hoppfilm/bilder

Blev ingen ändring på sadeln, den låg bra som den gjorde :D Jätte skönt, så hon inte haft ont av den!

Hoppade lite på banan sen, det gick helt okej. Jag kunde typ inte rida idag :P Men Appis kändes bra fast inte helt på topp, lite trött :P Men avslappnad var hon, det är ju också viktigt!

Hoppade runt lite på låga hinder först och sen hoppade jag en liten serie! =)Lite (många :P) bilder:

Ska lägga upp film när jag travar av också =)

v. 13

Nu ska jag snart åka och prova sadel till appis, eller kolla om den liggar bra fortfarande. Det var ett tag sen nu och hon har musklat på sej sen dess ;) Sen ska jag hoppa och det kommer nog film från det :D

Veckoplaneringen:

MÅNDAG: Lugnt, skritt/trav ute
TISDAG: Uteritt, klättring
ONSDAG: Hoppning
TORSDAG: Vila, åka till stugan :D
FREDAG: Intervallträning
LÖRDAG: Markarbete med små hinder
SÖNDAG: Markarbete/uteritt

Vet inte riktigt hur jag ska rida efter att jag har kommit ner till stugan. Vet ju inte vart det går att rida osv.. Men hoppas på att det går att rida somvanligt ;)

stretching del 3

Nu kommer resten av stretchövningarna! Del 1 är här och del 2 här!

Övning 4:

Detta var ingen bra bild, men har ritat sträck på hur det ska se ut :P Benet ska vara 90 grader och där pilen pekar ska INTE benet luta över, allså så mycket som det lutar över på bilden ska det inte göra. Då fuskar dom :P
Vet faktiskt inte vart det stretcha någonstanns, men baksida lår kanske? Någon som vet!?

Övning 5:
Har inte bild på denna övningen, men man kan även sträcka bakbenet rakt diagonalt mot framhoven och uppåt. Då ska det vara sträckt! Så småningom kommer man kunna ha benet rakt i höjd med framknät. Bakbenets lår och skinkmuskler samt en del av ryggmusklerna stretchas.

Övning 6:

Appis favoritövning =) Håll om huvudet eller använd en morot och håll den vid sidan av hästen. Både böjar och sträckarmusklerna i nacke och hals stretchas. Hästen får inte hjälpa till i rörelsen genom att föra fram frambenen. Så småningom kan hästen gå enda bak till rumpan.

Övning 7:
Har inte bild på dessa övningar, men man kan stretcha halsen mellan frambenen (håll en morot där), försök få hästen att ta moroten så nära marken som möjligt. Musklerna i nacken och halsen och även ryggmusklerna stretchas.

Övning 8:
Man kan även stretcha halsen uppåt, håll då ena handen under hästens haka, eller ha en morot och försök få hästen att höja och sträcka ut halsen. Musklerna på halsens undersida stretchas.

Övning 9:

Man ser inte så bra på denna bilden heller, men ryggen ska rundas genom att man trycker med fingrarna som på bilden! Ryggmusklerna stretchas.

Övning 10:

Denna övningen visade kiropraktorn mej och jag vet faktiskt inte vad som stretchas. Man ska iaf går ner med svansen på sidorna, som en halv cirkel, framåt och tillbaka. Det ska inte vara spänt och ta imot, vissa hästar kan inte ens ta upp svansen så långt upp som på bilden. Dom bara kniper så då får man ta lite i taget, dom ska heller inte reagera över ryggen!

Så det var dom, det finns såklart en massa fler övningar. Men detta är dom jag gör, jobbig med förmånga ;P

ute/banan

Red först ut en sväng på vägen, klättrade i en lagom brant backe som var jätte lång. Ner och upp i skritt en gång, nästa gång får det bli två :P

Sen jobbade jag henne på banan och hon var super fin, mjuk och tog jätte bra stöd. Hade nova bettet idag också, så jag skulle köpt ett idag men det fanns inte i appis storlek. Så det får vänta :P

Nu är det iaf våååår :D Äntligen!

Haha, passande bild :P Nej, måste ta lite nya bilder!!!

fråga

Fråga: Jag stretchar min häst så ofta jag kan, men jag kan inte få honom att göra som på bild 1, det tar stopp. Gör jag fel ?

Svar: Lite svårt för mej att veta, men jag antar att han är stel? Eller får du inte alls upp benet? Han kommer förmodligen bli vigare om ett tag! =)

pälsfärger

Lite bilder under appis, ''pälsfärgbytande'' :P

17 februari, grå och ful :P
11 mars, började bli lite svart fläckig
29 mars (igår), fick inga jätte bra bilder. Hon är lite mer åt det svarta hållet, men börjar få sina fina ljusbruna blanka (!) sommarfärg :D


Vissa hästar ändrar ju inte alls färg, visseligen var ju appis klippt nu men förra vintern var hon inte klippt. Men ändrade färgen ganska mycket ändå!

Ändrar era hästar färg, isåfall mellan vilka? :D

dagens ridpass

Blev en liten skrittur ute barbacka först. Sen travade jag och galopperade lite på banan, ställde inga kvar utan hade samma tempo hela tiden!

