kamera i transporten

Här kommer ett litet budget tips på kamera i transporten :p

Det är väldigt dyrt att köpa en kamera till transporten och om man vill spara några tusen kan man ju alltid göra såhär. (Så slipper man stanna och kolla till dom om man skulle känna att dom rör sej tex..)

Vi köpte en vanlig webbkamera och satte upp där framme där man har sadelskåpet. Sen kopplade den till datorn, dock måste ju datorn räcka ganska länge i tid. Men denna räcker iaf 3 timmar tror jag. Kameran kostade bara 200 - 300 kr. Så billigt och bra :p Dock måste man ju ha en bärbar dator också, men det är ju ganska vanligt idag så det räknar jag med att ni har haha. Väldigt smidigt om man har en mindre dator också!Sen kan man ju ta lite söta bilder också när man åker haha :psvenskar=''handryttare''?

Nåt vi svenskar är kända för är att rida mycket med handen och inte med sitsen. Men dom tränarna jag har tränat för har ingen nämt nåt om att rida mer med sitsen. Förutom en! Undra om det är därför, för att man inte lär ut det? Men det gäller nog att hitta rätt tränare!

Man kanske tänker, varför ska man rida mer med sitsen, visst kanske det ser mjukare ut men inte lättare. Om man vill göra det enkelt för sej, då ska man lära sej att rida med sitsen. Man kan aldrig ha en häst på bakbenen om man har 100 kg i handen, det säger ju sej självt. Men om man istället har så lite som möjligt i handen och gör olika övningar för att få hästen på bakbenen kommer det bli lättare. Allt kommer utföras mycket lättare.

Om man ska sträva efter att rida som någon ryttare så tycker jag, Marcus Ehning, det ser iaf ut som om han väldigt lite i handen.


Jag gillar att rida på lite längre tyglar för att få så lite i handen som möjligt, och det känns som allt blir mjukare. Fast det tycker inte min hopptränare, istället ska jag ha väldigt korta tyglar. Det jag tycker är svårt då är att känna hur mycket man har i handen så därför ska jag förmodligen köpa tygelsensor (har skrivit det innan men blev aldrig av). Det är verkligen värt att testa, för att veta hur mycket man har i handen.


Ser ut såhär, och dom finns att köpa här för 249 kr

tappsko

Appis hade tappat en fram sko, lite otur! Så jag lasttränade och det gick superbra =) Inga problem längre! Sen tränade jag även på att lägga en presenning på henne och dra den under/mellan fram/bakbenen och hon tyckte det var lite läskigt i början men sen var hon lugn =)

Lite kassa mobilbilder :p:D

Det var jätte kul att chatta med er läsare och veta lite mer om er, ni vet ju så mycket om mej ju :p Haha, snart ska jag bort till stallet och rida. Nu har det äntligen blivit lite svalare! =) Ridshorts på haha!

isabellaf.se

Nu behöver ni bara skriva:


Internet är lite segare här än hemma så om jag svarar segt när jag chattar med er, så är det förmodligen för internet segar. Hoppas det håller sej iaf :p

djursjukhuset

Ni kanske har märkt att jag inte skrivit om dagens ridpass på några dagar? Iaf när jag red lektion i onsdags så var hon oren, men verkligen inte halt. Så vi tyckte det var bäst att kolla upp det.

Så vi var på hallands djursjukhus idag (jätte smidigt, tar 10 min dit), vi gjorde böjprov och hon var helt ren. Hon reagerade ingenting. Men vi misstänkte ju att det var något med muskeln så vi tog blodprov på det med. Och frisk där också. Så allså är hon frisk som en nötkärna :D

Men när vi longerade så hängde hon sej in i vänstervarv i galoppen och dom visste inte vad det var. Så då var det en som red henne lite och då var hon också helt ren..

Vad det kan vara är att det sitter kvar i henne sen vi gick omkull, psykiskt (det var då hon började hänga sej inåt) eller så är det nått muskelproblem så nu är det bara att rida som vanligt! =)

En ny upplevelse det här, har ju aldrig behövt kolla upp henne innan. Men nu känns det iaf bra att det inte är ett ledproblem! =)

Jag lastade henne utan problem både dit och hem, vilket kändes väldigt smidigt :p

iväg

Nu ska jag iväg på en sak, berättar mer när jag kommit hem igen..

