summer

Har fått alla bilder nu!!!!!! :D Dom blev grymt bra!!! Kommer lägga ut några i taget.
Alla bilder är tagna av MATILDA!!!

Ser det inte härligt ut? :P Saknar sommaren, rejsbilderna kommer bland dom sista bilderna jag lägger ut =)

hoppning

Hoppningen gick bra idag!! Men hon var lite för pigg och studsig. Hoppade en liten banan på runt 0,90 - 1 m. Hoppas hon inte är så pigg på söndag :P Men jag ska skritta ut en stund på morgonen, för jag skrittade ut på förmiddagen i tisdags och då var hon super på träningen =)

Såhär såg appis ut idag :P

hoppa

Nu ska jag snart upp till stallet och hoppa :D Har kollat på hoppträningsfilmen flera gånger och ska försöka rida så idag så går det nog bra =)

Emili red ute appis igår, hon kändes bra!!

<3

Bilden är ifrån andra dagen då jag precis hade fått hem henne. 
Jag var så himla lycklig då, men jag blir bara lyckligare och lyckligare för varje dag du finns hos mej <3 Jag är så glad att jag har dej.Världens finaste häst <3

lastning

Enda sen vi köpte appis har vi haft svårt att lasta henne. I början fick vi ta en lina för att få på henne, sen räckte det med spö. Men nu har jag tänkt till och förstått att både spö och lina var helt fel... Om man slår hästen vid lastning kommer den förmodligen ihåg det och vågar inte gå på transporten igen för att kanske vara rädd att bli slagen igen.

Jag tror att när dom lastat henne i Polen (där hon kommer ifrån) slått henne och då kommer hon antagligen ihåg det. Och vi har ju fortsatt med spö och hon har inte blivit bättre..

Men hittade denna videon på någons blogg:


Så sist jag lastade henne testade jag att backa direkt när hon gått fram några steg. Även när hon stog på lämmen backade jag henne och tog upp henne på lämmen igen. INGA tveksamheter om att gå på transporten, i tisdags gick jag förbi en transport och hon reagerade knappt. Vet inte om det kan vara därför?

Såg något liknade på göteborgs horse show, han backade, flyttade hästen åt sidan och gick framåt för att visa att han var ledaren.

Jag dissar spö och lina totalt, visa att det är du som är ledaren genom att backa och gå fram några steg så kommer det säkert att gå bättre =)


smygtitt

Matilda fotade mej och appis för ganska länge sen, men snart kommer jag få bilderna :P Här får ni en smygtitt! Har print screenat den, därför så dålig kvalité...

v. 44

Jag har börjat lägga ut veckoplaneringarna lite sent i veckan xD

Måndag: Markarbete, inne & ute
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Lugn uteritt
Torsdag: Klättring
Fredag: Hoppning
Lördag: Markarbetes lektion
Söndag: Klubbhoppning 90 cm och 1 m


fina appis =)

Såhär bra har hon inte hoppat på ett bra tag! Hon hoppar upp sej ordentligt på endel så nu får jag börja räta upp mej efter hindrena :P Sista serien blev lite obalanserad men hon hoppade endå, var väldigt svårt att hoppa serien ifrån höger varv, speciellt på hack :P

ridpass

Red ute idag, på asfalt och lite på fältet. Hade de raka bettet, hon var väldigt låg i formen. Men i traven bet hon fast i bettet ibland, känns som hon gör det för att komma ifrån arbetet. Hon gör det när jag t ex flyttar henne för skänkeln. Travade och skrittade bara.

Men annars kändes hon väldigt mjuk i halsen i båda sidorna =)

Hopptränings filmen kommer upp snart!!!

dagens ridpass 2

Hopptränade idag och hon var SUPERFIIIIIIIIIIN :D Hoppade verkligen upp sej och använde ryggen. Slutade på en oxer på 1,25 m, vårat rekord :P Hon var dock lite stark i mellan åt men allt annat var super!!! Film kommer i morgon =)

dagens ridpass 1

Kom hem från stallet för en stund sen, åkte upp för att mocka, putsa och städa mitt skåp =) Skrittade även ut i kanske en halv timme med sofie! Så nu har jag allt klart för ikväll, så slipper jag mocka då! Ska ju hoppträna.

