favorithästar

Jag fastnar lätt för små hästar, appis var en ren slump av att hon var liten men tess fastnade jag faktiskt för att hon var liten :p
Detta är mina favorithästar från toppen och som ni ser så är dom små :)

Itot du chateau, så himla fin häst! Kort hals, uppåt och spänstig!


Le Prestige de Hus, lite lik tess på sättet - blir sur när den river vilket tess också blir :p Dock visar sej inte de på denna videon, men såg senaste vchoppningen och då bockade den efter varje rivning :p


Och sen såg jag en häst jag inte sett förut, Regina z! Den är lite mer framåt än dom andra och lite mer uppåt med kort hals. De gillar jag :)


Vilka är era favorithästar från toppen? :)

tack!

Tack för alla som svarade i inlägget under :)

Har inte alls varit i stallet idag, har haft studiedag och allt krockade. Skulle klippa mej nästan samtidigt som hästarna skulle skos så pappa fick åka upp! Tess kota ser likadan ut idag, om den inte gått ner på en vecka så får vi väl åka till veterinären. Vilket jag inte hoppas...

Denna veckan ska jag iaf börja trava appis :) Jätte kul! Men vet inte riktigt om det går att rida någonstans nu, banan har sett ut som en skridskorbanan ett tag nu. Men det börjar bli bättre nu! Annars blir det ridhuset denna veckan också, tråkigt.

fråga till er läsare

Tänkte fråga er läsare, brukar ni ha ut tandläkare till era hästar? Isåfall hur ofta? Har aldrig haft ut en tandläkare innan.

.


Längesen jag hade en veckans fråga så det får bli 2 frågor denna gången :)

hej jag älska att rida babacka men ha aldrig vågat hoppa babacka för tror alltid att jag ska glida bak XD kan du skriva nå tips ? :D +skulle jätte gäna vilja se mer filmer när du hoppar barbacka :D

Svar: Ett tips är att hålla i manen och tänka på att trampa ner hälen och hålla skänkeln på plats! Börja med små hinder :) Hoppar inte så mycket nu eftersom det inte går då banan inte är ridbar, men mot våren sen ska jag försöka fixa de :)

Hur gör du när du ska tävla? tänk i vår då det blir superlerigt, så kommer du och hämtar hästen på morgonen innan tävling och de är supeleriga, då måste du borsta det första du gör när du har bråttom till tävling. Eller har du möjlighet att ställa in dom i box en natt om du ska tävla? Vet att det låter lite ego, men jag vet ju att du vill tävla du med. Och man vill ju inte åka iväg med en lerig häst så gärna.. ;)
Svar: När jag ska tävla så tvättar jag hela hästen dagen innan tävlingen, sen på morgonen kanske benen blivit lite leriga och då är det ju bara att skölja av dom lite, jag borstar ju fortfarande hästen innan vi åker. På morgonen innan tävlingen ska man alltid ha god tid på sej så man slipper stressa. Så det hinner man, tar inte mer än några minuter och hästen hinner nog torka på vägen till tävlingen.

Jag kan ställa in hästen i boxen under natten om jag vill men då blir ju hästen stel? Då har den inte chansen att röra på sej och blir stel. Hellre en smutsig häst än en stel häst! Sen kommer jag aldrig låta hästen anpassa sej efter vad jag vill, såklart är det smidigare att slippa tvätta av hästen på morgonen men det är bättre att hästen får vara ute med sina kompisar, röra på sej, må bra och äta :) Det är vad jag tycker, inte vad som är rätt. Måste bara förtydliga de annars kommer folk reagera som läser detta ;)

några bilder från igår

Tagna med en mobilkamera men lägger ut dom ändå :p

Visst är hon sööööt? :)

rider appis lös

En film från idag när jag skrittade appis lös! Kanske ingen jätte rolig film men många av er verkar vilja se mer NH :)

Det enda hon kan nu är höger vänster och halt :p Jag styr med sitsen och fingertopparna vid manken. Det är jag som bestämer vart vi ska gå och inte hon, så rätt duktig är hon :) Man har stor nytta av att rida löst för då lär man sej att rida med sitsen och inte handen!

Detta kommer jag verkligen fortsätta med i takt med hennes igångsättning, nästa vecka ska vi testa att trava lite :)
....

För er som missat det var det IDAG tess och jag skulle rida upp för future factory. Men IGÅR var hon ju svullen i kotan så som ni kanske förstår så kunde vi inte vara med... Jätte tråkigt!

Var uppe och kollade henne idag och hon var fortfarande svullen och varm.. Hoppas verkligen inte det är något allvarligt, för nu orkar jag verkligen inte ha mer otur. Missade future factory som var väldigt viktigt att försöka komma med i, men såklart så ska jag ha sån otur med allt som vanligt.....

ridsport

Har varit och köpt tidningen nu :) Rätt coolt ändå att hon är på framsidan av sveriges mest kändaste ridsporttidning :p Inte varje dag nåt sånt händer! Hoppas fler får upp ögonen för lösdrift nu och förstår att hästar kan gå på lösdrift året runt även fast dom tävlas.


ff

Till alla er som undrar vad future factory är!

Det är en talangsatsning för unga ryttare mellan 14-18 år. Man ska ha tävlat 1,10 med godtagbara resultat. Man åker och rider upp för några och sen gör ett teoriprov. Sen får man reda på fall man går vidare till nästa gång, då är det en till uppridning + en intervju.
Sen är det nog runt 10 stycken som kommer med i future factory. Då får man hoppträningar, föreläsningar, får följa med och gå banor på tex falsterbo osv... Sen får man ju en ''bekräftelse'' på att man har talang för ridning vilket kan vara bra sen i framtiden om man tex vill rida till hästar eller nåt!

Hoppas ni fattar nu, förmodligen blir det väl ingenting för mej imorgon :( Jätte tråkigt....

yeey....