Testade att rida på ett nova bett vilket funkade jätte bra! Hon verkade trivas på det och tog stödet jätte bra, vet inte om jag inbillade mej. Men hon kändes väldigt mjuk och så. Ibland känns det som om jag får ett falskt stöd i ytter, lite svårt att förklara, men så kändes det inte idag =) Ska rida på det imorgon också, och sen förmodligen köpa ett =)


Nova bett.

sommarstugan

På torsdag får vi äntligen påsklov :D Så då ska vi åka ner till sommarstugan från 1 - 11 april! Ska bli superkul, ska även tävla på måndagen 5 april. Jag var där nere förra året under påsklovet och då hann jag med massa skoj.

Jag tävlade (samma datum som detta året jag ska tävla, såg jag nu :P)


Hoppade


Red i havet, kul kul!!!!!


Red utan träns, det gick ju hmm sådär :P


Gräset hade redan kommit och det var jätte fint väder. Våren är liiiiiiite efter detta året, fårse fall jag kan rida i havet annars blir det på stranden iaf :D Man får ju inte rida där under sommaren tråkigt nog.

filmerna

Första dagen var hon väldigt lugn och hoppade bra. Andra dagen hoppade hon bra i början men sen blev hon spänd och hoppade inte alls bra! När hon stoppade i kombinationen var för hon inte räckte över, min svaghet är att jag tappar galoppen i svängen = hinner inte bli klar till hindret. Då kommer vi förnära!

Men jag lärde mej en hel del i helgen, vilket man gör när det inte går så jätte bra! :Phoppträningarna

Hon var jätte lugn båda dagarna :D Mycket lugnare än i tisdags!!! :P

Igår: Gick bra =) Hoppade en liten banan med linjer, bågar och en serie! Hade lite problem med bågen annars hoppade vi inget komplicerat eller högt! Hade bett!

Idag: Hoppade en banan, började med hackamore och det kändes jätte bra! Sen när jag hoppade banan hängde hon på de och var jätte dragig. Så jag byttet till bett och då gick det lite upp och ner! Trillade av en gång haha :P Fick med mej hela tränset! Men när jag har allt på plats och fixar alla små saker går det super, men om jag tappar lite galopp i en sväng så går det inte alls. Hoppade en ganska svår banan på 1 - 1,20 m =)

Men jag är nöjd med denna dagen också, har iaf fått bekräftat nu att jag inte ska hoppa mer på hack! Nu har hon blivit allt för hängig i det.

Nu känns hela ridningen bättre faktiskt, jag kan lägga henne rätt. Jag hinner tänka mer på ställningar i hörnen, få med bogarna osv.. Så jag tycker vi har gjort framsteg på senaste =)

Ska fixa filmerna sen också!

Jag tycker faktiskt det funkar bättre på det 3 delade bettet i hoppningen, så jag ska fortsätta på det nu. Detta är jätte svårt, kan det inte bara finnas 1 bett som funkar på alla hästar?? :P
Ska testa ett nova bett imorgon som jag ska ha i markarbete, vill ha ett där hon tar stödet bättre!

freeeeedag

Blev en skritt tur ute barbacka idag =) Emili och nova gick med :P Imorgon är det hoppträning och jag har lite kris med bett, tejpen är typ slut så nu har jag ingen till bettet. Bara lite :P

Appis har ändrat färg i pälsen nästa helt nu, ska ta en bild och jämföra med =) Tog en för några veckor sen också!

(filmen från träningen i tisdags kommer, bara att moviemaker inte vill sammarbeta med mej nu!!!!).....


Nova =)

stretching del 2

Nu kommer 3 övningar, resten kommer i nästa inlägg. Såklart skas dom göras på båda benen ;)

Övning 1:

Benet ska vara helt rakt, dra upp det så långt det går! Frambenets böjarmuskler och ryggmuskler stretchas.

Övning 2: (ingen bra bild)

Lyft frambenet och håll om kotan med ena handen och andra handen runt framknät (inte som jag gör på bilden :P). Benet ska vara i 90 grader. Dra benet bakåt. Bog och mankmusklerna stretchas.

Övning 3:

Lättast är att hålla så som jag gör på bilden. Sträva efter att få benet sträckt och så högt som möjligt. Sänk benet om hästen stretar emot. Knästräckarmusklerna stretchas.

dagens ridpass

Blev ett pass på banan idag igen! Bommar och små hinder, och hon kändes mycket stadigare idag! Riktigt fin i traven.

Fast nu har hon börjat dra mot hindret typ sista galoppsprånget när det är så lågt... Så jag travhoppade bara, tog ihop henne riktigt mycket och då landade vi i bra balans och hon drog inte iväg =) Ska ha en bom före nästa gång jag små hoppar i galopp, det brukar hjälpa! Men som sagt skillnad sen igår, jätte kul.