Skrittade ut barbacka i grimma och tyglar :P Säkerhet på hög nivå!


Lite bättre bilder på henne när hon är klippt :P Min kamera är inte så bra.Hon har blivit jätte smal!!!!! Usch, det är hemskt att se henne så, hon får endå 3 kg kraft och nu har jag börjat ge henne lite havre också.
12 kg ensilage, om hon nu får de...(???)

Hon har jätte lätt att lägga på sej nere i sommarstugan, då fick hon inte alls så mycket som hon får nu. Där fick hon bara lite havre (och hö då).
Bilden är från dagen vi kom hem, då var hon i jätte bra hull men sen blev hon bara smalare och smalare :/


Klippning

Klippte appis idag då =)
Hon var faktiskt väldigt snäll, hon stog stilla när vi klippte hela kroppen. Förutom när huvudet och benen. Haha, halva frambenen är klippta för mer gick inte, men det syns knappt :P Hon fick en jätte fin färg och blev jätttttttte glansig :D Ska fixa en bättre bild på henne i morgon =)

Före:


Efter:

dagens ridpass

Red lite inne och ute idag, hon gick bra =) Gjorde mycke skänkelvikning och framdelsvändningar. I morgon är det hoppträning :D

smart :P

Började dagen med att gå upp en timme tidigare, visste inte att man skulle ställa tillbaka klockan en timme :P Jag tyckte väl att det var lite tomt i stallet när jag kom upp.

Red ut idag, hon kändes jätte mjuk och lugn faktiskt. Även att jag red med några andra och var tvåa var hon lugn, inte likt henne :P Så hon kändes jätte bra =) Imorgon ska hon äntligen klippas!!

filmen

Filmen från hoppningen i går, jag hoppade tex serien några gånger och sen galopperade över bommarna för att se att jag fortfarande hade koll på henne.


Kommer nog bli dålig uppdatering i morgon med, tävling i stallet igen =)

vila

Appis fick vila idag, hann inte rida. Men dessutom har hon gått fyra ganska hårda pass i rad nu och hon skulle ju endå vila imorgon. Så jag rider i morgon istället =) Filmen från igår kommer upp om en stund!

hej

Har kollat/vart skötare på tävlingen idag och nu ska jag iväg igen. Uppdaterar när jag kommer hem =)


hoppövningarna jag hoppade idag...

Denna övningen snodde jag från en hoppträning :P Tyckte den verkade bra, man travar in över travbommarna, fattar sen galopp och galopperar över galoppbommarna vidare till räcket och då har man ju hästen ihop och i en bra rytm. Och det kändes verkligen att hoppet blev mycket bättre.


Denna övningen hoppar jag för att få henne använda ryggen mer, bommarna som ligger framför hindrena är upphöjda. Man behöver ju såklart inte ha de. Det är 3 galoppsprång från räcket till oxern!
Hon var i ganska mycket, eftersom jag hoppade denna senast i sommras så kändes hon lite stel och det såg lite stelt ut på filmen. Men hon hoppade bra! Oxern ska vara bred så dom verkligen får stretcha över. Får hoppa lite mer serier nu och fokusera på det, banor har vi hoppat ganska mycket nu!

serie hoppning

Hoppade som sagt idag =) Blev lite bomövningar + en serie. Och hon kändes jätte bra! Till en början när jag hoppade serien kändes hon lite klumpig (hade upphöjd bom framför och efter hindret) märktes att jag inte hoppat de på ett tag och hon var i ganska mycket. Men sen började hon uppmärksamma sej på bommarna och hoppade super genom hela :D 

Lägger upp film + bild på övningarna sen!

klippdags

På måndag ska vi äntligen klippa appis, har aldrig gjort det så jag hoppas det går!! Hon brukar alltid vara fjantig i början när jag ska tex spola av henne :P
Vi har köpt en Moser Avalon hoppas den är bra bara, har iallafall läst att den ska vara bra. `
Någon som har denna klippmaskinen?