Kul att komma upp till stallet och se att tess har en svullen kota. På utsidan av v. framben... Det var svårt att se fall hon var halt, men isåfall väldigt lite. Det kan ju vara vad som helst, en smäll, vrickning, ett litet sår som inte syns... Iallafall blir det inget future factory imorgon, RIKTIGT tråkigt.... Får hoppas att det inte är något allvarligt med henne.

Har era hästar haft något likanade? Svullen och lite varm på kotan men inte halt?

filmen.

Lägger ut filmen mot min egen vilja, ju mer jag kollar på den desto mer inser jag hur dåligt jag red... Flängig ridning, tappar bogarna och galoppen i varje sväng, mina skänklar flyger runt. Inte bra! Tess hoppar verkligen jätte fint och så sitter jag där och förstör... Aja här är filmen iaf.

La inte till någon musik denna gången, tänkte om ni ville höra vad han säger till mej? Tycker fidde är en riktigt bra hopptränare, man får lära sej rida och inte bara gas, broms, höger och vänster!

kul :)

Inte långt kvar till lördag nu, ska bli riktigt kul :) Dock känns det inte så bra efter hoppträningen igår, men jag får tänka på vad jag gjorde fel och förbättra det! Även fast vi inte har dom största möjligheterna att komma med så får vi göra vårt bästa! Kommer iaf bli jätte kul :D

Imorgon ska jag rida henne en sista gång innan lördag, får jobba mycket med övergångar mellan skritt och galopp så jag får igång bakbenen ordentligt. Hon kändes lite framtung i på träningen. Sen ska jag packa, putsa och även tvätta hela tess och fläta ner manen :) Fin ska hon va, är inte så noggrann med att hästarna ska se ''fina'' ut när dom inte tävlas! Lägger hellre tid på annat än att borsta typ en timme varje dag :p


Bild från från filmen igår, har lagt upp den på youtube men lägger upp den på bloggen imorgon istället. Så det inte blir så mycket filmer på en gång :p

appis på första sidan :D

Ååh va kul :D Dom gjorde ett repotage om lösdrifterna för ett tag sen, så blev appis med på första sidan :D Måste köpa den, men jag antar att den inte kommer ut förrän om några dagar? Då dom som prenumerar brukar få den först! Kul iaf! Appis är kändis nu :p


svar del 2

Svar på frågestunden del 2 :) Kommer en till del om ett tag!


.

KOlla dagens ridsport.. appis på första sidan:)

Va? :p vart?

hoppträning

Gick helt okej för att vara första gången! Hon blev lite piggare faktiskt än vanligt vilket är kul! Annars hoppade hon superfint som vanligt. Har precis kollat på filmen och det ser bättre ut än vad det känns - som vanligt.
Men det viktigaste för mej är inte hur det ser ut utan hur det känns. Det kan se förjävligt ut och kännas jätte bra medan det kan se jätte bra ut men kännas förjävligt. Känslan övervinner allt! :)

Film kommer imorgon, nu måste jag sova så jag orkar med morgondagen! Godnatt :D

17.04- Hoppträning ikväll
- Appis är på bättringsvägar
- Snön börjar sakta men säkert försvinna
- Gick jätte bra igår när jag red appis lös
- Lördag
- Åker till USA om bara några veckor, slipper då kalla sverige :)- Det är förbannat kallt ute
- Missar en tävling på jfk i mars
- Lite dåligt med kommentarer dom senaste dagarna
- Dagen har varit RIKTIGT seg!

Varför kommer jag aldrig på några roliga hiss & diss... :p

v. 4

Måste börja med veckoplaneringar igen! Men nu är det lite svårt att planera eftersom jag inte vet hur det går att rida pga vädret. Dessutom blir det inte mer än skritt ute just nu, fårse om det går att klättra i backarna nu. Annars blir det inget annat än vanliga skrittpass. Jäkla väder...

Tess:


MÅNDAG: Promenad
TISDAG: Kort pass i ridhuset
ONSDAG: Första hoppträningen :D
TORSDAG: Skrittas ut
FREDAG: Kort pass i ridhuset
LÖRDAG: Uppridning för future factory
SÖNDAG: Vila eller skrittas ut

Missar klubbhoppningen på söndag, menmen. Kommer fler :)

Appis:

MÅNDAG: Skrittas på banan lös
TISDAG: Skritt i ridhuset
ONSDAG: Vila
TORSDAG: Skrittas ut
FREDAG: Skritt i ridhuset
LÖRDAG: Vila
SÖNDAG: Skrittas ut, klättra

Appis skrittas ju bara hela denna veckan också, sen ska vi börja trava lite smått :D Hon får följa med till ridhuset för att det inte går att rida ordentligen ute nu när hon har tappat en framsko, blir ju jätte halt då. Skulle annars aldrig rida i ridhuset endast för att skritta.

frågor

skulle du kunna filma någon gång när ni lastar?

E också väldigt intresserad av hur du lastar....


Kanske skulle kunna filma när jag lastar och visa hur jag gör om ni vill? Jag har ju haft väldigt mycket problem med att lasta appis men nu har jag lärt mej just ett sätt som funkar för mej.

Såhär såg det ut förut, vi fick vara 2-3 stycken och det kunde ta allt ifrån 20 min upp till flera timmar. Det är så himla jobbigt med lastproblem då man aldrig kan planerat nåt. Dessutom är det alltid så tråkigt och det är ju inte det roligaste att börja eller sluta med på en tex tävlingsdag...


Nu lastar jag appis helt själv, tar bara några sekunder..

rädsla

''There's no shame in being afraid. Hell, we're all afraid. What you gotta do is figure out what you're afraid of because when you put a face on it, you can beat it. Better yet, you can use it.''

- Whitey i one tree hill.