Glöm inte ''bloggläsarchatten'' (låter ju nästan töntigt :p) ikväll 19.00 :D Sista chansen att adda mej nu: isabellaf.blogg@hotmail.com

måndag

Lasttränade idag igen och.. hon gick på direkt. Tvekade ingenting, gick av och på flera gånger. Kan ju nästan tro att han som hjälpte mej igår är en hästpratare haha, ne :p Men ska öva varje dag nu, hon ska göra det minst 100 gånger sen sitter det nog. Förhoppningsvis =)

Innan vi skulle åka i lördags

nytt schabrak (igen)

Köpte detta schbraket helt nytt på en blogg! Ett Schockemöhle, jag behöver faktiskt nya schabrak med bättre passform. Sånna som går upp lite vid manken eftersom hon har ganska markerad manke (försöker intala mej det iaf :p)

rösta :D

Jag blev en av finalisterna i rosannas blogg, ni får mer än gärna rösta på mej :D (om ni tycker min blogg är värd det :p)

http://hastdiggaren.blogg.se/2010/june/finalister-vecknas-blogg.html#comment

bloggläsarchatt

Vad säger ni om ''bloggläsarchatt'' på tisdag, vid 19.00? :p Hoppas det funkar för er haha, ganska många som har addat mej så det kommer bli kul :D

Min hotmail: isabellaf.blogg@hotmail.com

lastträning

Blev lite ledsen (haha) när jag såg att bara 4 stycken hade svarat på ''läsarfrågan''. Kom igen nu!!! Svara på inlägget under, det är ju typ 20 gånger så många som har varit inne här idag... :p

Idag fick jag iaf hjälp med lastträningen! Utan linor, endast ett spö och ett grimskaft. Efter kanske 20 minuter gick hon på själv, utan att man behövde gå in med henne. När vi skulle åka hit igår, fick vi inte på henne på nått annat sätt, så vi var tvungna att ta linan (mot min vilja..). Och ändå tog det 1 timma. Så nu är det bevisat att NH funkar bättre än linor.

Ska iaf fortsätta nu på detta sättet och så får jag hjälp, så kommer lastningen inte vara ett problem längre =) Känns väldigt bra det här :p

Skulle egentligen träna på att gå över en presenning idag men pappa glömde lämna av den. Men ska öva på det imorgon =)

.Har inte fått några speciella frågor denna veckan så denna gången kör vi på en läsar fråga istället.

Så nu har jag en fråga till er, som jag tycker alla kan svara på, bara ett ja eller nej! Går ju snabbt att skriva :p

Läser ni alla mina inlägg, hela texterna? :)

nytt schabrak ;D

Nu är appis på plats i hagen :p Eller ah, för några timmar sen!

Har hunnit hämta ett schabrak i falkenberg som jag köpte på hastnet.se =) Ett lamicell, superfint! Tror appis kommer passa i grönt, kul med lite andra färger än blått typ :p

Påväg


(appis just nu :p)

sitter i bilen påväg till sommarstugan nu :) tog ett tag att lasta men nu är hon på :p uppdaterar mer när vi har kommit fram!

midsommarafton

Blir ingen uppdatering här idag! Det är ju MIDSOMMAR :D Ska packa nästan allt idag så jag har det klart tills imorgon! Sen imorgon åker vi kanske runt 14, så det kommer bli dålig uppdatering då också :p Men uppdaterar förmodligen imorgon kväll.

Ha en bra midsommar för det kommer jag ha :D Och glöm inte att adda min msn nu: isabellaf.blogg@hotmail.com! hehe :p

vad tycker ni? :D

Jag loggade precis in på min blogg msn och såg att några hade addat mej där :p Så.. Nu kom jag på en skit bra idé här :D

Alla ni som vill addar min bloggmsn: isabellaf.blogg@hotmail.com och så någon dag så kan jag chatta med er läsare. Så kan ni berätta om er själva och era hästar/foder hästar och så kan jag berätta lite om mej om ni vill veta nåt. Haha :p Vad säger ni? Ni som vill kan adda min msn då! Skulle vara skit kul :D

shorts

Nu när det är sommar är det dags att ta fram ridshortsen igen :D


torsdag

Ska upp till stallet och kolla till appis nu! Hon får vila idag =) Och på lördag åker vi på semester i sommarstugan! Appis har ju redan semester (hon går på bete nu) så hon får åka på semester från semester haha :p Hon har det iaf bra och det är det viktigaste :D


sommar idag igen :D

Ååååååååååh, det är skit fint väder idag :D Sola och bada hela dagen idag igen :p (hmm ska sluta skriva så mycket om väder i bloggen haha, va lite glad bara :p)

Här kommer ett tips.

Växla mellan 2-3 olika sadeljordar när ni rider för då trycker det inte på samma ställe hela tiden. Samma sak som att ni ändrar nosgrimmor och bett!