Snart ska jag till stallet och hoppa :D Film kommer!!!


KOMIGEN

Följ gärna min blogg med BLOGLOVIN!!!! :D
bloglovin


jag är med :PJag är med och tävlar. Tryck på bilden för att komma till inlägget!

markarbete

Emili red idag (min syster), markarbete och hon tyckte hon kändes mycket mjukare och bättre i munnen nu =) Det såg bra ut och hon gick i en låg form men hon ska gå lägre framförallt i galoppen! Hon var inte så pigg, hade nog träningsvärk från igår, det är bra :P

En dag kvar i skolan sen är det HÖSTLOV = FRIHET :P


vad äter era hästar?

Skulle vara kul och höra lite vad era foder hästar/hästar äter? Hur mycket dom tränas och vad dom tränar? Hur gamla dom är osv. =)

Appis äter då: 
3 kg kraft grov 125
1/2 L betfor
2 dl majs olja
12 kg ensilage
+ b-vitamin nu och salt

Hon är 10 år holsteiner/halvblod, tränas i hoppning, ganska hårt. Rids 6 - 7 dagar i veckan.

Kom igen och berätta om era foder hästar/hästar nu =) Alltid kul att läsa!!


lite nytt =)


Köpte ett träns i strl cob till hackamoret, för sidestycket var för långt i strl full. För 500 kr.


Ett hackamore 229 kr.


Och en Kingsland jacka :D Skit snygg och skön, för 1500 kr, 10 % rabatt =)

Dagens ridpass, klättring

Idag red jag ut och klättrade, samlad galopp upp för långa backar 4 gånger. Det kändes att hon var lite trött efter hoppningen igår för hon ville gärna sakta av. Men hon kämpade på bra in i det sista, sen tog jag backen en gång i skritt också.

Red på bett idag och hon var lite tjaffsig i munnen imellan åt, det märks att hon gillar hackamore mer =)
Har precis vart på charlies och köpt lite häst grejer, lägger upp bild på de snart =)

kommentar

Hahah denna kommentaren fick jag idag, hmm jaa hur går det med matten för mej :P


Btw, jag kom tvåa i mikaelas (tavlingsryttaren) tävling, jätte kul =)

bana

Banan jag hoppade idag, som sagt svåra svängar, mitten hindret var svårast, men rolig var den =)


hoppning

Hoppade lite idag på hackamoret =) En liten banan som stog framme, ganska svåra svängar men det passade ju oss eftersom jag behöver träna på de då det inte är super lätt att svänga med hackamore :P

Hoppade runt 90 cm - 1m tror jag, då blev hon lite mer laddad hehe.
Det var ju ett tag sen som vi hoppade på den höjden, några gånger drog hon till hindrena, men sen fick jag tillbaka henne jätte bra =)

Det är faktiskt lättare att rida ann ett hinder på hack tycker jag men vi behöver öva på halvhalter innan hindret. Dom struntade hon i ganska mycket idag. Kanske för hon var så laddad :P

Annars var hon jätte stadig imellan hindrena, gick fin i form och jag fick ihop henne mer som bidrog till en bättre annridning.

Kan lägga upp banan jag hoppade idag snart!

ridsport på tv

Imorgon är det 2 timmars ridsport på tv :)

Onsdag 21 oktober
18:25  Eurosport - Världscupen i hoppning från Helsingfors, Finland
19:25  Eurosport - Hästhoppning från San Patrignano, Italien
21:25  Eurosport - Riders Club

Söndag 1 november
19:30 SVT24 - Världscupen i hoppning från Lyon, Frankrike

Onsdag 4 november
21:15 Eurosport - Världscupen i hoppning från Lyon, Frankrike

Söndag 8 november
18:30 SVT24 - Världscupen i hoppning från Verona, Italien

(Snodde från ridsportsförbundets hemsida).

