.

OR!!!

Hej:) Jag vet att du har stor häst men om man har en ponny och sen har en 17 tum sadel ska man fortfarande ha ponny schabrak då eller ska man ha full storlek??

Svar: Tycker du ska ha storlek full, jag har 17 tum sadel och har full. Men har ett ponny schabrak och det är på gränsen till för litet.

Ändvänder du fästingsmedel, eller myggspray? (:


Svar: Nej, dock flugmedel. Jag har plockat max 5 fästingar på appis den tiden jag har haft henne. Jätte konstigt, endast 1 fästing i år. Hon får aldrig fästingar vilket är bra! Och ja, jag kollar fästingar på henne varje dag.

Flugägg

Appis har fått en massa flugägg på sej, hon får det varje sommar. Så jobbigt att plocka bort alla, det känns ju som dom sitter fast limmat :p


Får era hästar också det? När brukar ni skicka iväg maskprov isåfall?

nh

Tränade som sagt lite horsemanship igår, jag satt upp en liten fyrkant på banan så det inte blev så stort. Det finns ett kapitel i boken dansa med hästar där dom jobbar hästen väldigt mycket på en volt. Men jag kom inte ihåg vad det stog, så jag gjorde lite som dom gjorde i ponnyakuten när dom jobbade dom lösa.

Tränade på att få henne att komma in mot mitten till mej, det tog ett tag innan hon fattade eller innan jag fattade hur jag skulle göra. Appis kan ju, men inte jag... Måste dock använda mycke mindre hjälper för appis läser av tydligare än vad man kan tro. Men det gick bra iaf :)

Här kommer en liten film, usch hatar att lägga upp när jag syns med... Aja, som ni ser så är jag nybörjare på detta, men appis lär mej ;)


Tänkte iaf jobba vidare med att ha henne lös på en volt runt mej måste bara läsa på lite i boken först. Jag vill upp och träna NU!! Men detta jäkla skit vädret begränsar ju lite.... :@

vinnaren av veckans blogg - Elvira

Här kommer lite info och bilder om hennes blogg :)

Hej jag heter Elvira & är 14 år fyllda :)! Min blogg handlar om mitt liv och vad jag gör var dag med även lite av mina åsikter om bl.a. olika sorters utrustning, olika ridsporter, m.m.. 


Plutten, Elvira och Polly.

Har tyvär ingen egen häst/ponny men tar hand om lite olika här och var! Är hoppintresserad men även av trickträning och lekar med hästen! :) Just nu under sommaren så tricktränar jag och leker med en minishettis vid namn Polly samt kör och motionerar två andra shettisar vid namn Plutten & Frida tillsammans med min kompis.


Trickträning med Polly.

Polly är en liten svart/vit skäck, minishettis, på ca 80-90cm som jag tricktränar, leker med osv, samt håller på att köra in just nu! Hon är väldigt positiv till arbete och när man tränar henne eller leker så har hon full koncentracion!


Polly och Elvira leker.

Medans Plutten är en liten (lat)fux-shettis och Frida är en brunskäck- shettis.


Plutten.                                                              Frida.

Vi brukar köra dem, tömköra, osv. Plutten är inte så positiv till arbete medans Frida älskar det. Så det är lite variaton på alla tre och det är kul med nånting att jobba med hos dem alla tre! :D


Kör Frida.

/Lolvira :)

Så checka hennes blogg nu: http://lolviras.blogg.se/!!

hoppövningar??

Många av er vill att jag tipsar om hoppövningar, så nu får ni chansen av skriva om vad för typ av hoppövningar.

Stärkande, gymnastiserande, lydnad, förbättra frambenstekninken, förbättra bakbenstekniken, få hästen att hoppa mer med ryggen, träna rytmen, lösgörande, träna sitt eget öga osv... det finns ju hur många olika övningar som helst.

Så skriv nu vad ni vill ha tips på. Ju fler som kommenterar=ju fler övningar ;)

.

Visste att den här frågan skulle komma så kan lika gärna svara på den i ett inlägg.

Varför tävlar du så lågt, du tävlade ju högre innan?

Svar: Till er som inte hängt med, vi gick omkull för nästan 3 månader sen nu och hon har känts konstig fram och tillbaka men vi har inte hittat något fel på henne. Det hon gör är att hänga sej in mot mitten i vänster galoppen. Så nu hoppar jag igång henne typ och om det är något fel kommer det väl förr eller senare. Så därför tar jag det väldigt lugnt.

Ja vi har tävlat mycket 90 och 1m innan, och även någon 1,10.

Tack för era snälla kommentarer i inlägget under :) Nu ska jag snart till stallet, ska skritta ut en runda och sen släppa henne lös på banan och se hur hon rör sej och om hon lägger sej in mot mitten även utan mej på :p Ska ta lite bilder också :)

våran lilla histora, skadad eller inte? del 2

Del 2 i kategorin ''viktig info''.

Jag tycker inte hon har blivit bättre eller sämre. Hon är jätte fin i markarbetet verkligen, men bara det att hon lägger sej inåt. I hoppningen hoppar hon jätte bra, och ibland stannar hon och det kan vara så att hon har blivit osäker samtidigt som jag är det, eller så har hon ont. Jag ger detta en vecka till, sen måste vi kolla upp henne på något sätt. Tänkte iaf släppa henne lös på banan och se hur hon rör sej och även löshoppa henne och se hur hon reagerar på det...

tips på rid/hoppövning

Tänkte tipsa om 2 övningar nu som jag gjorde på träningen igår.