Ska fortsätta på detta bettet (rakt med tejp på) nu i hoppningen och sen ska jag testa ett nova bett i markarbetet!

igår/idag

IGÅR: Hoppträningen igår gick väl inte så jätte bra :P Hon var jätte pigg och springig/studsig. Annars hoppade hon bra så något positivt iaf! Men jag tycker inte man får ut så mycket av träningen när dom är pigga/studsiga och man inte kan rida ordentligt!

Ska börja hoppa lite med bett igen, allt har blivit så ostadigt på senaste. Och man kan inte riktigt rida ordentligt med hackamore, inte ställa dom i hörnen osv.. Så nu ska jag testa mej fram lite, ska rida på detta raka bettet med tejp på ett tag. Det trivs hon bra på, ska nog testa gummibett också!

Vi hoppade fem hinder i rad med ett galoppsprång imellan, sen en oxer. Gjorde lite bom övningar på framridningen, ska lägga upp filmen imorgon. Har inte ens hunnit titta på den själv än :P

IDAG: Idag tog jag ett ordentligt markarbetespass med bommar och låga hinder på typ 40 cm. Jag hade gummiband hela passet för att få allt stadigare vilket är vårt problem nu. Traven kändes super, himla fin faktiskt, men det är endel kvar med galoppen på rakt spår och över små hinder. La ut massa bommar/hinder överallt och galopperade över! Så detta ska jag göra några dagar i veckan nu! Så ska det nog gå framåt ;)

Ska försöka hinna med att fixa nästa delen av stretchinginlägget imorgon också, känns som att när jag kommer hem från stallet ska jag direkt gå och lägga mej! Få ta igen bloggningen i helgen iaf =)

(Lite slarvigt inlägg, heheh! :P)

Btw så såg jag att jag hade 30 prenumeranter på bloglovin nu, jätte kuuuuuuuul!!! :D


ingen uppdatering mer idag

Blir ingen uppdatering idag så ni vet, snart ska jag upp och hoppträna! Ska bli kul :D Hörs imorgon :P

Btw, kul att ni berättade lite om era hästar i detta inlägget, roligt att läsa om =)

appis

Har era hästar något som bara dom har, uteséendemässigt? Appis har några:

En ovanlig bläs, dessutom med en prick i =)


Väldigt långa öron :P Har läst att holsteiners har det!


Ett vit-öga, hon kan se riktigt farlig ut i det. Kom ihåg på veterinärsbesiktningen att jag tyckte hon så väldigt farlig och arg ut haha :P

Här ser hon dock lite sorgsen ut, inte alls farlig.


Bästa närbilden på ögat jag hade, kan ta en bättre någon gång =)


Berätta om era hästar har något speciellt =)

måndag

Idag hinner jag inte upp till stallet, så min snälla syster emili red appis idag :P Det gick bra och hon var pigg, blev en uteritt barbacka =)

Imorgon ska jag hoppträna ska bli kul, det var ett tag sen nu. I slutet av december tror jag!


Börjar bli lite bildbrist här nu allså, en från i somras!

v. 12

MÅNDAG: ?
TISDAG: Hoppträning
ONSDAG: Uteritt - klättring
TORSDAG: Markarbete
FREDAG: Uteritt - lugn
LÖRDAG: Hoppträning
SÖNDAG: Hoppträning

hoppning

Idag hoppade jag lite lydnadshoppning med låga hinder + bommar! Denna övningen gjorde jag. (hoppade inte serien!)

Hon hoppade super faktiskt, även fast hindrena bara låg på ca 70 cm hoppade hon verkligen igenom sej =)

När det kommer till lydnaden lyssnade hon sådär :P Fast jag tror inte problemet sitter i lydnaden, isåfall hade hon dragit mot hindrena också. Nu drar hon bara iväg efter. Tror det är för att vi landar i obalans och genom att springa iväg hittar hon balansen. Blir så när hon landar i fel och ska byta galopp. Så ska öva mycket över bommar, små hinder att landa i balans och rätt galopp. Då blir det nog bättre =)

Skulle nog kalla denna övningen balansövning :P Det är svårt att rida en båge faktiskt, speciellt om man är i obalans..

stretching del 1

Nu ska jag skriva och visa några övningar om stretching! (inläggen blir i delar)

Stretching hos hästar är samma som hos vi människor. Vem vill gå med träningsverk dagen efter ett hårtpass?

Man stretchar hästen för att töja ut musklerna efter ett arbete och för att förebygga skador. Stretching minskar risken för träningsvärk och anses underlätta bortförsel av slaggprodukter, som t ex mjölksyra.

Vid hårt arbete drar musklerna ihop sig och kan bli korta och stumma, vilket påverkar hästens rörelser.

En muskel som är vältränad, elastisk och smidig drabbas inte lika lätt av bristningar eller andra skador, som en kort och stum muskel. En häst som stretchas efter arbete behåller sin flexibilitet, smidighet och rörlighet.

 

När man stretchar sträcks muskeln ut till ett ändläge där muskelfibrerna töjs ut maximalt. Varje häst har sitt eget ändläge och det måste man ta hänsyn till. Precis som vi människor, är en del hästar mer viga än andra.

