Promenad med appis

Eftersom appis vilar idag så tog vi oss en kort promenad, mys. Hon fick beta i kanterna av vägen och det tyckte hon var mums ;p Övade och på att om jag stannar ska hon stanna om jag springer ska hon springa osv.. Och hon gör exakt som jag :) Tog lite bilder också

Tack för alla kommentarer i det här inlägget, hoppas inte ni har fått fel uppfattning om mej nu och tror att jag hoppar varje dag. För det gör jag INTE. Vad vore meningen med de?
Men det låter inte så på era kommentarer :)

Skogstur

Red i skogen idag och klättrade lite i galopp. Hon var super pigg ;p Gjorde mycket tempoväxlingar i galopp och hon var lite stark när jag skulle ta tillbaka henne. Men nu har hon börjat sluta med att ''ta'' bettet när jag ökar!
Eftersom det regnade hela dagen idag så var gräsbanan för blöt så jag struntade i att ta studsen så det får bli på söndag istället :)

Svar

''Jag tycker faktiskt du hoppar för mycket med din häst för att det ska vara givande. Det viktigaste med en hopphäst är att den har glädjen när den hoppar, för glädjen kommer en häst långt med. Men hoppar man en häst i stort sätt varje dag som jag har läst att du gör, förknippar hästen hoppningen med något alldagligt, och senare jobbigt. Och inte minst den faktor att det sliter väldigt mycket på hästens ben att hoppa, och speciellt kombinationer och studs som jag ser att du gör mycket. Vill du ha en bra hopphäst utan skador och glädje tycker jag faktiskt du ska sluta hoppa sådär mycket, -för det förstör mer än ger!''

Tänkte svara på den här kommentaren.
Min häst hoppar alltid med glädje så det är nåt jag inte tror kommer försvinna...
Men en till sak som är viktig för en hopphäst som jag tycker är det viktigaste. Är att hästen är avslappnad och hon blir lätt spänd och springing när jag hoppar och då blir det inga bra hopp och en bom åker ofta ner. Men nu på senaste har jag börjat hoppa lite småhinder när jag markarbetar för att få henne slappna av och det har verkligen gett resultat. Innan om jag skulle galoppera över en bom blev hon jätte spänd. Detta är nåt som många rekomenderat för mej.

Och nej jag hoppar verkligen inte varje dag... Och det sliter inte på hästen att hoppa små hinder. Jag hoppar kanske högt knappt en gång i veckan och då ligger hindrena på max 1,10. Och det sliter. Men jag tror inte studs med små hinder sliter så mycket och jag hoppar det ca 2 gånger i veckan.

Är det någon annan som har åsikter kring det här?

En trött appis

Red i skogen lite först. Utan stigbyglar ;p Och hon var jätte fin, låg inte på bettet eller var stark.
Sen hoppade jag ett räcke på kanske 70 cm på en åtta, så jag tränade på att byta galopp över hindret. Och det gjorde hon hur lätt som helst. När jag skulle hoppa volten orkade hon inte längre. Hon blev stark, hamnade i fel galopp, bröt av osv. Tror hon var trött efter gårdagen, det blev ju ett rätt så hårt pass.
Så jag samlade ihop henne rejält och hoppade volten på 7 och 8 galopp språng. Och då gick det faktiskt lite bättre men hon var fortfarande stakt. Så jag la in halter också...
Sen galopperade mycket samlat i slutet och då var hon fin :) Tog studsen två gånger också och det orkade hon iallafall! Väääldigt avslappnad i traven och jag behövde knappt hålla i henne.


haha

Kan ju bjuda på en liten film nu, har inget bättre för mej. Haha trillar av på träningen, hon stoppade på tre kombinationen ;p
Nu ska jag åka bort till stallet. Markarbete med små hinder idag då.
Föresten så anmälde jag mej till 90 cm och 1 m i Skedala, kanske inte så bra att debutera 1,10 när jag inte tävlat sen i början av juli ;) Men det såg ni ju förmodligen på tävlingsplaneringen :)

