ÄNTLIGEN!

Nu har äntligen min pessoa magplatta kommit :D Har väntat på den ett tag nu ja.

Lädret är jätte fint och jätte mjukt
, hoppas bara appis gillar den ;P


lite tips

Markarbetade idag igen, hon kändes bra! Väldigt bra i skritten och galoppen, särskillt i höger galopp som hon inte brukar kännas så bra i! Dock var hon lite stressad och okoncentrerad av allt folk i ridhuset.. Tränade mest på rakriktning i galoppen och lösgörande övningar.

Juste någon ville ha tips på lösgörande övningar, det jag mest brukar göra är:

- Jobba mycket i skritten i början, flytta lite för skänkeln, ställa i nacken och även väldigt mycket rakriktning och fram och bakdels vändningar.
- Serpentiner, små och stora volter.
- Inåt och utåt ställd.
- Halva långsidan öppna och halva rakt, innan för språret.
- Och såklart så jobbar jag henne i låg form!


fina appis =)

Hon var superfin idag!! Red ut en runda i skogen först, travade bara och sen jobbade jag henne inne i skritt och trav. I slutet började hon sänka huvudet i skritten jätte mycket och verkligen sträckte ut =) Så jag gjorde mycket övergångar i slutet och hon hade en jätte låg form :D

Skrittade och travade bara för att hon inte ska få träningsverk nu när vi har ändrat sadeln.


fixat sadlen nu

Nu har vi äntligen fixat till sadlen =) Fick göra sadeln smalare och lägga upp den lite på högersidan! Så nu får jag hoppas att appis gillar sadlen!! Hon fick även vila idag.
Dålig uppdatering idag, men jag har fastnat i en bok och kan verkligen inte sluta läsa ;)

turn back times

Hade nästan glömt bort att lägga ut fler bilder, men här kommer några till:Den sista är lite frääään tycker jag :P

skogstur

Red runt galoppbanan idag barbacka, appis var piiiiigg! Fast endå rätt lugn och gick i låg form nästan hela tiden. Red lite på banan i skogen också och hoppade lite stockar, tränade byten och galoppfattningar och hon var jätte fin =) Men hon har börjat trycka in rumpan mot höger!!! Jobbigt.

Imorgon ska vi äntligen fixa sadeln :D

barbacka

Idag red emili appis =) barbacka, hon gick jätte bra och såg verkligen avslappnad ut. Lite pigg dock :P Men såg att det ''gungade'' väldigt mycket över korset och hon såg riktigt mjuk ut i hela kroppen!

I morgon ska jag försöka rida ut runt galoppbanan innan det blir mörkt :D Det kommer appis tycka är kul och det blir nog en hel del galopp om det inte är för lerigt!

keep you much longer

filmen då =)
I början var hon väldigt fin, första övningen när vi hoppar på volten var hon jätte fin och hoppade mjuk. Nästa övning också, men sen när vi skulle hoppa en liten bana var det sådär. Det hänger på mej mest, har fortfarande svårt att hoppa bana med henne och då blir jag nog lite spänd. Och det märker ju hästen direkt. Även lite för hård i handen. Men jag vet ju iallafall vad jag behöver jobba på =)

skogstur

Blev en lugn skogstur idag, skyndade mej upp efter skolan så jag hann rida i skogen innan det blev mörkt!
Red barbacka på hackamoret, skrittade och travade lite, hon var jätte fin, avslappnad, mjuk och hade en låg form =) Travade väldigt lugnt också!

På lördag ska jag som sagt kolla sadeln hos en sadelmakare =) Vi var ju och kollade den i sommras, vi fick en mattespadd tog ihop järnet lite och fick åka hem ;P Så det hjälpte ju inte... (Dom var nog mest ute för att sälja padden).

Men iallafall så kom sadelmakaren igår och kollade om vi behöver byta järn, och ett smalare ska vi ha.