Jag växlar mellan, min magplatta och en vanlig svängd jord =)


Magplatta                                  Sadeljord

många saker i ett inlägg

Här kommer lite korta saker jag har att berätta

- Kul att så många kommenterade i inlägget: natural horsemanship
- Ni som kommenterar och inte har bloggar, jag svarar på era kommentarer i samma inlägg så glöm inte att kolla svaret :p
- Man kunde önska praktikplats till gymnasiet i höst och om det blir den jag önskade (som det förmodligen blir) kommer det nog bli väldigt bra :D
- Och en sista sak, ni har säkert redan läst det på någon annan blogg då många har lagt ut det :p men till er som inte sett det än:

Från tidningen ridsport:

''Det finns många som bloggar om hästar och ridsport, både kända och mer okända personer. RIDSPORT tänkte presentera några särskilt läsvärda bloggar, gärna från okända personer, i en artikel framöver.

Följer du någon blogg som du tycker är bra? Den kanske är välskriven och underhållande, eller provocerande och skapar livlig debatt? Tipsa oss och skriv gärna en kort motivering till varför just du tycker att bloggen är bra.

Skicka ditt tips till
ridsportbloggar@gmail.com senast den 30 juni.''

Jag tycker det var väldigt kul, så det ska jag göra :p har inte bestämt vilken än!

en liten film

Liten film från markarbetet i söndags, ganska tråkigt film. Hade inte tänkt att lägga upp den här, ville mest se själv hur det såg ut. Men ni vill ju ha fler markarbetes filmer så :p Rider ju bara runt på volten men får filma någon roligare senare när jag gör lite skänkelvikningar, övergångar och så :p


Natural Horsemanship

Jag sitter och funderar över en sak, allt vi använder på våra hästar. Grimma, grimskaft, bett osv.. för att ''ha'' kontroll över våra hästar, är det bara en enkel genväg. När man tex ska lasta sin häst så tar man till spö och linor för att få på hästen. Det vi gör då är att ta en snabb genväg runt problemet istället för att ta oss igenom det. Men varför? Vi vet ju att det funkar att få på en häst utan dessa linor och spön. Bara ''lite'' extra övning så kommer hästen gå på utan att man ens behöver leda in den.

Tänk känslan att verkligen ha kontroll över sin egen häst och verkligen få den att göra som man vill genom att komunicera med den. Det hade varit det häftigaste som finns, att komunicera med ett så stort djur och verkligen vinna förtroendet för den.

Denna sommaren ska jag träna massa horsemanship med appis! Och ta mej igenom problemen istället för att ta en snabb genväg runt dom..

Finns det någon/några som läser min blogg som tränar natural horsemanship?


Lite trickträning i vintras :p

djävuls klo

Kiropraktorn var här igår men han tyckte inte att han behövde behandla henne. Så vi köpte djävulsklo till henne som vi hade i höstas när hon hade spänningen på samma ställe och det funkade bra =) Sen när detta är slut ska vi köpa pulver (det är mycket billigare) och så ska vi ge henne det jämt! Någon annan som ger djävuls klo?Nästa: Stallet! :p Hörs sen.

dagen

Alltid lika kul att logga in här och läsa era kommentarer och se hur många det är som faktiskt läser!!! Jätte kul :D

Appis fick vila istället :p Snart åker jag till stugan och vill helst bada och träffa kompisar innan dess! Spelar ju ingen roll om hon vilar lite extra denna veckan, vi har ju inte någon tävling snart!

Fårse om jag hinner rida imorgon, ska ligga och sola och bada hela dagen :D Men jag ska nog hinna det, ska nämligen rida lektion på onsdag! Sista markarbetes lektion för oss på ett tag :p Och det är ju inte så bra om hon är för pigg! Vilket rörigt inlägg det blev haha


bild från igår, hehe =)

visste ni att..

..hästarna är byggda för att ha vikten på bakdelen. Det är inte något vi har kommit på utan dom går så naturligt, man kan se det när dom springer i full fart i hagen och sen gör världens tvärnit. Då sätter dom under sej bra! Dom går ju nästan som vi, på bakbenen, bara det att dom är byggda på ett annat sätt.

Ser ni skillnaden mellan fram och bakdel? Bakdelen är som ett dragspel och där kan hästen lätt arbeta med vinkling, fjädring och bärkraft. Men det kan inte framdelen. Därför är det så viktigt att ha vikten på bakdelen när man rider, iaf om man vill göra det så enkelt som möjligt.Ska snart åka till stallet, blir uteritt idag barbacka :D Fårse om jag rider och badar också :p

:)

Jag är med :p

.


Kunde Appis något innan du köpte henne eller har du utbildat henne inom hoppningen?