- En bra övning man kan göra i skritt när man skrittar fram är att, först korta 6 steg, sen länga 6 steg osv.. När hästen lyssnar på det kan man lägga in lite trav. Först korta 6 steg i skritt, sen länga 6 steg i skritt och sen vanlig skritt och sen trav. Då lär sej hästen skillnaden på att öka tempot och att byta gångart. Gjorde den övningen idag och hon var lydig hela passet igenom.

- Nästa övning är en hoppövning. För att träna rytmen. Skrev om den igår men här kommer lite mer förklaring om den. Man kommer i trav över första hindret som ska vara lågt. Sen fem galoppsprång fram till nästa hinder som kan vara både en oxer eller ett räcke.

När man gör den här övningen är det bra att räkna galoppsprången, över första hindret säger man: 0,  sen första galoppsprånget: 1, sen: 2, osv.. sen över sista hindret: 0 igen. På så sätt får man hjälp att rida i en bra rytm när man räknar. När jag blev osäker igår började jag backa och försökte rida på 6 galoppsprång. Men när jag började räkna igen så blev det lite mer säkrare på saken jag skulle göra och mer bestämd och då blev allt bra. Så den övningen ska jag träna mycket på för att få in rytmen och räkna galoppsprången!

Storhäst avstånd

v. 30(?)

Vet fortfarande inte vilken vecka det är :p gissar på 30?

Här kommer iaf veckoplaneringen för denna veckan!

MÅNDAG: Hoppträning
TISDAG: Skogen
ONSDAG: Träningstävling
TORSDAG: Skritt
FREDAG: Skogen
LÖRDAG: Markarbete på fältet
SÖNDAG: vet inte om jag åker hem är, isåfall vila

.


Många undrade hur jag fick eriks hästshop att sponsra pris till blogg tävlingen jag hade!


Jag brukar köpa ganska mycket där ifrån, sen har pappa lärt känna honom som äger det lite. Så vi frågade bara och det gick bra :) Egentligen är det väldigt billig reklam för företaget, för hur många är det inte som ser bilden jag gjorde? :p

Verkar som röstningen i veckans blogg har slutat nu? Aja, ni får hela dagen på er i morgon också att rösta. Sen utser jag vinnare på kvällen :D

hoppträning

Hoppträningen idag gick bra :) Appis var lite spänd men i slutet började hon slappna av! Tränade på en linje med fem galoppsprång, först ett lågt räcke som jag kom i trav på, sen fem galoppsprång fram till en oxer! Sen hoppade jag en liten bana. Det var väldigt varmt också, för jag red vid tre men nu har jag lite att öva på. Tex övningen som jag skrev om nu!

halsont :@

Vaknade upp med halsont, hatar att ha ont i halsen :@ Hoppas det blir bättre, får dricka massa varm oboy :p Idag ska jag äntligen hoppträna :D

Är det någon speciell fråga ni vill ha i veckans fråga idag, annars tar jag någon ni ställt under förra veckan! :)


Appis och jag :) Nu ska jag gå ut och sola o bada :D

rösta

Här kommer finalisterna i veckans blogg :)

1: Jenny2: Maja


3: Frida


4: Elvira


Nu får ni rösta på den ni tycker ska vinna, om det inte blir tillräckligt med röster så väljer jag ut en istället :)

Avslutad!

kingsland strumpor

Dom här strumporna verkar väldigt bra, eftersom dom är så tunna. Så slipper det bli så varmt i skorna också :p Men allvarligt talat tänker jag inte lägga 200 spänn på 3 par strumpor och eftersom dom är så tunna kanske det inte är så bra kvalité. Sjukt va dyrt kingsland saker är..

Någon som vet något billigare märke som har några liknande strumpor. Lika tunna? :)


del 2

Folksam Scandinavian Open final, 5-åringar


Denna klassen var väldigt roliga att se för shit vad vissa hoppade :p Kanske kommer några bilder från superligan, men jag tror inte det blev alls bra då!

del 1

Har inget roligt att blogga om så kan lägga upp några bilder från falsterbo, skit kassa dock då kameran (min vanliga kamera) dog så detta är mobilbilder. :p

Mercedes-Benz Trophy, 2:a kval till Derby:


Ärevarv


På prisutdelningen så interjuvade dom han som vann. Och det första han sa var att berömma speakern för att han alltid stöttar dom, och sen att det alltid är kul att komma hit och tävla :) Det tyckte jag var fint sagt.Kommer en del 2 sen också!

solig dag

Ändrar lite i min planering, igår fick hon vila helt och idag blir det skritt och klättring i runt 1 timma =) Vet att det är lite tråkig/dålig uppdatering här men kommer inte på något att skriva om.. Kommer nog något roligt inlägg ikväll kanske :p

Bild från när vi var på kliniken.

bli


Nu tänkte jag ha veckans blogg här varenda vecka. Man vinner en bildlänk i menyn i en vecka + lite info om sin blogg och länk i ett inlägg! :)

Sen lottar jag fram en vinnare, eller så får ni rösta på kanske 4 olika beroende på hur många det är som vill vara med. Men ni har chans att vinna varje vecka!

Så skriv bara en kommentar i detta inlägget att ni är med! :D

Avslutad för denna veckan!

bestämt mej

Nu har jag bestämt mej, har tagit bort alla bildlänkarna nu! Så ni har som har mej på era bloggar kan ta bort mej om ni vill :p

Jag ska börja med veckans blogg istället, fast det känns som om väldigt många har det och det skulle va kul att komma på något nytt :p Men jag kommer inte på något hehe! Men förmodligen blir det veckans blogg, hoppas ni tycker det verkar kul, typ.. :p

bildlänkar

Jag har massa bildlänkar i min meny nu och liksom när det är så många så tror inte jag man kollar så mycket på dom. Allt blir så rörigt. Har 12 uppe nu och sen ska jag lägga upp 2 till snart. Ärligt talat tror inte jag så många klickar in när det är hullerombuller och så många bloggar. hmm.