 

(Källa: google)

 

Jag stretchar varje dag, kanske inte alltid att jag hinner men nästintill alltid. Men om man inte alltid hinner är det bättre med några dagar i veckan än inga. Jag brukar stretcha ca, 10 sekunder och upprepa. Det är viktigt att man väntar till musklen släpper efter och mjuknar.

 

Stretching är nått man lär hästen och ''lär'' den tycka det är skönt. Appis står och sover när jag stretchar henne. Så ha tålamod! Det är också avslappnande för hästen. Man ser tydligt på hästen om den uppskattar det.

 

Jag har verkligen märkt resultat genom stretchingen, nu har hon blivit väldigt mjuk i bakbenen vilket kiropraktorn också nämnde! Såklart har hon blivit vigare, och dessutom om man tänker utanför ''stretchingdelen'' så får man en bättre relation med sin häst. Den borde tycka det är lite konstigt att man står och drar i den och det är inte alla som accepterar det från början! Men när man får ett bättre band mellan sin häst och sej själv kommer även detta funka!

 

Va inte rädda och tro att ni kanske stretchar sönder era hästar, för det är nog väldigt svårt. Såvidare man inte böjar dra åt sidorna och liknade. Om hästen tycker det gör ont visar den nog det. Men såklart får man ta det lugnt och lära sej med tiden. Även fast någon kunnig visar så betyder inte det att man är bättre för det, man får känna sej fram! =)

 

I nästa inlägg kommer några övningar!


gårdagens/dagens ridpass

Gårdagens ridpass: Blev en sväng på vägen barbacka :P Hon kändes jätte fin, lugn och galopperade i ett lugnt tempo. Sen ökade jag tempot lite, och lite till och lite till, tillslut blev det rejs! Det var så härligt och man får en sån kick! Appis är jätte snabb :P Känns som hon blir snabbare och snabbare! Sen travade jag såklart av lugnt så hon lugnade sej =)

Dagens ridpass: Red bort till ridhuset och red lektion =) Traven kändes jätte bra, vilket den inte alltid brukar göra! Dock kändes inte galoppen lika bra som den brukar, känns som vi har tappat lite i rakridningen. Gjorde lite skänkelvikning också och det gick bra =)

Det bästa med ridhuset är att det finns speglar på hela kortsidan, så man kan se om dom galopperar rakt!

(skrev förra veckan att jag skulle tävla på söndag, men känns som om hon måste kommer lite mer i form först och vi behöver hoppträna för tränar lite, vilket blir nästa vecka!)

styrka

Galopperade i den djupa snön idag, snacka om att hon tyckte det var jobbigt, hon studsade och sprang iväg eller försökte sakta av!! :P Tog det ändå ganska lugnt, eftersom det var ett tag sen jag galopperade i djup snö! Skrittade även i backar, styrka idag med andra ord! Imorgon får hon gå lite lugnare, hon kommer nog ha träningsverk. Sen på lördag ska jag rida lektion =)


trickträning i lördags
Skrapa med hoven, det tricket sitter jätte bra nu! Behöver bara göra minsta lilla signalen med spöet mot benet =) Ska lära in ett nytt trick snart, men vilket(?) :P

dagens ridpass

Riktade in mej på att lydnadsträna idag, så det blev först lite på vägen. Många halter :P Sen lite på banan med bommar och även många halter där! Hon lyssnade bra i slutet men var ganska pigg :P Hade hackamore och red barbacka =)

vila

Appis får vila idag (jag som skrev att hårdträningen börjar idag haha), har ganska mycket i skolan nu, så pappa fixar mockningen och så! Innan satte jag appis före skolan, men nu går jag sista terminen i 9an så lite får jag anstränga mej :P hehe! Blir ingen mer uppdatering idag så ni vet!

skritt tur

Blev en skritt tur barbacka ute idag =) Imorgon börjar hårdträningen för appis!!!! :P


frågor och svar =)

Fråga: (Anonym)
hur kan man i hela världen flytta från ett stall med ridhus till ett stall utan ridhus om man vill komma långt? Du kommer aldrig i hela världen kunna konkurera dig mot andra som har ridhus (vilket typ alla som tävlar har!)då du kommer tappa för mycket på en vinter för att hinna ikapp. Säkerligien kommer du kunna (vilket du redan gör) hoppa de lättare klasserna, men sen kommer du nog inte mkt längre då det kommer bli så att när hon väl går bra är det höst igen och det är ett halvår framför sig med oridbar paddock och dåliga ridvägar. Så varför flyttade du egentligen? Och ångrar du dig inte något? Annars har du en bra och rolig blogg att följa =)

Svar:
(långt svar :P)
Hmm, ja vad ska jag börja! Nej jag ångrar mej inte att jag flyttade är super nöjd nu!! Ridhuset är väl inte allt? Jag sätter min häst i första hand, hagarna var små, stressig miljö (det var på en anläggning/ridskola) och dessutom hade hon svårt att hålla hull där! Nu har hon lugnat ner sej, och hon trivs super bra! Hon har stor hage och mat hela tiden, inget problem med hullet!