Det är inte alls mycke ridsport på tv, ridsporten är ju endå den näst största sporten i sverige vad jag har läst iallafall. Så det är riktigt dåligt :P


jobbig ovana

Markarbetade lite barbacka idag, försökte få henne så lösgörande som möjligt. Red på bett och hon hade lite hög form i början men sen började hon sänka sej. Travade mest, inte så mycke galopp.

Tänkte mycke på min egna sits idag, att inte kolla ner så mycket och se till så att inte min vänsterhand åker ner som det gör... Men jag tror det gick bra :P
Det är så jobbigt när man har en ovana!!!!

Gammal bild, men kolla min vänsterhand, sååå jobbig. Men nu ska jag ta tag i den :P


v. 43

Måndag: Markarbete
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Klättring
Torsdag: Markarbete
Fredag: Hoppning
Lördag: Intervallträning
Söndag: Vila

Såhär kommer veckan att se ut =)

klättring

Red ute idag och klättrade!!! Hårdpass allså, kort samlad galopp upp för långa branta backar!! Hon flåsade och blev jätte svettig :P Men hon verkade inte bli så jätte trött, tog backarna 4 gånger i galopp och 2 gånger i skritt. Tror hon hade orkat några gånger till :P Hon kämpade på bra =)

Sen fick hon beta för hon vart så duktigt =)

Svett!!


planer framöver =)

Tänkte skriva lite hur det ska se ut framöver, skulle ju egentligen tävlat nästa helg i grevagården men det blir lite förtidigt..

Iallafall:
Klubbhoppning 90 cm och 1 m den 1 nov
Lokal 1 m och 1,10 m den 15 nov
Klubbdressyr den 6/12 kanske :P

Tror det är dom sista tävlingen för iår..

Sen blir det TRÄNATRÄNATRÄNA hela vinter och satsa på tävlingarna 2010 :D Hon ska få minst 2 veckors vila runt jul och då ska jag skritta varannan dag eller något. Det kommer nog inte appis tycka om :P Men det är såklart bra för hennes kropp att få lite vila.


lugn skogstur

Red ut med sofie idag och vi tog en lugn skogstur barbacka. Lite trav och galopp blev det, hon kändes jätte bra på hackamoret!! =)

hoppning/markarbetes film

Hoppningen från igår, även lite markarbete =) Vill såklart få henne lägre i både traven och galoppen!


Nu ska jag till stallet :D

v. 42

Bättre sent än aldrig xD

Måndag: Markarbete med små hinder + studs
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Markarbete
Torsdag: Markarbete
Fredag: Hoppning, studs
Lördag: Lugn skogstur
Söndag: Klättring

hopppning

Hoppade lite idag på hackamoret =) Och det gick faktiskt väldigt bra! Började med ett räcke, hoppade inte så högt, vill fortfarande hålla mej till det lite lägre så hon inte får tillbaka spänningarna. Var lite svårt med hur jag ska rida ann hindret, men det gick bra.

Avslutade med att ta en 3 studs 3 gånger i varje var x 3! Och då fick jag in rytmen lite bättre och det kändes riktigt bra med avstånd och allt =) Ska hoppa på tisdag igen och om det går bra då ska jag förmodligen fortsätta med hackamoret.

Man får ju rida mycke med sitsen, svänga med skänklarna, mycke ben osv.. Vilket kan vara ganska svårt men lärorikt!

Film kommer senare eller i morgon :P

Dagens ridpass

Testade att rida på hackamore idag som jag länge funderat på, hon är ju lite känslig i munnen.. Emili red först på de men hon gillade inte de :P Men hon gick bra!!

Testade också det lite eftersom jag ska hoppa i morgon och vill inte hoppa på de direkt. Hon sökte sej ner på ett helt annat sett i traven =) Hon trivdes verkligen med de och var avslappnad, i galoppen gick hon okej inte så lågt, men hon var lätt att samla ihop och hon blev inte trippig. Lite jobb med detta ''bettet'' tror jag det kan bli bra. Hade tänkt ha de i hoppningen.