Svar: Hon var inte tävlad i hoppningen och jag vet faktiskt inte hur mycket hon hade hoppat innan. Det enda jag hoppade på provridningen var ett räcke på typ 90 cm och det gjorde även han som visade upp henne. Och jag antar att hon inte var så mycket hoppad eftersom då hade han väl hoppat lite högre och så har det varit väldigt mycket jobb med henne. Så lite hoppad var hon innan :p Men det vi har lagt mest träning på är just dressyren och där var hon inte mycket utbildad.

söndag

Red på banan idag! Hon kändes fin som vanligt :D Tränade mycket rakridning i galoppen och lite övergångar. Även lite skänkelvikning. Och nått jag behöver öva på är att sitta ner i traven haha. Studsar som en jäkla studsboll typ :p Ne det måste jag öva på, och även att inte hålla balansen i tyglarna då.

Red henne i en lite högre form idag, bra med lite variation. Hennes naturliga form är ju ganska hög men nu går hon faktiskt i den formen jag vill ha henne i.

Lite bilder från idag

Smart häst som inte ställer sej under taket när det börjar regna :p
Fin bild, not :p

studs

Här kommer en till hoppövning, en vanlig som ni säkert vet om. Men lite mer utförligt om den! :P

Att hoppa studs är bra av många anledningar:

- Det är gymnastiserande för hästen
- Hästen måste vara snabb i benen
- Hästen bli spänstigare (stärker hästen)
- Man tränar sin egna sits
- Tränar även rytm och tempo (går verkligen inte att komma för fort in, eller för sakta)
- Hästen får även lära sej att inte springa iväg genom studsen

Avstånd mellan studsen (för storhäst) brukar varaca 3-3,5 m, beror lite på vad man ska träna på. Om man vill träna på att hästen ska bli snabbare i benen kanske man ska ha mellan 2,5-3 m. Då får hästen även välanvända ryggen och verkligen hoppa igenom sej. Men om det ska vara mer gymnastiserande och mer avslappnat kanske man ska ha 3,5 m.

Man kan ha olika hinder, antingen räcke, oxer eller kryss. Krysset gör att man lättare kommer i mitten på hindret, men det bli svårare med räcke, eller oxer. Kan tänka mej att hoppa studs med oxer är jobbigare än med räcke/kryss.

Nått som är viktigt är nog att låta hästen sköta studsen själv, så den själv lär sej att backa av lite. Istället för att bara rusa igenom. Då kan man ju fokusera mer på sin egna sits och blick!

Genom att hoppa tex en 3 studs och sen 2-3 galoppsprång fram till ett räcke/oxer så får man in en bättre galopp och rytm. Har sett på youtube att dom använder det i höjdhoppnings tävlingar. För att få in en så bra rytm och galopp som möjligt. Här kan ni se filmen på höjdhoppningen.

Man kan hoppa studs både rakt spår och på böjt spår. Genom att hoppa på rakt spår får hästen lika belasta sej. Men om man hoppa studs på båge får hästen sne belasta sej, vilket är mycket mer givande för ena sidan. Och då är det viktigt att man hoppar lika mycket i både varven så man inte överbelastar ena sidan. Måtten är väl 3 m i mitten 3,5 i ytterkant och 2,5 i innerkant kanske. Beror ju på hur vid bågen är.

Det som är bra är att det verkligen inte behöver vara högt, runt 50 cm. Om det är för högt och hästen bara spänner sej igenom studsen tror jag det inte ger så mycket. Isåfall (om man vill hoppa studs lite högre) kan man hoppa högt lågt högt lågt osv... Så hästen slappnar av igenom, för det är väldigt viktigt!!

Appis och jag hoppar studs på båge. (haha gammal film :p)


Appis och jag hoppar rak studs i somras =)


Så hoppa studs med er nu, mycket bra träning på olika sätt :p

motivation

Ibland får jag frågor som ''vad får dej att fortsätta med ridningen?'' ''har du aldrig tröttna på att rida?''

Jag visste faktiskt inte svaret på den frågan själv innan. Men vi läste om August strindberg i skolan nu i vår och i ett av hans citat fanns svaret!

"Jag har inte det skarpaste huvudet - men elden; min eld är den största i Sverige.''

Och det är just de det handlar om.. Man vinner mycket på att brinna för något. Så där har ni svaret =)

dagens ridpass

(känns som om jag har använt dagens ridpass som rubrik för många gånger nu :p)

Idag red jag ett markarbetespass på banan. Började med traven att verkligen trava lugnt, då det ofta rinner iväg för snabbt. La in lite övergångar till skritt, efter ett tag kändes hon jätte fin! Kändes som hon jobbade bra med bakbenen. I galoppen var hon lite springig (kanske för hon vilade igår) så jag gjorde massa galopp-skritt-galopp. Blev väl lite bättre men inte så som hon brukar. Sen gjorde jag övningen under, och då kändes hon väldigt bra. Dock rann det iväg lite i skänkelvikningen, men annars kändes hon väldigt bra idag =)


Röd: galopp, blå: trav

1. Övergång till galopp, rid innanför spåret och se till att hästen är rak. Om det är det, lägg in lite tempoväxlingar, fyra galoppsprång fram, tre tillbaka.
2. Övergång till trav.
3. Skänkelvikning i trav för höger skänkel.
4. Räta upp hästen, se till att den är rak och att man har stöd i båda tyglarna.
5. Skänkelvikning för vänster skänkel.
6. Övergång till galopp.