Så jag tänkte istället ha uppe ca 5 stycken varje vecka för jag tror man tjänar fler läsare på att det inte är så många uppe samtidigt. Då behöver ni inte ha kvar min länk när eran inte syns på min blogg såklart. Men jag vet inte..

Eller så funderar jag på att ta bort alla och ha någon veckans blogg eller nåt så man ''vinner'' en länk här. Ska fundera lite, det är ganska mycket jobb med dessa länkar :p

Sitter även och funderar på vilka ridbyxor jag ska ha idag.. Vilka problem jag har allså.... HAHA

grattis

Vinnaren är ida :D Grattis!

Kul att så många var med 77 stycken, kommer säkert fler tävlingar här någon gång :p

hemma

Nu har jag precis kommit hem från stallet, så nu ska jag dra vinnaren. Måste bara fixa alla lappar först, vilket kan ta ett tag :p Alla som har lagt ut bilden får 2 lappar och ni andra 1. :)

bilder från igår

Fick jätte fina bilder av Johanna :D


Jäkla träd :p


Crazy appis :p

Kommer fler sen :)

avslutas 18.00

Ni kan vara med i tävlingen enda till 18.00 ikväll. Sen drar jag en vinnare :D

v. ?

Hmm, vilken vecka är det? :p Någon som vet?

MÅNDAG:
Träningträvling
TISDAG: Lugnt pass på banan
ONSDAG: Träningstävling
TORSDAG: 1 timmes skritt
FREDAG: Klättring i skritt, skogstur
LÖRDAG: Fältet
SÖNDAG: Banan med bommar

detta visste ni inte

Jag skriver faktiskt bättre inlägg på kvällen/natten. Typ runt denna tiden :p Vet faktiskt inte varför. Så då brukar jag skriva ett/flera inlägg och sen publicera dagen efter! Idéer på vad jag ska skriva om får jag oftast när jag är i stallet och ganska ofta på hästryggen :p

.


godkänner du alla kommentarer som du får?

Svar: Japp jag godkänner alla kommentarer förutom dom som är reklam i, tex: ''rösta på min blogg i veckan blogg hos blablabla..'' :p Sånna kommentarer är så tråkiga, antar att det är endel som läser mina kommentarer och då vill jag inte att min blogg ska se ut som en reklamsida typ :) Dom är ju bara ute efter publicitet.. Så dom tar jag bort!

äntligen

Nu har jag äntligen beställt dom där jäkla tygelsensorna :p Har sagt det några gånger nu, men nu så!! Kommer nog hjälpa mej i min ridning mycket, om dom nu funkar!


Beställde även detta putsmedlet, har det balsamet så det ska nog bli bra :p

Någon?

Någon som har följt min blogg från första inlägget jag skrev? Skulle isåfall vara riktigt kul och någon följt med enda från början :D


bra putsmedel?

Någon som har tips på något bra putsmedel (som man inte behöver använda vatten till)? Sånt som rengör, inte balsam.

Just nu använder jag detta, men allt är så krånglig när man ska använda vatten och så (lat :p), dessutom blir det så skummigt och blött..


Men jag funderar på detta (har sånt balsam) men det känns som det tar slut väldigt snabbt. Någon som använder det och tycker det är bra?


50 sanningar

Det har typ tagit mej flera dagar att våga publicera det här hahah, men nu så..

Många har kommenterat att dom vill att jag ska skriva mer om min vardag och mer om mej själv. Men det går ju inte för detta är ju en hästblogg haha :p

Så jag tänkte först skriva en liten presentation här, men sen kom jag på att det var för svårt att förklara sej själv.. Så jag kan skriva typ ''50 sanningar om mej själv'' mer intressanta grejer och mindre intressanta. =)

Då kör vi!!!