Intervallträning

Intervall tränade idag då.
Började med att rida lite i skogen. Travade lite, mycket skänkelvikning och avsaktningar. Hon börjar ta stödet mer nu och bli som ''vanligt'' igen :)
Galopperade lite i skogen också och hon var inte lite pigg busen. Studsade hela tiden, men fick henne fin i slutet.
Sen intervalltränade jag på gräsbanan. Körde långa intervaller i lite lugnare tempo. Kanske 2 - 2,5 minuter och sen 30 s vila. Förra gången så körde jag ju korta intervaller men med lite högre tempo, så jag varierar lite nu. Gjorde mycke öppna, sluta, inåtställd och utåtställd i galoppen för att få henne så mjuk som möjligt. Hon var jätte avslappnad.
Övade lite byten också och nu byter hon från höger till vänster utan att hamna i korsgalopp. Framsteg!! =)
Sen tog jag en lång backe i skritt 5 gånger, tråkigt att klättra i skritt men det är ju viktigt. Men hela vägen upp för backen fanns körsbärs träd så det blev inte så tråkigt ;p Travade upp också och det är ganska högt gräs där så hon lyfter mycket på benen. En annan variant av att trava över cavalettis ;)


Medans jag mockade appis box (hon går inne på dagen för att det är så mycket blinningar när det är varmt) stog hon i gången och käkade hö ;P

Markarbete


Markarbetet för ett tag sen. Kom på att jag inte visat den ;)
Hon var såååå fin den gången =)

Gamla bilder

Har lite gamla bilder på appis och mej på denna datorn som jag tänkte lägga ut =)

Hade precis fått hem appis (23 maj 08), jag var överlycklig :D
Jag och busen ;)
Appis var en riktig tunnis ;p


Där hade jag haft henne ca: 1 månad.

Studs serien


Räckerna ligger på ca 70 - 80 cm och kryssen på ca 50 cm. Där det är lite längre (3,5) allså det sista räcket, de hade jag på ca 90 cm. Det är två galopp språng emellan studsarna.

Hoppade den 3 gånger i rad. Lät henne vila och sen tre gånger till. Vila osv.. Gjorde så 4 gånger.
Hade låga kryss för att få henne slappna av genom serien. Hon var även väldigt avslappnad mellan studsen och det bidrog nog med bättre hopp!

Här är en liten film =)

Dagens ridpass

Markarbetade som sagt idag + lite studs serier. Började med att longera henne lite i trav och hon gick fint. Kanske 10 minuter. Sen travade jag lite och det kändes faktiskt skillnad på henne, men hon tar fortfarande inte stödet riktigt.
Hon jobbade fint i galoppen och var väldigt avslappnad. Gjorde såklart den här övningen som också gick bra. Men hon blev lite stark ibland.
Tog sedan en liten serie med studsar. Eftersom gräsbanan (hagen) lutar lite så ställde jag den i uppförsbacke. Riktigt jobbigt. Men hon klarade det bra. Rev en gång, hon märkte väl inte att jag hade höjt? ;p Hon blev lite trött i slutet kände jag!! Så denna ska jag köra minst två gånger i veckan.
Hon gjorde ett jätte fint byte från höger till vänstergalopp och vänsterbak följde med!! :) Det har hon inte gjort på länge ;)
Bild och film på serien kommer idag eller imorgon.


Hoppfilmen


Äntligen är filmen uppladdad, det tog typ en timme!!!

Kändes väldigt bra. Hade ett bra tempo och hon rev ingenting :)
Kommer dock lätt i korsgalopp när hon ska byta från höger till vänster galopp (hon är lite svag i vänster bak). Då drar hon oftast iväg för att hon kommer i obalans. Och då blir det lite orytmiskt..
Känns väldigt lätt när hon inte river. Innan var jag tvungen att ha bra galopp och inte släppa iväg henne för mycket för då rev hon. Men nu känns det som hon börjar bli rätt snabb i sina små framben :)

v. 31

Måndag: Longera ca 10 min sen lite markarbete och serier.
Tisdag: Intevallträning / klättring.
Onsdag: Markarbete med små hinder.
Torsdag: Klättring / studs.
Fredag: Vila.
Lördag: Longera ca 10 min sen markarbete.
Söndag: Hoppning.