Som jag sagt innan, ska jag bli bättre på att lägga ut övningar. Det är faktiskt svårt att komma på övningar som man ska göra vardagligen :p

schabrak

Åhh, jag vill ha nya schabrak!! :p Jag har så tråkiga, eller inte tävlingsschabraken utan dom jag har i vanliga fall.

Hur gör ni? Har ni speciella schabrak till tävling eller inte?
Jag själv har speciella schabrak till tävling och köper alltid luva till :p


Tycker detta pessoaschabraket är väldigt snyggt :p

fintväder

Åhhh, älska vädret :D

Appis får vila idag, blev ett ganska långt pass igår.. Till tre helt andra grejer, har helt glömt bort att lägga upp veckoplaneringar nu, var ju jätte länge sen. Och ska även skriva ett inlägg om hur hästen för förtroende för en. Det var någon som ville det =) Hoppas fler vill det!

Och om ungefär en vecka åker jag och appis ner till sommarstugan :D Ska bli jätte kul!! 
(lite info sådär :p)

Appis i stugan :p

hopptränings filmen

Filmen från hoppträningen, vi var bara två i den gruppen så appis var jätte lugn =)

Hon har en jätte bra galopp i början och då blir sprången mjuka, men sen börjar den bli lite springig och allt börjar falla isär lite. Dessutom tappar jag galoppen i vissa svängar, måste verkligen öva på det :p Sista klippet är när jag måste rida på henne lite, då blir hon lite springigare.

Råkade klippa precis i slutet när hon snubblade, ser lite roligt ut :p


Nu ska jag snart åka till hööks, det öppnar här i jönköping idag :p

avstånd

Har fått ganska många frågor om jag kan lägga ut hoppövningar så man kan träna hästen eller sej själv på att komma rätt på hindret. Jag tror inte man kan träna upp hästen på att komma rätt, kanske att vissa hästar taxerar bättre än andra men i dom flesta fall måste man hjälpa hästen. Och det är ju verkligen viktigt att man själv kan lägga hästen rätt. För nästa häst man hoppar kanske inte taxerar lite bra. Så det är nått man måste ha med sej.

Det hänger nog inte bara på att kunna lägga hästen rätt, utan det hänger på flera saker.

- En bra galopp
- Hästen måste ta halvhalterna
- En bra rytm
- Skänkel om hästen

Det är dom viktigaste sakerna jag kan komma på nu, det viktigaste är nog en bra galopp. Man kan inte har en dålig galopp och sen ur det ta halvhalter. Då är galoppen kvävd och det kommer inte finnas någon kraft kvar.

Här kommer en hoppövning som ni kan testa. (tog kort på en övning ur boken med min dåliga mobilkamera :p)

Tänk på att detta är storhäst avstånd. Dom blåa är bommar, dom vita är hinder.

Jag har inte svårt för att komma rätt, men jag har övat som attan på små hinder/bommar med att komma rätt. Men allt handlar ju om att tränaträna och träna. Så ett tips till är att hoppa en lågt hinder (eller bara en bom) några gånger i veckan för att träna sitt öga! Och tänk då på att ha en bra galopp.

varför kommer jag aldrig på en rubrik :p

Kul att ni tyckte svaren på frågestunden var kul att läsa :D

Två ''hopp''bilder från i söndags =) Kolla skänkeln, den ligger på plats :p Men jag kanske borde sitta upp lite... hehe

Lite senare idag ska jag rida och bada med en i stallet =) Det är jätte fint väder idag!

svar på frågorna

1. har du något bra tips, när en häst inte riktigt bjuder hela vägen när man rider?
Fattar inte riktigt frågan, när du rider ut eller? Isåfall rid ut med någon som kan rida framför dej så kanske det blir bättre och hästen får mer bjudning

2. hur många besökare har du per dag?

Variera ganska mycket men mellan 70 - 100 unika besökare per dag, super kul!

3. hur tycker du en bra blogg ska vara?
Tycker designen ska vara fin annars blir det ganska tråkigt :p Mycket bilder, uppdatera ofta, roliga texter osv..

