tömkört

Idag har veterinären vart och sytt tess där bak några stygn :p Så hon kommer ha stygnen i 2 veckor och då kommer hon inte hoppas något. Ska bli spännande att hoppa henne sen igen. Jag ska inte rida något denna veckan, igår så red jag inte + stod upp typ hela dagen. Då kändes det som svanskotan blev bättre. Så denna veckan kommer jag bara jobba dom från marken, tömköra, longera, löshoppa, NH, promenader osv.. :) Blir nog bra!

Idag tömkörde jag appis lite, hon var väldigt spänd i början men sen slappnade hon av jätte bra! Jobbade med att hon skulle slappna av i nacken, ställde henne lite och gjorde några halvhalter så hon trampade under sig. Hon är jätte duktigt på att sätta under sig när man gör halvhalter/övergångar!

Här kommer några bilder, tack pappa som fotade :)

Sen slappnade hon av :)andas, andas och andas

När ni läser detta inlägget kommer ni säkert tänka ''ähh det där är inget viktigt'', men jag lovar er det är verkligen en superviktig del som tyvärr inte är så vanligt. Innan tog jag inte detta på allvar men min tränare var verkligen noggrann med de i somras så nu har jag tagit tag i de.

Nämligen att andas - ta djupa andetag. Att ta ett djupt andetag in genom näsan på 4 s och ut genom munnen på 5 s hjälper än i många situationer. Andetagen hjälper än att slappna av för man andas ner i magen och inte bara i halsen. En av de viktigaste sakerna inom ridningen, man fokuserar så mycket på att få hästen avslappnad men tänker man på att man själv kanske inte är de?

Spänd?
- Hur ska man kunna få en häst att slappna av om man själv inte är avslappnad? Jag märker jätte stor skillnad på appis när jag tar djupa andetag. Hela hon slappnar av i kroppen eftersom jag själv blir avslappnad. Så det är en jätte viktig sak när man rider pigga och spända hästar att man själv är avslappad. Sen om man blir andfådd när man rider kan de bero på att man spänner sig, istället för att andas.

Nervös?
- Det funkar jätte bra att ta ett djupt andetag. Om man blir nervös över banan, innan man ska in på banan eller precis innan första hindret, ta ett djupt andetag, det funkar! Hela du själv slappnar av och börjar fokusera istället.

Koncentration?
- Man känner att man inte är koncentrerad på sin sak av olika anledningar, ta ett djupt andetag så får hjärnan syre och du börjar tänka mer. Du börjar fokusera och koncentrera dig på ridningen.

En stor svaghet jag har/haft är att jag gör impulsiva grejer eller att jag inte gör något alls. Istället för att börja tänka gör jag bara något utan att tänka, impulsiva DUMMA ONÖDIGA grejer. Nu när jag börjat ta djupa andetag har min hjärna börjat tänka, lösa problem allt snabbare - för att jag får syre upp till hjärnan, samtidigt som jag är avslappnad i kroppen, koncentrerad och inte alls nervös. Det är så viktigt!!

Här är två ex, ett där jag gör en impulsiv grej och en där min hjärna inte kopplar.På första klippet ligger vi fel i avstånd och gör en impulsiv grej och skickar iväg henne. Det berodde på att jag var sjukt nervös den gången, samtidigt som jag var spänd för att jag tyckte det var högt.

På andra klippet kopplar inte min hjärna, jag ser tydligt innan att vi ligger fel men ändå gör jag inget. Det berodde på att jag inte var koncentrerad igår, jag hade så mycket andra negativa tankar i huvudet..

Hade jag andats mellan varje hinder kan jag garantera att jag löst problemen på ett bättre sätt.

Det är jätte svårt att komma ihåg andningen, men det är en sån viktig del. Jag vill verkligen få in de, att ta ett djup andetag efter varje hinder, för jag tror att det hjälper mer än vad man tror. I ridningen behöver man tänka till på en millisekund och det funkar inte om man inte är avslappnad till 100%.

Någon som brukar ta djupa andetag när ni rider? Har ni tänkt på detta innan?

comments

Svar på några frågor, ska komma igång med veckans fråga igen det har jag blivit dålig med :p

Hej :)
Jag tänkte på en sak, tess gick i fel galopp genom svängen till andra hindret. Är hon svår att få tillbaka rytmen på elr struntade du i det? :D
Hihi jag ville bara fråga liksom :)


Svar: När det är så kort mellan 2 hinder saktar jag inte av och byter, hon byter ganska ofta själv nu om hon inte gör det byter hon alltid med fram precis innan hindret. Men det förstör rytmen väldigt mycket så om det är lång väg försöker jag få henne att byta genom att sakta av eller få henne att göra ett galoppombyte.

Hej Isabella!

Jag har en fråga till dig som jag tänkt på ganska mycket. Jag är 177cm lång vad tycker du är en bra längd på en häst till mig. Tycker du att en häst som är 154 i mankhöjden är för liten för mig?

Det skulle vara så otroligt snällt och gulligt av dig om du svarade på detta, för jag behöver en proffs råd :)

Mvh
Natalie


Svar: haha, proffsråd vet jag inte :p Jag tycker att det viktigaste är att man kan hålla sig själv och hästen i balans, då spelar inte längden så stor roll. Men sen beror det på hur mycket man väger också tycker jag, en b ponny ska ju inte behöva bära på 100 kg även fast man kan rida den i balans. Ja hoppas du fattar. Men störs inte hästen av att du är lång och du kan rida den i balans så inga problem med den på 154 tycker jag.

Hej, har lite frågor!
1. Går dina hästar på bete nu?
2. När brukar du börja med täcken på dom, hur tjocka har du då?
3. Vad får dom för foder?


Svar:
1. Japp, vet dock inte hur länge till men tror snart dom ska börja äta ensilage.
2. Väntar tills dom satt vinterpäls och blir svettiga efter ridpass, då klipper jag. Beror på hur kallt det är när jag klippt dom men under vintern så går dom med max 200 g. Innan de 150 g. Försöker ha dom utan täcke så mycket som möjligt så dom kan rulla sig, klia varandra osv..
3. Fri tillgång till ensilage. 1 kg havre, 2 dl protein, 0,75 dl miniraler och appis får magnesium också. Dom får ca 1 kg mer havre dagarna innan tävlingar/träningar eller hårdare pass.

Älskar verkligen din blogg! Himla bra inlägg & älskar dina övningar & tips :d sen har du dessutom humor haha :D


Ingen fråga men ville bara tacka för kommentaren :) Blir alltid så glad när jag får positiva kommentarer! :)

Bilder?