Jag tror detta är ett väldigt väderfullt citat som man kan ha väl användning för i livet. Till allt, även i ridsporten! Ville bara dela med mej av det :)

Varför fly från sin rädsla?Jag tycker one tree hill är en av dom bästa serierna som gjorts. Det finns så mycket att lära genom att bara titta på den. Det sägs så många värdefulla citat som man aldrig tänkt på.

gårdagens ridpass

Tess: Dressyrträningen gick bra :) Hon tyckte det var stor skillnad sen sist på hur hon rör sej. Förmodligen för att kiropraktorn knäcke loss bäckenet. Hon kändes väldigt mjuk och fin i traven, men i galoppen lite stel och framtung. Men annars fin :)

Appis: Skrittade i ridhuset, det var mycket folk så hon var lite stressad. Hon kändes fin faktiskt :) Skrittade kanske 25 min före dressyrträningen och på det lilla blev hon svettig :p Fatta va dålig kondis...
Sen skrittade jag kanske 20 min efter dressyrträningen också då hon ska skrittas minst 45 minuter varje dag! Så det fick bli ett dubbelpass för appis! Då kändes hon faktiskt ännu finare.

nervös..

Har ju glömt att berätta :)

På lördag denna veckan ska jag och tess rida upp för future factory :) Nervös!!

Det är såklart jätte svårt att komma med och väldigt många har tävlat 1,20/1,30 av dom som sökt och jag har ju inte ens hoppat 1,10 med tess än.

Jag tror inte vi kommer kunna komma med men det är värt ett försök och vi ska göra vårat bästa :) Mer kan vi ju inte göra.


hejs!

Vet att det har varit dålig uppdatering här på sistone... Jag har inte riktigt haft tiden, lusten eller idé på inlägg. Ingen bra kombination.. haha. Nästa vecka blir en vecka fullt med saker igen, kul :) Men nu har jag förprogrammerat massa inlägg som kommer upp här hela veckan! Så bloggen håller sej uppdaterad. Bla en liten nyhet som jag glömt berätta hehe :p

Allså gud vad jag saknar sommaren... Orkar inte med detta vädret. Haha bilden är från sommaren 2008, precis när vi köpt appis lilla :) Rejs på fältet!

stor hiss till ponnyakuten

Jag måste bara ge en stor hiss till ponnyakuten. Bästa programmet som någonsin gjorts inom ridsporten helt klart! Och vet ni varför? För att dom aldrig använder våld mot hästarna! Hoppas det ger många en tankeställare som kollar på detta! STOR HISS!!!

Se programet här! Dom lägger ju ut ett program före det sänds på tv.


hihi

Tack för alla som svarade i inlägget ''berätta om er'' jätte kul att kunna läsa lite om er som läser min blogg :D Har tagit åt mej era tips om att förbättra bloggen för jag vill ju såklart att den ska vara så rolig att läsa som möjligt :)

Många har skrivit mer bilder och filmer. Det har blivit lite dåligt med de nu under vintern då det alltid är mörkt när jag rider och då går det ju inte att ta bilder eller filma! Men till våren så kommer det säkert bli mer ridbilder :)

Även att jag ska skriva mer om NH övningar och lite filmer, så det ska jag försöka bli bättre på. Men som sagt, det är svårt att filma när det är så mörkt på dagarna då jag är där.

Ett litet tips jag fick var:

''det hade varit lite roligare att lära "känna" dig lite mer i bloggen!''

Det är ju en hästblogg jag har och är medveten om att jag inte skriver så mycket om mej. Men tänkte på att kanske göra några inlägg om mej och inte hästarna.
Hur skulle man kunna lära känna mej genom bloggen? Personlig frågestund? Eller jag tänkte på att kanske göra några inlägg om mej själv, vad som är mej liksom? Vad tycker ni? :p Jag vet inte riktigt hur mycket ni ''känner'' mej genom bloggen och på vilket sätt ni vill lära ''känna'' mej? Några tips? :)


stallet där jag har appis och tess!

Många undrar vart jag har mina hästar, jag har dom i ett ''litet'' stall kanske 3 km från Jönköpings fältrittklubb! Där står det ca 20 hästar med både boxplats och lösdrifter! :)

Ni kan kolla hemsida: http://stalltoveryd.se/ om ni vill läsa mer om det :) Vilka hästar som står där, lite vad som händer och så!

Är jätte glad att jag flyttade appis dit för något år sen, hon och nu tess verkar trivas super där :) En mysigt litet stall! Och väldigt lugnt framförallt för hästarna! :)

Fick en jätte gullig kommentar av julia när jag länkade hemsidan sist:

''Klickade på länken, vad gulligt att ditt stall har egen hemsida och allt :D Ditt stall verkar verkligen super bra! Man skulle bott i jönköping, haha ;)''

ridning i ridhuset

Åkte till ridhuset idag igen, egentligen gillar jag inte (som ni säkert vet) att rida så ofta i ridhuset som det blivit nu. Både onsdag och fredag denna veckan, sen ska jag även träna på söndag så det blir en dag till! Men det går verkligen inte att göra mer än att skritta nu! Det var jätte mycket folk i ridhuset då det ena ridhuset var bokat=kaos... Hatar att rida när det är fullt med folk. Saknar verkligen inte att stå på jfk.

Tess: Red henne barbacka i ridhuset då, hon var jätte tjurig på alla andra hästar :p Började bocka när jag mötte någon häst för nära, haha. Och där satt jag barbacka, var nära på att flyga några gånger men jag satt kvar! Hon kändes iaf mjuk och fin i sidorna, hade även bra framåtbjudning vilket är kul :)

Appis: Hon fick även följa med till ridhuset då hon har tappat en framsko. Vill inte rida på så hårt underlag som det är nu ute + att det blir halt utan sko. Så det enda ställe var ju att rida i ridhuset. Men hon var lite taggad :p Gjorde lite skänkelvikning, framdel/bakdelsvändningar och mjuka upp sidorna. Hon kändes helt okej! Får tänka på att hon inte är igång och inte riden på flera månader. Henne red jag barbacka också såklart!

Måste bara säga att det är himla smidigt nu när jag lärt mej att lasta!!! Inga problem längre, fattar inte hur vi stod ut med att lasta appis på minst 30 minuter innan. Nu går hon rakt på :)
Måste köpa en till lädergrimma om vi ska köra båda hästarna i fortsättningen! :)

svaren del 1

Okej, har hållt på den här filmen ett tag men nu kommer svar på frågestunden del 1. Haha, har inte ens kollat på den själv.. Hoppas ni är nöjda med svaren, kommer nog minst 2 delar till :) Så allså var detta bara första delen!