1. Jag älskar verkligen att sova kan sova hur länge som helst
2. Jag vill bo på en gård
3. Jag har ett sockerberoende (men jag jobbar på det haha)
4. Jag skolkade väldigt mycket i 9an, ett under att jag gick ut med bra betyg
5. Jag hatar att gå upp på morgonen typ det värsta som finns, därför kom jag försent varje morgon till skolan utan typ skolavslutningen
6. Jag älskar att bada, min kompis tycker jag är som ett barn när jag badar höhö
7. Jag tycker musik är typ det bästa som finns, spelar både piano och gitarr
8. Jag har väldigt svårt att lita på folk inom ridsporten, tar inte åt mej av så många men finns några få
9. Jag har varit nära på att ta bort denna bloggen pga kommentarer, vilket jag tar på ett annat sätt nu
10. Mina idoler inom musiken är Miley Cyrus, Robert Pattinson och Lars Winnerbäck framförallt för deras grymma texter, men musiken också
12. Jag sitter fast i ett lathetskal typ haha, försöker komma ur det, det var dock värst under sista terminen av nian
13. Den bästa boken jag har läst är twilight, men dom andra 3 böckerna är ju helt okej dom med
14. Jag vill vara en fisk
15. Jag kollar på disney channel, hannah montana är bäst
16. Jag lyssnar alltid på musik, undantag när det är någon i samma rum eller när jag rider
17. Jag sitter lite för mycket vid datorn
18. Jag försöker gå ner i vikt
19. Jag vill ha långt hår, fast redan nu tycker jag det är sjukt jobbigt
20. Jag är väldigt mörkrädd
21. Jag sover alltid med en sån där ögon''lapp'' nåt jag började med denna sommaren för jag gick och la mej när det hade blivit ljust ett tag, nu kan jag inte sova utan den
22. Jag hatar att ha jeans på mej, köper alltid jeansleggins
23. Jag köper ganska ofta kläder och hästgrejer med fördendelen
24. Jag tycker det är jätte roligt att få kommentarer
25. Jag pluggade ingenting i 9an, om jag gjorde det var det för att sätta dit läraren och visa att jag kan om jag anstränger mej, hur konstigt låter inte det då?
26. Jag har väldigt lätt för mej i skolan och det tog jag vara på haha
27. Jag är väldigt teknisk får alltid höra det från kompisar
28. Jag har väldigt bra tålamod till vissa saker
29. Jag ångrar en sak som jag aldrig gjorde väldigt mycket och det kan jag inte sluta tänka på
30. Jag hatar när folk säger till mej att göra saker, då gör jag alltid tvärt om
31. Jag har börjat tro på det jag gör inom ridningen, med appis, jag har slutat tro på vad andra säger att jag ska göra
32. Jag hatar spotify reklamen
33. Jag är väldigt klantig
34. Jag är väldigt kräsen när det gäller mat
35. Nästan allt jag äter måste det vara sås på, kan typ inte äta makaroner och köttbullar då blir det för torrt måste vara stuvade makaroner isåfall
36. Jag äter rostamackor med oboypulver på och det har jag gjort sen jag var 6 år typ dock bara i perioder
37. Jag har nog för stora förhoppningar på mej själv
38. Jag undrar vart ridsporten är på väg
39. Jag har nog ganska lätt för att få folk att skratta
40. Somsagt älskar jag att sova, och är bra på att försova mej. Det västa var när jag försov mej till fyra på dagen. Ingen idé att gå till skolan då
41. Jag tog inte skolan så seriöst som ni kanske märker, men gymnasiet kommer jag ta på allvar
42. Jag är nog ganska oseriös
43. Jag är så jäkla höjdrädd, jag åkte höjdskräcken en gång på liseberg och jag trodde seriöst jag skulle dö, aldrig mer!!
44. Jag är ganska seg med allt jag gör, skulle spara hur mycket tid som helst om jag speedade upp lite
45. Appis är min allra bästa vän, hon skulle aldrig svika mej
46. Jag spiller typ alltid när jag äter
47. Jag har aldrig ljugit på min blogg
48. Jag hatar att sola, det är så tråkigt, ett under att jag blir brun
49. Jag kan typ inte sitta still och inte göra något, måste hela tiden ha något att göra
50. Jag skulle vilja ha en till häst

Okej, detta tog riktigt lång tid att skriva. Har typ tagit en vecka att komma på allt :p Hoppas ni slutar tjata om att jag ska skriva mer om mej själv nu hahah nee.. :p

(Hoppas jag inte gör bort mej för mycket nu när jag trycker på ''spara och publicera'' knappen nu hehe :p)

startfälttävlan

På måndag ska vi åka på startfälttävlan, typ så man kan testa på fälttävlan utan att ha fälttävlanskortet. Alla hinder ligger på 60 cm, så vi ska nog klara oss =) Vi ska dock bara hoppa terrängmomentet, annars blir det lite mycket, för..

På onsdag åker vi till harplinge och hoppar träningshoppningen igen, 60-70cm eller 70-80cm. Eftersom det är så låga klasser klara nog appis av när det är så tätt :p Kommer bli kul :D


20e juli

När avgörs tävlingen om rosa pessoa schabraket ? :P

Glömde skriva det i inlägget från början :p Men den 20e juli drar jag en vinnare :D Allså om 5 dagar, så var med nu!! Tävlingen!

utvärdering av mina mål 2010

Kom ni ihåg att jag skrev om mina mål i början av året?

Jag tänkte utvärdera dom lite redan nu =) Mer än halva året har gått.

Mina mål som ryttare.

Mål:
- Att rida mer med sitsen istället för att tex bromsa med handen.
- Träna upp min känsla för hinder som i somras var bra då jag hoppade oftare.
- Få upp min vänsterhand och sluta titta ner.

1. Tycker jag har börjat rida mycket mer med sitsen än innan, men jag har mycket kvar.
2. Har fått mycket bättre känsla för hinder.
3. Det gör jag inte längre

Så egentligen måste jag träna mer på att rida med sitsen och träna känslan för hinder. Men det är ju sånt man tränar på hela tiden.


Blicken och handen förbättrad. Dock skulle jag behöva bära upp händerna lite mer + få bak min skänkel lite.

Mål med appis.

Mål:
- Få henne jämt musklad, mer framförallt rygg, hals och bakdel.
- Förbättra dressyren för att förbättra hoppningen.
- Mer avslappnad i hoppningen.
- Bli stadigare.
- Och såklart förbättra svagheterna.