Om någon vet nån som fotade i NTRK eller om någon har bilder på mig får ni gärna skicka dom till: isabellaf.blogg@hotmail.com eller länka eran hemsida :)

tävlat=motiverad!

Man blir så motiverad varje gång man har varit ute och tävlat, så nu är jag sugen på en vecka med hårdpass för appis. Tess vet jag inte hur jag kan rida henne nu, men tar det lite lugnt tills veterinären vart och kollat på henne :) Längtar tills nästa tävling, det blir på jfk 11 sep, hoppas tess kan vara med då också! Ska hårdträna mig själv tills dess haha, hästarna kan ju redan hoppa bara jag som inte kan rida :p

Hoppas jag får tag i några bilder från idag, har typ inga tävlingsbilder eftersom det alltid blir film :p Här är några från filmen, hon får bara bättre och bättre framben. Hon var inte i ett enda hinder i 1m :)

nytt ridregntäcke

Var på charlies och lämnde in mina stövlar för dragkedjan har släppt från stöveln.. Så hittade detta ridregntäcket för 50 kr, fanns ett kvar och såklart i appis o tess storlek :D Smidigt att ha på tävlingar när det regnar och man står och väntar eller något ute i regnet.

Orkade inte vika ut de, ska testa de i veckan så det kommer en bättre bild då :)

resultat ntrk

Appis har varit jätte duktig idag, hoppat superfint :) Jag har dock ridit som en kratta!!!! Är inte alls nöjd med min egen ridning. Hoppade 90 cm och 1m, båda var bedömningen clear round.

90 cm, 4 fel.
Fick ett pet, bommen åkte bara ner på ena sidan :p Men jag red iväg henne lite så hon blev flack. Hela banan satt jag bara med handbromsen i, fick inget bra flyt eller nåt...

''Debut'' 1m, 4 fel + något tidsfel.

Fortsatte med handbomsen i tills vi kom till feman, det var ett klurigt avstånd till de hindret från svängen. Dom som jag såg hade problem med de, jag var tvåa så hann inte riktigt fatta de. Vet inte vad jag gjorde mot de hindret för jag såg att vi låg fel men jag gjorde inget åt de, så hon stannade. Efter det började jag rida lite och släppa handen, då kändes de bättre :)

Ahh, jag är sån som sitter och tänker på att vi lika väl kunde varit nolla i båda klasserna. Dom små felen är sånt som bara inte får hända, då kanske det händer igen och igen... Försöker iaf tänka på att lära mig av felen och inte göra om dom, men det är inte så lätt att tänka så.

Jag är jätte nöjd med appis, hon är så positiv hela tiden och ställer upp :) Hon räddade mig många gånger idag när jag la henne alldeles för nära...

90 cm:


1m del 1 (blir så kass kvalite om jag ska klippa ihop dom).


1m del 2


ridpassen

Red igenom appis lite på dressyrbanan, hon var lite spänd i början men sen slappnade hon av jätte fint i slutet. Imorgon är det som sagt tävling med henne, hoppas hon inte är så pigg som hon var i förrgår :p NTRK ha en så stor bana, typ 85 m lång tror jag. Hoppar 90cm och om allt känns bra 1m. Innan jag går upp en klass vill jag att det ska kännas bra just den dagen. Jag ska rida bra och appis ska kännas redo. Då kan faktiskt dom där 50kr som man får ge för efteranmälningen betyda mycket.

Pappa red tess :p

Appis ska få ha detta imorgon :) Har faktiskt bara använt de en gång innan. Det är ju inga stroppar som man kan sätta fast i sadlen så det åkte bak sist. Men hoppas de ligger still imorgon :p

mina dagar

Kan du inte skriva om hur en vanlig dag ser ut för dig, hur du hinner med att rida två hästar samtidigt som du går i skolan?

Svar: Jo det kan jag göra.

Hur jag hinner är en fråga om att prioritera och att framförallt orka. Man måste ta vara på tiden, inte dra ut på saker hela tiden. Så som att sitta vid datorn i några timmar innan man orkar sig iväg till stallet.  En av anledningen till att jag gymmar några dagar i veckan är för att man blir så mycket piggare. Då orkar man verkligen tag i saker, annars blir man så seg tycker jag. Sen är det viktigt att man sover ordentligt så man orkar med hela dagen.

En vanlig dag för mig var väl en dag som denna, så så här såg min dag ut..

Sov hos en kompis inatt så vaknade där i morse, vi åkte in till stan och gick där några timmar.

Köpte bla denna tröjan från Gina Tricot :)


Efter det hade jag tänkt gymma men det var visst stängt :p

Sen hjälpte jag pappa att måla lite i väntan på att vi skulle till stallet, brukar vanligtvis åka moppe men kan ju inte de nu när jag har brytit (eller nåt) svanskotan. Pappa red en och jag en häst så då gick det lite snabbare. Ca 2 timmar.

Nu när jag kommit hem ska jag bara chilla lite och gå och lägga mig tidigt eftersom jag ska tävla imorgon. Annars brukar jag träffa någon kompis o hitta på något kul :)

När jag går i skolan brukar det se ut så här:

Skola mellan 8-15, efter de brukar jag gymma. Är väl hemma vid fem då. Åker till stallet efter maten vid halv sex, sex. Är hemma någon gång på kvällen, väldigt olika. Brukar ta ca 3 timmar.

Efter de brukar jag bara sitta lite vid datorn och så. Försöker göra lite nödvändiga saker som att städa mitt rum (som alltid är stökigt av någon anledning..), plugga (om jag har några läxor vilket vi knappt inte har) istället för att lama vid datorn flera timmar.. Men brukar oftast inte orka de :p Försöker att gå och lägga mig vid elva, men det blir inte alltid så :p

Man hinner med väldigt mycket på en dag bara man orkar.. Så, viktigt att man sover mycket, äter och sen som jag tycker att träna några gånger i veckan själv. Man behöver ju inte gymma, jag brukar också cykla till skolan istället för att ta bussen, det blir man piggare av :) Något litet räcker, det gör faktiskt väldigt mycket!

Ett ''inte hästinlägg'' blev det här :p

dagen

Kiropraktorn har behandlat hästarna idag. Bara appis faktiskt för tess hade inga låsningar eller nåt! :) Det var inget på henne förra gången heller så nu behöver hon inte mer. Appis var fin i bakbenen, lite stel i bogarna som jag måste jobba med. Detta bevisar bara hur mycket mer jobb man måste lägga ner på en spänd häst, appis behöver lite behandlingar då och då eftersom hon lätt spänner sig medan tess är avslappnad i sig hela tiden. Vad mycket psyket kan påverka egentligen.

