kokar så länge försvinner väldigt mycket vatten, jag fick nästan 1,5 liter. Men jag spillde nog ut endel, är ganska klantig av mej :p

pics

Har kollat igenom bilderna som jag tog i falsterbo och det blev typ inga bra alls. Det regnade enda fram till fyra typ sen blev det väl lite bättre bilder.

Sveriges lag, Rolf-göran, Angelica, Malin och Peder!


Kanske lägger upp några fler någon annan dag, nu måste jag sova :p

hemma :)

Har kommit hem från falsterbo nu, som vanligt var det jätte kul där nere! Sverige kom 2a i laghoppningen, inte dåligt att först vinna förra året och detta komma 2a. Dom var väldigt nära vinst också. Man slutar aldrig förvånas över rolf-göran heller!

Köpte bara ett putsmedel, skulle köpt equipeschabraket men dagen gick så fort så glömde helt bort de. Sen när jag skulle köpa det var det stängt, så får skicka efter de istället :) För det var jätte fint! Sen testade jag en kl kavaj, men vill fundera lite först innan jag köper en kavaj. Måste sälja pikeuren också.

Tog massa bilder, men lägger inte ut dom nu. Men här får ni en iaf, på Angelica! Min favoritbild :) Från ärevarvet i laghoppningen, hon red ju på mic mac men kunde väl inte rida ärevarv på den galningen :pSom vanligt blir man så inspirerad när man varit där nere, så nu är jag jätte taggad på att rida imorgon :)

falsterboooooo :D

Red ut i skogen idag, jag på appis och en kompis på tess! Skrittade, travade och galopperade lite :)

Imorgon åker jag ner till falsterbo med en kompis :D Fårse hur länge jag stannar, det beror lite på. Har iaf till skillnad från förra året lite pengar och saker jag vill köpa. Ska köpa veredus curium soap putsmedel, kolla på en kavaj, vitt equipe tävlings schabrak till tess, anna scarpati vinrött schabrak och luva till appis och en kl dunjacka haha mitt i sommaren men man brukar fynda lite då :) Sen lite annat också!

Ska bli roligast att kolla på laghoppningen, förra året var så grymt kul! Beror nog på att sverige vann, hoppas dom gör lika bra ifrån sig i år :)

Filmade när rolf-göran avgjorde. Så himla spännande, alla är knäpp tysta när han hoppar :p Ska ta massa kort där nere, har en lite bättre kamera nu :p


Någon mer som ska dit imorgon/över helgen? :)

hoppelihopp

Kort hoppfilm på tess från igår. Hon var väldigt tittig, syns kanske inte riktigt. Men i slutet släpper det iaf.

Riktigt snygga kläder.. jag rider flängig som fasen men ibland blir det så :p


tess ridpass

När jag kom hem sen red jag tess lite. Började först på gräsbanan, i traven gjorde jag massa skänkelvikning och i galoppen galopperade jag i ''nerförsbacken''. Gjorde massa galoppombyten också! Hon var jätte fin, lite seg i skänkelvikningen, men hon tycker ju fortfarande det är väldigt jobbigt.

Sen hoppade jag några skutt på banan. Hon var ganska tittig och spänd eftersom jag inte hoppat där sen i påskas. Men det kändes helt okej, hon hoppade bra iaf som vanligt :)

Lite bilder, kommer en film också imorgon!


Hon är så söt tess här :) Men jag ser ut som en mupp :p

Mina ridshorts äger :p

resultat skedala

Har vart på träningstävling idag. Hoppade två 80 cm med appis :) Hon har ju inte vart ute på tävling på ca 1 år men hon var jätte duktig :)

Första 80, 4 fel.
Hon var jätte tittig och spänd, hela rundan. Fick ingen bra rytm. Hon stannade på 3an, vet inte varför. Men hon tyckte väl det var lite läskigt :p Försökte trycka över henne men det ville hon inte, istället backade jag henne några steg och bara tryckte över henne. Resten av banan var hon väldigt tittig på, inte likt henne :p

Andra 80, 0a.
Denna rundan blev mycket bättre, hon visste vad hon skulle göra och vi fick en mycket bättre rytm. Satt ner mellan hinderna för att verkligen sätta ihop henne. Dock stack hon två gånger i slutet av banan :p Men det gick bra! Fick ihop henne hyfsat ändå.