Som jag sa i början så är det bättre om ni skickar frågan hit: isabellaf.blogg@hotmail.com om ni har längre frågor och framför allt om ni vill ha tips :) Så kan ni länka en film också om ni vill, mycket lättare att ge tips då!


jobbigt.

AHH! Vi ska ha öppet hus i skolan idag igen... 17-19 sämsta tiden... Så hinner inte göra något nu och sen efteråt måste jag åka till stallet och kommer därför hem sent. Hatar att få små luckor där man egentligen inte hinner göra något, bara slöseri med tid.

Blir lite dålig uppdatering idag igen.

dagens ridpass

Åkte in till ridhuset och hoppade lite idag, men jag red nog fram för länge. Hade hela ridhuset för mej själv så galopperade runt hela och hon blev trött ganska snabbt så hon hade ingen bjudning i hoppningen. Så det blev inte så många språng! Men tror hon var lite trött efter rejset i hagen igår också :p haha! idag var dom i rätt hage iaf.

Nu ska jag gå och grilla mej i duschen, det är nåt fel på mej för jag fryser verkligen hela tiden :p Jobbigt!


Bild från filmen i helgen :)

appis igångsättning

Eftersom appis vilat några månader så skrittar jag 2 veckor extra, egentligen om hästen är igång kan man gå direkt på vecka 3. Så appis kommer att skrittas lite över en månad innan vi börjar trava. Har ju redan skrittat 3 veckor.

Vecka 1: Skritt 45-60 min

Vecka 2: Skritt 45-60 min

Vecka 3: 5 min trav, obegränsad skritt

Vecka 4: 10 min trav, obegränsad skritt

Vecka 5: 15 min trav, 2-3 min galopp

Om inte allt känns som det ska här så blir det återbesök. Annars får vi ringa och höra om hur vi ska fortsätta igångsättningen :) Men jag tror att allt ska gå bra! Känns jätte kul :D Längtar så tills vi är tillbaka igen!


Tänk när hon ser ut såhär igen.. Nu är hon ett otränat fetto haha :p

dagens ridpass

Kul att komma upp till stallet och se att hästarna stod i fel hage haha! Som tur hade inte appis eller tess fått någon spark! Nu är det verkligen is nästan överallt så det gick bara att skritta.

Appis: Skrittade ut henne barbacka med emma :) Hon kändes fin och mjuk, första gången jag rider med bett på flera månader! Gjorde lite skänkelvikningar men flyttade bara framdelen för att ställa igenom och mjuka upp sidorna. Hon orkade inte så många gånger :p Ska bli så roligt att sätta igång appis, och det bästa idag var att jag inte kände av att hon hängde sej åt vänster. Så kanske, kanske är det borta nu?

Ska lägga upp schemat jag fick om igångsättningen!

Tess: Skrittade ut henne barbacka. Tror dom hade sprungit ganska mycket när dom kom in till den andra hagen för hon var verkligen trött. Så trött att hon inte orkade stanna och vända haha! Bra egentligen, hon var lugn och avslappnad. Pappa gick med också, ifall hon skulle vända men det behövdes ju inte. Gjorde lite skänkelvikningar på henne också! Gick bra :) Imorgon åker vi till ridhuset igen och hoppar volten. Måste verkligen hålla igång nu.

svaren kommer!

Har laddat upp första delen av frågestunden nu som jag svarade på i en videoblogg :p men jag lägger in den i veckan istället. Har blivit väldigt mycket film här nu :) Så ni vet och inte undrar vart svaren tagit vägen :p

Frisk :)

Appis är frisk!! :D :D

Har fått ett schema nu på hur jag ska sätta igång henne. Om allt känns bra är det bara att köra på annars blir det att åka tillbaka om 6 veckor igen.
Sen vägde jag henne haha, innan jag ställde av henne var hon lagom i hull och hade muskler då vägde hon 515 kg. nu har hon inga muskler och massa hull. Och nu väger hon 564 kg haha. Nu blir det till att banta henne :p

Appis på vågen:)

kamera

Framme nu! Vänta på våran tur bara, dom är två timmar sena och vi hade tid vid halv tolv så snart borde det vara vi :)

Många undrar om vi har kamera i transporten men har redan svarat på det en gång här!

Vi har som sagt bara en webb kamera kopplat till datorn (med en förlängningssladd) och det är jätte smidigt. Som idag när vi åkte hit så råkade mellanväggen hoppa ur när vägen var så guppig. Som tur satt jag och kollade på appis då :) Annars har det aldrig hänt något när vi åkt.

Filmade lite när vi åkte ner idag :p


återbesök med appis idag :)

Nu ska jag snart åka upp till stallet för att hämta appis! Äntligen ska vi på återbesök, dock känns det som hon inte kommer vara frisk, vet inte varför faktiskt... Men får hoppas att jag har fel! Tar med mej datorn så uppdaterar nog lite under dagen :)

Sist vi var där, en drogad appis :p


hoppfilm från idag :)

Åkte till ridhuset idag, hoppade min favoritövning - volten :) Enkel att bygga upp men desto svårare att hoppa men väldigt nyttig.

I markarbetet är svagheten att hon lätt tappar bogarna vilket jag verkligen fick vara beredd på idag! Mellan 1an och 2an gick det bra men sen tappade jag bogen väldigt mycket. Vilket ledde till att jag fick rida på lite till sista hindret eftersom avståndet blev lite längre då vi gled ut lite. Missade tom det hindret några gånger :p Men någon gång satte allt :) Känns som jag behöver få ihop galoppen lite mer på henne ibland bara, då är det mycket lättare att få med den där bogen!