Ridpasset blev iaf att rida in hästarna till JFK för vi inte hade någon bil. Pappa skrittade appis och jag gick med tess eftersom inte jag kan sitta still så länge! Så har fått mycket motion idag :p

film från hoppträningen

En kort film från hoppträningen! Man hör att hon ''suger luft'' över 3de hindret.. Hon kändes inte riktigt som vanligt igår, jag försökte hela tiden ha henne framme för skänkeln men hon var spänd och stod imot lite. Sen så varierade sprången väldigt mycket, ibland blev dom bra och ibland dåliga. Jag läste lite om det, och hästarna kan tycka det är obehagligt att hoppa när dom ''suger luft''. Samtidigt som dom blir spända och då varierar spången.

Någon som har någon erfarenhet av detta? Vi ska som sagt antingen ta ut en veterinär som kan kolla på henne eller så får vi åka in till en klinik. Man vill ju ha en bra veterinär, sen verkar det inte vara så stor grej vad jag förstått. Men har man haft en dålig veterinär en gång så vill man vara nogrann sen..


hoppat appis

Hoppade 8an som jag alltid gör innan tävling! Hon var pigg idag, blev några gånger lite av och på innan hindret men annars blev dom flesta anridningarna bra :) Hon hoppade jätte fint också, hon är ju fortfarande lite ''orutinerad'' på den höjden, eller inte riktigt vant sig än eftersom vi mest hoppat låga hinder. Men hoppade några språng på 1m och det kändes bra. Så om allt känns bra i 90 cm på söndag så hoppar jag 1m också :) Matilda tog lite bilder så hoppas det blev några bra isåna fall lägger jag ut dom :)

munkpeppar

Någon som har testat att ge det till era hästar? Fick tips av en i stallet att ge det till tess, hon är ju lite tjurig av sig ;) Det står att: ''Ston som överbrunstar, är ilskna, griniga eller allmänt svårhanterade brukar svara bra på munkpeppar.'' Haha, det är helt naturligt och funkar även på människor :p Hon blir ju ganska tjurig bara man lägger på skänkeln (för att inte tala om spöt.. :p) så det kanske hjälper och hon istället tar skänkeln framåt istället för att tjura ihop :)

träningen

Gick bra, eller jag kunde tyvärr inte rida riktigt ordentligt med svanskotan... När det kom till lite krångligare övningar så klarade inte jag att sitta upp riktigt och ha henne framför mig. Sen så sa fidde att hon sög luft där bak så vi ska kolla upp om vi behöver sy lite. Dom blir spända när luften åker ut igen och tess kändes lite extra spänd idag och hade svårt att länga sig riktigt. Hon brukar aldrig ha svårt att räcka fram på en vanlig distans på 4 eller 5 galoppsprång.

Jag kommer nog varken hoppa eller tävla henne tills jag blivit bra i svanskotan då jag inte vill att något ska förstöras eftersom jag inte kan rida ordentligt. Sen måste vi ju som sagt kolla upp henne och kommer ju såklart inte hoppa nåt innan dess.

Börjar bli riktigt trött på att jag aldrig blir bra i svanskotan, ska verkligen försöka att göra allt så att den blir bra så snabbt som möjligt. Inte sitta stilla för länge, har inga problem att sitta ner just nu (sålänge jag inte sitter på den) men när jag suttit stilla i några minuter gör det svin ont. Vet inte om jag ska åka och röntga den, dom kommer ändå inte göra något åt den... Så känns onödigt eftersom att jag inte har några andra problem.

just de!

Kom på att jag hade laddat upp en film från banträningen i fredags på appis i 90 :) Kändes så bra efter den rundan eftersom jag äntligen hittade galoppen som hon behöver ridas i!ridpassen

Blev en runda i skogen idag på tess och pappa red med på appis. Tess kändes fin, pigg och glad :) Hon blir ganska pigg när man är ute och galopperar och hon är sist :p Bra eftersom appis helst vill vara först!

Hinner inte uppdatera något kul idag, måste verkligen sova nu. Har bara sovit 12 timmar på 2 dygn... och imorgon är det hoppträning och då vill jag vara pigg :) Så godnatt!

dagen

Appis fick vila idag eftersom hon tävlade 2 dagar i helgen. Pappa red tess på banan och så hade jag träning för honom :p Han hoppade 2 små hinder och gjorde lite övningar. Tränade appis lite från marken under tiden, hon var jätte känslig för mina signaler idag :)

Imorgon blir det intervallpass runt galoppbanan för tess, fick precis reda på att det blir hoppträning på onsdag ändå :D Så ingen intervallträning imorgon, blir skogen! Äntligen hoppträning, bra inför helgens tävling.


Appis idag :)

skola imorgon..

Imorgon börjar jag skolan igen efter ett riktigt skönt sommarlov, som har gått jätte snabbt :( Men det enda positiva är att man kommer in i rutinerna igen, ganska bra faktiskt. Jag behöver de, annars vänder jag bara på dygnet, fastnar vid datorn precis innan jag ska till stallet och såna saker :p
Men hatar att gå upp på morgonen, så himla jobbigt. Speciellt när jag inte lägger mig i tid heller innan skolan, vill aldrig gå och lägga mig bara för att det är skola dagen efter. Konstigt men så är det! Har inga problem att gå och lägga mig när det inte är skola dagen efter? Haha.. Sen är det ju svårt att hinna med allt när skolan tar upp typ halva dagen och sen ska man till stallet. Jaja, nog snacka om skolan :p

Red ut idag på appis och pappa på tess, men bytte efter ett tag för kunde inte rida barbacka med svanskotan. Dom gick bara lite lugnt i skogen, gick bra :)

Nu måste jag nog sova, börjar 10 imorgon! Skönt med lite ''sovmorgon'', ett är sovmorgon för mej haha :p

utvärdering halmstad

Tänkte börja utvärdera tävlingsplatser jag varit på då de verkar uppskattat :) Kan börja med Halmstad bara för jag tyckte det var bra att tävla där :p

Tävlingsbanan:
Stor gräsbana, underlaget var bra även fast det hade regnat. Banorna var jätte roliga och lite kluriga, banken var med vilket jag tycker är kul! Många roliga/fina hinder + dubbla nummerr skyltar vilket gjorde att dom kunde bygga upp lite av banan som var i klassen efter. Så då flöt allt på väldigt snabbt och det blev inte alls lång väntan mellan klasserna.

Framridning:

I halva ridhuset, kändes aldrig som det var trångt eller mycket folk där inne. Underlaget i ridhuset var jätte bra och sviktande.