4. berätta 3 saker vi inte vet om dej?
Hmm :p Jag vill väldigt gärna flytta till en gård. Ehhh, jag är vääääldigt envis och jag bor granne med mcdonalds (bara en järnväg mellan) och äter där minst 1 gång i veckan (sitter bla och äter det nu hahah!). Haha kul saker :p

5. vad var det som fick dig att vilja köpa appis?
Hon var så snäll, pigg och hoppade bra. Mer än så var inte jag ute efter, eller jag visste inte mer. Veckan innan vi kollade på appis kollade vi på en häst som hade gått 125, och sen appis då som inte hade tävlat nått haha :p Väldigt lika hästar i utbildningsnivån va?

6. Vad är ditt mål i din ridning inom hoppning dressyr mm.
Har inga långsiktiga mål, utan bara hålla på med hästar sålänge jag tycker det är kul! Just nu, få tillbaka tävlingsrutinen och självförtroendet i hoppningen. Dressyren, jobba vidare med appis svagheter: rakridningen och stärka vänsterbakben. Typ, (hoppas jag fattade frågan rätt).

7. Hur mycket köpte du Appis för och hur mycket TROR du att Appis har gått upp i värde nu?
Vi köpte appis för 47 000 kr, tror jag det var. Har ingen aning om vad hästar kostar nuförtiden :p Men jag tror hon har gått upp ganska mycket, om vi bara kommer igång och tävlar igen så blir det mer.

8. vilka bloggar läser du?
kenzas.se lisaplace.se tavlingsryttaren.se hastdiggaren.blogg.se kristinawarg.blogg.se schalalaaolsson.blogg.se sen kollar jag dom som kommenterar ofta, hastblogggen.blogg.se broddnyckel.blogg.se miioominmiioo.blogg.se evliin.blogg.se
har säkert missat några :p

9. hur ofta tävlar du?
Så ofta det går med en häst :p Nu har vi inte kommit igång detta året riktigt, men snart så!!

10. kan inte du lägga upp en video när du hoppar HÖGRE hinder !?
Filmen jag la ut var en markarbetesfilm så därför hoppade jag inte högre :p Anledningen till att jag inte hoppar högre än runt 90 cm är, appis spänning är inte borta helt, jag har tappat självförtroendet då vi har gått omkull och jag har trillat av ganska många gånger nu, jag vill bygga upp en förtroende som verkligen håller i längden och sen ser jag ingen mening med att hoppa högt mer än på träningar!
Har massa filmer där jag hoppar lite högre tex, här och här

11. Var någonstanns är det du bor?
I jönköping och på sommrarna i ugglarp som ligger i falkenberg typ.

12. Jag undrar om du ger din häst betfoder när den är på bete??
Förra året gav jag både kraft (eller vad det var hon fick :p) och betfor när hon gick på bete, men det var för att hon skulle bli tjockare. Nu ger jag inget av det, nu har hon blivit nästan för fet :p och så har hon slutat gilla betfor. Annars hade jag nog gett betfor.

13. Hur många gånger rider du din häst?
Antar att du menar i veckan, 6-7 gånger. Istället för att vila brukar jag lägga in en skrittur.

14. Kan du ge några bra tips på hoppövningar och skriva avstånd mellan hinderna osv, är alltid roligt att få tips som man själv kan använda!
Japp, kan bli bättre på att lägga ut hoppövningar. En avståndstabell har jag redan lagt ut här och här

15. Är appis namn hennes fullständiga namn eller är det bara ett smeknamn?
Det är hennes smeknamn. Hennes riktigt namn är: Apolonia

16. Har du haft någon häst/ponny innan appis ?
Nej, det har jag inte.

17. jo , hur högt har du hoppat som högst ?
Hm, runt 125-130 tror jag! Känns väldigt onödigt iom att jag bara tävlar upp till 1,10 nu. Va iof på en träning.

Så det var alla :D

hoppträningen

Har kommit hem från träningen nu! Det gick faktiskt väldigt bra i början, hon kändes mjuk och hoppade bra.

Sen hoppade vi en väldigt klurig bana med svåra svängar. Tappar bogen hela tiden i varje sväng så det måste jag jobba med. Hon stannade på trippelbarren några gånger, men när jag väl började kämpa lite (hah, jag är inte van vid att driva på henne) så började allt bli bättre igen.

Jag tror hon känner av spänningen lite och vill inte riktigt hoppa, men det är då jag måste få henne att använda musklen! Men jag är faktiskt väldigt nöjd med denna träningen =) Ska fixa filmen imorgon!