Hon har var lite ''konstig'' i traven nu. Tar inte riktigt stödet och så. Hon var så för ett tag sen också. Men eftersom hon går väldigt bra när jag longerar (hon tar verkligen stödet på ytter) så tänkte jag longera ca 10 minuter innan jag markarbetar. Det kanske hjälper.
Sen ska jag nog hoppträna någon dag också så det blir nog lite ändringar ;)

Longering

Longerade idag och appis gick jätte fint i både skritten traven och galoppen. Samlade sej riktigt fint i galoppen. Hon lyssnar jätte bra på rösten och det är väldigt bra eftersom hon blir så stressad av spön så då slipper jag använda ett spö!! 
Har inte longerat sen i våras och det har verkligen blivit skillnad sen dess. Speciellt i galoppen, då sprang hon bara med huvudet rakt upp men nu går hon jätte fint :)
Nu ska jag försöka longera en gång i veckan. Gjorde det innan men sen när tävlingarna började så hann jag inte med de..
Ska longera lite i morgon innan jag rider och då ska jag försöka filma lite ;)

Någon ville..

...se fler bilder från ängen (hade nästan glömt bort dom xD) här har ni:Besöksrekord!!!

Tänkte bara säga att det blev besöksrekord idag!!! Jätte kul, hoppas ni stannar kvar och läser min blogg =)
Ni får gärna ge förslag på vad jag ska skriva om, om ni saknar något i bloggen? ;)

Hoppning

Hoppade idag och det gick jätte bra! Hon rev inte en enda bom och hoppade med ryggen på dom flesta sprången. Pappa filmade lite så jag lägger ut den i morgon (orkar inte ikväll ;p).
Känns som att jag behöver träna allt annat än hoppning nu. T ex klättring, intervaller, långa skritt turer och markarbete med små hinder. Så detta ska jag träna mest nu inför tävlingen och se om det ger resultat =)

Höstens tävlingsplanering

Skedala ridklubb 8 aug. 90 cm ? (tydligen bara avd b) och 1 m.
Grännabygdens ryttarförening 16 aug. 1 m och 1 m.
Norrahammar-tabergs ridklubb 30 aug. 90 cm och 1 m.
Jönköpings fältrittklubb 13 sep. 1 m och 1,10?
Hjo Hästsportklubb 20 sep. 1 m och 1,10?

Åker förmodligen hem till Jönköping efter den tävlingen i Skedala. Men om jag åker hem en vecka senare hinner jag ju inte vara med på den i Gränna ;)


Lokal i Bankeryd 2/5.


Film från idag =)

Kändes väldigt bra idag. Blev mycket galopp, och var fin när jag tränade mycket på skritt galopp dock slänger hon upp huvudet. Hoppade den där volten också. Det kändes jätte bra, hade en jämn rytm på hela volten. La in lite skritt galopp i vänster varv då hon blev lite springig. Men i slutet blev hon jätte fin i vänster varv också som jag inte fick med på film ;) Hoppade ett räcke på ca 1 m också, och det kändes jätte bra =)

Ingen kunde filma så staketstolpen fick rycka in ;p Och det blev ju rätt så bra endå ;)

Sol

Några bilder från idag:

Avskrittning


Avskrittning


Härligt väder var det, tur att solen äntligen är tillbaka lite. =)


Tillbaka från ridturen. ;p


Appis räcker ut tungan. xD


Sen var det dags för stretching. ;)

Filmade lite när jag markarbetade idag och håller på att ladda upp den nu. Så den kommer snart upp i bloggen =)

Hoppträning

Träningen gick faktiskt väldigt bra. Han tyckte att allt hade blivit mycket bättre och stadigare. Hoppade en liten banan också och det gick jätte bra. Inte en bom föll ner =) Så jag är super nöjd. Blev inga bilder då det ös regnade hela tiden. Inte så kul. ;p


Appis i boxen!