Framhoppning:
Dom hade 2 framhoppningar, den ''riktiga'' var på en grusbana brevid tävlingsbanan. Den andra var i ridhuset på andra halvan, men man fick hoppa fram när man ville där för det var ingen som släppte in. Jätte bra att dom hade två framhoppningar, för då kunde man hoppa fram på lilla några gånger i ridhuset och sen hade man mer tid på sig på den riktiga framhoppningen.

Funktionärer:
Bra och trevliga, allt gick som sagt snabbt och flöt på bra!

Cafeterian:
Tycker dom hade mycket att välja på, brukar inte äta så mycket på tävlingar så tänker inte så mycket på de :p

Övrigt:
Tycker halmstad var en jätte bra tävlingsplats, ett plus för deras roliga banor, hinder och att allt gick så snabbt. Nåt som var lite tråkigt var att dom hade med några d-ponnys, men spelar egentligen inte mig någon roll. Vill absolut åka dit nästa år :)Vill ni att jag fortsätter med detta? Någon speciell tävlingsplats ni vill jag ska utvärdera?

svar :)

lång eller kort man, hmm mitt i mellan
grusbana eller gräsbana
räcke eller oxer
Hoppsadel
eller dressyrsadel? Har aldrig ridit i dressyrsadel, men tror inte jag skulle tycka om och rida i de eftersom jag är ganska lätt i sitsen.
Handla saker till dig eller hästarna? Går faktiskt i perioder men mest till hästarna
märkessaker eller inte? :) Oftast bättre kvalité och snyggare :)
Ponny eller stor häst??? Så länge hästen inte är över 1,60 haha
Dressyr eller hoppning
Varmblod eller Arab Tycker araber är så fina :)
Valack eller Hingst
tävling eller träning
rida ut i skogen eller på banan
bläs eller stjärna
långa eller korta läder
blått, vitt, rött eller svart Beror ju på i vilket sammanhang, men gillar svart
benskydd eller lindor
svart eller brun utrustning
sadel eller barbacka
hackamore eller bett
sommar eller vinter
kingsland eller whitaker
ridhus eller paddock På vintern såklart ridhus, men annars gillar jag inte att rida i ridhus, så tråkigt.
häst eller ponny
sto eller valack
pizza eller tacos
päron eller banan;) Bara man har socker på bananen så :p
volt eller fyrkantsspår
studsmatta eller linbana ååh, älskar att hoppa studsmatta haha :D
tårta eller kladdkaka
chokladbollsmet eller snickers? Det borde du veta!! ;)
Hingst elr valack
Hingst elr sto
Valack elr sto
träning elr tävling
oxer elr rätuppstående
ramla av på tävling elr skämma ut dig på tävling Då blir man ju inte utesluten, om du nu menade inne på banan!
Godis elr chips? Gillar inte chips :p

Fick två frågor också:

1. favorit färgen på tävlings outfit: Olika beroende på häst, men appis passar i allt tycker jag och tess i ljusa färger vit/beige och sen blått :)


2. Appis eller Tess :)
Nej jag vet att de är olika och att du säkert inte kan svara på det. Men du kan nog skriva deras för och nackdelar? :) Deras svaga och starka sida, och sedan jämföra de lite. Har dem några likheter?


Appis!

Starka sidor:
Positiv
Rolig att jobba med
Väldigt känslig
Vill göra rätt
Stor vilja

Svaga sidor:
Inte den bästa hopptekniken

Appis är verkligen en häst som jag har kommit väldigt nära, hon kommer alltid vara riktigt speciell för mig. Jag har lärt mig så mycket på henne och hon är alltid så positiv i ridningen. Spelar ingen roll om vi tävlar, tränar, rider på banan, i skogen eller rider löst. Hon tycker alltid det är så roligt att bli riden :) Sen har hon inte den bästa hopptekniken men hon har de bästa psyket så om inte kapaciteten räcker så finns det alltid vilja i henne!

Tess!

Starka sidor:
Bra hoppteknik och jag tror hon har mycket kapacitet
Hoppar i alla lägen så länge hon är framme för skänkeln
Väldigt snäll
Rolig att jobba med (för det mesta :p)
Rädd om sig och river inte ofta

Svaga sidor:
Stoig, är ju egentligen ingen svag sida utan hennes personlighet. Men det kan ibland orsaka problem om man inte vet hur man ska hantera de.

Tess är verkligen speciell, hon har sina egna åsikter om det mesta :p Men när man kommer på henne hur hon funkar så är hon verkligen en häst som ställer upp i alla lägen. Jag tror hon kommer gå höga klasser sen, för hon har en riktigt bra hoppteknik och viljan finns nog där. Sen är hon världens keligaste, så mysig :)

Tess och appis har inte så många likheter i just ridningen. Tess har ingen egen motor men det har appis, tess har mer kapacitet än appis medan hon har mer vilja. På tess måste man tänka framåt hela tiden vilket man inte kan på appis. Så deras enda likhet är väl att dom båda är väldigt snälla i hanteringen och så är båda väldigt lättlärda och vill lära sig :)

resultat forserum

Dagen började bra haha, igår så blev allt så lerigt så tog bort stigläderna + stigbyglarna putsade/sköljde av och hängde över sadeln. Så hade ena stiglädret åkt ner och det var pappa som packade så han fick bara med sig ett! (Brukar alltid packa själv, men det blev jätte sent igår efter banträningen och var tvungen att packa ur och putsa sen hann jag inte packa in allt igen. Så pappa packade imorse när jag fixade appis). Fick lite panik när jag skulle sadla på tävlingen men som tur fick vi låna ett :) Så de löste sig, blev dock lite stressigt för det var flera som stryckit sig.

Hoppade som sagt appis 90 cm och var nolla, kändes lätt och okomblicerat :) Hon hoppade jätte fint med. Nu har vi hittat flytet, galoppen och rytmen. Så nästa vecka hoppar jag nog 1m också, ska tävla i NTRK då! :)

Två bilder innan start, hann inte ens knäppa min krage haha
Film:

Ser lite flängigt ut ibland men kan ju inte sitta ner riktigt med min onda svanskota!

Nolla!

