gott nytt år

Pappa och jag skrittade ut på hästarna barbacka, jag på tess och pappa på appis. Det gick bra :) Skrittade kanske 20-30 minuter! Ska ju skritta appis 2 veckor nu, sen återbesök :D

Hinner inte uppdatera mer idag, men ni får ha en kul kväll och gott nytt år på er :D 2011 kommer bli ett grymt bra år tror jag. Speciellt på hästfronten då det inte kan bli sämre än förra!! Kommer bli bäst med mina 2 underbara hästar.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
julklappar

Har ju glömt att visa vad jag fick i julklapp (i hästväg) :p

Stallboken 2011! :) Lite nytt från förra året, bla solens upp/nedgång för varje dag! Jätte kul grej, längtar tills det är ljust att rida även på em.. :)


Hästarna fick massa hästgodis!
Och av tomten nova fick dom....


....morötter :p haha dom var faktiskt från nova :)


seriehoppning

Först och främst, vad tycker ni är bäst till filmerna jag lägger ut. Musik eller inte? :p

Hoppade en låg liten serie idag, det gick väl bra. Hon hade bra bjudning men sprang på frambenen och blev framtung. Efter att ha gjort några övergångar mellan galopp och skritt blev det bättre! :) Hon hoppar ju som vanligt fint.

Det som är bra med att hoppa en serie är att man kan fokusera på sin egna sits, så jag tänkte mycket på mina skänklar som lätt åker bak. Men dom ser ut att ligga på plats. Måste verkligen lära mej att ha dom stilla i språnget, specellt på tess som är lite irriterad och känslig av skänkeln.

Kameran var lite immig i början så därför är bilden lite konstig :p

hoppning idag :)

Nu åker jag till stallet, ska hoppa tess lite på banan! Filmkameran är med så laddar säkert upp en film när jag kommit hem :)

Jag och appis, bild från en film :p

liten bloppis

Ingen som har ont om täcken? Säljer mina 3 charliestäcken då jag har för många täcken och det är dom här som inte används. Alla täcken är i storlek 135.

Från vänster:

Regntäcke fleecefodring, använt men helt och rent - 200 kr
Stalltäcke fleecefodring, lite använt, ser nästa nytt ut - 200 kr
Fleecetäcke, lite använt, ser nästan nytt ut - 100 kr

Skickas eller hämtas, köparen står för frakten.
Maila: isabellaf.blogg@hotmail.com


ALLA ÄR SÅLDA!Säljer även en Jacson vår/höst jacka storlek 170 - 100 kr

Samma här skickas eller hämtas, köparen står för frakten.
Maila:
Isabellaf.blogg@hotmail.com

SÅLD!videobloggen, höhö

Ja, såhär bor då mina hästar. Glömde säga lite saker på filmen..

Vattenkoppen är uppvärmd så vattnet fryser aldrig. Annars hade det ju inte funkat att ha lösdrift nu på vintern. Maten och vattnet är på två olika ställen för att dom ska röra på sej så mycket som möjligt, vilket blir en hel del nu på vintern då dom behöver dricka och äta mycket för att hålla värmen :)

Batteriet på kameran tog slut så hann inte säga klart allt :p

Haha och, jag visste inte vad jag skulle säga när jag skulle gå ut och hämta appis xD


videoblogg

Jag som sa till mej själv att jag aldrig skulle göra en videoblogg, men man ska aldrig säga aldrig.

Filmade så ni får se hur mina hästar bor :) Man hör inte riktigt vad jag säger när jag går omkring men ni ser ju iaf hur det ser ut i hagen! haha, fårse fall jag har kvar denna xD Kan göra en bättre någon dag kanske :)

Uppdatering: Tog bort den hehe. Man hör inte så mycket så jag gör en ny imorgon istället!

ridturen idag

Tess: Red runt galoppbanan barbacka med emma :) Tess var jätte duktig, hon vill alltid gå sist men idag gick hon faktiskt jämte! När vi galopperade var jag sist och då var hon pigg och jätte framtung så vi var först istället och hon gick fram överallt :) Känns bra! Hon var också ganska avslappnad. Men hon tyckte nog det var jobbigt att galoppera snön :p Men hon kändes väldigt säker idag och jag kände mej säker med henne så det känns bra haha

Såhär såg hon ut när vi kom tillbaka, jag slingade pannluggen lite på henne. Vad tycks? haha söta häst!

ett riktigt kommentars inlägg!!

Får så himla många frågor nu, detta är sista svarsinlägget på ett tag. Ni får helt enkelt vänta tills en frågestund/veckans fråga kommer upp eller skriva frågan i bloggsvar :)

hej, älskar din blogg och allt men jag undrar på din header så ser det ut som att ni rakat hästen men bara lite på halsen? :P

Tack :D Nej, hon är inte klippt någonstans. Ser nog bara ut så för att hon var lite svettig där!

Quite Easy, vad är det för ras på den hästen? :)

Svar: svenskt halvblod :)

hejhej börjat läsa din blogg nu och vad menar du med otur grejen kram :)
Svar: Vi gick omkull på en träning i april, efter det har hon inte varit halt men känts ''konstig''. När hon började bli stötig i traven åkte vi och kollade upp henne. Men dom kunde inte hitta något och dom sa att det var ett ridproblem så det var bara att rida på. Men sen blev det aldrig bättre så då valde vi att kolla upp henne igen hos Jonas tornell, då hade hon fått en spricka i kronbenet när vi gick omkull vilket gjorde att hon fick kotledsinflammation på frambenen (felbelastning och överbelastning). Detta har tagit nästan ett helt år... Men nu är hon på bättringsvägar hoppas jag :) Återbesök 17 januari!

hej ! gud vad appis glänser !!!! hur gör du han så glänsig så mycket ? :P jag får bara min häst att glänsa lite fast jag bostar och bostar :P förlåt för dålig fråga ? men var lite nyficken bara :P (:
Svar: Hmm vet faktiskt inte :p Antagligen för att hon trivs och mår bra, det sägs ju att det brukar visa sej i pälsen :p Brukar inte borsta så mycket på henne haha

Vad kul! hur pass utbildad var tess när du köpte henne och hur mycket har du behövt ta henne vidare själv? Hade hon tävlat nåt när du köpte henne?
Svar: Hon hade tävlat 5 tävlingar varav två starter var 1,20. Där hade hon 4 fel i ena och ute i andra. Så hon är fortfarande tittig och behöver rutin. Men hoppa kan hon :p

Jag är intresserad av horsemanship, men jag är inte så duktig på det. Jag har läst dina 7 lekar, och min häst låter mig stryka med allt. Jag har tom fått stryka med plast som jag kramade i handen, så det lät, och hon stod kvar :)
Men, nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, för när jag trycker med tex handen på bogen, och vill att hon ska flytta sig undan, tappar hon intresset och går iväg. Jag har tränat utan godis, om jag har det så naffsar hon jättemycket.