Sen så går inte min sadel att stoppa om, fast det behövdes inte.. Men den behövde komma upp lite mer på högersidan så han skulle fixa det på lördag, på något sätt!

hoppningen

Hoppträningen gick bra idag =) Försökte rida med en så mjuk hand som möjligt innan hindret och det funkade i början och hon hoppade mjukt och elastiskt. Men sen när vi hoppade en liten banan glömde jag bort det lite och red inte med en så mjuk hand.. Men det är ju en början!

Annars hoppade hon faktiskt ganska bra idag, och han sa att hon ser mycket mjukare och elastiskare ut nu, vilket är väldigt kul att höra :D Det är ju det jag strävar efter.

Vi hoppade lite gymnastik övningar, inga höga hindren. Nästa gång ska vi hoppa banan =) Sista gången då.

Filmen kommer i morgon eller på torsdag, har jätte mycket att göra i morgon. Så det blir nog dålig uppdatering då..

v. 48

Måndag: Markarbete
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Skritt tur
Torsdag: Markarbete
Fredag: ?
Lördag: Skogtur
Söndag: Skogstur 

Ungefär såhär kommer det att se ut, vet inte riktigt vad jag ska göra på fredag än :P Och sen kanske hon får vila på lördag också för att vi ska prova ut sadeln då (äntligen!!!!).

Jag har svarat på några frågor som ni ställt, så kolla på kommentarerna lite längre ner i dom inläggen =)


Appis :P

paddar

Har äntligen fått paddarna som jag vann i johannas blogg! =) Mysiga var dom, hoppas appis också tycker de :P

markarbete

Red i ridhuset idag och markarbetade. Det är så mörkt nu så jag hinner aldrig upp och rida ut.. Det var jätte mycket folk i ridhuset och appis var stressad och springig. Hon ville aldrig slappna av, men jag gav mej inte. Dock tror jag att det är lite sadelns fel också, hon brukar alltid vara avslappnad när jag rider barbacka hur mycket folk det än är.

Känns lite meningslöst att rida runt och det inte händer nått, då kan hon ju lika väl vila! När det var lite mindre folk började hon slappna av och gick faktiskt ganska avslappnat i galoppen också =)
Så jag var nöjd med henne tillslut efter sisådär, 1,5 timmes ridning (med fram/avskrittning och skrittpauser). Skrittade av en sväng ute också!

1,5 år

Idag har jag haft appis i 1,5 år =)


Bilderna är från dom första dagarna.

gymkhana

Hade även gymkhana idag med mina kusiner och en till i stallet. Det var skit kul =) Rejsrejsrejs!

Wilma och jag hade lilla Lotta


Såhär snygg blev hon i manen :P

Gårdagens ridpass

Hoppade lite igår, och hon var pigg men inte på de sättet som hon brukar vara. Inte studsig, inte stressad eller trippig. Utan hon tog ut piggheten i språnget, vilket kändes bra att hon äntligen börjar slappna av lite :D Hoppade en liten serie som hon hoppade super på! Låg på 1,20 m i slutet =)

Känns som om jag kan sluta hjälpa henne så mycket nu, t ex inte lägga henne rätt på hindret för då blir jag lätt hård i handen. Men om jag har en mjuk hand och hon fixar avståndet själv så blir ju såklart språnget bättre. Ska hoppträna på tisdag och ska testa att inte lägga mej i så mycket då, och se fall hon hoppar bättre!

En kort film, dålig kvalité filmat med mobil :P

markarbetes lektion

Red markarbetes lektion idag, det gick bra men kändes sådär. Hon kändes stel efter hoppningen igår. Men hon gick riktigt bra i vänstergaloppen =)

Tyckte inte hon kändes alls bra idag, så jag red till fältet efteråt och travade där. Lösgörande, i låg form på en 8a. Då var hon superfin som hon brukar vara =)

Sen hoppade jag sofies häst honey, det gick också bra. Ett räcke och en oxer, hon var pigg :P

fråga

Vad är din häst för ras? Om jag ska tillrida ett fullblod mot hopp vad ska jag tänka på? vad är det viktigaste att göra för pass osv om han ha stått och "vilat" ett tag? han hoppar fint och kan lite grann, tror du han kan bli en bra hopp häst och komma upp till 1.10 klasserna? kram..