Appis var jätte fin och vi var nolla :)

resultat aneby

Har gått jätte bra idag på banträningen, trillade inte av haha :p

Tess:
Hoppade 60 och 70 på henne. Tänkte bara på att rida framåt hela tiden, la upp ett högt tempo och tänkte inte på att lägga henne rätt eller nåt. Utan att hon bara skulle tänka framåt själv och hoppa. Hon var faktiskt inte så tittig på oxrarna, men direkt när hon ville springa lite på sidan/skjuta ut bogen så var jag på med skänkeln och då tänkte hon bara framåt :) Var nolla i 60 och fick ett ner i 70 :p Men hade ganska högt tempo som sagt och tappade ut bogen lite så det blev lite vingligt. Men inget att bry sig om. Hon hade jätte bra bjudning och var lite svår att få tillbaka :p Men så ska det vara :)

Appis:
Hoppade 80 och 90 på henne, vi fick ett ner i varje. I början av 80 var jag lite för tillbaka, sen i mitten av banan lite framåt (då hon blev flack och rev) i slutet av banan fick vi ett jätte bra flyt! Hade med mig de in i 90 och den rundan kändes super :) Bara mot ett hinder där jag tappade galoppen i svängen och tog bort alla galopp så hon rev. Helt mitt fel! Men nu har vi hittat de flytet jag velat ha och om allt känns bra imorgon i 90 så kommer vi nog gå upp till 1m snart :)

Imorgon ska jag som sagt tävla, hoppar appis 90 cm! Blev lite sugen på att ta med tess nu när allt kändes så bra idag, men väntar tills nästa helg istället!

Appis o jag idag :)

Någon film kommer nog, kanske idag annars imorgon!

banträning

Påväg till aneby nu, åååh det är jätte fint väder! Inte, de regnar :p Haha, men jag tycker faktiskt om att tävla/träningstävla i regn? Vet inte varför :p Till något helt annat så blir det förmodligen inga fiddeträningar i höst :( För få som vill vara med... Ahh!! Ingen som vill träna för fidde onsdagar varannan vecka på jfk? :D Hoppas verkligen det blir något annars vet jag inte vem jag ska träna för. Finns typ ingen plats för björne heller. Jaja, vi fårse helt enkelt.


Appis :)

dagens ridpass

Pappa o jag var ute i skogen och red lite, jag hade tess. Hon var pigg och framåt :) Skrittade mest, sen tog jag några varv på banan på henne. Hoppade några hinder som stod framme. Hon kändes bra :) Sen red jag appis lite barbacka, första gången jag rider barbacka sen jag slog i svanskotan, och det gjorde inte jätte ont :p Bara att komma upp! Hon kändes iaf jätte fint, riktigt avslappnad :)

this or that! :)

Tänkte ha en liten ''frågestund'', ni skriver tex: inomhustävling eller utomhustävling. Så ska jag välja de jag föredrar typ :p Kanske förklarar lite kort varför på några också! Aja fråga på!! :)

hoppat

Hoppade tess lite idag, det kändes jätte bra :) Hoppade en serie och en oxer. Hon tvekade ingenting på oxern, hon har ju blivit lite osäker på dom. Annars var hon framme bra och hade bra bjudning. Lyssnade bra både fram och tillbaka! På fredag ska vi på banträning, ska hoppa 60 och 70 med henne. Ska hoppa något lätt och enkelt så vi kommer runt och får tillbaka självförtroendet igen :)

Appis ska också med på banträningen på fredag, ska hoppa 80 och 90, sen på lördag är de ju lokal och ska hoppa 90. Jag tycker det är bra att tävla två dagar i rad för då kan man snabbt ändra på de som gick fel dagen innan :)

Lite rörigt inlägg :p Men nu ska jag kolla på secretariat igen :p haha

svar på en fråga

Hej! Var ska du tävla på lördag? :)

Svar: I forserum :)


Sist jag var där med tess :)

Secretariat

Såg den filmen igår och WOW vilken häst (filmen är verklighetsbaserad)! Kolla bara klippet nedan. Gillade också filmens budskap, man ska komma över sin egen rädsla och att våga ta egna initiativ när saker och ting går emot en. Hon som ägde secretariat stod verkligen upp för vad hon trodde på, hon trodde på denna hästen. Vilken visar sig sen att Secretariat var riktigt bra!

Ett tips, se den :)Vad tycker ni om den som sett den? :D

ridit :)

Har ridit appis idag, fick stå upp hela passet typ :p Så galopperade mest. Var såklart tvungen att testa hoppa lite och det funkade de med :) I slutet kunde jag sitta ner lite, gjorde bara lite ont :p Så om jag inte kan sitta ner får jag väl stå upp hela banan på lördag när jag ska tävla haha :p Funkar ju de med! Hon var fin idag iaf, lyssnade väldigt bra :) Fina appis ♥

hej alla nya läsare

Statiskten har varit grym dom senaste dagarna och har besöksrekord idag!! :D Hej alla nya, hur hittade ni hit? :p Om ni vill veta mer om mina hästar kan ni trycka på dom i menyn till höger :D

hoppträning

Nästa vecka börjar fiddeträningarna igen, tränar för honom varannan vecka under hösten och våren. Riktigt bra att träna regelbundet, för även fast man inte märker de så utvecklas man riktigt mycket på de. Tränade appis för honom varannan vecka under hösten 2009 och då gick det riktigt bra med henne. Sen flyttade han dock till tyskland under våren och då gick allt skit typ. Vi tappade riktigt mycket utan att vi märkte av de och gjorde för svåra saker utan att tänka till och känna efter att vi kanske inte är i toppform som i höstas. Men det är sånt man märker i efterhand.

Men nu i höst kommer jag ha med tess mest, det är ju henne jag behöver träna med. Så hoppas vi får mycket hjälp nu och utvecklas :)


lite svar

Har inget att blogga om så kan lika väl svara på några frågor :)

utveckla gäran spansk skritt och hur du gör (eller är det jag som inte läst tillräckligt långt ner?)

Svar: Jag lärde henne att skrapa med hoven först. (har skrivit ett inlägg hur jag lärde henne de här) Sen så fortsatte jag med att hon bara skulle skarpa en gång med varje hov och gå samtidigt. Efter de försökte jag lära henne att ta upp benen högre och sluta skrapa.

hej, ursäkta för att ja inte lad denna fråga i bloggsvar, hittade den inte. :/ Men jag har en fråga.
När jag var 8 började jag rida, och tyckte det var jättekul! Jag älskade verkligen hästarna, att ta hand om dem, att rida dem och så. När jag var 9 år for jag på ett 2-dagars ridläger, och jag hade superkul, och fick nya kompisar. Men när jag var 11 kunde jag inte rida mer. Jag kunde inte åka till stallet, för ingen ville köra mig dit. (Jag har ganska långt dit, 20-30 kilometer, bor i Finland. Typ som 2-3 mil) Nu är jag 12 och ska snart fylla 13, men jag skulle vilja rida igen, det gläder mig mest av allt på jorden. Har du nåhgra tips, typ på vad ja kan göra/säga till mina föräldrar? Tacksam för svar.