Appis spottar ut hälften av maten hon äter xDHar äntligen fått en kamera nu!!! Innan lånade jag ju sofies ;)
Så här är lite bilder på appis idag. Red på banan och hon var lite stark och springig. Lite tittig också, fast jag red i mörkret så inte så konstigt. Ska hoppträna i morgon, ska bli kul =) Nu har jag övat massa på skritt galopp.. Fårse om vi gjort några framsteg. Bilder kommer nog från träningen!

Hejhej

Har ingen kamera nu = inga bilder. Men snart så har jag en kamera och då blir det massa bilder. Tills dess bloggar jag inte ;) Syns då!!

idag kan man undra om jag satt på en häst eller en..

..studsboll xD Red i skogen idag och i galoppen, direkt när jag tog lite i henne så började hon studsa. Riktigt pigg va hon, hon har ju inte gått i skogen på ett par dagar nu. Men i slutet blev det bättre, hon galopperade fint =) Red lite på banan också, då var hon superfin!!


hejhej

Idag gjorde jag den här övningen och jag fick in en ganska så jämn rytm. Gick sämre i vänster varv då hon är lite svagare i vänster galopp. Övade självklart mycket skritt galopp skritt galopp och det gick jätte bra. Känner verkligen skillnad på henne att nu behöver jag bara sträcka upp mej lite för att hon ska lyssna på att jag tar i henne.
Tog ett räcke på ca 1 m också och det gick super bra. Hon var också väldigt avslappnad och jobbade ner huvudet själv. Och det är verkligen bra =)Ska tävla i Skedala den åttonde augusti och ska förmodligen debutera 1,10 där. Nu känns det väldigt bra i hoppningen men jag ska bestämma mej sista anmälnings dagen.
Det är på gräs, första gången jag tävlar på de då =)

Btw ni missar väl inte hoppningen på tv4 sport nu? ;)

Nu kommer äntligen...

...filmen!!


Måste bara berätta varför jag valde just denna låten. Den har spelats på radion i stallet hela sommaren nu och den påminner mej så mycket om stallet här nere i sommarstugan. Detta stället är så underbart, både jag och appis trivs bäst här nere. Ser det inte riktigt mysigt ut på filmen?

ridningen idag

Blev lite hoppning på terränghindrena idag. Gick faktiskt väldigt bra, galopperade på rätt snabbt och då kändes det mycket bättre. Hon gjorde fina språng, övade också mycket galopp skritt galopp skritt när jag red fram =) Gick sådär hon fattar galopp fint och saktar av men hon blir så stirrig. Bara att öva på ;) Pappa filmade lite när jag hoppade så jag slänger ihop en liten film från det i morgon!!
Blev ingen veckoplanering denna veckan då jag inte riktigt visste när jag skulle börja rida henne. Men nästa vecka kommer de ;p

Hoppövningen vi...

...gjorde idag. Syftet med denna övningen är att man ska kunna hålla en jämn rytm på hela volten. Lika många galoppsprång mellan dom första två som dom andra två hindrena och det ska bara vara små hindren. I hålet på en sockerbit ungefär. Jag red på 5 och 6 galoppsprång. Vi hade även en oxer på mitten hindret, lite svåraren eftersom dom måste länga sej lite över den. Gör den i båda varven såklart ;) Hoppas ni fattar!!