Men till något annat, hon vägrade gå på transporten när vi skulle dit. Så jag fick rida in till ridhuset. Sen skulle vi åka hem, då vägrade hon gå på igen. Det tog nog 1 timme innan hon gick på!!!! Så imorgon ska jag träna massa och testa era övningar ni tipsade om.

Tack så jätte mycket för tipsen :D

tjockis

Appis börjar bli fet :O hahah, trodde jag aldrig!!! Känns konstigt att börja fundera över hur man bantar en häst :p

Sista chansen att fråga nått i frågestunden, lägger ut svaren ikväll =)


hoppövning

(ska bli bättre på att lägga ut hoppövningar, verkar som många vill se mer av det :p)

Hittade hoppövningen jag hoppade idag HÄR

1an och 3an ska man travhoppa! Man kan ju sätta ihop banan lite som man vill =) Jag tycker det är kul när det är lite bommar studsar och travhoppning i en bana istället för en vanlig bana!
frågestund

Ofta missar jag att svara på era kommentarer och speciellt dom anonyma, så nu har jag en liten frågestund =) Ska leta fram dom kommentarerna jag har missat att svara på så tar jag med dom också! Fråga på!!

haha

Hittade denna på rosannasblogg, så jag var bara tvungen att lägga ut den :p Ser sjukt kul ut!!


ingen ridning

Blev ingen ridning idag, är lagom trött idag haha :p Men det blev en kul kväll igår, känns lite konstigt att lämna alla och börja på en helt ny skola med nya kompisar nu i höst... Hoppas det blir bra iaf!

Var ju några av era hästar som också blir tittiga när det har regnat/när det regnar, undra varför? :p


hejhejhejhej!

Kom ihåg när jag la ut den här bilden på bilddagboken som om det var igår. La ut den 14 augusti 2009. Fan va snabbt tiden gick, känns fööör jäkla bra med sommarlov!!! (okej, nu ska jag inte skriva fler onödiga inlägg om att det är sommarlov mer haha :p)För er som inte ser vad det står så står det: ''Saknar, om mindre än en vecka är det skola igen. Längtar till den 10/6 - 2010...''

äntligen, sommarlov!!

Nu har jag SOMMARLOV!!! :D

Ska bara på en grym (hoppas) avslutningsfest ikväll, sen slipper jag ljungarumsskolan!! :p

Nu ska jag till stallet, blir att rida ut och hoppas att det inte börjar regna. =)

klättra i galopp(?)

Kommer ett litet följdinlägg på inlägget under!

Att galoppera långsamt i uppförsbackar, är det något ni använder för att träna hästen?

Jag klättrade i galopp förut tills min tränare sa att hon bara klättrar i skritt. Då tänkte jag om lite. Så nu klättrar jag alltid i skritt, anledningen är enkel. Jag kan INTE hålla henne varken, rak (hon blir snebelastad), i balans eller jobbandes korrekt. Då känns det som det inte ger något? För i skritt använder hon hela ryggen, och i nerförsbackarna sätter hon under sej.

Men i galoppen är det för svårt, hon springer bara iväg. Men om jag hade kunnat få henne att jobba lika bra i uppförsbacke som på plant så känns det som om det skulle vara en väldigt bra träning för henne.

Jag har hört det från jätte många att det ska vara bra att klättra i långsam galopp, men eftersom hästarna gärna springer på i uppförsbackarna så kommer den lägga all vikt i handen. Och inget på bakdelen.


Gammal bild :p Första uteritten 2008 =)

lala

Dagens tips blir, när man klättrar i nerförsbacke skritta sakta och gör även halt ibland. Det blir jobbigare, när man själv ska gå ner för en backe springer man ju gärna för att underlätta! =)

I uppförsbacke vet jag inte, känns som det är jobbigare att skritta snabbt då!? Någon som vet?

Update: Långsam skritt i uppförsbacken verkar vara det jobbigaste!

klättring

Red ut i skogen barbacka och klättrade lite. I regnet :p Jäääääkla väder...!!! Hoppas på bättre imorgon! För då slutar jag skoooooooooolan :D:D:D SOMMMMARLOV!!!!!

vilodag

Appis fick vila idag, det regnade skit mycket och så hade hon inte vilat på en vecka nu! Imorgon ska jag ut och klättra lite tror jag =)

markarbete

Filmen från igår =) Måste säga att hon ser hur lugn ut som helst och hon drar aldrig iväg som hon gjorde innan. Jag får in 4 galoppsprång i 13,5an (iaf i vänster) men i höger galopp byter hon så det är lite mer jobb kvar där! Är lite dåligt tryck i högergaloppen ibland och även att min skänkel åker fram lite, men jag jobbar på det haha :p
Hoppas det är skillnad sen jag la ut en film sist, och det var ju ett tag sen :p
Har mina nya mountainhorse jeans ridbyxor på filmen =)

(min skor är inte vita, mina chaps är bara dammiga :p)


reklam kommentarer :@

Jag hatar dessa REKLAM kommentarer! Det är ingen idé för dom publiceras ändå inte... Dessutom bloggtrafikkommentaren om att man får fler besökare, funkar inte. Testade det på min förra blogg, och nej det funkar inte. Om nu hennes statiskt har blivit så hög varför skulle hon göra reklam för sin blogg då. Hmmmm, hahah!