Mysbyxor är fint :P

Lilla appis

Brukar få frågor ibland om hur hög min häst är och ibland tror endel att hon är en ponny :P

Jag tycker faktiskt att hon ser ut som en häst, hon är 1,56 m! Jag ser inga nackdelar med att hon är så liten, hon har en sån jäkla vilja. Har hästen kapacitet så har den och det har ingenting med mankhöjden att göra. Visst, hon är ingen GP häst och hur högt hon kan gå har jag ingen aning om då hon fortfarande är väldigt orutinerad.

Hon har en reglerarbar galopp så i kombinationerna tror jag hon räcker till och även över dom breda oxrarna. Men hon är väldigt svår riden då hon har så mycke nerver och blir lätt stressad. Men i slutändan hänger det nog på mej, men om hon nån gång kan slappna av helt tror jag det kan blir riktigt bra!

En gång har jag suttit på henne helt avlappnat och hoppat. En liten bana och hindrena låg på 1,10 och då hoppade hon med sån spänts och hon tog knappt i. Det är det jag vill nå..

På endel bilder kan hon se ut som en ponniiiie!!! =)
Min ponnyappis!

markarbete

Markarbetade idag och min syster emili hade lektion för mej =) Hon kändes lite ''konstig'' eller så som hon brukar kännas när jag hoppar. Då söker hon inte sej till bettet utan blir mer taggad.

Hon gick väl okej, såg väl okej ut men kändes inte okej. Då red emili henne lite och efter de kändes hon bättre och i slutet kändes hon som vanligt och sökte sej neråt till bettet =)

hoppning är ''kuligast''

Hopptränings filmen då =) Hoppade ju som sagt lågt för att hon inte ska få tillbaka spänningarna. Hon kändes fräsch igen vilket känns bra. Red på ett galoppsprång förmycke när hon rev planket :P

Nu när jag satt och kollade på filmen märkte jag att appis landar i rätt galopp HELA tiden :D Det är ju ett gott tecken på att hon landar i balans! Hon drar inte iväg så mycke längre!!:)

Hur kan det vara så jäkla kul att hoppa? :P Tur att appis tycker likadant!!!


hoppträningen i går

Hopptränade ju igår, det gick jätte bra. Visserligen hoppade jag ganska lågt 60 - 80 cm tror jag. Vill ju ta det lugnt så att spänningarna inte kommer tillbaka. Vi tränade på snäva svängar men tog inte allt för snäva, men hon kändes jätte bra =) Film kommer snart!

hoppövningar

Tänkte tipsa om en bok, ''övningar och banor för hästhoppning''. Finns jätte många banor, serier och bomövningar i den =) Vet dock inte vart vi köpte den då det var över ett år sen :P

äntligen

Blogg.se har inte funkat på hela dagen idag!!! Hopptränade idag och kom hem nyss, skriver mer om de i morgon + film =) Hade ju tänkt skriva lite inlägg idag men det kommer upp imorgon, kolla in då!! :P

övningarna idag

Började med denna, i både skritt, trav och galopp. Det är bara bommar.


Fortsatte sen med denna, det är sockerbitar. Ville få henne att bromsa upp efter hindret med hjälp av väggen och svängen. Även slappna av såklart.


Sen avslutade jag med en fyrstuds med 3,5 m imellan. Vill inte trycka ihop studsen så hon blir spänd.


lydnads övning

Ledig idag :D Så jag gick upp tidigt idag för att ha ridhuset för mej själv och det hade jag =) Jag byggde fram massa, bommar, sockerbitar och en fyrstuds.

Hon var jätte fin i börjar i både skritt och trav. Över bommarna och allt, jätte låg i formen. Sen i galoppen gick det sådär över bommarna. Hon blev så pigg :P Hoppade över sockerbitarna, dom första sprången var jätte fina men sen blev hon bara piggare, spändare och springigare. Och jag kunde inte sitta imot barbacka, det var lite svårt :P Så jag tog studsen några gånger så då fick det räcka där. När jag skulle trava av kunde hon inte slappna av längre...