Förra sommaren när vi var nere i sommarstugan var hon så HIMLA fin att rida, super lugn och det var verkligen inte samma häst! Jag kunde även hoppa små hinder ofta, vilket hon behöver flera gånger i veckan.
När jag kom hem blev hon en helt annat häst, spänd, tjaffsig och stressig. Det var då jag började märka att det kanske inte är det bästa stället för appis, hon blir lätt stressad och spänd!

När jag stog på det andra stället hade jag inte så mycket nytta av ridhuset, det var så himla mycket folk där inne och appis var knappt ridbar. Hon kunde inte slappna av och bara sprang och studdsade. Vilket endel blev irriterade på att jag var i vägen hela tiden. Jag kom inte framåt med min ridning genom att rida där inne ändå.

Måste bara säga att detta har varit den värsta vinter jag kan minnas och det har ändå gått helt okej att rida, dessutom har vi en bana med träflis som inte fryser så den går att markarbeta på hela vintern! Att hon har tappat lite nu under just denna vintern är för att hon hade en muskelskada och var tvungen att vila nästan 3 veckor och det tappade hon på!

Nu kan jag även hoppa små hinder oftare och jag är nästan alltid själv på ridbanan, nu funkar båda ridbanorna helt perfekt att rida på, så inga problem så! Ridvägarna har varit jätte bra, har kunnat rida både i skogen och på grusväg och asfalt! (super bra mer varierande underlag) Jag tror inte vi kommer komma snabbare upp i klasserna pga att vi har ett ridhus... Dessutom kan jag bara rida in dit (tar ca 20 minuter att skritta dit), men som sagt det är för mycket folk för att rida där och det ger ingenting att rida runt på en spänd och stressad häst! Tror vi kommer komma upp snabbare i klasserna genom att stå där jag står nu för att jag kan använda bommar/små hinder oftare, vilket jag inte kunde innan då det var mycket folk och det var allt för jobbigt för att ta fram och bygga bort ca 3 gånger i veckan...

Vi kan inte gå upp i klasserna än, för att vi behöver mycket mer rutin. Jag sätter min häst i första hand och vill att hon ska trivas och må bra! =) Och att dom flesta som tävlar idag har ridhus vet jag inte, jag läser tävlingsryttarens blogg och hon tävlar på elit nivå och det funkar bra för henne och inte ligger hon efter?

Ska sammanfatta mitt långa svar här också :P

Nej jag ångar mej absolut inte att jag flyttade, både jag och appis trivs super =)

Några anledningar till att jag flyttade:
- ville får en lugnare häst
- större hagar
- hinder som stog framme (slipper bygga fram och bort)
- inte så stressig miljö
ett + är också att det är billigare och hon får fri tillgång till ensilage!

Detta är min åsikt iaf! Och änsålänge funkar det super ;)

Tack så mycket va kul att du tycker det =)

Kan svara på lite andra frågor när jag ändå är igång :P

Fråga: (Alice)
Hej! JAg undrar var du har fått såna hinder ifrån eller om du vet någon stans man kan köpa redigt finna hinder? Blir glad för svar:D

Svar:
Det är inte mina hinder, så jag vet faktiskt inte! ;)

Fråga: (sara)
Hej du!
underbar blogg, fortsätt så.
Kan du kanske lägga in en spalt om typ tips om träning och sånt?
och kanske var du köper allt? :D
men iallafall, kan man ha martingal med hackamore?
puuuuussssss!

Svar:
tack så mycket :D Ja det kanske jag kan göra, menar du styrka, kondition osv?

jag brukar inte köpa så mycket saker men köper det mesta på charlies häst och hund i jönköping =)

Ja man kan ha martingal på hackarmore ;) puss! :D

keep on walking

Rundorna var ju inte speciellt fina, inga stilpoäng här inte haha :P Men 1m var helt okej, vet som sagt inte varför vi fick ett stopp! Ser iaf ut som hon inte ser hindret i tid och tror att hon är klar :P

Jag är ganska besviken på min ridning faktiskt, men jag orkade inte, jag orkade inte samla ihop henne i 90! Dessutom glömde jag helt bort banan och var nära på att flyga av när hon överhoppade sej på framhoppningen. Ingen bra dag för mej :P Hade inte riktigt den orken som jag brukar ha...

Måste bara säga att denna låten på videon är sjukt bra! Kollade lite på melodifestivalen igår och denna borde faktiskt vunnit, första gången jag fastnar för en melodifestival låt typ :P På tal om ingenting liksom haha!

resultat

Tävlingen gick väl bra.. :P

90, nolla fast 1 utanför placering (tror jag). Hade noll kontroll, så jag fick inte till mina svängar hehe. :P Men appis är GALEN har jag fått bekräftat nu iaf!