Har du något tips? :)

Svar:Hmm, har du inte henne i ett grimskaft för då kan hon ju inte gå iväg. Testa tex i gången att när du flyttar henne använda små signaler. Så egentligen varje gång du vill att hon ska flytta på sej, använd detta sättet. Har aldrig haft problem med detta så vet inte! Men försök jobba på något annat sålänge som hon tycker är kul så du får tillbaka intresset av henne och sen gå tillbaka till detta :)

vadku att åka till usa! vad ska ni göra där?
Svar: Japp :) Pappa fyller 50 så vi ska åka till bla hawaii och bada och sola :p Sen bor några av mina kusiner där som vi ska hälsa på också! Ska bli jätte kul men kommer sakna hästarna :(

Fråga: Är det inte svårt att ha 2 hästar när man bara är 16? Om du måste rida varje dag nu på vintern är det inte svårt och tar inte det mycket tid och energi? Och hur gör du med vänner? Får de hjälpa till i stallet då?
Svar: Tycker inte det är så jobbigt, dom går ju på lösdrift så behöver inte mocka varje dag eller hålla på med massa höpåsar.. Dessutom känner man sej inte så bunden vilket är det bästa, har jag något annat för mej en dag och hästarna ska vila så kan jag bara be någon kolla till dom så dom mår bra!
Visst det är lite jobbigt nu på vintern men det är bara att stå ut :p Galoppera i en massa snö är ju också kul :p
Ibland brukar kompisar följa med men inte så ofta, då får man göra något som båda kan. Tex förra året tolkade jag och en komis efter appis :p Nu har jag ju två hästar så nu kan man ju skritta ut eller nåt om någon kompis är med. Så det kan ju vara lite bra om dom är med ibland :)

Såg ditt svar om kommenterna och att du svarar i samma inlägg. det tycker inte jag är något vidare, för jag glömmer i vilket inlägg jag kommenterat eller skrivit en fråga. Då tycker jag det är bättre om du gör som nu, ett frågestundsinlägg. Men det kanske är för mycket jobb för dig?
Svar: Försöker göra det så ofta som möjligt, men annars kan ni ju ställa dom i bloggsvar om ni verkligen vill ha svar :)

''jätte fint!
saknar att höra positiva nyheter om appis, hoppas allt löser sig och att ni har roliga stunder, det glädjer mig av att du ser till så att hästen mår bra innan den anstränger sig och att du känner dina hästar så väl så att du vet när något inte känns 100% det är många som inte skulle märka ifall något var fel och även förtränga tanken av att hästen inte är helt 100 men du är väldigt smart och då mår man bra av att se dig hoppa med dina hästar!''

Tack så otroligt mycket för denna kommentaren, blev så himla glad när jag läste denna. Och jag saknar också posivtiva nyheter om appis, hoppas det kommer snart! TACK ♥

Även jätte tack för dom här kommentarerna nedan. Och alla kommentarer jag fick efter tess och jag hoppat klubbhopping :D ♥

''hej isabelLa! älskar verkligen din blogg och läsern den jämt. du rider jätte bra och har många tips och ideer, och du skriver så jävla bra att jag tkr att du ska fortsätta oftare! haha // michelle :)''

''Hej :)
Du skriver så fina inlägg med superbra information som man verkligen tar in :)''

''du är jätte duktig på hästar !!!! du har lät mig massa nu är min fjordhäst mycket lydigare en förut när jag började läsa din blogg !! du är bäst !! min ponny han lysnar skitmycket på mig nu !!! tack för alla tips !!!! (: vill också önska en riktig GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR !!!!!!!!!!!!!! :d (: (: (: (:''

''jag älskar att du tar det så lugnt och verkligen ser till att du verkligen "fattar" tess innan du börjar hoppa eller träna hårt med na!! helt underbart att äntligen hitta en vetti blogg utan bortskämda ponnyryttare som hoppare högre å oftare än vad hästarna eller dom orkar!
''

galoppbanan

Tess: Red ut barbacka! Blev runt galoppbanan för första gången vilket faktiskt gick väldigt bra. Hon gick fram överallt och var hyffsat avslappnad. Det märks att hon tycker det är roligare att komma ut än att gå på banan för hon var nästan pigg :p Imorgon blir det samma runda igen! :)

Appis: Tog en promenad med henne på vägen. Hon var lite spänd, tror hon var lite orolig över att lämna kompisarna då hon bara gått i hagen i nästa 2 veckor nu. På fredag ska jag äntligen börja skritta henne lite :)
trippelbarr

Laddade upp ett klipp för några dagar sen från sommaren 2009. Då var både appis och jag så säkra i hoppningen, hoppas vi kan komma dit igen. Saknar verkligen att hoppa henne :)


träning

Dressyrträning idag då, det gick bra! Fick dock inte den där ''braiga'' känslan som jag fått det senaste. Jag red dock utan sporrar, då dom jag har ju är lite för ''vassa''. Men fick ta på dom mot slutet då hon blev riktigt seg! Ska köpa nya små runda istället.

Började lite smått med skänkelvikning i traven, gick sådär. Hon får inte med sej rumpan. I galoppen red jag i en lite högre form nu, vänstergaloppen kändes bra mot slutet men höger lossnade inte riktigt. Tror hon tyckte det var ganska jobbigt med skänkelvikningen faktiskt. Bara att träna på :p

Imorgon får hon skrittas ut (om det går... haha) sen lite hårdare på tisdag igen. Det verkar funka bra med att rida 2 lite hårdare pass och sen lugnt den tredje dagen. Så det får vi köra på :)


Sööötis tess :p

mina hästar

Har gjort två bildlänkar nu om ''mina hästar'' så det är bara att klicka på dom så kommer man till ett inlägg med lite info om dom (därför jag skrev ett inlägg om tess under) lite vad dom gjort innan, vad vi har tävlat och våra mål framöver :)


Quintess

Quintess född 2004, e. Quite Easy - Almox Prints J (rysk hingst som gått OS) - Irco Marco. Mamman har gått 1,35 innan hon blev skadad. Mormorn har placeringar i svår hoppning och är helsyskon med Irco Mena och Marcoville (som gått OS med Maria Gretzer). 
 
Tess köpte vi vintern 2010/2011 då hon fortfarande var väldigt grön. Vi hann bara tävla några starter i 1meter innan hon skadade sig oturligt i hagen. Hon fick då ett år ledigt och blev betäckt. Efter en lång rehablitering märkte vi snabbt att hon inte höll som hopphäst. Hon blev då betäckt igen. Nu rids hon mest i skogen men ska förmodligen betäckas i år igen då avkommorna visat fina kvalitéer.
 
1m:
 

till er som följer mej på bloglovin

Såg precis att man kan gilla inlägg på bloglovin :) Då kan jag se vilka inlägg ni tycker är roliga att läsa, så det tycker jag ni kan göra ;D

Tryck här för att följa min blogg ----> bloglovinbloglovinbloglovin


Och här med såg jag nu!! Syns inte så bra menmen.. :p

rösta på!

Här kommer finalisterna i veckans blogg, RÖSTA NU :D (längst ner)

1. Malin http://malllin.webblogg.se/


2. Johanna http://finanora.blogg.se/


3. Sofie http://sofieslilla.blogg.se/


4. Kristin http://westernbloggen.se/


5. Alice http://aliceottosson.webblogg.se/


Vem vinner veckans blogg? Rösta!

Free survey

barbacka

Skrittade ut tess barbacka, pappa gick med ifall hon försökte vända hem. Men det gick bra, några gånger stannade hon. Men på hem vägen var hon riktigt avslappnad vilket hon inte brukar vara.