Tycker hon hoppade jätte fint idag, lite överhopp i början men sen blev det bättre men mot slutet blev hon trött. Annars var hon avslappnad :)

Själv tycker jag det kändes sådär, men tur att det ser bättre ut haha! Vet inte varför jag slängde över mitt överliv ibland.. Sen är jag lite ringrostig då jag inte hoppat på ett tag. Knappt någonting nu på vintern :p Vi ska iaf åka in på onsdag igen och hoppa samma övning :)

Filmen, fick bli musik denna gången :p Kanske inte så rolig film, händer samma sak hela tiden :p

tack!!

Jag vill säga tack till alla kommentarer jag fått nu! Det är ni som får mej att vilja fortsätta att blogga varje dag!!

Men det är svårt att inte ta åt sej av elaka kommentarer, speciellt när allt annat inte är som det ska. För ni har ju ingen aning om vad som händer i mitt liv förutom hästarna. Men jag känner att detta har bara gjort mej starkare och att jag från början inte borde bry mej! Så jag antar att ju fler elaka kommentarer jag får desstom mer kommer jag struna i dom!

''Om vi låtsas att kommentarerna är rätt, och att du rider dåligt, så är det ändå värt guld att du konstakt försöker rida bra! Det finns jättemånga som rider dåligt men inte har någon självinsikt och aldrig försöker bli bättre!''

''Om du inte kan ta kritik ska du inte ha en blogg överhuvudtaget! avskyr människor som hela tiden ska få andra att tycka synd om dem!''

Jag tycker det är jätte kul att få tips på vad jag ska förbättra. Hela tiden försöker jag lära mej saker och tar åt mej av vad alla säger! MEN, det beror på vilket sätt det säga på. Om en anonym person säger att min häst ser livrädd ut för att jag drar den i munnen, det är klart man tar illa vid sej då eller? Håller ni inte med?
Istället kan man skriva med sin blogg eller mailadress och skriva att, ett tips är att vara lite mjukare i handen så hästen ser lite bekvämare ut. Men isåfall tycker jag det ska vara till en film för annars kan man inte bedöma hur någon rider..

Så slut snackat om detta!! Känns mycket bättre nu och förstår som många av er har skrivit att det är bara onödigt att lägga ner energi på att svara på onödiga kommentarer som inte ens har någon betydelse.

Nu fortsätter jag blogga som vanligt, har hoppat tess lite små hinder idag så ska ladda upp filmen sen :)

.........

Om ni så gärna vill döma min ridning utifrån en bild så gör det då? Men då har ni ingen kunskap, för en bild är en millisekund av allt som händer under ett ridpass. Om det ska vara en rättvis bedömning får ni kolla på filmen under och sen bedöma.

Jag klarar av min häst på fält annars hade jag aldrig släppt tyglarna och rejsat. Om ni undrar varför jag gör det så är det för det är det bästa appis vet!

Jag måste inse att jag inte klarar av såna här kommentarer och antingen lösenordsskyddar jag den eller håller både filmer och bilder undan från bloggen. Vilket kommer bli en väldigt tråkig blogg. Jag vill kunna logga in här varje dag och tycka det är kul att uppdatera, gör jag inte det finns det ingen anledning till att ha denna bloggen.

REJSBILDER!!!!!
Alla bilder är tagna av matilda.

Skriv era kommentarer nu, tryck ner mej.
Om det är det ni vill. Vill ni få mej att tappa självförtroendet så gör det, för jag kan bara inte ta såna här kommentarer - än...


fina tess

Klippte nästan klart tess idag :) Bara öronen kvar men hon blev lite otålig så jag får ta det imorgon. Men hon blev jätte fin och ser ut som en helt annan häst :p

Red henne lite på banan först hon kändes jätte mjuk och gjorde jätte fina övergångar mellan skritt och galopp :) Tog det lugnt och sen skrittade jag ut en sväng, hon var ganska spänd men annars gick det bra :)

Glömde kameran så jag tog med mobilen men ska ta en ny bild imorgon. Men man ser ju lite iaf :) Tycker hon blev jätte fin :D Visst ser det inte ut som henne :p


kul....

''stackars häst :( den ser ju jätterädd ut och du bara drar i tyglarna? Fin häst annars.''

Detta var verkligen det sista jag behövde idag.........

Blir så jäkla arg på dessa kommentarer, jag brukar i vanliga fall strunta i dom men idag kan jag inte det!!! Vet ni vad jag just nu vill? Lägga ner hela bloggen för jag orkar inte med detta....

Ahhh fyfan vad arg jag blir på folk som bara ska klaga, du har ju inte ens sätt hästen eller ridit den??? Om du tänker till en gång till innan du kommenterar och faktiskt kollar på bilden och ser att det är en rejsbild? Vad är det jag strävar efter dag ut och dag in, jo att rida med handen så lite som möjligt men ändå ska hon dömma mej på en jävla bild. EN BILD????????????

Kommentaren var inte så värst farlig men min dag har varit skit så idag kan jag verkligen inte ta sånna här kommentarer.. Och det värsta är att den säger imot allt jag strävar efter och allt jag får beröm för varje dag. Jo just det: min mjuka hand och mitt fina sätt att se på hästar.

Jag vet att det är onödigt att lägga energi på detta men som sagt så måste jag bara det idag. Appis är min andra halva och hon skulle aldrig vara jätte rädd när vi rider och jag skulle absolut aldrig ''bara dra'' i tyglarna på henne.

Hoppas du som kommenterade detta läser det här och förstår hur illa jag tog detta idag, jag förstår inte vad du fick ut av detta och varför du var tvungen att kommentera de.

Det var denna bilden hon menade.

dagen

Kiropraktorn var som sagt och kollade på tess idag :) Mest en genomgång, det han kunde hitta var en låsning i bäckenet och spänning i ryggen. Låsningen i bäckenet gör säkert så hon har känts så framtung (vilket har blivit bättre) så det kan bli spännande att rida henne imorgon :D Tror verkligen hon kommer att kännas bättre!