1m, kändes sådär på framhoppningen. Hon var seg och överhoppade sej, kändes konstig! På banan gick det bra (hade iaf kontroll på henne), nolla fram till sista hindret och då bara la hon av.. Stopp fick vi, och det var hon som stannade av sej själv. Det har alltid vart mitt fel när hon stannar, men inte denna gången. Så jag struntade i att hoppa det hindret och gick ut. Det var ju ändå sista :P

Vet inte varför hon stannade, kanske att inte spänningen har släppt helt eller att hon inte är helt i toppform än! Men jag tänker inte tvinga henne att hoppa..! ;)

Uppdatering:
Okej, nu har jag sett filmen och hon såg inte hindret förrän typ 2 galoppsprång innan, därför stannade hon nog :P Aja, hon är iaf inte i den toppformen hon var i innan!! Hon hoppade iaf jätte bra och rev ingenting :D

Film kommer =)


Bilder är inte från idag! Jag ser väldigt glad ut :P

barbacka

Lite bilder från igår när jag red och hoppade lite små hinder :D (fina ridbyxor jag har va? :P)


Nu ska jag snart åka upp till stallet och va med på klubbhoppningen :D Ska bli kul!

banan

Red istället på banan för den var äntligen skottad =) I början kändes hon lite stel och hängig i handen. Men sen hoppade jag lite små hinder och då släppte allt. Hon blev super mjuk, lätt i handen och avslappnad. Så då kändes hon super fin =) Känns bra inför imorgon på klubbhoppningen!

Pappa tog lite bilder, lägger upp dom imorgon! Och nu har jag äntligen fixat bilder till mitt ''stretchinlägg'' :P

Bild från idag =) Kolla min vänsterhand, nu är den äntligen ''fixad'' ;) Dock inte min blick.... :P

bilder

Pappa tog lite bilder i ridhuset igår, dom blev väl sådär :P Men bättre än inget!

gårdagens ridpass

Blev ingen uppdatering igår men ska skriva nu vart jag red!

Hoppade lite i ridhuset och det gick bra =) I början var hon väääldigt pigg, men lugnade ner sej sen! Kunde inte hoppa så jätte mycket för det kom en massa folk sen. Hon hoppade inte jätte bra utan kändes mest som om hon galopperade över, hon hade inte riktigt det där kvicka hoppet. Svårt att förklarar, men i morgon blir det nog annat :P

Skulle egentligen ridit lektion idag men hon var sjuk, så får ta en tur barbacka på vägen! I det fina vädret, nu känns det som jag hellre rider barbacka än med sadel! Och dessutom kändes det som jag fått bättre sits och balans efter denna veckan!

Just de, lastningen gick jätte bra :D När vi skulle åka dit gick hon på direkt och när vi skulle åka hem gick hon på själv :P Utan att jag gick med henne in + att hon backade ut själv sen när vi var hemma :D Det har verkligen gett resultat!

heeeej

Red ut i dag igen, barbacka! =) Det gick bra och hon kändes fin som vanligt!

Lasttränade även idag! Det gick jätte bra, först hade jag grimma och då kom hon på sidan av transporten. Så när jag bytte till träns gick hon på jätte lätt. Lastade på henne några gånger utan problem =) Skillnad sen förra veckan då hon inte ens gick på med linor + att pappa hjälpte mej!


fina appis =)

ntrk maj 09

Hittade en fin bild från maj förra året :P (nej, jag åkte inte av!)


En lite bättre :PDagen

Red först ut när jag kom! Barbacka, en sväng på vägen =) Gick trava/galoppera där snön låg kvar i kanten och där isen hade smält bort på grusvägen. Annars gick det bara skritta! Blev lite lugnare idag då, men hon kändes fin kanske lite dragig i vänstergalopp :P

Sen lasttränade jag och idag kunde jag lasta. Tog det jätte lugnt och efter kanske 10-15 min gick hon på lätt =) Lastade in henne 4 gånger, men direkt när man tappar kontrollen så går hon till höger om transporten. Men detta är abslout ett framsteg!

Hon har länge varit stel i bakbenen men nu känner jag verkligen att stretchningen har gett resultat. Hon är mjuk!!! Det sa även kiropraktorn, så det kändes kul =)

v. 10

MÅNDAG: Markarbete
TISDAG: Markarbete
ONSDAG: Uteritt
TORSDAG: Uteritt, klättring
FREDAG: Hoppning
LÖRDAG: Markarbetes lektion
SÖNDAG: Klubbhoppning

tisdag

Red på banan idag igen och hon kändes lika fin, om inte finare =) Red barbacka och jag har ganska mycket träningsverk i ljumskarna sen igår, det kommer nog hålla i sej tills imorgon :P Tänkte mycket på att inte använda handen så mycket utan att istället sitta imot och använda sitsen. Ridningen blir mer harmonisk då tycker jag iaf!

Sen tränade jag lite vid transporten och idag var hon inte lika spänd och okoncentrerad. Utan ganska avslappnad faktiskt =) Hon gick fram till lämmen snabbt utan att hamna på sidan. Nu har jag fixat pallar som man ska sätta under transporten också, så nu kan jag även lasta! Får bli imorgon =)

Såhär brukar det se ut (dock bara när vi ska åka iväg, inte hem) men nu jäklar ska här lastas :PJag har svarat på era kommentarer i kommentarsfälten (till er som inte har blogg) så ni vet ;)

tygelsensor

''Tygelsensorn används för att testa ryttarens drag i tygeln och träna upp en lätt och mjuk hand. Brickan går av när visst antal kilo uppnåtts. En säkerhetskedja kopplas mellan bett och tygel (håller för 50 kg).