Red lite på banan också, hon var jätte fin! Lydig både fram och tillbaka. Mjuk i sidorna, riktigt lösgjord och avslappnad :) Känns bra inför imorgon, då är det dressyrträning! :)

Appis vilar fortfarande, men om en vecka ska jag börja skritta lite!

GOD JUL!!!!

Får ta förra årets god jul bild igen :p

GOD JUL TILL ALLA LÄSARE ÖNSKAR JAG APPIS OCH NU ÄVEN TESS :)årets..

Tänkte göra en liten lista över årets..

....bästa minne

....värsta minne

....roligaste tävling

....upplevelse

....lärorikaste

....bästa köp osv!

Fyll gärna på listan, detta var bara några exempel :)

Detta året har varit ett skit år, har haft enorm otur.. Men det har börjat klarna upp nu mot slutet som tur är!


Fina appis i april, innan all otur började.

länge sen nuVar ett tag sen jag hade veckans blogg här. Så nu kör vi en igen :)

För att vara med:
Skriv en kommentar i detta inlägget så snabbt som möjligt, jag väljer ut dom 5 första. Sen publicerar jag finalisterna och ni får rösta!

Vinst:
Ett inlägg på min blogg + en bildlänk i menyn.

Ni som redan vart med får såklart vara med igen, dock inte ni som redan vunnit en gång.

AVSLUTAD!

dagens ridpass

Tess var grymt fin idag :) Hon har gått lugnt måndag och tisdag (bara promenader) så idag red jag först ut en sväng, som vanligt är hon lite jobbig i början av ridturen. Men sen gick det bra.

Red lite på banan när jag kom tillbaka, började med att verkligen väcka henne med att öka på långsidorna. Det hjälpte otroligt mycket, hon var riktigt vaken resten av ridpassen. Behövde aldrig skänkla på henne. Hon var riktigt lösgjord, avslappnad, arbetade bra med bakbenen, ryggen och jag hade ingenting i handen. Verkligen en jätte bra känsla :D

Ska förmodligen rida lektion (dressyr) på söndag, fårse vad hon säger då. Tror jag kan börja rida henne i en ännu högre form nu, hon känns väldigt lösgjord och fin i denna formen nu. Dessutom känns det verkligen som hon har blivit starkare i kroppen! kul :)

tack!

måste bara säga att jag älskar din blogg och tycker den är otroligt bra!
själv har jag en nordsvensk ( kallblod ) som jag gjort om från travhäst till hopphäst! och jag inspireras otroligt mycke av de du skriver! du har hjälp mig frammåt med min häst! är glad att jag började läsa din blogg. de va där jag började träna horsemanship med min häst också. och nu är han en sjärna på de:) ville bara säga de. fortsätt med de du gör!:)

Jag blir så jäkla glad när jag får sånna här kommentarer :D!! Så kul att man kan hjälpa någon genom bara en blogg!! Flera som har skrivit att jag fått er att börja träna horsemanship vilket är så himla kul! :D Jag läser varenda än av era kommentarer och uppskattar alla! Tack!! :D

JUL-LOOOOOOOOOOOOOOOOOV!

ÄNTLIGEN!!! Ska bli så skönt att kunna rida när det är ljust!!!!!! :D:D

.

''Hästen blir aldrig bättre än den ryttare den bär''.

Man kan köpa sig framgång, men inte kunskap!

Värt att tänka på i denna sporten där pengar spelar så stor roll....

träning under vintern

Tänkte skriva lite hur jag tänkt lägga upp träningen för Tess och Appis.

Tess:

Nu ska jag först och främst få ordning på uteritterna, snart får jag jullov och då kan jag rida ut när det är ljust och kan då rida lite längre. Så tanken är att vi ska träna mycket ute, klättring, intervaller, ridning i ljup snö osv.. För att stärka henne. Jag kommer inte låta henne vila flera veckor utan kommer lägga in små vilor på 2 dagar till 1 vecka. Jag tror inte det är bra att ställa av en häst bara sådär utan lägga in små vilor så dom kan återhämta sig. Speciellt på tess som fortfarande är en unghäst och ska bygga muskler nu!

Sen ska jag försöka rida dressyrträning varannan vecka, så vi verkligen får ordning på dressyren. Men änsålänge har hon utvecklats väldigt snabbt. När det känns bra där kommer jag börja hoppträna, tänker inte börja hoppträna innan dressyren sitter bra.

Har inte kollat några tävlingar än, men alla klubbisar kommer vi vara med på. Sen får vi se när vi startar första lokala :)Appis:

Först ska hon ju bli frisk, men jag hoppas att hon är bra på återbesöket. Isåfall är tanken att hon ska få sättas igång väldigt långsamt. Jag vet inte hur långsamt faktiskt, får ju höra vad Jonas säger. Men jag tror vi iaf har kommit igång och tävlat fram till sommaren :) Det är ju ett halvår fram tills dess.

Vi ska åka till USA i 3 veckor i mars, så jag vet inte hur jag ska göra med hästarna. Antingen får dom lite vila, eller så hoppas jag min syster kan rida så mycket som möjligt :p


23 maj 2008 - 23 maj 2009

Håller på med rubriken ''min och appis historia'' :) Sålänge kan ni ju kolla på denna filmen jag gjorde när jag haft appis 1 år :) Älskar slutet, det tog ett tag att lära känna henne så jag vågade släppa tyglarna på ett fält!

Uppdatering:
Tydligen går inte filmen att se för några? Jag kan se den, hmm. Någon mer som inte kan se den? Får väl annars ladda upp den igen :p

Uppdatering nr 2: Har någon musik i filmen som man inte får lägga upp på youtube. Därför kan ni inte se den, typiskt :(


filmen

I första klassen så kom hon igång bättre mot slutet, eftersom hon inte är framme så kommer vi i sånna mellanlägen mot hindrena tex på andra hindret. I andra klassen så tappar hon vänsterbogen vid flera tillfällen, speciellt mot hinder 5 där jag red en jätte dålig väg!! Hon såg inte heller hindret riktigt där + sista i båda klasserna.

Nåt som var bra var att hon i andra klassen började byta galopp med bakbenen, annars brukar hon bara byta med fram :D Så det kommer nog sitta snart!


klubbhoppning med tess :)

Tävlingen gick bra idag :) Vi var nolla i båda klasserna.

Första 80:
Kändes seg på framridningen/hoppning, inne på banan stod hon imot lite. Vi kom lite fel för hon var inte riktigt framme men helt okej! :)

Andra 80: Här hände det nåt :p Hon vaknade till och bjöd fint, på två räcken så såg hon hindrena lite sent så vi kom lite nära. Men helt mitt fel, annars en bättre runda här :)

Är jätte nöjd med tess men inte min egna ridning.. Som tur ser det alltid bättre ut än vad det känns och eftersom känslan alltid är det viktigaste så kunde det gått mycket bättre. Men det var ju första gången och jag visste inte riktigt hur hon skulle reagera så ahh, helt okej :p

Ska ladda upp filmen, så jag lägger ut den sen :)


hej!