Svar: Min häst är en holsteiner/halvblod.

Allså detta är jätte svårt att svara på eftersom jag inte sett hästen, men jag tror att dom flesta stora hästarna kan gå minst 1,10 - 1,20 med rätt ryttare. Så det kan han säkert =)

Nu vet ju jag inte hur länge han har vilat. Sätta igång lugnt om han har vilat länge, sen efter ett tag börja konditions träna tex intervaller. Klättra mycket i skritt och även samlad galopp och markarbeta.

Vad jag förstår så är han inte så rutinerad? Så hoppa mycket låga hinder, serier, studs och även löshoppa! Sen när det känns säkert så kan man höja såsmåning om!

Så hade jag gjort, dock vet jag ju inget om hästen så det är lite svårt att svara! Men hoppas du fick svar på dina frågor :D Kram!

Tillbaka!

Det var många som inte gillade min bloggpaus! Inte jag heller för den delen, men nu har jag fixat en ny design och så börjar jag blogga som vanligt i morgon. Det var tråkigt att inte blogga! :P


''bloggpaus''Tänker ta en liten ''bloggpaus'' hehe som endel kallar det.. Ni kommenterar ju aldrig så, haha ne men det är lite tråkigt att bara skriva om ridpassen hela tiden. Och så är det så grått och trist ute så inga bra bilder blir det ju heller..

Ska fixa en ny design och så med, så kolla in här om ett tag igen.
Och mina läsare stanna kvar (!!!) bloggen kommer förmodligen bli roligare när jag börjar igen =)
Hejdå sålänge.

massören

Hon masserade appis och kollade även på hur hon gick i skritten idag igen =) Hon gick inte lika mycket på en linje nu med bakbenen, det gungar mer över ryggen och så hade hon fått mer muskler vid manken tyckte hon! Allt har blivit bättre så det går ju framåt. :D

Fick detta pappret med.
På det röda markerade på ''hästen'' (:P) är det som ska förbättras och så masserad hon där.


måndag

Skulle egentligen tömkört idag, men hon får inte ridas eller nåt innan massören kommer. För att hon ska vara helt kall i musklerna, skönt att få en dag ledig för både mej och appis ibland. Hon har ju gått två hoppträningar i rad nu.
Men nu ska jag till stallet =)

Bild från i sommras när jag longerade!

lugna appis

Filmen =)

Visst ser hon avspänd ut? Men hon var endå taggad, och det är nu jag kan börja rida med mer ben. Vilket jag inte märkte från början (hon saktade ju av till trav) men som blev bättre sen! Hoppade inte så högt, nu ska jag hoppa på denna höjden och göra det bra! Även fast hon gick bra idag :P

Att byta till hackamore var nog nått av det bästa jag gjort :D


Annars så,
1. var inte vägarna så bra.
2. jag glömmer att sänka handen på endel hinder, därför använder hon inte ryggen så mycket på endel språng.
3. hon har börjat byta galopp med frambenet när jag rider rakt mot tex hinder nr 1 i banan. Men bara i höger galopp, men hon har ju svårt att vara rak och det är detta jag jobbar med i markarbetet.
4. Hon ser och känns mycket mjukare i kroppen nu, ser nästan ut som hon galopperar över vissa hinder =)
5. Avspänd var hon och jag är super nöjd :D

FÖÖÖÖÖLJ

bloglovinbloglovinbloglovin


FÖLJFÖLJFÖLJ DÅ BLIR JAG GLAD :D

btw, hoppträningsfilmen kommer upp om en stund, håller på med den nu! Främst riktat till er nattmänniskor som jag ;p

träningen

Idag red jag inte som en kratta :P Haha, appis kändes jättttttttte fin :D Mjuk och hon lyssnar super på fram och tillbaka nu och i slutet fick jag tillochmed börja rida med mer ben och verkligen hålla om! Hade inte alls mycket i handen!