Sen klippte jag tess, hon var jätte snäll! :) Ska bara klippa huvudet imorgon sen kan jag ta en bild på henne och visa hur fin hon blev :p

Har föresten svarat på alla frågor nu i en videoblogg så ska försöka hinna ladda upp den imorgon :D (om jag vågar hehe...)

berätta om er :D

Ni vet ju massa om mej och mina hästar, så kan inte ni berätta lite om er och era hästar? Skulle vara jätteroligt att veta lite om ni som läser min blogg :D Skriv gärna med om ni har någon egen blogg så jag kan kolla den också! :)

1. Hur gammal är du?
2. Har du egen häst, rider på ridskola, foderhäst eller något annat?
3. Tävlar du, nivå, gren, ponny/storhäst?
4. Tränar du Natural Horsemanship? Eller är intresserad av de?


Om ni vill får ni gärna svara på denna också :D

5. Vad är bra och dåligt med min blogg? Vad borde jag ''förbättra''?


Kom igen och svara nu :DD Jag vet att ni läser, har lite över 200 unika besökare varje dag ;)

allt i ett inlägg

Tack för alla tips jag fick i inlägget under, ska verkligen försöka att bli av med denna skiten nu haha :p

Svar på två kommentarer:

när ska du svara på frågorna sen frågestunden???????
Chilla! ;) Har redan skrivit detta i ett inlägg att jag förmodligen gör det på fredag! Ni kan fortfarande ställa frågor om ni vill de HÄÄÄÄÄÄR!

skriv gärna hur appis och tess reagerar på varandra och andra saker (ex. blomkrukar, fladdrande saker m.m) och vem som är lugnast i olika situationer :)
Tack för tipset johanna :) Ska skriva något liknande inlägg, och även jämföra dom då dom är rena motsatsen till varandra :p


Dagens ridpass:

Blev en skritt tur ut, jag på tess och pappa på appis. Barbacka på båda såklart :) Tess kändes avslappnad och fin, appis var dock lite spänd.

Tess var jätte duktig idag och stod stilla hela tiden när jag gjorde iordning henne :) Framsteg!


tips?

Som ni kanske märker har jag ingen blogglust nu.. Skolan har börjat vilket är ganska segt och sen skrittar jag hela veckan så har inget ridpass att skriva om. Om jag kommer på något roligt att skriva om så uppdaterar jag :)

Tränade idag och är faktiskt stolt, tänkte satsa lite på simningen så jag simmade 1 km på 25 minuter :) Det var faktiskt mycket folk också vilket gör det jobbigare. Stor skillnad, när jag började simma simmade jag på typ 40 minuter :p

Tänkte fråga er om ni har några tips, inget som har med hästar att göra. Men hur blir man av med sitt sockerberoende??? Jag är galet sockerberoende nu för tiden. HELT SJUKT!!! :p

står på appis rumpa

Liten film från idag, tränade lite på marken först och sen red lite lös. Men hon var väldigt ofokuserad idag, det var mörkt och hon såg dom små shettisarna nedan för slänten. Men när jag tränade på att stå still gick det bra :) Dock var hon inte så avslappnad.

Håller på att träna lite på att stå på henne haha :p Hon är helt lös :)


ojjsan

Somnade när jag kom hem från praktiken och vaknade nu! haha, nu måste jag åka till stallet. Uppdaterar kanske nåt roligt när jag kommit hem igen (om jag kommer på nåt). Ni vill inte läsa om något speciellt? :p

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!!

Blev en lite promenad med tess :) Pappa red med på appis :p Vilket gick bra. Nu är det verkligen isgata så det passar ju bra att lägga in en lite lugnare vecka för tess. Jag hoppas verkligen att det håller sej på plus så kanske, kanske snön smälter bort? :D Det kan ju inte vara omöjligt, men jag tror inte det.... Men man kan ju alltid hoppas :p

Längtar tills banan ser ut så här igen och även skogen och marken!!!! Hur ska jag överleva vintern..17.00


- Det är typ plusgrader ute
- Det är ljusare lite längre nu
- Kiropraktorn kommer på fredag
- Besöksrekord igår
- Ponnyakuten har börjat


- All jävla snö
- Skolan har börjat igen = ingen mer sovmorgon
- Alla reklam kommentarer
- Måste rida när det är mörkt (dock inte länge till)
- Har lite bildbrist

Kom inte på några roligare saker haha :p

hej på alla nya läsare :D

Hade besöksrekord igår och det var inte lite över förra rekordet heller! Jätte kul :D:D
Hej på alla nya läsare, om ni vill läsa om mina hästar kan ni trycka på bilderna här under eller i menyn!

Om ni har någon fråga kan ni ställa den i frågestunden som pågår just nu! Den avslutas på fredag och då kommer en videoblogg med alla svaren. Bra va? :p


dressyrträning

Dressyrträningen gick jätte bra :D Hon kändes mjuk o fin i sidorna och hade bra framåtbjudning. Jobbade med lite skänkelvikningar, övergångar och ställa igenom sidorna men inte tappa ytterbogen. Stundtals sitter allt :) Speciellt i vänstervarv, då är hon riktigt fin och lösgjord!

Känns bra att det gick så bra idag, nu blir det en vecka med endast skritt! :) Mycket horsemanship men andra ord :p Sen måste jag hinna klippa henne nästa helg också!

ponnyakuten

Såg att första avsnittet av ponnyakuten kommit ut nu :D:D:D:D Så nu ska jag kolla på d :D

Ni kan se det här! Kommer verkligen följa det :D

Uppdatering: Meeh, det var ju bara en liten sammanfattning från förra säsongen :p Aja, får vänta en vecka till då :p


träning framöver

Red tess ett kort pass på banan barbacka, hon kändes fin och hade bra bjudning. Galopperade över lite småhinder också vilket gick bra. Hon lyssnade väldigt bra både fram och tillbaka. Tror uteritterna denna veckan har gett väldigt mycket. Imorgon blir det dressyrträning igen :)

Nästa vecka får tess en vecka med skritt/promenader/vila för att återhämta sej lite :) Sen kommer även kiropraktorn då, tror tess inte behöver behandlas så ofta eftersom hon är så lugn och avslappnad och spänner aldrig sej på det sättet appis gör.