Svar: Åååh, när man läser såna här kommentarer påminner de en att verkligen uppskatta de man har. Berätta för dina föräldrar så som du skriver att det glädjer dig mest på jorden. Erbjud dig att göra nåt tillbaka mot att dom skjutas dig :) Kul men en läsare från finland förresten :D

Hej jätte fin blogg du har! Men såg att din häst appis var ltie överbyggd där bak, men de e min häst med och jag har fått jätte mkt skit för de! :P blir så himmla arg på folk som bara dömer ut en häst sådär! hoppas att det inte hänt dig och appis!! VERKLIGEN INTE KUL! :( SKIT FINA HÄSTAR DU HAR bara så du vet!

Svar: Nej det har ingen sagt någonting om. Förstår inte varför? Varför skulle man se ner på överbyggda hästar? Tack :)

ey jag jobbade där då :D hade vit keps om du såg det ;)
Svar: Nej, tänkte inte på de :p

Blir du aldrig rädd när du trillar av? Som nu när du trillade av tess, är du inte rädd för att de ska hända samma sak igen?

Svar: Nej har aldrig blivit de. Nu när jag trillade av tess blev jag bara jävligt förbannad :p Mest för att jag inte kunde hoppa en enda klass och för att jag nu inte kunnat rida på flera dagar. Om man håller på med hästar så kan man inte vara rädd, speciellt inte om man rider lite orutinerade hästar. Om man är rädd så känner ju hästen av de och det ger större chans till att det kan hända en olycka.

hemma :D

Är hemma nu, så himla skönt. Inser nu att jag verkligen saknat jönköping :) Bara att börja tvätta schabrak nu!! Haha, hade med mig hur många som helst och använde precis alla så mycket det gick :p

Hästarna var nöjda när dom fick komma ut i hagen igen, hoppas verkligen jag kan rida imorgon. Får testa! :) Ingen rolig uppdatering idag för nu kommer snart en kompis. Så uppdaterar mer imorgon :) Hejs!


Hem till jönköping

Är på väg hem från sommarstugan nu, har och hinner inte uppdatera något idag. Känns jätte konstigt att komma hem igen, känns som det var jätte länge sen jag var hemma. Kommer typ inte ens ihåg hur mitt rum ser ut? Haha :p Men saknar alla där hemma så det ska bli skönt att komma hem :) Hästarna saknar nog lite kompisar där hemma också, det märks att dom känner sig lite ensamma ibland. Jaja, hoppas jag kan rida imorgon så är jag glad!! :D

lilla tess

Tänkte skriva ett inlägg hur det går med tess nu, har ju inte varit så tydlig med de i bloggen. Men vi är inne i en svacka nu.. Hur bra det än går så kommer det alltid komma motgångar, men det är ju då man lär sig. Man lär sig hur man ska lösa problemet och nästa gång en motgång kommer så kommer det vara lättare att lösa problemet. Ni följer ju mig och hästarna, så därför kan jag ju inte bara skriva om framgångarna utan även motgångarna. Annars hade det ju inte varit så roligt att läsa.

Hon har ju gått så bra, hela sommaren, enda sen vi började tävla. Men sen när vi var på en träningstävling förra veckan vägrade vi ut oss. Kom inte längre än till 4an i 1m. Det tog jätte hårt på mig, av många anledningar, så har inte velat skriva så mycket om de. Men det var väldigt varmt den dagen och hon var lite seg. Inget jag märkte av riktigt, men när jag startade var hon inte framme för skänkeln. Lyckades trycka över henne över första oxern men när vi kom till nästa oxer så gick det inte. Så efter det gick jag ner och hoppade lite på framhoppningen. Fick hjälp och det kändes lite bättre, men hon blev lite osäker på oxrar.

2 dagar efter hopptränade jag ju och då fick jag hjälp med problemet. Att hon ska lyssna på skänkeln och vara framme. Ska även hoppa henne i ett högre tempo tills hon får tillbaka självförtroendet. Nästan så att när jag inte kan få stopp på henne, det är då jag kan börja samla henne. Sen var vi ju på träningstävlingen i torsdag och där gick det ju som de gick. Trillade ju av och kunde inte hoppa något. Hade tänkt hoppa 70 & 80 men blev ju inget med de.

Så nu nästa vecka hoppas jag att jag kan åka på en träningstävling, blir antingen på onsdag eller fredag. Då ska jag hoppa 60 & 70, ska reeeejsa runt båda rundorna så hon inte har en chans att titta till på oxrarna. Sen när det är så lågt så kan hon gå över om hon skulle stanna. Vi måste få tillbaka självförtroendet, bättre att hoppa en låg höjd och komma hem med en bra känsla än att hoppa för högt och det går åt skogen.

Man får inte glömma bort att även om hon är 7 år så är hon fortfarande som en unghäst. I många situationer, hon har aldrig tävlats regelbundet innan, hon måste få rutin och vara med på noterna. Nåt som gör det svårare är ju också att hon är ett sto med lite mycket åsikter. Jag måste hitta en balans, jag får inte vara på henne för lite men inte heller för mycket. Jag måste få henne att tro att det är hon som bestämmer, fast det egentligen är jag!

Det kommer alltid gå lite upp och ner, men om det bara skulle gå bra hela tiden så skulle man ju inte lära sig något?


dagen

Har haft skit ont idag, gör så jäkla ont att sätta sig ner eller ställa sig upp. Speciellt att hoppa ut ur bilen, tar typ 5 minuter :p Så när vi skulle ner och vaccinera tess så pallade jag inte sätta mig i bilen så jag åkte transport istället haha, tur att det bara tar 5 minuter dit!

Satt och läste lite på internet i lite forum och läste att vissa inte kunde sitta ner ordentligt på typ ett halvår?? Fick lite panik då, tänk om jag inte kan rida på ett halvår??? Men som tur så känns det bättre nu och har faktiskt knappt ont, vet inte om jag inbillar mig, eller om det är för jag ätit tabletter och tagit massa värmande (brännande) liniment. Men får se imorgon hur det känns, hoppas det känns bättre :) Jag ska ha lektion för pappa imorgon, iaf på appis, vet inte fall han vågar rida tess haha :p

säljes

Beställde två täcken innan, hittade ett som dom reade ut i just tess och appis storlek! :) Ni får se när dom har kommit ;)

Här kommer en bild på eskadron täcket jag ska sälja, bara använt några gånger. Storlek 135 och är 150 g tror jag. Ska kolla när jag kommer hem och ta nya bilder. Bra passform är det!

