hoppövning på volt

Har lagt upp denna övningen innan förlänge sen, men nu har jag fått lite nya läsare så jag lägger upp den igen =)

(hoppas såklart i båda varven)

Denna övningen gjorde jag idag! När jag tränade för Eamon Hickey i somras fick vi göra den. Han sa att dom flesta duktiga hoppryttarna hoppar samma övning och gör den så bra som möjligt. Han tyckte jag skulle hoppa den varannan dag då det är så pass lågt att det inte sliter alls.

När jag kom hem från stugan efter sommaren förra året slutade jag hoppa den helt till slut, inte bra! Då jag inte hade ork att bygga fram så ofta. Så nu ska jag börja hoppa den igen när jag kan ha volten framme hela tiden, och idag kände verkligen hur mycket vi hade tappat. Det jag framförallt hade svårt med var att få med bogarna och det var inte bara i vänstervarv utan i båda!

Bygga upp den/hoppa den:
Man ställer upp 3 hinder som en volt, lättast för att få den runt är att sätta något i mitten och sen gå 10 meter till höger, 10 meter till vänster och 10 rakt fram. Då blir den förmodligen rund. Hinderna ska vara låga ca 50 cm. Man ska få in en jämn rytm genom hela volten, samma tempo från när man börjat till man slutar. Jag hoppar den på 5 eller 6 galoppsprång (storhäst avstånd). Det svåra är att ha lika många galoppsprång mellan hinder 1 och 2 som mellan hinder 2 och 3! Det är lättast om man börjar med att hoppa hinder 1 och 3, när det känns bra, lägg på hinder 2!

Jag tycker denna övningen innerhåller många bra grundsaker som krävs för att hoppa en bana.
  • Få in en bra rytm, jämna galoppsprång
  • Man får in känslan för avstånd
  • Ställningen i svängarna
  • Rakrikning innan hindret
  • Få med bogarna i svängarna
  • Räkna galoppsprång
Sen är det bara att nöta den runt runt och runt. Tillslut får man förmodligen in en bra och framförallt jämn rytm, då kan man hålla den galoppen och hoppa tex ett annat högre hinder, som man ställt upp. Språnget kommer förmodligen blir bra då =)

Hoppar volten i höstas, gick inte så bra. Appis var pigg och spänd :PAppis och jag hoppar volten :P

Från och med idag har jag kommit fram till att detta är min favoritövning, den ger verkligen resultat!
Trackback
RSS 2.0