Så jag red ut och travade av henne i skogen och då var hon jätte fin =)


bilder från fredags

Tog lite bilder från filmen =) Jäkla schabrak men skit i dom :P
1. Min sits är inte den bästa. 2. Tack för att ni besöker min blogg. 3. Ni suger på att kommentera!


uteritt

Red ute idag. Kändes verkligen att lektionen igår gav resultat, hon gick i en jätte låg form i både skritt trav och galopp. Dock var hon lite för pigg och ville springa i väg lite :P Men det är ju kul att hon tycker det är kul att komma ut.

Hoppade några små stockar och det blev ett helt annat hopp, mer rytmiskt. Skrittade lite i några backar. Red såklart barbacka =)

Appis äter kvällsmat:Ni ville ju ha fler bilder :P

ingetattbloggaom

Har inget att blogga om :P Så kan ju svara på dom här frågorna..

Vad har du för sadel?
Svar: En pessoa legacy med utbytbart bomjärn.

Vart har du din häst?
Svar: På jfks anläggning, men hade hellre vilja bo på en gård!!! :P

Har ni några frågor är det bara att skriva :)

markarbete, lektion

Red lektion idag då =) Det gick superduper bra, barbacka och allt!! Hon tyckte att allt såg bra ut, men höger galoppen såg mindre bra ut. Hon går imot höger skänkeln i höger galopp och vill inte riktigt ställa igenom sej där, och sträcka ut vänster sidan. Det kan var därför hon blev låst i vänster.

Hon gick iallafall super lågt i skritten, traven och vänster galoppen. Höger galoppen gick hon lite högre. Hon sa en jätte bra sak att manken på hästen skulle vara den högsta punkten. Så då har man ju nåt att sträva efter, allså hur lågt hon ska gå!

markarbete film

Filmen från igår =)
Hon var jätte mjuk, men hon blir lätt lite högre i formen när jag galopperar över ''bommar''. Mycke lägre i vänster varvet, och min sits var inte den bästa. Hon är så hård att sitta på så jag körde på två schabrak men dom bara åkte bak som ni kanske ser :P

Idag ska jag rida lektion, barbacka!! Hmm fårse hur det går xD

volten

Red ute idag!! På volten i skogen =) Hon var jätte mjuk, fin och avslappnad. Tog mest galopp, sen galopperade jag över två ''bommar''. Då blev hon lite piggare :P Men hon gick fint =) Kortfattat, men har lite bråttom. Film kommer, kanske ikväll eller i morgon!!

Dagens ridpass

Min syrra red idag, hon sa att hon var mycke bättre än sist som var för någon månad sen tror jag. Vet inte hur hon kändes :P Men det såg bra ut iallafall!


Vad vill ni läsa mer om här i bloggen? Känns som det bara blir dagens ridpass hela tiden :P Några speciella bilder på appis? SKRIV!!!! :D

kolsvart

Red ute idag, hade tänkt att rida på volten men sen var det typ översvämning där. Så jag red runt galoppbanan och vidare till höglunds (där jag brukar hoppa stockar). Markarbetade på banan där och galopperade över två ''bommar''.

Hon gick jätte lågt och fint, rundade ryggen och fick ett gung i galoppen, speciellt i uppförsbackarna. Hon var väldigt stadig i formen, framför allt i vänster galopp.
Sökte sej bra neråt, dock hänger hon lite i högertygeln och slänger in höger bogen och vill inte riktigt runda sej för högerskänkeln.

Ställde inte så höga krav på henne, vill ta det lugnt nu. Hon fick galoppera i mellan galopp och öka och sedan minska lite. Det mörknade så snabb så när jag skulle rida hem från höglunds var det nästan kolsvart, tur att jag kan vägen hem och att appis inte är mörkrädd. Galopperade på ganska snabbt hem och då blev hon lite tjaffsig i munnen när jag tog i henne men annars slängde hon inte upp huvudet när jag tog i henne.