Vi hoppade som sagt en banan, ganska svår, hinder som kommer snabbt ur sväng. Men det gick bra =) Hon hoppade nog bättre igår, men då var det visseligen lite högre, tror det låg runt 1 m idag. Kanske nåt på 1,10! Men hon var inte i så många hinder idag!
Jag är nöjd =) Lägger upp filmen ikväll.

I morgon kommer massören också!


BLUE DA BA DEE

Appis var jätte fin och hoppade jätte bra även fast det inte var så högt :D

Som sagt red jag inte så bra! (Dock klippte jag bort det mesta :P) Men det är ju då man lär sej, när det går dåligt. Man lär ju sej inte lika mycket när det går bra, ska skärpa mej i morgon och rida så som jag brukar!!!

fråga

Vilka tränar du för?

Just nu tränar jag för:

Hoppningen, Fredrik Gustavsson varannan tisdag och Anders Wemlerth ca en helgträning i månaden.

Markarbetet, Angelica Flykt ca varannan vecka eller var tredje vecka. Det beror på hur hon känns om hon känns bra tränar jag inte så ofta om hon inte känns så bra tränar jag oftare.

Jag tycker faktiskt det är bra att träna för mer än en tränare i hoppningen, dom ser olika saker och man lär sej mer! Dock finns det nackdelar, Fidde tycker jag ska stå upp mellan hindrena och Anders tycker tvärtom :p


hoppträningen

Appis kändes jätte fin idag =) Hoppade super kändes det som, dock red jag som en kratta imellan åt.. Började släppa iväg henne.

Vi hoppade en 3 kombination med kort avstånd, två kombination, en linje och en oxer. I morgon blir det bana! Ska kolla på filmen nu och sen lägger jag kanske in den idag annars i morgon!

markarbete

Idag red emili markarbete på appis, hon kändes mycket bättre i höger sidan! Bra =) Det såg bra ut!

I morgon är det hoppträning, hoppas att hon inte är lika stark. Så mitt markarbetes pass hjälpte i onsdags :P

hopp


Hopptränings filmen, hon var alldeles förstark, särskillt på långsidan, oxer till räcke :P

tömköra

Tömkörde som sagt lite idag, hon gick bra! Testade lite skänkelvikning i skritt och hon fattade det och var jätte duktigt. Efter jag hade gjort de var hon inte lika ''kringlig'' xD Hon gick rakt och hängde sej inte i någon tygel och blev mycket bättre i högersidan =) Travade lite över en bom också!

Det är verkligen jätte kul att tömköra men svårt, särskillt att ha tömmarna sträckta hela tiden :P

mer bilder
Foto: matilda :)

Nu ska jag upp till stallet, appis ska ju vila idag så jag tänkte tömköra lite i skritt och trav =)

markarbete

Markarbetade inne idag och hon var jätte fin :D Mjukare i högersidan idag igen, låg i formen och avslappnad.

Började med mycket halter i traven och hon lyssnade jätte bra, gjorde lite skänkelvikning också och hon var jätte fin. I galoppen var hon sådär, lyssnade inte riktigt i början men i slutet. Lite stel i höger galopp, men annars var hon fin.

Det känns som hon börjar bli som hon var innan, i sommras. =)

Sen skrittade jag ut och klättrade lite, påvägen dit så kom en lös häst i nästan full galopp imot oss och det var inte alls brett där jag red. Man kan rida max två jämte varandra, jag trodde den skulle spring på oss men vi klarade oss bra och appis försökte inte springa efter. Tur att hon är så lugn (iallafall i skritten) :P

hoppträning

Orkade inte skriva igår, kommer hem så sent som elva på tisdagarna efter hoppträningarna :P

Men hoppträningen gick okej, hon var alldeles för stark. Hon lyssnade inte alls när jag tog i henne.
Kollade på filmen nyss och sprången såg lite flacka ut. Tror jag red med lite mer galopp än vanligt men hon hoppade bra med ryggen =) 

Sen red jag inte sådär jätte bra hellre.. Jag började rida iväg henne ibland och då sprang hon på lite för mycket efter hindret (och eftersom hon inte lyssnade när jag tog tillbaka henne så blev det inte bra :P) eller så stannade hon. Det var dock bara några gånger.