Lite bilder:
Usch... borde nog sitta upp lite? hahah

Film från sista 80, det är jätte segt att ladda upp filmer här nere eftersom vi bara har mobilt bredband.


liseberg :D

Åker till liseberg idag med en kompis :) Så hästarna får vila, brukar inte låta dom vila innan en tävling men idag hinner jag verkligen inte rida. Så får rida appis lite på onsdag fm, träningstävlingen är inte förrän på em så det blir nog bra!

Ska bli jätte kul att komma igång med appis nu, hon har känts så fin på senaste!

ridningen

Idag red jag tess på gräsbanan på morgonen! Hon var jätte fin, kunde lägga upp ridpasset bättre idag eftersom jag visste hur jag skulle få henne att sätta under sig. I traven gjorde jag mycket skänkelvikning så hon verkligen tvärade och satte in under sig ena bakbenet. Det tyckte hon var jätte jobbigt! Men hon var jätte duktig. I galoppen galopperade jag i lätt nerförsbacke, hon ville lägga sig på bettet men försökte verkligen driva in bakbenen. I slutet av ''backen'' försökte jag mig på galoppombytena och idag gjorde hon flera rena byten :) När hon bytte bara med fram rättade hon bakbenen efter 2-3 galoppsprång. Innan har det inte ens gått att rätta till det, framsteg :) Hon hade också bra form idag, inte den låga!

Appis red jag nu på kvällen. Red fram lite på gräsbanan, bara lite enkelt. Gjorde lite galoppombyten och så. Sen hoppade jag en lite bana uppe på banan. Hon väntade ut hindrena jätte bra och jag fick tillochmed hålla om med benen. Kunde lägga henne stort och normalt utan att hon blev osäker. Hon hoppade jätte fint!

flugmedlet

Har fått ganska många frågor om flugmedlet.

Jag använder det när jag rider och då funkar det jätte bra. Sen tar jag på det precis innan jag ska hem och jag vet inte hur länge det sitter kvar i pälsen. Men jag tycker det funkar mot flugorna och blinningarna, dom andra flugmedlena som jag köpt och testat har inte alls funkat. Så detta tycker jag man ska göra om man inte hittar något annat :)

Ska till stallet snart, hoppa appis lite inför onsdag. Ska på träningstävling då. Tess red jag på morgonen, hon var jätte fin! Skriver mer om det sen!


dagen

Är nere i sommarstugan nu, eller kom ner igår. Idag har det varit jätte varmt så hästarna fick stå inne eftersom det var överfullt med blinningar :( Imorgon hoppas jag dom kan stå ute hela dagen.

Red på gräsbanan idag, nåt man saknar hemma. Ett fält att rida på, tycker det är jätte bra då man kan variera så mycket mer. Lång raksträckor, göra volter, små som stora osv...

Appis var väldigt avslappnad och gick bra! Speciellt i höger varv, i vänster är hon fortfarande ganska svag men hon jobbade jätte bra med bakbenen. Gjorde bara lite enkelt, små/stora volter, rakriktning! Hon var väldigt stadig.

Gräsbanan sluttar lite neråt så jag red tess i nerförsbacken så hon verkligen lär sig att sätta under sig. Det märke jag att hon tyckte var jobbigt och ville istället lägga sig i handen. Men det är verkligen jätte bra träning och jag tror det kommer hjälpa mycket att få henne att sätta under sig mer. Tränade lite byten också och hon gjorde 1 rent byte! Framsteg, tror det beror på att jag fick henne att sätta under sig mer idag :) I traven gjorde jag mycket skänkelvikning så hon verkligen tvärade och fick sätta in under sig bakbenen. Detta kommer jag träna på hela sommaren.