Hon kändes mycke bättre i vänster bogen idag =) Och även bakbenen.

v. 41

Måndag: Vilat (var hos kiropraktorn)
Tisdag: Markarbete inne
Onsdag: Markarbete ute i skogen + skritt i backar
Torsdag: Markarbete inne
Fredag: Markarbete ute i skogen + skritt i backar
Lördag: Markabete ska kanske rida lektion? annars longering eller tömköring
Söndag: Markarbete med bommar

Markarbete nästan hela veckan, därför varierar jag med ute ridning varannan dag. Ska allså rida barbacka hela veckan mycke galopp, skritt och skritt i backar.

svar om kiropraktor besöket

vad betalde ni för besöket hos kiropraktorn?:P Tur att det inte var ngt allvarligt!
Svar: Vi betalade 700 kr! Japp det var tur :)


vilken tur att det inte var nåt allvarligt, men varför ska du inte trava så mycket?
Svar: Jaa =) För att anstränga frambenen så lite som möjligt då låsningen sitter i bogen!

vilken tur! kan du inte förklara mer vad en låsning är?
Svar: Jaa! :) Jo det kan jag, vet inte riktigt var det är. Men musklen är jätte spänd och ''låst'' så att den inte går att sträcka ut och då går den ju inte att använda. Hon kan ha sträckt sej i hagen eller gjort något konstigt när jag hoppade. Nu vill jag att hon ska slappna av i den musklen så den går att sträcka ut. Och det kommer ta ett tag, därför ska jag undervika traven.


inne

Red inne idag, har ju inte ridit henne sen i fredags så det var jätte kul :D Red barbacka, började med mycke skritt, volter, halter, serpentiner osv.

Galopperade sen och hon gick i en ganska hög form, hon kändes inte super bra. Tror jag satt och sov lite :P Gjorde lite öppna i galoppen, mycke skritt galopp skritt galopp, det lyssnade hon jätte bra på!! Jätte fina fattningar gjorde hon.

Sen i slutet försökte jag verkligen att få henne sänka huvudet och då kände jag verkligen hur ryggen kom upp och den lite trippiga galoppen blev till en lite gungigare. Vilken känlsa allså, då kände hon super!!!! :D I båda varven också, travade sedan av lite och då var hon jätte mjuk =) Jag är jätte nöjd med henne idag.

Fick lite frågor i inlägget under som jag tänkte svara på snart!


kiropraktor besök

Har kommit hem från kiropraktorn nu, och det var inget allvarligt med henne!!! :D Utan hon hade en låsning i vänster bog, det var därför hon hoppade till vänster! Gud allså, jag trodde verkligen hon hade fått en sen skada att hon inte ville landa på höger framben. Och då skulle hon ju inte hålla som hopphäst men inte de, hon är hel!!!! :D

Dock så låg inte sadeln så bra längre, vi kollade ju upp den för ett tag sen och efter de måste hon ha musklat på sej rejält. Så nu ska vi byta till ett bredare järn, för nu låg den lite i bak vikt. Hon är så känslig när det gäller sadlar, får hoppas att det fixa sej med den också.

Nu ska jag rida barbacka i en vecka, mycke skritt (!) och galopp och jobba henne i låg form. Sen börja med lite små hinder och så. Han visade vad jag skulle göra med henne eftersom hon fortfarande är spänd vi låsningen och det ska vara helt mjuk där! Han visade även lite andra saker då hon var lite spänd i bakbenen.

Jätte skönt att vi har hittat felet nu, inte för att det var svårt men jag har vart så orolig över att hon hade fått en sen skada :P

Han ska kolla henne igen om ca 5 veckor så allt går på rätt väg.

bara ett till

Köpte detta täcke, då charlies var på tävlingarna. Ett ländtäcke för 350 kr, passa till mitt tävlingssett, heh jag var tvungen :P Men inga mer täcken på ett tag nu.

promenad i regnet

Dålig uppdatering, men har varit i stallet och hjälpt till på tävlingarna, sjukt kul att titta på sista klassen som var 1,45 i grunden och 1,50 i omhoppningen.

