dagens ridpass

Red först ut idag för att galoppera av henne. Hon var piggpiggpigg!! Sen jobbade jag henne inne och hon kändes bra =) Tränade mest på raktridning i galoppen. Försökte även se om bakbenen jobbade bra i traven i speglarna men det var inte så lätt :P Kändes bra iallafall!

skritt

Skulle tömköra idag men så blev det inte, skrittade istället i ca 40 - 50 min kanske i ridhuset. Glömde broddarna hemma så det var ingen idé att ge sej ut i skogen :P

Bild från julafton :P

filmen

Filmen då, sista banan ligger på 1 - 1,10 m. Ville inte hoppa högre eftersom banan inte var så jätte lätt :P
Blir dock lite orytmiskt när jag tappar galoppen i svängarna som jag skrev innan.

Appis var jätte bra idag, lagom pigg och var knappt i några hinder! =)

hoppträningen

Hoppträningen idag gick jätte bra :D Vi hoppade en svår bana med bla tre kombination! Första rundan lyssnade hon inte så bra men andra rundan lyssnade hon jätte bra på halvhalterna. Blir dock lite orytmiskt ibland då jag tappar galoppen i svängarna! Men jag är jätte nöjd =) Klipper ihop filmen senare.

Lägger ut 3 bilder från filmen så länge!

Hopptränings filmen


Dagens ridning 2

Hoppträningen gick bra =) Hon var mycket lugnare nu, vi hoppade lite studs, trekombination osv.. Hon började vänta ut hindrena jätte bra i slutet! Fick en bra rytm genom hela banan sista gången jag hoppade den!

Ska klippa ihop filmen snart också!

dagens ridpass 1

Markarbetes träningen gick inte så bra. Hon var alldeles för pigg, det går inte att rida henne då. Hon låg på i handen från början och kunde inte slappna av. Studsade och hoppade in galoppombyten och allt :P

Efter lite galopp gick det bättre, travade över upphöjda bommar och hoppade ett litet räcke. Men sen skulle vi hoppa tre hinder på en ''böj'' med ett galoppsprång och då tog hon sitt tempo igenom hela :P Gick ju inte så bra. Hon lugnade dock ner sej lite sen!

Vid 16 är det hoppning =) Ska galoppera av henne i början om hon är lika pigg!

(pappa hann inte filma)

Pigg appis, man kan ju undra vart du får all energi ifrån :P

Skogstur

Tog en lugn skogstur, red en bit med fanny och wilma först =) Sen red jag själv, gjorde mycket avsaktningar från galopp. Hon lyssnar inte lika bra som hon brukar :P Men jag har inte ridit på hackamoret på ett tag, så kanske därför.

Imorgon är det hoppträning, på fm markarbete och på em hoppning sen dagen efter hoppning =) Ska nog ha bett på markarbetet och en hoppträning och sen hackamoret på en hoppträning!

ludd

Köpte en fårskinns ''tunnel'' till sadeljorden då hon får skav vid sadeljorden som aldrig går bort. Kanske inte funkar med denna heller, men får testa. Mysig är den iaf :P

En till...

...Julklapp :D Jens Fredricson tipsade om den boken på clinicen. Så den är säkert väldigt bra =) Ska börja läsas ikväll!

träning

Red markarbetes lektion idag! Hon kändes jätte bra, dock finns det ju hur många saker som helst som måste bli bättre. Men som hon är nu känns hon jätte bra.

Hon sa att det såg mycket bättre ut sen förra gången och det var förra veckan :P Så det var kul, övade som vanligt på rakridningen i trav och galopp. Högervarvet gick jätte bra men vänster sådär, sista gången gick dock bra =) Sen att hon ska börja trampa under sej med vänsterbak, dock kan inte jag känna sånt.. Men det kommer väl :P

Appis var en snögubbe när jag hämtade henne :P Skit dåliga bilder men skit samma ;)


Jean Francois Pignon

Satt och kollade på sammandragningen av stockholm horseshow innan, och detta var riktigt bra!

Att hästarna litar på honom när dom kommit in på den arenan på ett ställe dom inte känner igen är otroligt minst sagt.
Tittade även på när han lastade av dom från transporten, han gjorde det utan grimma eller nått utan bara visade dom boxarna. Tror även han sa att han aldrig har grimma på dom.

Var även en interjuv med och han bara hoppade upp på en utav hästarna utan träns eller nått och gjorde spansk skritt.. Finns massa klipp med honom på youtube =)

omhoppnings övning

Red ut en sväng först idag, galopperade av henne för hon var ganska pigg! Klättrade några backar i samlad galopp också. Sen red jag inne och hoppade två sockerbitar på en båge. Hon kändes jätte bra =) Hade hackamoret som jag inte hoppat på, på ett tag men det kändes bra och hon lyssnade bra!

Anledningen till att jag hoppar med bett ibland också är för att jag ska kunna ställa henne i svängarna, röra på bettet osv.. Sånt som inte går med hackamoret, det är ju bara ta och lätta :P

Hoppade på många olika sätt men denna var jätte rolig =)
Man hoppar snett över första hindret sen svänger man så fort man kan och länger galoppen mot sista hindret! En liten omhoppnings övning :P

Julklappar

Nu är julen snart över och det är lika tråkigt varenda gång :P
Men iallafall, dessa hästsaker fick jag: sänglakan, hästgodis, ridstrumpor och....


....en pikeur kavaj :D (inte den på bilden, har inte köpte den än :P) och...

...Hoppträning för Anders Wemlerth 28 - 29 dec =)

Tomte appis


Till alla mina bloggläsare önskar jag och appis =)

JULAFTON

Skrittade ut i en timma barbacka idag =)

Appis fick såklart också en julklapp, morötter och äpplen :P

peppakakor

Sen uppdatering, men jag har hunnit med mycket idag. Rida såklart!