Imorgon rider jag samma pass igen :)

skit i vad andra tycker

''Det var inget illa menat, men jag tycker det ut som om du drar i munnen,och har lagt märke till det innan men har inte orkar bry mig!''

Fick en ganska klockren kommentar, ''men har inte orkat bry mig'' men då undrar jag, varför orkar man ens bry sig? Vad får man ut av det? ''Känner'' man mig genom bloggen vet man att jag aldrig skulle dra eller rycka mina hästar i munnen medvetet. Båda mina tränare tycker jag är alldelse för snäll och mjuk i handen. Dom vill såklart inte att jag ska rycka eller dra i munnen men inte låta tex tess dra ner huvudet utan då måste jag sitta upp och ha en stadig hand. Istället för att gå med och mjukna.

Men till det jag ville skriva. Har faktiskt börjat lära mig att skaka av mig dessa onödiga kommentarer. För jag bryr mig inte vad andra tycker, om hon tycker jag drar eller rycker min häst i munnen så får hon göra det. Men JAG själv vet med mig att jag aldrig skulle göra det och det är de som är det viktigaste! Har lärt mig att tänka om, skita i vad andra tycker och lita på mig själv. Egentligen är det väldigt onödigt att ta åt sig av folk som inte ens sätt mig i verkligenheten, bara sett en bild som är ett ögonblick av det som händer.. Man blir bara starkare av såna kommentarer.

Har man en blogg så får man tåla vissa kommentarer, det går inte att göra något åt dom. Så man får helt enkelt gilla läget och lära sig att ta dom på rätt sätt!

Så vill peppa er andra där ute att skita i vad andra tycker, tycker dom att ni gör si eller så - skit i det och gör eran grej istället. För ni vet att det inte är så som dom tror!


bloggtaggad

Jag har verkligen fått upp motivationen till att blogga igen! Har massor av idéer i huvudet hela tiden och har just nu många färdigskrivna inlägg i utkast. Men det känns som jag skriver och skriver men ingen läser typ? Är det för långa inlägg med för mycket text? Innan skrev ni att ni ville ha långa inlägg med mycket text men nu känns det nästan som ingen läser? Men får hoppas ni gör det :D Det skadar dock inte om ni kommenterade liiiiiiite mer :p

Jag ska bli bättre på bilder i bloggen också, imorgon åker vi ju ner till sommarstugan och då är det lite närmre till stallet så pappa kan säkert komma och fota lite oftare! :)

Här är förresten lite bilder från idag, kanske ska ta lite fler bilder från när vi är ute på tävlingar? När vi gör i ordning, går banan och.. hmm kommer inte på något mer :p


Ser ut som en uppstoppad korv när jag har jacka över säkerhetsvästen haha.


Tittut tess :)


Taggar lite i bilen till 1m, haha nee byter om.


Innan start i 90!

tack!

''Jag tycker 90 rundan va super! hade du ridit likadant i 100 hade ni varit nolla där med:)Har med ett sto o de e bara att rida framåt upp med och upp med huvudet! Du är för självkritisk!! för de ser inte ut att vara någon lätt häst så bara kämpa på! kramar!''

Tackar för den fina kommentaren. Det är såna här kommentarer som verkligen får en att vilja fortsätta blogga, speciellt när man inte är nöjd över nåt, som denna gången en tävling. Tack så jätte mycket! Kram :)

resultat nässjö

Tävlingen gick sådär idag, tess visade en ny sida :p Hon var lite stoig. Det var som sagt på gräs men hon var inte mer tittig för de, så det var ju bra :)

90 cm, 0a.
Denna rundan blev jätttte kass. Jag brukar alltid ge henne ett litet spörapp innan start för att se till så hon är framme. Men idag blev hon riktigt sur och istället blev irriterad och började bocka. Så hon var fortfarande väldigt irriterad när jag startade och drog igenom hela banan. Det är i dom lägerna jag verkligen måste sätta mej ner och ta tillbaka henne så hon kommer under sig med bakbenen. Men det tänkte jag inte riktigt på... Så det kändes inte alls bra där.