Gick en liten promenad med appis till fältet och lät henne beta där, sen började det ös regna. Men där stog vi i ös regnet i minst en kvart. Appis mumsade i sej en massa gräs och jag lyssnade på musik ''Standin' out in the rain, Need to know if it's over, 'Cuz I would leave you alone'' mysigt var de.

I morgon ska vi äntligen till kiropraktiorn :D


Hon ville bara äta påvägen :P
Mumsar gräs på fältet.

lördag

Nu ska jag bara skritta och trava lite lätt barbacka tills på måndag då vi ska åka till kiropraktorn. Jag vill åka nu!!! Vill verkligen ha reda på vad som har hänt med henne.Ska snart åka upp och kolla på dom nationella tävlingarna i stallet, kulkul! =)


regional 1,10

Tävlade ju idag, och jag kan varken säga att det gick bra eller dåligt. Kan bara säga att jag har en häst som ställer upp till 100% <3

Jag har ju skrivit att hon kännts konstig nu ett tag. Hängt i högertygeln, vill inte flytta undan för höger skänkel, slängt in rumpan i högergalopp och nu i slutet har hon börjat hoppa till vänster över hindrena i höger galoppen.

På framhoppningen kändes hon jätte bra i vänster galopp och hoppade super. Sen skulle jag komma på oxern, hon hoppade bra. När den låg på 1,10 började hon tveka långt innan. Men jag gick på henne, hon stannade några gånger på den och sen började jag bli osäker och då släppte jag iväg henne och då stannade hon igen. Men sen sista språnget kändes bra.

Inne på banan var 1 och 2 i vänster galopp så dom hoppade hon super. 3 och 4 var i höger och dom red hon. Sen kom vi till kombinationen som var oxer in, två galoppsprång till ett räcke. Vi kom bra på första, men bara några galoppsprång innan gjorde hon nått så vi kom skit nära och hon gjorde ett hopp rakt upp och till vänster. Så jag kunde inte hoppa b hindret. Skulle hoppa kombinationen igen och samma sak hände igen fast nu hoppade hon jätte mycke till vänster så vi hamnade nästan i bom stöden. Så ingen chans att vi kunde hoppa b hindret då. Men att hon verkligen ställde upp där och hoppade även att hon hade ont (som hon förmodligen har). Vi är så samspelta och litar på varandra nu att hon ställer upp till 100%.

Vi förstod ju att nått är fel nu, så vi ska åka till kiropraktorn på måndag och se om han kan hitta nått. Kanske har hon en låsning? Vi får se vad han kan hitta på måndag.

Förövrigt var det super kul att tävla =) Mycket roligare än en lokal, mycke roligare bana och den var inte alls mycke svårare som jag trodde. Blev dock inga bilder..


Bästa appis <3

volten

Fick en fråga om var volten är för några dagar sen. Kom på att jag har en youtube film när jag ''hoppar'' där, men den är från april. Brukar rida dit och det tar nog 10 minuter att skritta dit, sen rider jag där och lägger upp lite pinnar och galopperar över. Jätte smidigt =)

Om man fortsätter vägen bort kommer man till galopp banan och sen till höglunds (som vi kallar de) och det är där jag brukar hoppa stockar!
 
Brukar dock ha sadel :P haha.

Det är ju inte så att jag galopperar runt med huvudet upp utan jag jobbar henne som vanligt och galopperar över små hindrena. Men som sagt filmen är från april!

Dagens ridpass

Red inne idag och markarbetade, hon kändes super fin faktiskt. Så här fin har hon inte vart på ett tag =) Tog några språng på 1,10 kändes okej, men sista språnget blev super bra. Hon har blivit lite svag i högersidan så hon blir hängades i höger mungipa och slänger in rumpan mot hindret i höger varv. 

Kändes som hon var lite trött med, (måste nog klippa henne snart) hoppas hon inte är det i morgon :P Men det tror jag inte.

Startar som nummer 2 i morgon, men som tur börjar inte tävlingarna förens 12. Är faktiskt lite nervös, första regionala ju, men jag ska tänka att det är som en träning. Men kul ska det bli :D

RSS 2.0