Startkitet innehåller säkerhetskedja och 10 brickor (2 i varje färg), Svart (15 kg), Röd (10 kg), Blå (7 kg), Gul (4 kg), Grön ( 2 kg).''

 

Funderar på att köpa dessa, som sagt är mitt mål att rida mer med sitsen och inte så mycket med hand. I markarbetet funkar det rätt bra men i hoppningen i så bra :P Jag tror det kommer bli mer rytmiskt om man inte rider med så mycket hand och istället tar tillbaka hästen med sitsen!Har någon av er testat tygelsensor?

blå himmel

Red på banan idag barbacka! Det gick bra och hon kändes fin =) Gjorde mycket övergångar och rakridning, eftersom det bara går att rida på fyrkants spåret och stora c volten (där det är upptrampat) blir det mycket rakridning!

Efter jag ridit tränade jag lite horsemanship på banan och hon lyssnade jätte bra! Men sen gick jag runt transporten och direkt när vi kommer dit blir hon okoncentrerad på mej. Eftersom inte transporten satt på bilen kunde jag inte lasta. Men tränade på att hon skulle gå fram till lämmen. Gick helt okej, sakta men säkert ;)


Bild från idag, har lagt ut ganska många hagbilder nu. Borde typ börja med dagens hagbild eller nåt haha :P

ponnyakuten - övning

Följer ni ponnyakuten? Det gör jag (som ni kanske redan vet), jag tycker det är jätte lärorikt. I det avsnittet som kom ut igår så tycker jag dom gjorde en väldigt bra balansövning. Dom hoppade en liten serie utan att hålla i tyglarna, det ska jag verkligen testa :P Mitt mål för detta året är just att rida mer med sitsen!


hopphopphoppningsfilmen

Hoppfilmen från idag då :P Man ser lite i höger galopp mot slutet att hon börjar stå i mot lite. Det måste vara för att hon började få spänningen på vänstersidan, hon kändes så sist iaf :P Men sista språnget hon gjorde var bra, hon hoppar mycket bättre med högre tempo. Då får hon bättre teknik och hoppar igenom sej mer, men sen får det ju inte gå försnabbt heller, svårt det där!
kiropraktorbesök

Det gick bra hos kiropraktorn =) Som vanligt var det alltid något. I höstas hade hon en muskelspänning bakom armbågen och uppåt och det hade börjat komma tillbaka (kan vara därför hon stod imot lite i hoppningen idag), så nu ska jag massera där varje dag så det släpper! Ska även fixa lite med sadeln som vanligt, nu har hon musklat sej sen sist vi provade in den!

Blev lite härliga vårbilder i hagen, hopppppas detta vädret håller i sej :D

söndag

Blev lite hoppning idag i ridhuset, tog linor när vi lastade henne annars hade det tagit ett tag.. Men när jag red fram så var hon jätte mjuk och fin, även lite i början när jag hoppade. Sen började hon kännas ''konstig'' hon stog liksom imot och bjöd inte lika mycket. Så det blev inte så mycket hoppning idag! Men tur att vi inte åkte på tävlingen då.

När vi skulle åka hem gick hon på nästan dirket, utan linor! =)

Lägger upp den lilla filmen som blev senare, ska åka till stallet snart då kiropraktorn kommer! Det var tur att han kommer idag så han kan kolla om det är något med henne. Eller så är bara pälsfällningen det handlar om :P

Två bilder från idag!ingen ridning

Kom inte till ridhuset idag heller, hon vägrade gå på transporten. Verkligen vägrade, men när vi tog linor gick det tillslut. Men hon hade verkligen bestämt sej att hon inte skulle gå på! Så det blev ingen hoppning idag heller, blev alldeles försent och vi skulle ha kalas. Så jag avanmälde mej från tävlingen imorgon, dessutom var det runt 10 starter i dom klasserna jag skulle vara med i.

Men imorgon ska jag till ridhuset och hoppa på fm sen kommer även kiropraktorn =)

Nu har jag ändrat om tävling/tränings ''schemat'' lite :P Hoppas det blir detta nu!

14 mars klubbis 90 och 1m
21 mars lokal 1 & 1m
27-28 mars hoppträning

min vardag

Har verkligen knappt något att blogga om men tänkte svara på denna kommentaren även fast det är en hästblogg.Tänkte skriva hur en dag kan se ut för mej, från när jag går upp till jag går och lägger mej ;)
Alla tider är ''ca tider'' :P

Först och främst tack :D

7.30: jag går upp

8.00 - 14.00: går i skolan

14.00 - 16.00: är hemma/sover/sitter vid datorn :P

16.00 - 19.00:
är i stallet

19.00:
är med kompisar/pluggar/sitter vid datorn eller kollar på one tree hill (nu för tiden
iaf) :P

brukar gå och lägga mej vid tolv ett typ :P

Jag har inga problem med att få ihop detta med skolan, jag är ca 3 timmar i stallet och då är jag ganska seg :P Tar typ 15-20 minuter att mocka + göra mat. Sen rider jag 1 timma och borsta kanske 40 minuter (före och efter), putsar kanske 20 minuter. Och gör lite andra saker :P Segar, men jag gillar att vara i stallet, fast jag skulle nog kunna få ihop det på 2 timmar!