1. Hon är inte jämt musklad vi bogen för att hon går snett i galoppen. Men hon har fått mycket mer hals och bakdelsmuskler. Måste jobba mer med ryggmusklerna.
2. Jag tycker vi har förbättrat dressyren riktigt mycket, då hon jobbar grymt mycket mer med bakbenen nu tom kiropraktorn märkte det när han behandlade henne. Och min markarbetes tränare sa det. Och det hänger ju ihop med att jag rider mer med sitsen och inte med handen.
3. Det har jag faktiskt inte tänkt så mycket på, men nu är hon mycket mer avslappnad. Hela hon har blivit de, kommer faktiskt inte ens ihåg när hon var spänd sist. Igår på träningshoppningen var hon avslappnad och fin.
4. Kommer inte riktigt ihåg vad jag menade med det, men jag tror: stadigare i hoppningen. Och det tycker jag absolut vi har blivit. Efter vi gick omkull jobbade jag massa med små hinder och det gav resultat.
5. Bakbenen och att hon blir spänd och stressad är verkligen en klar förbättring. Men jag har inte riktigt jobbat med frambenstekniken så jag vet inte :p

Hennes svagheter jag skrev om.

Svagheter:
- Frambens tekniken.
- Blir väldigt lätt spänd och stressad.
- Trampar inte under sej så mycket.


Appis har vikten på bakdelen.


Mer hals muskler, och mer ska det förhoppningsvis bli.

Det vi ligger efter med är tävlingsmålen, men eftersom vi gick omkull så har vi ju inte hunnit tävla så mycket. Vi kommer inte gå stadigt 1,10 och inte starta 1,20 :p Men få mer rutin kommer vi få, det är det jag jobbar mest med nu. Eftersom vi åker på små träningshoppningar!

Tävlingsmål 2010:
- Få mycket mer rutin.
- Hoppa 1,10 m stadigt.
- Tävla mer regionalt.
- Och kanske starta 1,20 m i slutet av året.

Så det som jag har kunnat jobba med är en klar förbättring vilket känns jätte bra :D Bara fortsätta kämpa!

våran lilla histora, skadad eller inte?

Detta behöver ni inte läsa :p Eftersom denna bloggen är min träningsdagbok vill jag också ha med allt som händer. Så jag kan kolla tillbaka sen och kolla hur hon kändes osv..

Innan valde jag att inte gå ut med så mycket hur hon kändes för jag fick kommentarer om att hon var skadad. Så jag begränsade det lite, men nu skiter jag i vad ni skriver. För nu har jag börjat tro på vad jag gör med min häst. Därför har jag gjort en kategori som heter: viktig ''info''. :) Tänkte skriva här varannan vecka och se hur hon förändras, åt det bättre hållet eller åt det sämre!

(skrev detta på bukefalos för ett tag sen, för att se om någon kunde hjälpa mej. Men det kunde ingen...)

För ca 2 månader sen gick jag omkull med min häst (landade på vänstersidan), dagen efter det var hon jätte konstig. Inte halt utan hon liksom hängde sej inåt i vänstervarvet i galoppen, ville inte ställa igenom och det kändes som hon låg ner i kurvan.

Vi valde att kolla upp med kiropraktor först, han hittade en muskelspänning vid armbågen. Efter ca 2 veckor släppte spänningen och hon blev bättre i vänstervarvet (hängde sej inte inåt mer). Sen började det faktiskt kännas som vanligt igen. Sen hopptränade jag och då hoppade hon jätte bra halva passet sen kändes det som hon gav upp lite mot slutet. Vet inte om det var jag eller om hon verkligen gav upp.

Red markarbetes lektion veckan efter det och hon var ren och superfin. Veckan efter hopptränade jag och då kändes det också som hon gav upp mot slutet. En vecka efter det red jag lektion igen och då var hon oren, i svängarna var hon oren på vänster fram. Men då hängde hon sej inte inåt i vänstervarvet.

Vi kollade upp henne en vecka efter att hon var oren (hon vilade tills dess) vilket var idag på kliniken och hon var inte halt, helt frisk. Dock när jag longerade i vänstervarv i galopp hängde hon sej inåt som hon inte gjort på ett tag. Men eftersom hon vilade 1 vecka så kanske har det nått med det att göra. Böjprovet reagerade hon ingenting på, inga tecken på att hon hade ont. Tog blodprov och kollade om hon hade en muskelskada (dock kunde man bara kolla om hon haft det dom 3 senaste veckorna så hon kan ju haft det innan) men hon var helt frisk där med.

Idag red jag igen hon hängde sej lite inåt i vänstervarvet i galopp och efter ridpasset reagerade hon vid muskeln vid armbågen, jag fick inte komma i närheten av den i början. Men hon var inte spänd. Så det borde vara något som sitter kvar i henne sen jag har tryckt loss spänningen tidigare. Då hoppade hon runt ganska mycket..

Kiropraktorn trodde det kan vara en inflammation i muskeln och sa hoppvila några veckor men annars rida som vanligt (och så skulle jag ge henne anti-inflammatoriskt) och veterinären tyckte jag skulle rida på som vanligt. Annars kan det vara så att det gjorde ont precis efter vi gått omkull och att det sitter kvar i henne, men jag har svårt att tro på det.

Skrivet 30 juni.

Nu börjar hon kännas bättre, känns som att det går över mer och mer för varje dag med att hon hänger sej inåt. Dock kan jag känna att hon slänger ut vänsterbogen i högergaloppen och slänger in rumpan lite på det raka spåret. Tappar även ut vänsterbogen lätt i vänstervarvet på böjt spår. I vänstergalopp är det som hon var innan. Slänger gärna in rumpan lite och trycker ut högerbogen. Även ett tag innan att hon helst ville landa i vänstergalopp, kanske för att avlasta sitt vänstra framben.

Muskelspänningen har släppt helt och jag har gett henne anti-inflammatioriskt i två veckor nu.