Ska snart åka upp till stallet och va med på klubbhoppningen med tess :) Vet dock inte när jag startar för dom har inte satt upp några startlistor än?
Synd att inte lilla appis får följa med :( Men det får hon säkert om några månader igen :)

Vår bästa klubbhoppning hon blev lite pigg efter ärovarvet i 90 och lite klant från min sida bara :p Faktiskt samma tävling som det är idag ''julklappshoppningen'' :)


dagens ridpass

Red tess på banan, jobbade mycket med lydnad och att lösgöra henne. I början var hon super fin, sen blev hon rädd för nåt och blev jätte spänd. Resten av passet gick inte så bra då hon var så spänd, mot slutet slappnade hon av lite :) Hoppas det inte påverkar henne negativt imorgon.

Ska bli jätte kul imorgon, får hoppas att det går bra :p

sammanfattning av veckan

Tess har varit jätte fin torsdag och fredag, kändes verkligen som nåt släppte. Hon är fortfarande lite stel i högersidan och behöver komma igenom där mer. Men vänstergaloppen är fantastiskt fin nu! Känns super verkligen. Hon har slutat att länga sej på långsidorna och kan hålla ihop sej lite mer :) Så hon har nog blivit lite starkare nu. ''Hoppade'' lite igår (bara småhinder), hoppar alltid 2 dagar innan tävling (klubbis på söndag). Hon kändes fin, hon vill fortfarande länga sej mot hindrena men inte lika mycket som första gången jag hoppade i ridhuset!

Uteritterna har inte blivit bättre, så nu har jag ändrat lite. Jag tror bara det är att hon inte vill lämna flocken och inte känner sej trygg och det ska hon inte bestraffas för. Så jag går ut och går med henne istället några dagar nu framöver (allså ingen skogsridning på några dagar) och sen testar jag att rida ut lite. Gick ut med henne i torsdag och då var det inga problem. Men bara för det gick bra en gång så behöver det inte gå bra nästa gång, utan hon måste lita på mej och lyssna på mej på marken först innan jag kan rida ut. Får testa det nu.

Appis har stått 2 dagar i boxen nu och gått lite promenader, hon trivs absolut inte i boxen. Hon vill ut, det märks. Men snart ska jag upp och släppa ut henne i lösdriften igen, då blir hon nog glad :) Där ska hon gå 2 veckor utan att göra nåt, sen ska hon skrittas 2 veckor sen återbesök som jag skrev i några inlägg ner!

Japp det var väl det som hänt denna veckan :) Ska skriva ett inlägg om hur jag ska lägga upp träningen för tess nu under vintern.Ska som sagt upp till stallet en snabbis och släppa ut appis i hagen igen, tar med kameran så blir lite bilder på dom och kanske en film :p Uppdaterar mer ikväll för nu är det fullt upp hela dagen :p

svar

1. Gud så skönt! Men väldigt konstigt att ingen av de andra som tittat på appis kunde upptäcka kotledsinflammationerna. Det är ju inte så ovandligt ändå.

Japp, det känns jätte bra :)Ahh... Vi gjorde ju böjprov i maj och då var hon ''ren''. Men redan då hade hon kotledsinflammation tråkigt nog, men jag tror att veterinären inte böjde så mycket. Dock var det en väldigt kass veterinär... Men sånt händer, vi har aldrig haft en skadad häst och visste inte vilken veterinär vi skulle ta. Men nu kan vi ju det också!

2. Jag tycker det suger lite för du svarar aldrig på mina kommentarer ändå. :(

Du har ingen blogg (eller du skrev inte med den nu iaf) så jag kan ju inte svara. Isåfall får du skriva med din mail eller så svarar jag i samma inlägg. Men jag kan ju inte veta fall du kollar tillbaka då, men jag ska bli bättre :p Får svara på kommenterna i samma inlägg då, men det verkar inte som någon kollar tillbaka. Brukar faktiskt gör de ibland :p

3. Heej ! vad kul att du ska tävla !! lycka till !!
är det clear round eller med omhoppning ? :)


Tack :D Det är bara en clear round! :)

4. jag antar att statistiken ska läsas från höger till vänster eller?

nope vänster till höger, printscreenade precis när klockan var 12 inatt så hade bara typ 2 besökare så därför går det ner så mkt!

5. Vad jag har fattat det som så brukar du hoppa i ute när det är sö? Hur ska snön vara och hur mycket snö kan det vara? Har inte tillgång till ridhus men vill kunna hoppa ändå..

Kan du inte skriva ett inlägg om underlag när man ska hoppa?


Fick samma fråga på bloggsvar, men nu när jag ändå håller på kan jag lika väl svara på den här. Jag hoppar endast låga hinder, max 80 cm i snön. När banan har blivit plogad så funkar det jätte bra att hoppa där. Har aldrig märkt att någon av mina hästar halkat. Jag skulle nog inte hoppa när det är mer än 1 dm snö, men oftast blir det ett upptrampat spår på 4 kantsspåret som man kan ställa upp hinder på.

Kan skriva ett inlägg om just underlag och underlag när man ska hoppa. Tack för tipset :D6. jättefin blogg! har du några tips på galoppombytes övningar?

Tack :D Jo kan skriva ett inlägg om det med :)

böcker

Lånade 4 böcker idag, letade egentligen efter en bok om träning av hästar/bygga upp en häst/igångsättning, ingen som vet någon sån bok? Blev istället en om horsemanship, två om dressyr (ja faktiskt :p) och en om träning som ryttare.

''Ryttare är idrottare'' av Ulf Johansson. Har redan läst halva boken (kan sammanfatta boken när jag läst klart den), eftersom jag börjat träna vill jag veta varför jag ska träna. Annars känns det inte som det är någon mening med det, men jag känner redan att jag har blivit piggare och tar tag i mer saker som jag egentligen brukar hoppa över. Så det känns inte onödigt precis, men det är kul att träna! Jag tycker det är kul att springa tex så då gör jag det mest :)

Men iaf, läste ett väldigt bra citat där.

''Det finns två typer av prestationer; vanlig
prestationer och omöjlig prestationer. Det
enda som skiljer dem åt är att omöjliga
prestationer tar något längre tid att utföra.''


Man ska aldrig sluta tro på något, utan försöka utföra det där omöjliga!


uppdateringen från min sida

Anledningen till att jag inte uppdaterat lika mycket på senaste är att det känns som ni inte läser vad jag skriver. Eftersom ingen kommenterar så blir det inte kul att skriva om man inte får något tillbaka. Om jag inte hade haft så många läsare hade jag såklart inte uppdaterat så mycket, då hade det säkert bara blivit max en gång om dagen. Men eftersom ni kommenterar blir det roligare att uppdatera :) Jag kommer inte ''tvinga'' mej själv att skriva ett inlägg för då blir det inte bra. Men när jag får några snälla kommentarer så peppas man och vill skriva mer :) Så nu vet ni :P

noll kommentarer

Kom igen nu :(


bra dag!

Nu är jag hemma. Vilken lång dag men känns superbra att vi (jonas) äntligen hittat nåt. Finns hopp nu iaf. Appis och Tess (appis behöver ju sällskap) står i uteboxarna, hoppas dom håller sej lugna. Men det tror jag. Tråkigt för appis att stå där 2 dagar + med små promenader. Tess får ju komma ut lite iaf, men 2 dagar överlever dom ju. Det är ju bra luft iaf eftersom dom står i uteboxar :)

Lite bilder från idag:

Lite sol :O härligt, kändes som vår. Dock iskallt..