Tog tillbaka henne riktigt mycket efter 6an men helt fel, tog bara i handen och då kommer hon ju bara ännu mer på frambenen. Samma innan sista, saktade tillochmed av där, men stod upp och satt inte ner och verkligen drev in under bakbenen som jag skulle göra. Ser inte lika illa ut som det kändes men jag hade fasen 100 kg i händerna. Haha1m, 12 fel.
Framhoppningen som också var på gräs hade blivit riktigt dålig här så kunde knappt hoppa fram.. Tog några språng på ca 80 cm sen gick det inte mer.
Eftersom hon drog så mycket i 90 så tänkte jag verkligen på att ha tillbaka henne vilket jag inte skulle gjort... Hade ingen galopp mot 1an och på 2an låg vi lite fel och hon stannade. Hade jag bara lagt på skänkeln så hade hon hoppat, fattar inte vad som hände med mej där!! Sen hoppade hon det som ingenting, mot 3an tittade hon till lite och jag hade fortfarande ingen galopp så vi rev det. Efter 4an började jag tänka framåt igen och kickade till henne istället la hon in en jätte bock och jag var nära på att åka av. 5an gick bra men jag tog tillbaka henne alldelse för mycket efter där så hon räckte inte över då nästa hinder som var en oxer. Så ett till ner där. Dom två sista red jag som vanlig så dom kändes jätte bra och var inga problem! :)

Aldrig kul med så mycket fel men jag vet ju var det beror på, så nu har vi lite att jobba på.

Filmen är från hinder nr 2, vill inte klippa ihop filmen eftersom kvaliten blir så dålig då.
Vet att jag tar i hennes mun mycket när hon bockar men måste verkligen få upp huvudet snabbt annars flyger jag av som en vante. Hon skjuter rygg enormt och sen gör en riktig kick och det är seriöst inte lätt att sitta kvar där.. Så det enda man kan göra är att ta upp huvudet så snabbt som möjligt. Så ni behöver inte lägga energi på att kommentera detta....


sena ridpass

Har varit och badad hela dagen så åkte till stallet på kvällen vid åtta när det var lite svalare och inte så mycket flugor/blinningar. Kom hem vid halv tolv :p Men skönt väder va det, kunde rida i linne vid 10-11 på kvällen :)

Red tess ett kort pass ute, hon var jätte pigg :) Lyssnade framåt bra och kändes igång bra med bakbenen. Gjorde lite lösgörande och red i en ganska hög form när hon ändå kom igång så bra med bakbenen. Tvättade manen och svansen inför imorgon :) Sen ska jag bara rycka manen lite, frisera om det behövs, putsa och packa. Så det gör jag imorgon för det början inte förrän ett och jag startar bland dom sista :)

Sen red jag appis en lite stund på vägen, det var lite mörkt så hon var ganska spänd i traven. Men avslappnad i skritten, så när jag kom tillbaka tog jag några varv på banan för att hon skulle slappna av i formen och sänka sig lite. Bättre blev det iaf, men hon var fortfarande ganska vaken på annat.

Ne nu ska jag sova, är jätte taggad inför imorgon :D Ska bli super kul, på gräs också men hon kanske är lite tittig? Vi får se helt enkelt! Skönt med sovmorgon imorgon med. Det värsta med att tävla är att man ibland behöver gå upp riktigt tidigt. Fast det kan man faktiskt stå ut med :p


Happy efter vi gått i mål efter 1m :) Ska kolla några gånger på den filmen så jag får en bra känsla inför imorgon!

RSS 2.0