Träningstävlade idag och inga tecken på att ge upp, hoppade 60 och 70. Kändes ibland lite som jag skrev ovan. Dock landar hon i den galoppen jag vill!

Så nu börjar jag faktiskt tro på att det kan vara så att det sitter kvar i henne sen vi gick omkull. Att hon kände att det gjorde ont då och gick med det så pass länge att det började bli en vana för henne att gå så. Hon kanske tror att det kommer göra ont att räta upp sej i svängarna i v.galopp.

Skrivet idag.ögon på flughuvan?

Haha, kolla vad jag hittade när jag kollade runt på lite hästgrejer :pÖgon på flughuvan hade väl varit lite roligare än en vanlig svart haha!

Finns här!

avgör

Som sagt så var min kamera stendöd redan på tåget ner.. Men jag filmade lite med mobilen=kass kvalité..

10 länder hoppade omgång 1. Då hade sverige 3 0or och en 4 felare. Vilket gjorde att dom låg i ledning till andra omgången och fick hoppa sist.

I andra omgången hade sverige tre 4 felare och låg då lika med ett annat lag. Om Rolf-Göran (som hoppade sist) hade mindre än 4 fel vann sverige.

Så han gick in och gjorde en super runda och tog det säkra och fick 1 tidsfel. Fatta vilken press han borde ha, hur mycket folk som helst på läktaren som hoppades på att han var nolla. Vilken press allså, snacka om att vara iskall!!

Den tävlingen var den roligaste! Verkligen skit kul, måste tillägga att detta var första gången sverige vann superligan någonsin!!

Filmade rolfs sista runda, och jaa ehm sänk ljudet i slutet haha :p


sista

Okej här kommer sista updaten om flugmedlet. Igår i hagen verkade flugmedlet funka, appis hade inte lika mycket flugor på sej som dom andra hästarna. Så jag tycker ni kan testa flugmedlet och avgöra själva fall det funkar =) Det var ju så billigt :p Men en sak är säker och det är att det funkar bättre än dom 2 flugsprayen jag har köpt!!

Jag tänker iaf köra på detta ett tag =)

Haha smart att hälla i det i en fantaburk :p Ser ju nästan ut som fanta!

Flugmedlet

bloggtävling, vinn ett pessoa schabrak

Nu ska jag ha min första bloggtävling :D

Ni tävlar om att vinna ett rosa pessoa allround schabrak i från eriks hästshop i valfri storlek.

För att vara med och tävla:
Ni behöver bara skriva en kommentar här och säga att ni vill vara med. Och glöm inte mailadressen.

Dubbla vinstchanser?
Då kan ni lägga ut bilden nedan på eran blogg/bilddagbok/hemsida och länka till detta inlägget. Och glöm inte att skriva att ni gjort det.
Länk till inlägget: http://isabellaf.se/2010/july/bloggtavling.html#comment

(tävlingen avslutas 20e juli)


AVSLUTAD!


Lycka till :D

hmm

Pappa hade precis vart i stallet och sprayat på henne det flugmedlet som jag gjorde själv. Och appis var den ända hästen som inte sprang i hagen av alla flugor och blinningar. Så det kanske funkar ändå? Jag får avgöra det när jag har använt det ett tag :p

flugmedlet funkade inte..

Flugmedlet funkade inte (som jag skrev i inlägget under) det var lika mycket flugor runt henne som när jag hade det flugmedlet på henne som jag köpt.

Lite surt, tror jag ska testa att göra ett nytt om jag hittar något.

Det kanske funkar ändå!!

Här finns receptet om ni vill testa det!

Till er som inte har blogg:
Jag svarar på era frågor i samma inlägg som ni kommenterat. Så kolla i inlägget om ni verkligen vill ha svar!

sommar


.Kan inte du ha blogg tävlingar, med typ.. schabrak o sånt? Behöver ju inte vara dyra, men typ.. valiga från hööks o så? :d skulle vara jätte kul

Svar: Jo har funderat på det och fixade faktiskt det igår. Så snart kommer en bloggtävling här. Men nu behöver jag eran hjälp lite. Vad skulle vara kul att vinna isåfall? :D

svar på frågorna

1. Vad gör du när du inte är i stallet?
Jag är ganska ofta med kompisar, shoppar lite för mycket, sitter vid datorn, går i skolan (när det inte är lov då) och spelar ganska mycket piano och gitarr.

2. vilket år är du född?
1994

3. kan du inte tipsa lite mer om utrustning?
Jo ska försöka med det.

4. vilka tränar du för?
Hoppning när jag är hemma - fredrik gustafsson
Markarbete när jag är hemma - angelica flyckt
Hoppning när jag är i stugan - eamon hickey

5. kan du inte uppdatera lite oftare?
Tycker jag uppdaterar bra :p lite dåligt den senaste veckan men ska försöka då!

6. Vem är din "bästa" vän?
Sofie <3

7. Hur hög är din polle i manken?
1,56 m

8. hur hinner du med allt, skolan, stallet, blogga?
Hur skulle jag inte hinna med? :p Om man kommer hem från skolan vid 15-16 blogga då, sen så åker man till stallet direkt och är hemma runt 19. Sen plugga nån timme, och sen blogga! Inte så svårt, sen kan man ju plugga på håltimmor. Jag hade viljat ha en till häst, för det känner jag att jag skulle hinna med.