En nerdrogad appis:


Hemma! Hej appis :p


Tessan:


Nu måste jag sova, ska upp och kolla till dom imorgon innan skolan + ge dom mat :)

ÄNTLIGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!

Som ni kanske förstår så har vi varit nere hos Jonas Tornell med lilla appis. Efter omkull ridningen har hon inte alls känts bra! Men tror ni inte att han hittade nåt? JO!!

När vi gick omkull så fick hon en spricka i kronbenet vänster fram, men det hade läkt ihop fint nu (tur att hon inte bröt det!!). Genom det fick hon kotledsinflamation på vänster fram och då överbelastade hon höger fram=kotledinflamation där med, så nu är hon behandlad. Inte konstigt att hon varit stötig i frambenen och inte velat hoppa! Hoppas detta är en förklaring till att hon lägger sej inåt också. Vi får se på återbesöket!

Nu ska hon ha boxvila i 2 dagar, stackars appis att stå i en box 2 dagar :( Sen tyckte han att hon kunde gå ut i lösdriften direkt. Där ska hon gå 2 veckor, sen ska jag skritta henne uppsuttet 2 veckor. Efter det ska vi tillbaka på återbesök och då hoppas vi att hon är frisk :)

Det känns jätte bra att vi tagit oss en liten bit på vägen nu! Jonas tyckte appis är en liten kämpe som inte ger upp bara för det gör ont :) Inte så bra att hon gör så faktiskt, men tur att vi inte hoppade högre på träningstävlingarna i sommras och att jag inte ridit henne så hårt.

Vad har jag lärt mej av denna ''historien'':

1. Efter jag har gått omkull med en häst - hoppa inte upp igen och fortsätt rid utan åk och kolla upp den så fort som möjligt.
2. Åk alltid till Jonas Tornell (förutom typ sårskador och sånt då)
3. Att lita på mej själv, det är ändå jag som känner hästen bäst och vet att den har ont.
4. Aldrig hoppa appis om hon stressar upp sej som hon gjorde den gången (då vi gick omkull). Då är det bättre att skritta lite och avsluta med ett hopp.

Så allt ont för med sej något gott. Till en viss del gjorde detta också att vi köpte en till häst. Lilla tess :)

i bilen

Nu står denna busen i transporten :p Ni kanske vet vart vi är påväg? Berättar mer om det sen. Hon var jätte stirrig i gången när jag gjorde iordning henne innan vi åkte, tänk att hon kunde känna på sej att vi skulle iväg någonstans. Men nu är hon lugn :)

Tänkte inte uppdatera något idag men har några timmar framför mej i bilen så kan lika väl skriva något här :p Kommer kanske ett inlägg lite senare igen :)


Appis äter för fullt :p

luciana diniz

Kollar på någon inspelad hoppning nu. Det hoppade precis ett väldigt speciellt ekipage :p

Endast ett bett och tyglar, hinderhöjden tror jag ligger på 1,50-1,60. Det är vågat :p

imorgon...

Imorgon kommer jag vara borta hela dagen, så kommer inte uppdatera.
Hoppas verkligen att detta går bra nu! Ni får hålla tummarna.

vill att det ska bli sommar nu!!

Trodde aldrig jag skulle säga detta men jag pallar inte med vintern mer.. Dessutom har den knappt börjat :O Tänk om inte snön försvinner förrän i april???? Vill inte ens tänka på det... Längtar tills snön försvunnit och solen värmer och allt börjar bli grönt igen!


ingen ridning=horsemanship

Blev ingen ridning idag, jag hade helt enkelt inte lust. Då känns det ändå som det inte kommer att gå bra och jag orkade inte hålla på att bråka med tess när hon vänder hem. Blev istället lite horsemanship :)

Tess: Hon har inte riktigt velat följa med mej in från hagen dom senaste dagarna, sen håller hon ju på och vänder hem när jag rider ut. Så tänkte att lite träning från marken kanske hjälper, vilket det säkert gör. Men iaf, första gången. Och jag blev förvånad, hon var så himla duktig. I början var hon lite spänd och ofokuserad men när jag väl börjat så hade hon 100 % fokus på mej och var helt avslappnad. Jag kunde flytta fram/bakdel genom bara kroppsspråket, hon följde efter mej överallt när jag gjorde vändningar och allt! Superduktig var hon! :) Kändes riktigt bra, trodde inte det skulle gå första gången! Det enda som inte hon riktigt fattade var att backa men annars var det som vi gjort detta 100 gånger förut. Riktigt kul :)

Appis: Hon var väldigt spänd och ofokuserad, kanske för det blåste så. Tränade bara lite trick och flyttade framdel/bakdel, backa osv.. Hon var duktig men ofokuserad. Sämsta på länge :p

Och om ni undrar vilka övningar jag gör så med tess så började jag med de 7 lekarna men eftersom hon var så duktig så kunde jag redan gå till tredje leken ''driving game/flytta dej''. Med appis så har jag redan gjort alla lekar så det vi tränar på nu är mest trick men ändå att hon ska flytta undan för det jag vill :)

Dagens roligaste: Jag trillade av en häst när vi stod stilla hahahha. Hon ruskade bara lite på sej, hmm ja hur går det med balansen? :p

statistik

Statistiken börjar bli väldigt jämn nu! Jämn statistik=trogna läsare ;) hihi!


v. 50

Tess:

MÅNDAG:
Uteritt runt galoppbanan om jag hinner innan det blir mörkt. Mycke galopp i friskt tempo
TISDAG: Klättring
ONSDAG: Vila
TORSDAG: Skogen mycke övergångar och tempoväxlingar
FREDAG: Skogen, samma: mycke övergångar och tempoväxlingar
LÖRDAG: Kort lugnt pass på banan
SÖNDAG: Klubbhoppning, första ''tävlingen'' :D

Kommer rida ut nästan varje dag framöver, hon är mer framåt ute (såklart) så det får man ta vara på!


Haha, från provridningen :p

Appis kommer bara skrittas/galopperas ut i början av veckan. Sen händer det lite i mitten av veckan, får hoppas på det bästa!

träning=pigg

Förra veckan tränade jag:
onsdag
lördag
söndag :):):)

Denna veckan:
Inget... :(:(:( haha

Skulle tränat idag, jag och sofie åkte dit men valde att leka i äventyrsbadet istället haha. Bra där!!!

Eftersom jag inte tränat något denna veckan märker jag direkt hur seg jag blir av det. Har mest bara slappat efter skolan. Medan dom andra veckorna som jag tränat minst 3 dagar har jag varit pigg och gjort massa saker som jag egentligen inte brukar orka. Känns skönt. Så nästa vecka blir det skärpning, minst 3 dagar!