Men detta var nog första gången på länge som hon kändes bra på framridningen och hon kändes inte lika stel i högersidan som hon brukar göra =)

Hade turen att eftermiddagens lektioner var inställa i skolan så idag hinner jag rida ut innan det är kolsvart, tänkte klättra lite i skritt och sen markarbeta i ridhuset på hackamoret. Det blir många halter i galoppen så hon börjar lyssna lite... :P

hoppträning

Hej, ska snart upp och hoppträna =)

Tänkte skritta ut en halvtimme nu och sen börjar inte träningen förens halv nio. Gjorde det förra hoppträningen, skrittade ut på fm och då var hon super på träningen på kvällen!


v. 46

Måndag: Tömköra
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Klättring
Torsdag: Vila
Fredag: Markarbete
Lördag: Hoppträning
Söndag: Hoppträning

Helg träning för anders och sen hoppträningen på tisdag som jag alltid är med på :P Blir mycket denna veckan.

tömkörning

Tömkörde lite idag =) Första gången för både mej och appis, emili tömkörde mest och appis gick jätte bra och framförallt avslappnat! Och hon fattade nästan hela tiden vad hon skulle göra.

Testade också både på rakt spår och på en volt, det var inte så svårt som jag trodde :P Travade och skrittade bara.

Men kul var det, verkar vara väldigt lösgörande! Så ska försöka göra det en gång i veckan.

lydnad


Hon har ju svårt att byta från höger till vänster därför blev det korsgalopp på endel ställen. Men hon bytte bra i slutet =)
Sen landade hon i fel galopp efter serien nästan hela tiden.
Hon lyssnade bra på när jag tog tillbaka henne ibland och ibland inte.

Har lite att träna på nästa gång jag hoppar denna övningen :P

lydnadshoppning

Hoppade en liten lydnads övning + en serie och studs. Tog den från mikaelas blogg och gjorde om den lite :P 

Appis hoppade väldigt bra, lyssnade bra i början av banan men sen i slutet av banan slutade hon lyssna. Fick ta tag i henne och göra halt ett par gånger, ingen idé att sitta och ta i henne utan att hon lyssnar. Bättre att göra halt och komma igen.

Efter jag gjort halt några gången började hon lyssna, på endel ställen blev det lite oblanserat och korsgalopp och då drog hon gärna iväg. Men det märktes att hon började vänta ut hindrena mycket mer! 

Annars kändes hon mjuk, fin och väldigt avslappnad mellan hindrena!!

Nyttig övning så denna ska jag hoppa fler gånger =)

Övningen:

(Lila: bommar som ligger på oxern för att hon skulle kolla ner lite på dom och då använder hon ryggen mer + att hon utvecklar sin frambens teknik!)

Man kan hoppa den på många olika sätt, tex oxer till trav bommar, travbommar till studs osv. Lägger upp filmen om en stunds så då kan ni se banan jag hoppade =)

vila

Är borta hela dagen idag så appis får vila. Imorgon ska jag hoppa, lite lydnads hoppning. Hon kommer nog vara pigg(!!!), då jag bara skrittat och travat mest denna veckan och så vilar hon idag. :P

markarbete

Som tur hade vi bestämt att emili skulle rida idag då jag inte känner mej bra :/
Hon red i inne. Jag tycker det såg väldigt bra ut =) Hon såg avslappnad ut och gick i en låg form. Dock springer hon snett i vänstergaloppen och trycker mot vänsterskänkeln. Men som sagt så såg det jätte bra ut i dag =)