9. hur ofta är du med kompisar, appis tar väl ganska mycket tid?
Jag är ganska ofta med kompisar, brukar ofta sova över på vardagarna. Appis tar inte mycket tid runt 3 timmar om dagen och då är det 21 timmar kvar som man kan göra nått annat haha :p

10. Vad tycker du om bloggen klackarnaitaket som var på Blogawards i höstas?
Har aldrig läst bloggen så inget.

11. Hur många andra hästar provred du innan Appis?
Jag provred först 2 hästar. Den andra jag provred var jätte snäll, väldigt lätt riden och skötte det mesta själv. Hade gått 1,10, älskade att hoppa och lämnade jätte fina föl. Så vi bestämde oss att köpa henne men hon gick inte igenom besiktiningen. Pga att dom hade satt igång henne försnabbt efter hon hade haft föl. Så vi letade vidare, provred nog 3 innan jag hittade appis. Och då bestämde jag mej för henne =) Så 5. Letade inte efter någon speciell kapacitet på hästen utan bara en häst att utvecklas med. Och som jag klarade av förstås.

12. har du några tävlingar snart?
Ingen tävling riktigt, men jag ska åka på träningshoppningar (typ som klubbtävling) som är runt omkring här i gång i veckan. Ska börja lågt i hoppningen beroende på hur hon känns och även testa lite dressyr kanske :p Blir nästa vecka, kommer bli super kul :D

13. hur kan du få en sån "uträkning" så att man ser vart i från ens läsare bor ?
Jag gjorde ett statistikkonto på tailsweep sen finns det en massa olika saker man kan se där, typ vilken stad läsarna kommer ifrån, land osv.. Här: http://www.tailsweep.se/registerStatisticsUser.do

14. Vem är din idol eller vad man ska säga inom ridsporten?
Marcus Ehning och Rolf-Göran Bengtsson, gillar deras mjuka ridstil och inte så ryckig, det är något jag strävar efter.

15. Hur länge har du ridit ?
Började på ridskola när jag var 7 år, köpte appis när jag var 14. Allså 9 år typ.

16. när och var var din första tävling och hur gammal var du? och villken klass tävlade du i?
Jag startade min första tävling förra våren på appis. Hoppade 95 cm och 1m. Tävlade ganska mycket den våren och lite på sommaren. På hösten blev det 2 tävlingar tills hon fick en muskelspänning. Efter det hoppade jag lite klubbisar. Sen nu detta året har jag inte kommit igång av olika anledningar men nu ska jag börja om igen och hoppa låga klasser och få tillbaka tävlingsrutinen (på träningshoppningar som jag skrev lite längre upp). Så blir det lite lokala i höst =) Lite extra info :p

missa inte, falsterbo på tv :p

TV4 Sport
Fredag 9 juli 21.45-23.15 Sammandrag från Meydan FEI Nations Cup (har ju redan varit)
Lördag 10 juli 22.00-23.00 Sammandrag från dagens tävlingar
Söndag 11 juli 22.00-23.00 Sammandrag från dagens tävlingar

Eurosport

Onsdag 14 juli 20:10 Meydan FEI Nations Cup från Falsterbo
Torsdag 15 juli 8:30 Meydan FEI Nations Cup från Falsterbo

nytt

Köpte ett nytt schabrak igen hehe :p 99 kr på erik's hästshop =)


trött!!!

Hemma nu, eller för ett tag sen! Nu är jag tröööött :p

Det tråkiga var att när jag skulle plocka upp kameran på tåget ner var den stendöd! Ahh, så tråkigt. Och min mobilkamera är kassaren än kassast så den kunde jag inte ta med. Men tog lite med pappas mobil som är bättre på fredagen, då han kom ner. Så kan lägga upp några här. Filmade även 2 ritter, om dom inte blir för dåliga kan jag lägga upp dom också.

Det var som sagt super kul :D Det blev en hel del hoppningar och skånska (haha) den sitter fortfarande kvar :p Det roligaste var nog Meydan FEI Nations Cup™, fyra ryttare från 10 olika länder hoppade och det var inte många som var nolla. Men sverige nollade 3 stycken första omgången och i andra omgången hade dom tre 4 felare och en med 1 tidsfel. Vilket avgjorde och sverige vann, det var verkligen spänning genom hela tävlingen och ett jäkla drag när sverige vann haha :p

Eftersom det inte var bestämt att vi skulle dit så hade jag inga pengar, men köpte gummiband :p 15 kr på börjes! Synd att jag inte kunde stanna flera dagar (sofie som jag var där med kunde inte fler) hade gärna viljat se hela helgen =)

Btw.. Sista chansen att fråga något i frågestunden, svarar på frågorna imorgon!

På väg hem

sitter i bilen på väg hem nu :) har haft skit kul! Ska verkligen åka hit nästa år fast då blir det fler dagar :p skriver mer när jag kommit hem!

falsterbo

Sitter i bilen påväg tillbaka till stugan nu, har haft en rolig dag hemma :D Och något ännu roligare är att jag åker till falsterbo imorgon och stannar tills fredag :D Så jag får förlänga frågestunden lite (kommer allså inte uppdatera).

Någon av er som ska dit dom dagarna? =)

åker hem - frågestund

Jag vet att det har varit tråkig/dålig uppdatering här nu ett tag. Men har inte riktigt haft tid. Ska även åka hem imorgon över dagen och bla gå på eclipse (:D:D) sen åker jag tillbaka på kvällen. Så då kommer det bli dålig uppdatering här imorgon igen :p

Så nu tänkte jag ha en frågestund som många verkar vilja :D Svarar på både hästfrågor och personliga (men inte för personliga såklart). Så fråga på nu, så hörs vi på torsdag!


nästan klart!