Nu ska jag åka till stallet, ska ut och gå med tess och rida ut på appis. Sen är det Luciashow i stallet, kulkul :p

flicka

Har ni sett filmerna flicka och flicka 2? Vet ni vad min dröm är? Att äga en stooor hästranch, med så himla mycket mark och hästarna får gå fritt. Det skulle vara underbart!Jag tycker den första filmen, flicka (1) är jätte bra. Värd att se :) Sen är det bra låtar med!Flicka 2 är sådär.. Så överdriven, visst att den första va lite överdriven men denna är värre!! Men helt okej ändå. Värd att se den med :p


Har ni sett filmerna? Vad tycker ni om dom? :)

fina tess :)

Tränade idag, markarbete/dressyr (vad säger ni? :p) hon var jätte fin! Angelica tyckte vi hade gjort stora framsteg sen sist, fick massa beröm! Jätte kul :D

I början var hon lite stel i högersidan men sen så släppte det och i vänstergaloppen jobbade hon korrekt. Hon sa att jag bara skulle sitta och njuta haha :p Så en lyckad träning med andra ord, nu ska jag träna på att bli lite mer effektivare i min ridning. Det ska inte behöva ta 20 varv innan hon kommer igenom i högersidan. Så det ska jag träna på nu :)

Hon var verkligen fin idag, hängde aldrig i handen och jag kunde vara jätte lätt. Stooora framsteg! Har ju trots allt bara haft henne i lite mer än 3 veckor!

Duktig häst :)

.


Vad har du för mål med Tess?

Svar: Just nu är det inga tävlingsmål. Men detta är dom kortsiktiga målen, sen när vi kommer igång och tävlar lite ska jag skriva tävlingsmålen också.

- Rida ut
Kunna rida ut överallt utan att hon vänder och vägrar gå. Kunna rida och jobba henne lika mycket i skogen som på banan. När man kan rida ut utan problem brukar det mesta falla på plats. Och då menar jag inte bokstavligen allt, men ni fattar :p Man är med om så många situationer som man har igen sen!

För att nå det målet:
- Rida ut en liten sväng varje dag! Träna mycket på marken också för att stärka förtroendet mellan oss.


- Dressyren/markarbetet

Få henne i en högre form, lättare i handen, mer på bakbenen och mer uppmärksam och känslig för hjälperna.

För att nå det målet:
- Rida lektion varannan vecka, vara noggrann varje gång jag rider med allt jag gör! Träna mycket på marken också för att få henne känslig i hanteringen.

- Stärka henne
Stärka hela henne helt enkelt.

För att nå det målet:
- Lägga upp en bra träningsplanering. Lägga in små vilor, göra veckoplaneringar osv..


Sen har jag ju såklart en massa mål med mej som ryttare, kan skriva det i ett annat inlägg om ni vill :)

dagens ridpass

Några dagar sen jag skrev om dagens ridpass, men jag rider nästintill varje dag så ni vet :p

Tess:
Skrittade ut en sväng först, det är bara i början hon vill vända hem men sen så går det bra. Sen red jag lite på banan, hon gör jätte fina övergångar mellan skritt och galopp nu. Speciellt galoppfattningen :) Galopperade över lite små hinder också. Hon var ganska seg idag och saknade lite power i galoppen. Får hoppas hon återhämtar sej bra tills imorgon för då är det markarbetes lektion igen :) Kul, hoppas vi gjort lite framsteg.

En trött tess efter ridpasset :p

Appis: Red runt galoppbanan barbacka. Hon var pigg men ändå lugn och lyssnade bra. Jag bara satt där och åkte lite. Sa gaaaaaaaalopp och brrrrr, så skötte hon resten haha :p Blev mest galopp i början sen skrittade jag säkert 30 minuter eftersom hon inte är igång.


4 dagar kvar!

svar på lite kommentarer

Hur gammal är hon :)?
Svar: Tess är 6 år!

Måste bara fråga. Kan man ha hästarna tillsammans i hagen när dom har broddar? Vi får nämligen inte det i vårt stall eftersom om dom skulle sparka finns det risk för skador. Men är det farligt? Ser att du har hästarna tillsammans utan problem? :)
Svar: Det är väl lite upp till var och en hur man vill göra med det. Men vi har broddar på alla fyra hovarna. Eftersom våra hästar går ute dygnet runt så är det ganska stor risk att dom skulle kunna halka och gå omkull. Alla 5 hästarna är väldigt tajta och vet vart dom har varandra, så det har aldrig varit något problem med sparkar eller nåt. Inte heller nu när tess har kommit in i flocken. Men såklart tar vi absolut av broddarna bak när vi släpper in en ny häst, sen när det verkar funka i hagen igen efter någon vecka sätter vi på dom igen. Så, sålänge det inte är något problem med sparkar utan broddar borde det inte vara något problem med.

Hur många kilo äter dom per dag när dom står framför balen i 16 timmar? Det blir ju väldigt mkt. Min häst äter upp 3kg på en timma.

Vad tror du? :)


Sen undrar jag hur du gör med foderstaten när du inte kan veta hur mkt mat de får i sig. Har du låg eller hög energi i hösilaget?


Blir dom inte feta? Det är jättebra att de kan stå och tugga länge! Men inte bra om dom blir feta och kanske får i sig för mkt energi.

/Frida

Svar: Har ingen aning om hur många kilon dom äter men det blir ju en hel del. Ensilaget är andra skörd så antar att det inte är så högt energivärde. Sen med foderstaten så får appis bara ensilage nu eftersom hon vilar. Medan tess får ca 1 kg kraft grov 125. Men pappa ska ringa till kraft och fråga (vi brukar alltid göra det) om hon behöver någon kraft nu. Hon är väldigt lättfödd nämligen :p Men appis är fet nu när hon inte rids och tess är väl lagom. Hoppas hon inte bli för tjock, dock gör det inget nu på vintern då dom behöver det när det är så kallt. Men sen till tävlingssäsongen får hon banta ner sej isåfall :p Men man får väl antagligen rida lite hårdare då.

Det viktigaste för mej är inte fall dom blir för feta för det kan man göra något åt. Det viktigaste är att dom får sitt tuggbehov tillgodosett.Vad har du för mål med Tess?
Svar: Kommer ett inlägg om det :)

hungriga hästar

Framför den här balen tillbringar hästarna minst 16 timmar per dag. Nu har vi dock tagit bort nätet då det fryser fast annars. Så nu blir dom ännu fetare ;)
ang. designen

Vet att texten i headern ser lite konstig ut, men det är bara för att jag inte har photoshop på denna datorn och gjorde det lite snabbt i paint.net. Och det programmet är inte så jätte bra som ni kanske ser :p Men jag ska fixa det :) Om ingen annan här har photoshop och skulle vilja fixa det? hehe så slipper jag plocka upp datorn igen där photoshop finns på..

''The only place where success comes before work is in the dictionary''

De citatet jag har tagit tänker jag ofta på, det finns inga genvägar till att nå framgång. Så därför måste man kämpa. Tyvärr är det lite så i ridsporten att har man pengar kan man köpa sej en super fin häst och hoppa dom lite högre klasserna direkt. Vilket är lite tråkigt. Men i slutändan så räcker det nog längst om man har kämpat sej för att nå framgång istället för att köpa sej den!

Någon tyckte att designen var lite grå och tråkig, visst den är lite ''tråkig'' och inte så färgglad. Men inte för tråkig och vintern den är grå och lite tråkig så haha. Ahh, det funkar tills det blir vår igen ;)

ny design!!