Veckan efter det blir det igång igen och veckan efter det är det första hoppträningen förhoppningsvis :) Även en till sak, berättar det lite senare!

Tror det blir bra så :D

Har knappt några bilder på henne, får ta lite nya :p

damp!

Verkar som om väldigt många har nyårslöftet: börja blogga.

ALLSÅ JAG FÅR DAMP PÅ ALLA REKLAM KOMMENTARER. ''KOLLA MIN BLOGG BLABLABLA................ :@'' Ser min blogg ut som en reklamsida eller? NEJ!


Appis

Skrittade appis på banan utan träns idag:) det gick jätte bra!

let's dance

Som ni säkert redan vet var helena lundbäck med i let's dance! Jag kollade faktiskt (hatar let's dance annars... :p) hoppas hon kommer långt :D

Här kan ni se henne om ni missade det!

slutar uppdatera kategorin min träning

Tänkte faktiskt ''avsluta'' kategorin ''min träning'' då det känns som jag verkligen kommit igång med träningen :D Är faktiskt stolt, trodde det skulle hålla några veckor och sen sluta men jag har tränat sen i oktober :) Skapade den mest för att få lite press på mej själv att uppdatera den. Men nu orkar jag inte skriva varje gång jag vart och tränat då jag tränar ca 3 gånger i veckan :)

Är det någon som har fått lite motivation till att börja träna genom att läsa mina inlägg? :p Ett tips är att träna med en kompis för då blir det verkligen av! Sen även att köpa ett månadskort för då har man ju betalat för det och om man då inte använder det känns det onödigt att lägga ut pengar på de :)

Jag började mest träna för att bli smalare men sen märkte jag att man blev mycket piggare och mår mycket bättre. Så nu känns det bara skönt att åka och träna. Brukar oftast springa och simma (men även ''crossträna'' fast d är så tråkigt..), längtar tills våren kommer för då tror jag att jag bara kommer springa hemma ute istället :) Mycket skönare! Hoppas det håller i sej även då :p

Kommer inte ta bort kategorin den får stanna kvar, har skrivt typ max 10 inlägg i den :p

vinnaren av veckans blogg

Här kommer vinnaren av veckans blogg: Sofieslilla.blogg.se :D

Min blogg (sofieslilla.blogg.se) handlar om mig och min foderhäst Luna om våran vardag, träningar och tävlingar! I bloggen kan ni läsa om det men också mycket om utrustning.Luna och jag ska i år verkligen satsa på träningen och sedan komma ut och tävla! Har inte haft henne så länge men jag kan redan säga att det verkligen kommer att gå bra för oss och att hon har glöden i hoppningen precis som en häst ska ha! Hon Försöker alltid göra sitt bästa för oss båda, men även ibland kan hon göra fel.Så bloggen handlar om mig och henne om hur vi lägger upp våran träning, resultat och filmer från tävlingar och träningar, fakta om utrustning som jag själv varit med om, hiss/diss och mycket mycket mer! Ni får helt enkelt kika in och se själva! ;)Kolla bloggen nu!!! :D Sofieslilla.blogg.se

dagens ridpass

Tess: Red ut barbacka som vanligt :p Red på vägen, alltid på dit vägen är hon lite spänd så då jobbar jag med att få bjudning i henne. Sen på hem vägen är hon alltid avslappnad så då jobbar jag lite lösgörande och så! Hon kändes jätte fin idag :) Hon har blivit så mycket mjukare i munnen och inte lika framtung denna veckan men det är mycket kvar!

Appis: Tränade lite horsemanship med henne på banan, sen skrittade jag även lite i repgrimman. Gick bra! Gjorde lite halter, volten och ryggade :)

ställ frågorna i frågestunden ist!

Har ni glömt att jag har en frågestund nu eller? :p Bättre ni kommenterar frågorna där så jag inte glömmer dom.

HÄR ÄR FRÅGESTUNDEN!!!!Årets...

Eftersom ni inte kom med fler förslag på årets.. så hittade jag på lite egna.

Bästa minne...


Det var nog när vi hämtade hem tess :)Värsta minne...

När vi gick omkull, det har orsakat så mycket dåligt...Roligaste tävling...

Har ju inte tävlat nåt förutom en, så jag räknar med klubbisar och träningstävlingar och då är det nog när vi testade på fälttävlan :)Bästa hoppning...


När jag hoppade i april innan hon blev skadad. Allt flöt på bra och vi hade en bra rytm :)Upplevelse...


Klinikbesök, har aldrig innan behövt åka in till en klinik så det får nog bli det.


I slöinge..


Hos Jonas Tornell...

Lärorikaste...

Hela året har varit riktigt lärorikt då inte allt vart som det ska men alla provridningar har varit riktigt lärorikt.


Provridning, princess och lyra...

Finaste bild...

Får bli denna sommarbild, den är så härlig :)Bästa köp...


Till mej själv: min kingsland väst haha, älskar den. Till appis/tess: Amigotäckena!Årets smartaste...

Att jag valde att ha tess och appis på lösdrift.Årets härligaste...

Galopp i havet på påsklovet :) Alltid lika härligt!!!Så, kommer inte på fler :)

Och, glöm inte att kommentera ;) hihi :p

Det är okej att låna ''listan'' om ni vill :)

barbacka

Tess: Red ut henne barbacka. Det har kommit ny snö så det var jätte bra att rida på vägen :) Vi red en ny runda och hon stannade inte en enda gång, jätte duktig var hon! Gjorde lite skänkelvikningar i skritt och trav, när hon blev mjuk i sidorna jobbade jag med galoppen och hon var jätte fin där med. Red i en väldigt samlad galopp!

Tränade lite horsemanship med båda som gick bra :) Appis fick vila från ridningen.

årsumé

Tänkte göra en liten årsumé, ganska kort (blev rätt lång ändå) då detta häståret vill jag bara glömma. Men mot slutet har det klarnat upp!