Och det här med att gå in och rösta på veckans blogg, om man nu vinner så vinner man ju inte för att folk som har röstat tycker om ens blogg. Utan gjorde det bara för att vara snäll eller nått. Och då vinner man ju publicitet och det är väl det man är ute efter!?


betet

Var uppe i stallet en snabbis för att kolla till appis =) Dom sprang endel och verkade ha det bra :P Skönt att slippa mocka och göra mat nu, och skönt för appis att gå ute hela dygnet!
.


(en följdfråga från förra ''veckans fråga'')

Hej!
Har du bara ridit på ridskola eller red du privat också? Man lär ju sig mycket på privata hästar också även om dom inte är ens egen häst.


Svar: Nej, eller jag red 1 privatlektion på en foderponny som jag hade ett tag. Annars började jag rida privat i markarbetet i vintras förr förra året (2008), och jag började hoppträna hösten 2008! Så, så länge har jag inte tränat för tränare :P

Många som höll med mej om att man lär sej mycket mer när man har egen häst (vilket man verkligen gör), men när man rider på ridskola så får man rida mycket olika hästar vilket är jätte nyttigt. Och det kanske man inte har chansen till att göra när man har egen häst.

Lite bilder i hagen

haha appis rullar sej :P13.5an som jag hoppade idag skymtar i bakgrunden :p

vänja hästen vid gräs

Har ändrat denna kategorien till ''dagens tips'' istället! Så ska jag försöka komma med nästan ett tips om dagen. Kan dock bli svårt :P

Nått som man inte får glömma nu när man ska släppa sin häst på bete är att vänja den vid gräset. Försnabba foderbyten kan leda till kolik! Och det är ju onödigt.

Så bete era hästar för hand en gång om dagen ett tag! Inte så jobbigt ju :p Som tur har det kommit massa gräs i våran hage och så har vi öppnat upp till hagen brevid. Så nu är appis redo för betessläpp imorgon =)

(lite sent tips kanske? :P)

mountain horse


Mamma va i stugan i veckan så hon hämtade mina ridbyxor =) Dom satt väldigt bra och var sköna! Snygga också :P 800 kr kostade dom, tyckte det var lite dyrt. På erik's hästshop!


Dålig kvalité då min kamera har gått sönder, så det blir mobilbilder här ett tag.

fredag

Blev ett kort ridpass på banan idag barbacka. Hon kändes mjuk och fin som vanligt! =)

Nu är äntligen transporten uppe i stallet igen så nu ska jag börja lastträna igen. Började lite idag med att bara gå runt den och det gick bra!

Imorgon blir det att rida runt galoppbanan =)


Appis med dom långa öronen :P

:D

Ni som har länkat mej får gärna byta bilden och lägga in denna istället, då är ni jätte snälla :P Och ni som har mailat om bildlänk, vet att jag är seg på att svara. Men jag ska fixa och lägga in alla nya snart, lat är jag :P


hehe :p

Haha jag kunde verkligen inte hålla mej längre :P Tisdag onsdag och halva torsdagen funkade ju! Men det bevisar ju hur kul jag tycker det är att blogga =) Men nu är nästan allt över i skolan, har en liten uppgift kvar som jag ska fixa nu. Är även ledig imorgon så då ska jag verkligen soooova!

På lördag eller söndag ska jag släppa appis på bete här hemma, sen åker jag ner till stugan efter midsommar så får hon gå på bete där några veckor. Har inte bestämt hur länge än. Men mellan 4-8 veckor =)

Appis idag :P
Red ut en sväng och klättrade barbacka, sen jobbade jag lite på banan och hon kändes jätte fin =)

.

Tar en ''bloggpaus'' nu i en vecka typ.... Vill bara att allt är över, orkar inte lägga tid på bloggen nu. Har bla 2 inlämningsuppgifer och 3 små prov och 1 läxförhör tills imorgon som jag såklart ska dra ut till sista dagen. Sen har jag 1 prov på torsdag som jag inte fattar varför, för betygen sätts imorgon? Och en redovisning på torsdag. Så ska sätta igång med ALLT som är tills imorgon NU! Hmm.. jag är verkligen ute i sista minuten...

RSS 2.0