Sover ofta över med kompisar på vardagarna och då hinner jag vara ganska mycket med kompisar ändå =)

Japp mina föräldrar är hästvana, mamma hade häst när hon var yngre och pappa red när han var liten!

Nu vet ni lite mer =)

tänka på

Nu har jag kollat många gånger på tävlingsfilmen från förra helgen för att se vad jag gjorde för fel! 95 rundan kändes ju som sagt super så ska försöka rida likadant!
Här finns filmen. Det är en stor skillnad på hur jag rider i första och andra klassen (fick stopp på framhoppningen innan andra klassen).

- Lite bättre tempo
- Bättre galopp
- Vänta ut hindret
- Rida varje hinder och även det sista
- Sitta ner när jag tar tillbaka henne

Jag rider sämre när jag är nervös och de är ju de det mesta hänger på, men i morgon kommer jag nog inte vara lika nervös. Ska försöka iaf :P

Gammal bild hahah :P Typ 1,5 år sen, från någon klubbhoppning!

vårväder?

Kom aldrig iväg till ridhuset idag, så imorgon ska jag dit istället. Blir lite nära inpå tävlingen men ska hoppa lite små hinder och något på 1m =) Så det funkar nog!

Blev samma runda som igår, red på vägen. I det härliga vädret :D Hon kändes fin! Hoppas detta vädret håller i sej nu!!!!


Jag och fina appis i somras =)

uteritt

Blev samma runda som igår och gjorde typ samma övningar. Lite mer trav idag och hon blev riktigt mjuk i högersidan i slutet =)

Hade helt glömt bort inlägget om stretching men det kommer! ;)

fint väder

Blev en mysig uteritt på vägen i det fina vädret =) Så härligt! Skrittade och galopperade mest men även lite trav, gjorde övergångar och skänkelvikning/öppna/sluta som vanligt!

Och hon kändes jätte bra, lite pigg i början men hon har ju vilat två dagar nu. Sen i slutet i vänstergaloppen var hon super, lätt i handen, rak och var inte springig. Måste vart den bästa vänstergaloppen någonsin, kändes som en helt annan galopp! Känns bra, så hon börja stärka sej i vänster nu =)
För några dagar sen flyttade hon till hagen brevid så nu har hon äntligen hagkompisar =) Det tyckte hon nog var kul, dom hade tagit sönder hagen i förrgår. Dom springer ganska mycket :Ptårta

Blev en skritt tur på vägen med en i stallet =) Testade skydden och dom satt jätte bra, hon fick även sin födelsedagstårta! Imorgon ska jag rida lite mer ordentligt!


Tårta :P


Appis =)

v. 9

MÅNDAG: Vila
TISDAG: skritta
ONSDAG: Uteritt
TORSDAG: Markarbete
FREDAG: Hoppning
LÖRDAG: Markarbete
SÖNDAG: Tävling

Vet inte alls hur veckan kommer se ut, men ungefär såhär! La in två vilodagar så hon får återhämta sej sen förra veckan som var ganska hård!

dom som jag så länge har suktat efter....

Joo, Veredus Carbon Gel :D:D:D Skulle bara köpa en lädertvål men det blev skydden också :P Såg dom på mässan men hade inte med mej så mycket pengar, får passa på nu! Det var lite rabatt ;)
Appis fick vila idag, det var skit väder och så tävlade vi ju igår. Dock brukar jag alltid skritta/trava lite efter en tävling men hon går ju i hagen och rör på sej!

Det var någon som ville ha en frågestund, vad säger ni om det? :P

Horseshow 2010

Var som sagt på göteborgs horseshow i lördags, det var kul =)

Såg bla finalen av GP ponnyn, young rider krafft cup, agility, Honza Blahá som hade frihetsdressyr, det var kul att se, har kollat på massa youtube klipp med honom =) Och det roligaste var nog Gymkhanan som vanligt ;)

Köpte ingenting på mässan, första gången jag inte köper något (vi gick mest runt och tog godis från olika företag) :P Annars brukar jag köpa en massa onödiga täcken men inte denna gången =)

Jag var där med mina söta kusiner :D


Jag och Fanny!                                         Jag och Wilma! (som knappt syns)

hoppningen i fredags

Detta lilla kom med sen i fredags, (det är något fel på våran kamera) men hon hoppade bra =) Måste hoppa oftare med bom före hindret, sen har hon börjat få en lägre form innan hindret också! Iaf i höger galoppen!

RSS 2.0