Tog tag i designen och gjorde om den. Vad tycker ni, hiss eller diss? (tryck på f5 om ni inte kan se den) Jag blev nöjd iaf, en väldigt enkel och lite vintrigare design. Den fina header bilden har matilda tagit!

Måste säga tack till alla tips jag fick av er läsare!! Nu känns det mycket roligare med bloggen (ett tag var jag faktiskt inne på att sluta blogga ett tag..) Men nu så! Har tagit åt mej era tips, så nu har jag lite idéer på roliga inlägg :)


min blogg=tråkig blogg

Min blogg har blivit så tråkig känns det som, jag vet inte varför... Designen är tråkig, dessutom är det sommarbilder och nu är det vinter! Och jag har inga bra nya vinterbilder.. Sen kommenterar ni dåligt, jag vet att jag skriver det ofta men det är ju såklart roligare för mej om ni kommenterar lite. Sen så står den stilla också, händer inte så mycket.. Hmm, ja.. Min blogg är tråkig helt enkelt. Jag tror den saknar lite bilder också, nu är det alldeles för mycket text!

Tror jag får fixa om designen lite kanske, eller kanske inte...


Appis och jag (L)

trååååkigt...

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag sökte till future factory i början av året. Det är en talangsatsning för ungdomar så får man hoppträningar, föreläsningar osv... Men eftersom det var för få som hade sökt så blev det inget... Nu kan man söka igen men då söker man till 2 år (var 1 år innan), allså att det håller på i 2 år.

Uppridningen är i början av 2011. För att kunna söka måste man ha tävlat 1,10 vilket jag inte komma att hinna med tess. Ahh!!!!, hoppades ju på att kunna söka detta året men nu måste jag vänta 2 år till för att söka... Men kanske kan söka ändå, det måste ju finnas en anledning till att det är så få sökande? Hoppas.


uteritter

Tess: Red henne först så jag kunde rida när det var ljust, då hon är tittigare då. Blev en sväng i skogen/på vägen barbacka. Hon var jobbig idag.. Ville vända hela tiden, men jag fick min vilja igenom som vanligt. Red massa små stigar i skogen och konstiga vägar överallt för att hon skulle fatta att det är jag som bestämmer. Ska rida ut henne resten av veckan, hon måste verkligen vänja sej för jag kan ju inte ha en häst som inte ens går att rida ut på!

Appis: Skrittade och galopperade lite ute på vägen, det gick bra och appis var piggggg! Har inte galopperat henne på ett tag men nu tänkte jag sätta igång henne lite innan vi åker till veterinären.

Såhär får man en känslig häst

Har valt ut en av era rubriker nu, kommer fler sen :) ''Såhär får man en känslig häst''

En känslig häst är en lydig häst, en lydig häst är en känslig häst. För mej handlar inte ridning om att lära hästen utan att hästen ska lära mej hur jag ska rida den utifrån hästens beteende.


Alla hästar är redan känsliga, detta är inget vi behöver lära dom. Det vi egentligen måste träna på är att lära oss själva hur vi ska hantera hästen för att den ska förstå våra signaler. Hur kan hästen annars känna en liten fluga om den inte var så känslig. Det räcker med att ledarhästen lägger öronen lite bakåt så flyttar dom andra på sej direkt.

Allt börjar på marken. Det handlar om tryck, eftergift och tajming. Appis är otroligt känslig att rida, men jag har börjat på marken med de 7 lekarna. (om ni tänker börja med det, läs igenom ''de sju lekarna'' noggrant och inte bara detta inlägget för detta är väääldigt kortfattat) Jag tar enbart upp dom första 3 lekarna i denna text men det finns som ni kanske förstår 7 stycken. Tycker man ska fullfölja alla 7 stycken, då får man ett bra förtroende för sin häst.

1. Där får man i första leken stryka hästen över hela kroppen utan att den ska bli irriterad. 2. Nästa steg är att lägga på ett lätt tryck på tex sidan av hästen och den ska då flytta undan direkt, lyssnar inte hästen då så ökar man efter 3 sekunder och fortsätter tills hästen flyttar undan. Minsta lilla hästen flyttar ska man ge eftergift och där handlar det om tajming. 3. När hästen flyttar undan för minsta lilla tryck ska man fortsätta med att flytta hästen utan att röra vid den. Då kan man använda ett spö eller bara handen för att ''peka'' på den delen man vill flytta. Det kan tom räcka med att bara titta på den delen man vill flytta.

När hästen kan fram, bak, flytta fram/bakdel, sänka/höja huvudet tycker jag man har en bra grund, sen gäller det att fortsätta med detta från när man tar in hästen från hagen tills man släpper ut den igen. Hela tiden använda samma signaler, leda hästen med hängade grimskaft och stanna den med kroppsspråket. ALDRIG rycka eller dra i grimskaftet. Detta gör hästen ''döv'' för signalerna. Vilket tyvärr dom flesta hästarna är idag...

Nu gäller det att överföra detta på hästryggen också. Och det är ganska enkelt när väl allt sitter på marken. Det handlar bara om samma sak här, tryck eftergift och tajming. Lägger man på skänkel ska hästen lyssna, då ger man direkt en eftergift, lyssnar inte hästen, då måste man trycka lite hårdare men sen direkt ge eftergift. Samma sak när man bromsar upp hästen, sitt tillbaka hästen, lyssnar den direkt, ge den då eftergift. Annars sitt tillbaka den lite mer. Sen eftergift.

Det handlar bara om att lära sej själv hästens språk och använda detta i alla lägen, även fast hästen är stressad. Va själv lugn och använd kroppsspårket.

En film från när vi precis hade börjat träna horsemanship. Detta är andra gången vi tränar horsemanship, som ni ser så flyttar hon för minsta lilla pga att jag vet hur jag ska göra. Flyttar framdel och bakdel + backar.


Här lite mer arbete från marken, dock syns inte ens signalerna jag ger till henne för att hon ska flytta sin bakdel, det räcker med att jag tittar lite på bakdelen så flyttar hon den.


Här är ett ridpass, jag ger små signaler till henne som inte ens syns. Bl a i galoppombytet, då flyttar jag bara om bäckenet lite. Även på övergångarna sitter jag bara tillbaka henne lite.


Mitt mål är att kunna rida hästen så att vi jobbar tillsammans. Inget slit i munnen eller spark med skänklarna eller piska med spöt. Det handlar om att ha en bra och fin kontakt med sin häst så man kan rida och hantera den med dom minsta signalerna. Otroligt att vi faktiskt kommit såhär långt, lätt att glömma bort ibland eftersom det är mitt sätt att hantera hästar och är egentligen inget speciellt för mej.

Hoppas ni fick lite tips nu :)

fast car

Hoppade varken högt eller något svårt. Ville bara veta vad det är vi behöver träna på. Så kanske inte roligaste filmen men roligare än inget ;D


hoppning i ridhuset

Åkte till ridhuset idag, blev lite hoppning. Hoppade 8an. Hon var duktigt och skötte sej, inga bockningar haha :p Men hon behöver verkligen stärka sej, direkt när jag vänder upp mot hindret blir hon längre i galoppen och då tappar vi rytmen och allt. Så när jag väl fick ihop henne hoppade hon jätte bra :)
Hon är så lugn när man är på andra ställen, står helt stilla i ridhuset och allt! Suuuperbra:)

Lägger ut en liten film sen från idag ;D

lala

Tess: Red ut en sväng barbacka :) Hon var väldigt jobbig i början, ville vända och så. Kanske beror på att jag red när det var ljust. Annars kändes hon fin, red lite på vägen och i skogen. Sen tog jag några språng över ett 50 cm hinder, vilket gick bra :) Första gånger jag hoppar henne barbacka :p Imorgon ska jag hoppa i ridhuset!