Januari:
- Appis var oren bak, visade sej att hon hade en låsning, lite vintervila med andra ord (innan vi fick reda på vad det var)
- Började träna horsemanship med appis i samband med vilan
- Flyttade appis till toveryd, så glad att jag gjorde det
- Min hopptränare flyttade till tyskland :(
- Sökte till future factory men det var för få sökande

Februari:
- Tävlade i borås, både appis och jag var osäkra men första klassen gick bra
- Hoppade klubbis med appis och även honey

Mars:
- Var på gbg horseshow med mina kusiner
- Appis blev mer avslappnad och fin i ridningen efter flytten
- Hoppade en klubbis = okontrollerat

April:
- Var i sommarstugan över påsken och red i havet
- Tränade hoppning för en annan vilket inte funkade (men fattade inte de då) så vi blev osäkra i hoppningen
- Gick omkull........
- Läste världens bästa bok (dansa med hästar) och började förstå mej på hästar

Maj:
- Gick bara sämre och sämre i hoppningen
- Kändes ofräsch
- Hade för fösta gången över 100 unika besökare :D
- Tror det var här hon fick kotledsinflammation

Juni:
- Kollade upp appis hos veterinären och dom hittade ingenting...
- Åkte ner till sommarstugan
- Tog det ganska lugnt med ridningen
- Hade en bloggläsarchatt typ, kanske ska ha det igen?

Juli:
- Hoppade lite låga träningstävlingar 60-80 cm
- Testade på lite fälttävlan
- FALSTERBO HORSESHOW!
- Hade min första bloggtävling
- Började fundera mer och mer på fall appis var skadad
- Bloggen fyllde 1 år

Augusti:
- Åkte hem från sommarstugan
- Red inte så seriöst, ganska lugnt
- Trände ganska mycket horsemanship
- Flyttade ut appis på lösdriften

September:
- Började kolla på lite hästannonser
- Köpte världens bästa täcke, horseware amigo (haha)
- Blev mer och mer intresserad av horsemanship

Oktober:
- Provred lite hästar
- Började träna själv
- Ställde av appis
- Ni började skriva väldigt snälla kommentarer
- Fick över 200 unika besökare

November:
- Provred tess, köpte tess, hämtade hem tess :D
- Stockholms horseshow
- Första dressyrträningen med tess
- Fortsatte bra med min egna träning

December:
- Åkte till veterinären med appis och hittade felet! :D
- Hoppade klubbis med tess, felfri i båda klasserna
- Började skritta igång appis
- Flög av tess 2 gånger haha
- Insåg att tess är väldigt stoig av sej

Inte ett jätte bra år med andra ord, men jag tycker ändå att jag och appis utvecklats på andra sätt. Vi har tex kommit nämre varandra på ett sätt som vi aldrig skulle gjort om omkull ridningen inte hände. Jag har blivit mer nogran med att aldrig låta appis stressa upp sej så mycket som hon gjorde den hoppträningen vi gick omkull. Nu hoppas jag bara allt blir bättre! Ska bli så kul att tävla med både tess och appis :)

sharpman

Var som sagt på sharpman idag, lagade sadeln + gjorde den lite smalare i bommen (har redan den smalaste storleken).

Köpte några saker, bla en repgrimma :D Äntligen, så nu ska jag sätta igång med horsemanshipen ordentligt :p Har alltid tänkt köpa en repgrimma men har aldrig blivit av. Men nu så!

Köpte:
Repgrimma och grimskaft
Vanligt grimskaft
Sporrar, små och rundafråga

Japp ni läste rätt! Skriv så många frågor ni kommer på nu, om det blir tillräckligt många frågor svarar jag på dom i en videoblogg ;) Så kom igen nu!

ridpassen

Lite seg uppdatering här men jag är dötrött idag, har både tränat och ridit :)

Tess:
Red henne runt galoppbanan, hon var pigg och framåt :) Jätte kul! Kändes lite stel i högersidan men efter lite skänkelvikningar släppte det!

Appis: Skrittade ut henne barbacka, gjorde lite skänkelvikningar, halter och ryggade lite! Appis är proffs på att rygga :p

Imorgon ska båda skrittas! Sen ska vi åka och laga min sadel på sharpman, det var någon sak som hade släppt vid bomjärnet. Fårse fall jag köper något mer när vi ändå är där, var jätte länge sen jag var där!

En liten videoblogg jag gjorde för några dagar sen hahah :p Det var lite mörkt dock


drar och tränar

Har vart i stallet och ridit och så :)

Nu drar jag och tränar med sofie :D 2011 kommer bli ett riktigt träningsår för mej!!!!! :D

avslutas på måndag

Tänkte avslutat veckans blogg tävlingen idag men det låg lika mellan Sofie och Kristin så kom igen och rösta nu!! Avslutas på MÅNDAG! :)

AVSLUTAD!!


Vem vinner veckans blogg? Rösta!

Free polls


känslig för skav

Tess är jätte känslig för skav, hon har inte skav av täcket, förmodligen för det ligger bra. Men hon har fått från mina skänklar och jag använder absolut inte sporrar men hon har fått det ändå...

Jag har testat att ge henne b-vitamin men det funkar inte. Har ni några tips hur jag ska göra? :)

dagens ridpass

Tess: Skulle rida henne på banan och hoppa lite små hinder men hon var skit seg så jag struntade i banan och red ut på vägen istället. Hon gick fram överallt och var avslappnad. Riktigt fin blev hon mot slutet, försökte få henne i en lite högre form i traven samtidigt som jag satt ner och gjorde lite skänkelvikningar! Jätte duktig var hon. Så nu blir det uteritter varje dag och kanske något språng på banan när jag kommit tillbaka.

Appis: Skrittade ut henne barbacka, hon ville inte lämna stallet och var ganska spänd för det blåste. Så jag fick rida med lite korta tyglar vilket gör att hon blir jätte taggad haha :p Lite överskottsenergi hade hon allt :p

RSS 2.0