Hoppträning

Hopptränade idag för en ny tränare, Eamon Hickey. Han var riktigt bra. Hoppade bara små hinder och tränade mycket på galopp skritt galopp skritt osv... Och det blev skillnad i slutet. Vi gjorde en jätte bra övning som jag tänkte lägga ut ;) Ska träna för honom nästa vecka också, så nu ska jag träna mycket på galopp skritt galopp skritt :) Och den övningen som vi gjorde då. :D

Bilder från igår :)

Internet har vart seeeeeeegt hela dagen men nu kommer äntligen bilderna från igår =)

En avslappnad appis!! =)Ser det inte riktigt härligt ut? Direkt när vi fått reda på att vi kunde rida där åkte vi och köpte gräs broddar ;p Hittade även två par ridbyxor (dom som jag har på bilderna) hittar typ aldrig ridbyxor men dom här va jätte sköna!!! Och en väst till i höst då och ett fleecetäcke till appis, på rean.

ridpasset igår:

HEJ!
Orkade inte skriva om ridpasset igår så jag gör det nu.
Hoppade lite på gräsbanan, härligt var det. Galopperade på rätt snabbt och hon gjorde fina språng. Hon var lite stark, förmodligen för att hon har vilat i några dagar nu. Avslappnad i slutet var hon iallafall =)
Bilder kommer!!! ;)


tralalalala

Idag red jag för första gången på 4 dagar!! Kändes skönt att sitta på lilla appis igen =)
Tog det lugnt så det blev klättring i skritt och lite trav på banan. Gjorde mycke skänkelvikning, både utåtställd och inåtställd. Mycket lösgörande, så hon blev mjuk i traven.
Sen bar vi ner alla hindren till en hage så vi kan hoppa och rida på gräset =) KUUUUL!!

hoppfilm


En film från hoppningen för ett tag sen. Kom på att jag inte visat den ;)

hoppar honey


haha hon hoppade stoooort över den lilla muren xD


måndag

Hej!
Appis mår bra nu, och haltar inte längre =) Dock lite svullen och öm vid såret. Blir ju ingen tävling på onsdag då, lite surt för det är inte många som har 1,05. Men det viktigaste är ju att appis blir bra igen!!!! =)
Hoppade sofies häst honey idag som jag hoppade lite för ett tag sen. Skulle se om dom hade gjort några framsteg sen jag hoppade henne sist och det hade dom =) Sofie tog lite bilder som jag lägger upp snart!!


mer bilder från ängen
lala

Mina absoluta favorit ekipage!! Båda får det att se så himla lätt ut.

Edwina Alexander och Itot du Chateau.


Albert Zoer och Okidoki.

bildbomb

Blev ju ingen ridning idag utan pysslade med henne i nästan 2 timmar =) Masserade henne och hon tyckte det va så skönt så hon stog och jäspade och tuggade hela tiden!! Såret såg bra ut och hon hade ingen feber, men haltade gjorde hon fortfarande.
Tog massa bilder på henne så det blir en liten bildbomb på henne ;pHahha söt =)


Appis sår, stackarn :(


Hahahah, appis har en söt läpp som hon bara hänger med xD

Appis och jag på en ridtur ;)

Lite bilder från ridpasset i onsdags som jag inte visat:

Appis är glad att vara först och i skogen =)
Bönderna lär inte bli glada om dom ser den här bilden, men kolla va vackert.

nytt till appis

Har vart i ullared idag, och det blev lite hästgrejer.

svampar
häst sänglakan :D
2 kg hästgodis billigt billigt 30 kr för 1 kg
ett par bruna lindor för 40 kr :O riktigt fina var dom också!!!
ett nytt flugspray, fårse om det funkar?
sporr remar
hovolja
pälsglans för 99 kr också billigt ;)

stackars appis

Sena inlägg nu för tiden. Skulle ju longerat idag men blev inte av då appis hade gjort illa sej i hagen och haltade jätte mycke :/ Hade ett sår på låret... Hoppas hon mår bättre i morgon då hon knappt kunde stödja sej på benet :( Stackars lille appis. Nu ska jag sova hejdå.

magplatta

Ska köpa en magplatta och vill ha en pessoa, mitt favoritmärke (!) Det är så mjukt och fint läder.
Har sisådär 1000 kr kvar att samla ihop, sen är den min =)


malin baryard

Malin Baryard pratar i sommarprataren på sr om såklart ridsport. LYSSNA, jätte bra!