Appis: hann inte rida henne. Hon låg och såg fet ut i ''ligghallen'' istället :p haha
En tjock liten sötis :)

.


hejsan, jag undrar för jag ser att quintess sparkar efter hindret, och har hon inte ont? Jag har varit med om massor hästar som har exakt gjort samma sak för att dom har ont :O

Vill bara ta upp detta i ett inlägg för jaa, finns ju massor av människor därute som är ''experter'' (absolut inte riktat till denna kommentaren) som kan komma med tråkiga kommentarer. Som dessutom inte vet någonting om hästen. Vill bara klargöra detta så ni slipper fundera ;)

SVAR: Nej hon har inte ont. Hon är e. Quite Easy och dom hästarna är kända för att vara mer i luften än på marken när dom är unga :p Så nej, det har hon inte! Hon brukar inte bocka så mycket som hon gjorde på första provridningen, vet inte vad som var med henne haha. Bara glädjesprång :) Sen att hon är otroligt vig är ju en annan sak :p

Hon är besiktad + röntgad och helt frisk så inget tyder på att hon har ont. Sålänge jag har haft henne hemma har hon inte bockat (eller sparkat) en enda gång.

störigaste kommentaren

När vi ändå är inne på rubriker så... ''störigaste kommentaren''

Detta kanske låter helt sjukt men efter jag hade skrivit ett inlägg i april. Detta! (Ni måste nog läsa det inlägget för att förstå detta). Så fick jag dom sjukaste kommentarer jag varit med om, och jag kan fortfarande inte släppa det? hahha... Vet inte riktigt vad jag svarade så hittade på lite :p

''Oftast har det med dressyren att göra om hästen inte är avslappnad ordentligt.''

Appis är avslappnad i dressyren, bara hoppningen hon blev stressad av. Nu är hon i stort sätt avslappnad vid hoppning.

''Den kommentaren du fick i somras låter väldigt bra då hon/han har rätt.''

VADÅÅÅ RÄTT?

''Att sitta och slita på hästen över ett 50 cm hinder är bara onödigt.''

Slita?? Grunden sitter i dom låga hinderna. Framförallt träna avstånd.

''Avstånd kan dom flesta hästarna reda ut själva''

SJUUKT!!! Nej det kan dom inte, som ryttare bör man kunna det för att kunna rida olika hästar.

''Man får mer betalt för hästen när man säljer den om hästen kan bedömma avståndet själv''

Blablablaaaaaa, det jag hänger upp mej mest på att hon säger att ryttaren inte bör kunna klara att lägga hästen rätt själv. Och att det är onödigt att hoppa små hinder? Vafan, ska man gå direkt på 1,50 då eller? Jajjaa, måste nog släppa detta nu ;)

duktiga hästar

Va sent det blev idag.. Men så får det bli ibland när man har häst :p

Tess: Red ut barbacka, hon skötte sej super! Inga tveksamheter, försökte inte vända eller nåt :) Kändes finare än igår, kanske beror på att hon har mycket mer bjudning ute.
Travade och galopperade lite med, första gången jag galopperar på henne i skogen :)

Känns som vi redan kommit lite framåt med allt, hade ganska mycket problem med att komma upp i början. En gång tog det 10 minuter. Nu står hon blixtstilla :) Och är väldigt lugn och kan stå lös i gången och allt. Nu känns det även som att uteritterna inte är något problem längre, så nu blir det mest uteritter framöver just för att hon har mer bjudning ute.

Appis:
Red henne barbacka i grimma på banan. Hon skötte sej också jätte bra :) Började först med lite horsemanship på marken vilket gick bra! Sen hoppade jag upp och skrittade runt, gjorde volter, serpentiner, halter och backade. Använde bara sitsen och det gick jätte bra :) Fårse om jag kan filma det någon dag.

Appis och jag för några månader sen, längtar tills banan ser mer ut såhär :p


12 dagar kvar!

rubriker

Jag tänkte att ni skulle få komma med förslag på rubriker, så väljer jag ut några och sen skriver ett inlägg om varje rubrik? Låter det kuuuul? :)

Så kom igen och skriv lite rubriker nu!! Kan va allt ifrån hoppning, till NH, till träning, till mål osv..

Några förslag!dagens ridpass

Tess: Red henne på banan barbacka, började med mycket skritt. Hon kändes fin för att vara henne och hela ridpasset gick väldigt bra :) Hon är fortfarande väldigt framtung men stundtals så känns hon väldigt lätt fram! På söndag ska vi nog åka in till ridhuset och hoppa lite :)

Appis: Äntligen har hon fått på sej snösulor. Så hon fick ut och ''powerwalka'' lite haha, red barbacka såklart! Hon är fet nu (ja appis är fet :O) så blir långa skritt turer för att banta henne! :p

Vilken skillnad det är på appis och tess, appis är såååhäääär känslig för hjälperna! Lätt och smidig att rida. Tess är inte så känslig för hjälperna (än) och väldigt framtung om man jämför med appis. Sen känns appis som en soffa att sitta på barbacka jämfört med tess, hon är så benig :p

När jag skulle släppa ut appis i hagen hade tess gått och lagt sej :) Så mysiga är dom när dom ligger ner, händer ju inte så ofta heller. Satt och klappade henne jätte länge :)
13 dagar kvar!

lycka

En liten film jag klippte ihop några dagar innan vi köpte tess, hade inte tänkt lägga ut den men gjorde det ändå :) Jag kollade på den minst 50 gånger, jag var så förväntasfull och tänk att hon faktiskt blev min. Så fin hon är (L)

Tänk på att det är första och andra gången jag sitter på henne :p haha, ser inte helt okej ut!


Kommer säkert få denna frågan, låten heter revolution med en av mina favoritartister. TRACY CHAPMAN!!!

Och hmm.. har mina läsare dött eller? Varför är ni så tysta helt plötsligt :(

hoppövningar

Liten sammanfattning om vilka hoppövningar jag har lagt ut :) Någon mer ni vill läsa om? :p

Få en bra rytm:
litenbanamedsmåhinder - 8an

Serier/styrka/kvickheten i benen:
serie - serie2 (den nedersta) - liteomstuds
- bomföreochefterhindret

Lydnad: lydnadsbana - 13,5an - springighäst

Omhoppningsövning: roligövning

Förbättra fram/bakbenstekniken: braövning

Träna säkerheten i anridningen:
17m - tipsomdet

Kort/lång anridning: smidigövning

Min favoriövning som innerhåller allt:
volten

Fina namn jag döpte alla hoppövningar till xD

.

''är det verkligen bra att hoppa när det är sådär mörkt?? hästar ser inte alls bra i mörker tänk på det nästa gång!''

Hästar ser bättre än oss i mörker..

RSS 2.0