Nypriset är 600 kr, så tänkte ta 300 för de + ev frakt. Kommentera eller maila om ni är intresserade :) Isabellaf.blogg@hotmail.com Säljer de för jag inte har användning för de och onödigt om det bara ligger hemma när det nästan är som nytt.Nu ska jag sova, har svinont i ''svansen'' haha, så ont gjorde de inte när jag trillade av? Får sova ute i soffan, vill inte utsätta mig för att klättra upp till min loftsäng, aj.. Tror inte jag kommer kunna rida på några dagar :( Men hoppas jag kan rida snart igen, ska tävla appis nästa helg :D

haha

Hittade appis på hastnet, haha. Kollade lite amigotäcken sen hittade jag denna annonsen :p Tog bild på mitt nya amigotäcke förra året och la ut på bloggen, någon har tydligen hittat bilden och använt till sin annons :p Söta appis, hon ser ut som en vildhäst typ :p Hade inte klippt manen på ett bra tag.

lyckad dag?? haha

Fan! Tess slängde av mig på framhoppningen till första klassen och jag slog i svanskotan och kunde inte rida mer.. Kan typ inte ens sitta ner nu :@ Hann alltså inte starta en enda klass, ville verkligen testa hoppa appis på martingal. Försökte hoppa upp och rida igen men det gick inte. Denna träningstävlingen var en av dom viktigaste med tess eftersom vi fått ta ett steg tillbaka (ska skriva ett inlägg om d) för vi åker hem på söndag och hemma så är det inte lika många träningstävlingar.

Men nu är jag bara mer taggad över att vinna över tess, jäkla sto haha :p Ne men hon är verkligen inte lätt, antingen går man på henne för mycket och hon blir sur och börja bocka eller för lite och då när hon tittar till hoppar hon inte! Busen. Nåt roligt var att pappa fick med de på film :p

Hon tittade till på oxern och när jag tryckte över henne tappar jag balansen lite och hamnar på halsen. Haha, sen börjar hon bocka och då är det inte mycket att göra :p


De är tillåtet att skratta, för det ser sjukt kul ut :p

täckesfreak

Sitter och kollar täcken på internet, älskar att köpa täcken :D Även fast jag är i mot att ha täcken så måste man ju de när dom är klippta. Tess ska få ett nytt regntäcke och appis ett vintertäcke, 200 g! Horseware amigo såklart, bästa passformen :D

Håller på att sälja dom täckena jag inte har användning för, har flera som bara ligger och är knappt använda. Tex ett jätte fint eskadron duntäcke som jag använt bara några få gånger. Så om någon är intresserad får ni kommentera :) När jag sålt dom så ska jag köpa två nya snygga täcken som jag kan ha på träningar och tävlingar i vinter. Sen får det vara stopp med täcken haha :p

Appis ska få detta röda vintertäcket :)

massa bilder:)

Ni är grymma mina läsare, ni skriver så snälla och gulliga kommentarer hela tiden! Tack, tack och tack! Fick precis en kommentar av ''amanda'' och blev så himla glad! Kul att du gillar min blogg :D

Här kommer några fler bilder från igår :)


Tränade lite från marken först, haha appis räcker ut tungan :p


Hon hoppade riktigt bra med ryggen :)


Pappa missade bästa språnget då vi kom väldigt bra i avstånd och hon använde ryggen jätte bra!


Tjiiihooo :p

Lite bilder från filmen (pappa filmade lite när jag red fram) syns dock inte ens att de är tagen från filmen :p

Haha, appis tyckte det var lite jobbigt och drog ner huvudet och stack :p
Fin trav fick hon :)


people don't really push their own limits of what is possible

Har gjort något av det mest häftigaste i mitt liv idag, nåt som jag aldrig trodde skulle gå. Att bara styra upp mot ett hinder utan träns eller sadel, hoppa och känna att hästen litar på dig till 100 %.

Appis ♥

filmen

Trodde aldrig att jag skulle kunna rida appis lös och hoppa, pigga galna appis... Men allt går om man bara vill!

Jag vet att jag har jätte fina kläder, men ni kan ju kolla på appis istället :)


Har ju flyttat ner hinderna till gräset så har inga på banan, hittade en stege så vi fick hoppa över den :p

hopptränat appis..

...för eamon idag! Ååååh, det gick så bra :D Hoppade linjen med tre hinder och tre galoppsprång imellan, två oxrar i en 8a och en kombination på långsidan. Satte ihop allt till en liten bana och hade en jätte bra galopp och rytm. Så låg vi lite fel så kunde jag bara räta upp mig lite eller länga sista galoppsprånget lite, behövde inte göra en så stor grej av det eftersom vi hade en sån bra galopp :)

Appis var också väldigt avslappnad och jag hade en jätte bra känsla! Allt kändes väldigt lätt. Så jag är supernöjd :D

Sen red jag ut tess i skogen, hon skötte sig jätte bra. Hade inga sporrar idag men ändå svarade hon framåt på minsta lilla. Tränade mest på att fatta galopp från skritt och sen gjorde jag lite tempoväxlingar i galoppen. När jag kom tillbaka tog jag oxrarna (har dom uppställda i en 8a) några gånger i varje varv. Första gången tittade hon lite med sen var det inga problem. :)

ridit appis lös :)

Red appis lös idag, ville bara släppa allt för en dag. Det gick så bra och jag tog ett litet skutt också. Så duktig är hon! Har inte alls ridit löst många gånger, lite vintras när jag satte igång henne, men bara i skritt och trav. Idag tänkte jag testa galopp också vilket gick över förväntan, vi gjorde volter i galoppen och galoppombyten.

När man rider löst lär man sig verkligen att rida med enbart sitsen eftersom det inte går att styra på något annat sätt, måste komma igång med detta lite mer på appis för det är såååå kul och nyttigt :)

Vill ni ha film? :)
Hade som vanligt så snygga kläder men om tillräckligt många vill se film kan jag lägga ut ändå haha. :p
failbilder, vinnaren - http://cinca.blogg.se/

Blev:


''Jag måste bara poängtera att jag inte ramlar av här, utan kravlar mig upp igen. (Hur jag nu kunde lyckas med det!?)''

http://cinca.blogg.se/

Tycker den bilden var klockren och en värdig vinnare ;)

Här kommer en ''efterbild'' också!


Kan lägga ut resten av failbilderna också eftersom det inte var jätte många som skickade in! Det kommer någon dag :D

hoppat terränghinder

Hoppade lite terränghinder med appis idag, så kul tyckte hon! Jag med :D Det gick jätte bra och vissa hinder kändes det som jag fick henne väldigt bra mellan hand och skänkel! Det blir lite så när jag rider med bett att antingen är det för mycket ben eller för mycket hand, så det måste jag träna massa på. Ska även testa hoppa lite med martingal igen, för jag tror att hoppa på bett kommer nog bli bättre än hackamore med lite jobb!