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1841220&BroadcastDate=&IsBlock=

Hoppning

Hoppade idag och det gick riktigt bra!! Hon kändes avspänd som är mitt mål med henne, att få henne avspänd för att få så bra språng som möjligt. Att ha henne avspänd på tävlingar är inte det lättaste men det blir bara bättre.
Hoppade en liten serie, en trippel och en svängd studs. Nöjd med ridpasset iallalfall =)

pics

Nu kommer några bilder från igår, fler kommer lite då och då =)
Riktigt fin bakgrund kolla himmlen!

Nu ska jag till stallet, hoppninghoppning pågång =)

MYS

Har varit seg hela dagen och inte orkat uppdatera. Men nu mitt i natten är jag pigg ;p
Idag intervalltränade vi på fältet 1 minut x 10 med ca 30 sekunders vila emellan. Appis kändes inte alls trött i slutet och samlade sej riktigt fint =)
Ska tävla nästa onsdag igen, fårse fall hon orkar hålla ihop sej lite mer än halv banan i andra klassen. Men nu vet jag exakt hur jag ska rida henne. Vi ska debutera 1,05 m =) Så det blir 1 m & 1,05. Längtar!!!!!
Sofie och jag tog lite bilder idag, passade på när vädret va fint. Bilderna kommer i morgon, men ni får en smygtitt:

BLOGGLOVIN'

Följ min blogg med bloglovin =)

TÄvlings filmerna

90 då!!! Är faktiskt väldigt nöjd med denna runda lugnt gick det =)


1 m, här blev det mest en kamp mellan oss xD Men hinder 4 och 5a dom rivningarna var faktiskt mitt fel.

klättring

Idag var det klättring som gällde. Travade upp för en låååååång backe så appis blev flåsig tillochmed, sen skrittade vi resten av backen enda upp till berget. Och sen ner igen, upp och ner 5 gånger. Men såklart så började det åska så efter 2 gånger fick vi gå in och ta en paus i stallet tills det åskat över. Hästarnas skor drar ju åt sej blixten. Efter klättringen blev det galopp i skogen, appis gick samlat och fin men låg på bettet lite för mycket och blev stark.
Sen upp på banan och hoppa studsen, 3 gånger i varje varv. Då smiter appis undan så trött är hon = bra xD Hade dock inga sporrar eller ett spö. Men det räckte med att hålla ett spö i handen så hoppade hon hela. Men hon blir så stressad av de...
Snart kommer tävlingsvideona upp. =)

Film från hoppningen 25 juni!!!

En liten film från hoppningen 25 juni =)


Visst är short det snyggaste man kan ha? ;p Fast inte super lätt att rida i, sitsen blir ju inte den finaste över hindret xD

Havet

I påskas var jag nere i sommarstugan (där jag är nu) och då passade jag på att rida i havet!! Pappa fick super fina bilder =)

HEJ

Idag var det ju markarbete som stog på schemat ;p Och det gick jätte bra =) Hade det raka bettet som hon är jätte mjuk och fin på i markarbetet.
Men sen skulle jag trava över upphöjda bommar och då blev hon dragig och det är det som är nackdelen med de bettet. Hon blir lätt dragig och ''tar'' bettet, lite dumt då hon går super fint på de när man inte använder bommar eller nåt ;p När jag travade av va hon avslappnade och låg iallafall =)
Håller på och försöker lägga upp en liten film från hoppningen för ett tag sen. Kanske att det går isåfall kommer den upp här!! ;)

v. 28

Tänkte lägga upp veckoplaneringen för denna veckan. Viktigt att planera upp sin träning tycker jag. Och framför allt innan man ska tävla. Såhär kommer det nog se ut =)

Måndag: Markarbete
Tisdag: Klättring/studds
Onsdag: Intervallträning
Torsdag: Hoppning
Fredag: Longera
Lördag: Vila
Söndag: Lugn skogstur med skritt och trav