Nu har jag gjort flugmedlet eller i natt :p Så det ska stå i kylskåpet 1 dygn. Sen ska jag börja använda det! Har någon annan testat det än?


lite roligt :p

Jag har ett sånt tailsweep konto och där kan man se vart läsarna bor. Och det är lite roligt att dom flesta kommer ifrån jönköping och falkenberg, där jag bor :p Detta är allså bara förra veckan, fast förrförra veckan hade jag jätte många från Söderhamn :p


personlig frågestund?

Ingen idé på inlägg + inte så mycket tid = dålig uppdatering + dåligt med svar på kommentarer! Men ville mest säga att jag uppskattar varenda en :D

Det var någon som ville att jag skulle skriva lite om mej själv, som en presentation typ :p Så jag tänkte en personlig frågestund? Vad säger ni om det? Annars får jag väl presentera mej i ett inlägg :p

Enda bilden jag hade på den här datorn på mej haha :p

flugmedel

Detta flugmedlet tänkte jag testa som johanna tipsade mej om, som hon hittat i denna bloggen! =)

Ingredienser;
0.5 liter vinäger
1 liter vatten
1 hel vitlök
1 kryddburk rosmarin

Gör såhär

1. Skala vitlöken och skär den i småbitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull (med en liter vatten i) och låt småputtra i någon timme (ungefär 2 blir lagom). Tänk på att det inte ska koka utan bara puttra.2. Ställ medlet i kylen i ett dygn. Sila därefter blandningen och späd med en liter vatten. 3. Häll upp det i sprayflaskor och voilá - där har du ditt eget flugspray!

Skriver sen om det funkar eller inte :p Men hoppas det!!

citat

Ett litet citat ur boken Dansa med hästar:

''Rid med glädje, gör allt med glädje, även det som går dåligt.''


Nåt att tänka på, så man inte tar allt 100 % seriöst hela tiden och glömmer bort att det är roligt. Då kommer man nog inte så långt.

vila tills måndag

Hovis kommer inte förrän på måndag så det blir ingen ridning tills dess! Appis får allså lite sommarvila (ofrivilligt) haha!

Bild från förra sommaren.

''pälsborste''

Ni vet när man bara borstar och borstar och så kommer det bara mer, mer damm på ytan av pälsen? Det funkar typ inte att få bort det med vanlig borste. Men med denna ''pälsborsten'' funkar det :D Upptäckte det för några dagar sen, har alltid kämpat med att få bort dammet med en vanligt borste. Men nu har jag hittat lösningen :p (okej, kanske det denna borsten är till för? haha men iaf..)


bloglovin

Så nu är alla prenumeranter flyttade till isabellaf.se på bloglovin! =)

Följ min blogg med bloglovin

närmast var..

Ingen gissade rätt på appis vikt men närmast var denna bloggen :D

Hon väger inte mer än 515 kg, fast hon är ju ganska liten så :p Men det är bra att veta hur mycket hon väger nu för nu är hon perfekt i både muskler och hull :D

Btw.. Kul att så många gissade. Det blir roligare då :D

flugmedel? tips? göra eget?

Någon som har något riktigt bra flugspray som verkligen funkar, på både flugor och blinningar? Skriv gärna det då! Skulle verkligen behöva hitta ett som verkligen funkar, hade ett för 2 år sen som funkade bra. Men kommer inte ihåg vad det var för nåt..

Har testat dessa två men inget verkar funka så bra :@ heheSen kan man ju göra eget också!
Tittade runt lite på buke också, där fanns det många recept på att göra ett eget flugmedel (någon som har testat det?). Så jag tänkte testa det också, känns onödigt att lägga massa pengar på flugmedel som inte ens funkar. Dessutom blir det billigare att göra eget :p Kan skriva ut receptet jag testade sen och säga om det funkade!

Här och här finns massa recept på flugmedel som man kan göra själv! =)

bloggen 1 år

Vad är meningen med att sitta uppe såhär sent vid datorn? Måste nog stänga datorn nu :p

Skulle bara säga grattis till bloggen som fyller 1 år idag :D Och många år till ska den bli!!

Det är verkligen kul att kolla tillbaka på vad jag skrev innan, brukar läsa igenom ridpassen ibland (då märker man ju hur man utvecklas också)! Jätte kul att läsa, verkligen glad över att jag gjorde en hästblogg tillslut :D + att mina läsare är bäst!!

Om ni vill läsa något speciellt inlägg på bloggens 1 års dag (haha) så får ni gärna skriva det :D

Sen undrar jag om någon följt bloggen från början?


Headern såg då ut såhär, fryser typ när jag ser bilden till vänster haha! Tur att det är sommar nu!


Nu: SOVA!

torsdag

Eftersom appis inte har någon sko kunde jag ju inte rida idag heller. Men hovis kommer nog imorgon, annars på måndag.

Men jag var borta och pysslade med henne, tvättade benen, oljade hovarna och borstade =)

Appis svans är fin =)


Ni har tills imorgon på er att gissa på hur mycket appis väger :D

gissa

När vi var på kliniken med appis så vägde vi henne (det fanns en våg i stallet så man fick ju passa på då :p).

Så nu får ni gissa hur mycket ni tror hon väger, ni får en ledtråd så det inte blir för svårt. Mellan 500 och 600 kg väger hon. Den som gissar rätt (eller närmst) får en länk (om den personen har en blogg då) :D

Hon är 1,56 m i manken. Jag publicerar inga kommentarer förens jag skriver svaret, så kan ni inte kolla vad dom andra tror :p

RSS 2.0