Gammal bild från när vi hoppade i påskas.

hoppträningen igår

Tränade ju tess för eamon igår. Berättade hur det gick på träningstävlingen och att hon kändes lite trött och inte riktigt var framme när jag startade. Så han satte upp på tess och visade lite hur jag skulle jobba henne med framåtbjudningen, hur hon skulle börja ta skänkeln osv.. Sen hoppade jag upp igen och hon var mycket känsligare för skänkeln, fick träna på att från skritt fatta galopp och då skulle hon lyssna så bra så hon skulle flyga iväg. Om hon inte lyssnade fick jag använda spöt!

Sen hoppade jag lite oxrar som hon blev lite osäker på i onsdags. Skulle ha lite högre tempo så hon får tillbaka självförtroendet, kändes helt okej mot slutet. Hoppade även linjen med tre hinder och tre galoppsprång imellan, så växlade mellan ett högre tempo över oxrarna och sen lite lugnare på linjen.

Idag jobbade jag med samma övningar, red först ut i skogen och jobbade med att hon skulle lyssna och ''flyga'' iväg i galopp. Hon lyssnade jätte bra :) Sen när jag kom tillbaka hoppade jag samma övningar som igår. 2 oxrar i lite högre tempo och sen linjen lite lugnare. Kändes jätte bra faktiskt, ingen tveksamhet från hennes sida! :) Så nu känns allt bra igen.

Eamon är så himla duktig just på att lösa problem, han har alltid en lösning som funkar! Lite tråkigt att jag bara kan träna för honom på somrarna, men bättre än inget :)

uppdatering

Heej!

Vill bara säga va kul att ni kommenterar så mycket nu :D Även fast jag suger på att uppdatera, hinner inte riktigt :( Har fått ganska många frågor så ni får gärna skicka dom till min mail istället: isabellaf.blogg@hotmail.com eller ställa i bloggsvar om dom är korta och kräver korta svar. Annars är det bättre att ni mailar.

Och kul att fler skickat in failbilder, såg precis att jag hade fått en klockren haha! Kan någon där ute slå den? ;) Skicka! :)

Hoppträningen gick bra idag! På måndag ska jag träna appis :D Var så länge sen nu, över ett år sen kanske? Kul, kul! Skriver mer om hoppträningen och så imorgon när jag ha tid, förmodligen på kvällen.

Hej sålänge!

torsdag

Har varit hos hästarna nu, gav dom lite havre och borstade av dom. Dom fick vila idag! Imorgon ska jag hoppträna tess för eamon, hoppas han ser lite skillnad på de vi har tränat på sen förra gången jag tränade för honom! :) Hoppas också vi kan få tillbaka samma flyt efter det som hände igår.. (jag ska skriva resultat någon dag men inte nu..)

Hur det än går på tävlingar så skulle jag aldrig bli arg på appis eller tess, skulle aldrig ta det så allvarligt att det skulle behöva gå ut över dom. Världens finaste hästar som lyser upp min dag! Jag blir alltid så glad när jag är i stallet och bara myser med dom. Dagar som idag skulle jag aldrig klara mig utan dom, dom lyssnar alltid och skulle aldrig svika <3


leta fram era failbilder :)

Ni får skicka in fler failbilder, kom igen nu :DDDD Jag utser en vinnare när fler skickat in!

isabellaf.blogg@hotmail.com

ridpasset igår

Red tess lite på fältet/gräset/hagen eller vad man nu ska kalla de, vi säger gräset! haha. Jobbade med lite övningar över små hinder. Det är verkligen skillnad på henne nu, varje gång jag rider henne känner jag att hon tar mer och mer i med bakbenen. Det är en jäkla skilland på när jag tog en halvhalt nu och innan, innan fick jag 1000 kg i handen nu behöver jag bara sitta upp lite och så känner jag att hon trampar in under sig och fortfarande är lätt i handen. Så himla kul att det börjar hända något, eftersom jag har jobbat med detta sen hon kom :)

Jobbade som sagt över lite små hinder, fokus på att hitta en bra rytm. Kändes sådär, hon landade i vänstergalopp hela tiden förutom en gång typ. Sen har hon ju problem att byta galopp med, så vi tappade rytmen väldigt mycket när hon kom i korsgalopp. I slutet blev jag trött på det, så när hon kom i korsgalopp började jag att ge signal med först sporrarna bytte hon inte då drev jag henne fram med hjälp av spöet. Då bytte hon, med en bakutspark :p

Så nu när hon börjat lägga mer vikt på bakdelen så kan vi börja träna mer på galoppombyten. Nu måste hon börja byta när jag ber om det. Men hon är rätt duktig på att byta på tävling, hm.. konstigt :p
Kort film också på hoppövningen jag gjorde! Försöker verkligen få henne landa i höger galopp vilket gör att jag börjar luta mig åt höger... Inte bra! haha :p


Kanske blir lite mycket filmer i bloggen? Aja, ni som vill kan kolla :p

spansk skritt

Hon börjar bli duktig på de, tänkte på att det kanske är rätt bra lösgörande övning och framförallt stärkande!

hästarna 2011-08-01

Har tagit nya helkroppsbilder på hästarna! Dom har blivit jätte fina i kroppen nu :)

Appis i slutet av april, här hade hon varit igång 2,5 månader ungefär. Hon var väldigt spänd när vi tog bilden då hon såg kossorna haha :p


Idag! Jag tycker man ser jätte tydligt att hon satt mer ryggmuskler vilket är jätte kul, nåt som jag verkligen jobbat med :) Hon är ju lite överbyggd och har svårt att få upp ryggen i ridningen. Hon har även musklat på sig hela hon, halsen, rumpan men speciellt över ryggen tycker jag! :)


Tess när hon kom i november 2010! Tycker hon ser jätte liten ut :p


Idag! Ser knappt ut som samma häst, hon är typ dubblet så stor :p Hon har ju varit lite för tjock men nu tycker jag hon är i bra hull! Nu ska hon bara hålla sig där :pSå fina hästar jag har :) ♥

bildtävling :D

Ska vi köra en bildtävling? :) Skicka era failbilder till isabellaf.blogg@hotmail.com så väljer jag ut en vinnare eller några som ni får rösta på! Vinnaren får gästblogga (om den har en blogg) här och länk till sin blogg :)

Ni som inte har blogg får såklart också vara med! Kom igen nu och skickaaaaa :D


RSS 2.0