=)
Haha sen blev hon lite pigg efter vi hade rejsat och då kommer ''snygga'' appis fram :P
Denna bilden får avsluta nu, fler bilder kommer någon annan dag =)
Foto: matilda :)


markarbete

Red inne, barbacka på det delade bettet. Och hon var jätte fin =) Kändes jätte bra i munnen, dock stel i högersidan men som blev bättre i slutet. Gjorde mycket lösgörande och lydnads övningar, hon lyssnade verkligen på halvhalterna! =) Hon var avslappnad och i en låg form!

fältet

Red till fältet idag och jobbade henne i skritt och trav! Hon gick bra =) Barbacka såklart och så hade jag det raka bettet.


skritt tur

Skrittade ut en sväng barbacka på hackamore idag =) Massören sa att hon kanske hade träningsverk idag så jag skulle bara ta det lugnt!

massör

Massören var och masserade och kollade igenom Appis igår. Hon sa samma sak som kiropraktorn sa, stel i högerbogen och stel i bak. Men hon hade inte ont i ryggen :D Men sadeln ligger inte bra då hon inte kan bygga muskler framme vid manken.

Hon kollade igenom henne, kollade hur hon var i rörelse osv, hon gick lite stelt, gungade inte så mycket över ländryggen och ville inte korsa fram eller bakbenen så mycket.
När hon hade masserat henne var det stor skillnad, framförallt gungade det mer över ländryggen, så det hjälpte efter en gång! Appis tyckte verkligen om det, hon tuggade och jäspade. Fick även lite stretchövningar.

Hon ska komma tillbaka om två veckor igen och massera henne!!

:D:D:D:D:D:D

JAA :D Kolla vad jag såg!! Kom fyra i tävlingen på hoppryttarinnans blogg! Vann sadelpaddarna som jag helst ville vinna efter biljetterna. Jag börjar få lite tur i dom här tävlingarna, eller får tacka pappa som tog bilden :P


more


Tycker hon ser ut som en ponny här :P


Galoppombyte =)
Foto: Matilda!

Åhh alla bilder är så fina =)

markarbete

Red såklart barbacka idag ute på fältet och markarbetade, hon gick väldigt bra!! Hade det raka bettet och hon bet inte fast i det en enda gång.

Började med mycket skritt, fram och bakdels vändningar, hon blir väldigt lösgjord av det. I traven gjorde jag mycket skänkelvikningar och öppna! Hon kändes väldigt avslappnad och lyssnade bra både fram och tillbaka. Jobbade bra med ryggen och bakbenen.

Tog lite galopp men hon blev så himla pigg och spänd :P Så det fick bli mest trav och skritt! =)

så ligger det till :P

Skulle ju vart med på klubbhoppningen idag men:

När jag sadlar slänger hon fortfarande med huvudet, allså tecken på att sadeln inte ligger bra. Hon har nog fortfarande ont i ryggen... Så idag skulle jag ju egentligen vara med på klubbhoppningen, men det känns så dumt att lägga på sadlen när hon visa tecken på att det gör ont..

Så jag strök mej och i morgon kommer massören och ska känna igenom henne och kolla ryggen. Sen ska vi nog ta hit en sadelmakare så att sadeln säkert ligger bra, kanske behöver vi köpa en ny sadel? Det bästa är ju att sadeln ligger bra, och eftersom det inte är några mer tävlingar iår så vill jag bara få detta fixat nu.

lektion

I går red jag lektion, som sagt. Det kändes okej i början, hon kändes liksom stel på något sätt. Inte i sidorna eller så men hon ville inte sänka huvudet till en lägre form. I galoppen kändes hon bättre men jag fick väldigt mycket i händerna... Vänster varv kändes dock bra =)
Gjorde mest skänkelvikning och att få henne rak i galoppen då hon gärna slänger in rumpan.

RSS 2.0