Hoppning

Nu har jag kommit hem från stallet och så. Dagens ridpass bestog av hoppning som sagt. Ja överlag gick det bra faktiskt, hårdträning nu så hon blev lite trött. Började med en kryssövning, hoppa ett kryss lägg en volt hoppa krysset igen och två galoppsprång till ett till kryss lägg en volt osv. Runda fina språng fick jag in.
Det jag jobbar på nu är att hon ska hoppa mer med ryggen över räcken, så jag testade att hoppa ett litet räcke sen tre korta galoppsprång till ett högt räcke. Och ja det hjälpte ju inte så mycket. Istället hoppade jag två studds, två galoppsprång till ett räcke och det blev mycket bättre. Lättare när hon kommer i bra rytm.
Hoppade en trippelbarr som hon inte har problem med att hoppa med ryggen, super fint hopp gjorde på =) 120 cm låg det på tillslut. Avslutade med 6 studds, 4 gånger i varje varv. Det tyckte hon var jobbigt ;p Så hon vek undan engång och jag flög av xD Annars är jag nöjd med dagens hoppträning.
Missa inte hoppningen på eurosport nu!!!! Hejdå.


Halmstad derby

Hej, idag har jag vart i halmstad och kollat på tävlingarna! Riktigt svåra banor var det och det var inte många som nollade i dom klasserna som vi såg. Tog lite bilder också, lägger ut några =)

Ja det var dom =) Har fler som jag kanske lägger upp någon dag. Nu ska jag till stallet och hoppa, studds studds studds!!!!! Nu är det de som gäller ;)

Lördagens ridtur ;p

Hej!!
Red som sagt på fältet idag. Appis gick super fint och lågt i form. Behövde inte sitta och hålla i henne utan fick trycka fram henne i stället. Så ska det va =) Galoppen gick hon inte lika lågt i men ibland så gör hon det. Så det kommer!! Intervalltränade också. Härligt att galoppera lite friskare, och hon gick fint även då och drog inte iväg som hon brukar göra. Kunde inte låta bli och rejsa lite också ;p
Sen klättrade jag lite i skritt, det behövs ju verkligen!! ;) Sen var hon svett och det blev en dusch för henne ;p
Här kommer lite bilder som jag lovade:Låg, mjuk och vääääldigt avslappnad var hon =)

Tävling i Ljungby

I onsdags var jag på en lokal i ljungby, 90 cm och 1 m.
90 cm: nollade, är jätte nöjd med denna rundan. Hon gick samlat hela banan och drog inte i väg eller blev stark. På 6 an tog jag lite för mycke i henne så hon tappade bakbenen och var i men rev inte. Annars gick hela banan bra!!

1 m: var väääääldigt lång väntan mellan klasserna iom att det var ponny samma dag. Sjukt varmt och hon kändes lite seg på framhoppningen. Men drog inte i väg. Inne på banan gick hinder 1, 2 & tre bra. På 4 an släppte jag iväg henne för mycke och det blev en rivning. Och hon drog sen iväg efter de som var en båge till en kombination, blev studdsigt på bågen och tog bort allt för mycke galopp så hon rev insprånget i kombinationen. Resten av banan blev dragig och rev även ett till på bågen. Hon orkade inte samla ihop sej hela banan så tills nästa tävling blir det mycket studds klättring och markarbete. Är annars väldigt nöjd med denna tävlingen =)


(Bild från någon träning) Bilder och filmer från tävlingen kommer så småningom.


Idag ska jag markarbeta på fältet, bilder kommer ikväll =)

Löshoppning


Löshoppning för ett tag sen =)

Före


Har släppt henne på bete för en och en halv vecka sen och då tog jag en bild på henne. Så kan man jämföra sen i slutet av sommaren när vi ska flytta hem henne igen och se fall hon har blivit tjockare och muskligare!!
Hon har svårt att bli tjock och muskla sej men nu är det hårdträning som gäller!! ;p

Apolonia - min första egna häst

Apolonia född 1999 e. Harwest (indoctro) gått 1,10. Det var min första egna häst. 
 
Just nu är Appis utlånad som sällskapshäst!

Rider löst:


 
1m, plac 5a.


RSS 2.0