Hoppade lite små hinder och hon kändes faktiskt väldigt mjuk och inte lika pigg idag :P Hoppade den bågen som vi hade problem med på klubbisen, och det gick faktiskt bra. Ibland tog hon inte halv halterna riktigt..

Det är konstigt att ett litet hinder kan göra ridningen så mycket roligare :P Och så mycket nytta!!!

Bakade peppakakor idag och även då kan jag inte släppa hästarna eller appis (L)


Jag är så bra på att glassera :P

v. 52

Länge sen jag la upp en veckoplanering nu, men får börja med det igen! =)

Måndag: Tömkörning, bara skritt
Tisdag: Markarbete
Onsdag: Markarbete med små hinder
Torsdag: Lång skritt tur
Fredag: Skogstur
Lördag: Rida lektion
Söndag: Skogstur

Dagens ridning

Markarbetade idag som kanske inte var så bra eftersom jag bara skrittade henne igår. Hon var väldigt pigg, låg på i handen och var väldigt springig. Fick galoppera av henne flera varv och det var inte förens i slutet och började slappna av och arbeta bra! Galopperade över en bom också, det gick bra och hon var rätt så avslappnad.

Hade nog vart bättre om jag red ut och galopperade på fältet idag.. Men det var för mörkt när jag kom på det :P

Om ni har något som ni vill att jag ska skriva om i bloggen så skriv det! Har inget roligt att skriva om nu förutom ''dagens ridpass'' ;)


Bild från förra året!

tömkörning

Tömkörde lite idag, skrittade över lite bommar! Hon gick avslappnat och kändes bra i sin stela högersida i slutet =)

Imorgon är det JULLOV!!!!
Detta betyder att det inte är lika mycket folk i ridhusen + att man hinner rida ut innan det blir mörkt :D

Under jullovet ska jag hoppa mycket små hinder(!!), rida lektion lite oftare (då jag bara kan rida lektion på helgerna annars), tömköra och klättra mycket. Ska bli så skönt med lov...

filmen

Filmen då :P
Omhoppningen var ju inte så snygg men men :P I 1 m skulle jag tagit tillbaka henne mycket mer uppmot sista bågen, då hade jag nog fått tillbaka henne bättre och så skulle hon inte rivit! Men jag är nöjd =)

resultat

Är jätte nöjd med dagen =)

Honey:
70 cm 0 fel, 80 cm 4 fel.

70 cm kändes hon jätte bra i och gjorde fina språng, sen hann jag inte skritta eller nått imellan klasserna så jag fick hoppa fram direkt inför 80 cm.

I 80 cm fick jag inte riktigt tillbaka henne på långsidan så hon rev, men jag tror hon blev lite trött också för hon hoppade inte lika bra. Men jag är nöjd med henne. Hon var jätte duktigt =)

Hann inte ta någon bild med henne och pappa hann inte filma heller.

Appis:
90 cm 0 + 4 fel. 1 m 4 fel.

90 cm kändes jätte bra och jag red verkligen med sitsen mot hindret så hon inte tappade bakbenen och hon hoppade super. I omhoppningen rev vi sista hon snubblade lite i svängen så vi tappade rytmen lite, men det blev en 3:de placering :D

1 m var hon jätte laddad i då jag red på lite i omhoppningen i 90. Men det gick lite snabbt och i slutet gick det för snabbt :P Fick inte tillbaka henne på bågen mot sista hindret så det rev vi. Men jag är jätte nöjd =)

Lägger ut filmen på henne sen!

Förövrigt tycker jag att jag fick bra flyt på båda hästarna och jag är nöjd med min ridning! Lyckad dag =)Bästa appis :D

Dagens ridning

Det var jätte fint väder med sol idag så appis fick gå lite i henne stalltäcke =)Red lektion på henne och det gick jätte bra =) Tränade på rakridning i traven och galoppen och att få henne börja jobba med sitt vänstra bakben som hon är svag! Iallafall så hade det blivit mycket bättre sen sist och idag galopperade hon som hon inte gjort innan :P

Sen skulle jag rida honey och hon låg och sov när jag kom :P

Efter jag kliat henne lite bakom örat blev hon ännu tröttare :P

Iallafall så red jag ute (superhärligt i solen!), tog det lugnt eftersom hon har gått ganska hårt denna veckan, då hon inte har så bra kondis nu. Jobbade henne lite på fältet och tog lite trav och galopp och hon kändes jätte bra =)

Imorgon är det klubbhoppning, ska bli kul :D

filmerna :D

Kameran cpade så allt kom inte med men det mesta på honey iallafall!


Kommer lite fel ibland då hon inte lyssnar på mina halvhalter :P Tur att hon är snabb i frambenen iallafall, tycker hon gjorde fina språng =) Dock blir hon lite tjurig när jag samlar ihop henne så hon slänger lite med huvudet!

Detta var den enda som kom med när jag hoppade appis, typiskt!!


Glömde skriva innan att hon var pigg och laddad idag :P Tappar galoppen i svängen upp mot långsida och då får jag länga galoppen väldigt mycket till oxer! Och hon tappar bakbenen lite och språnget blir flackt. Men sista gången fick jag bättre galopp i svängen =)

hoppning

Hoppade båda hästarna idag och det gick bra =)

Började med honey och hon kändes väldigt bra när jag red fram! Men sen när jag började hoppa lyssnade hon inte alls på mej :P Hon lyssnade inte på halvhalter eller när jag drev framåt därför kom vi lite fel ibland. Hon körde på i sitt eget tempo, haha! Men ibland lyssnade hon hyffsat.. Hoppade en liten bana på 70 och 80 cm som kändes bra! Dock slänger hon ut sina bogar i svängarna.

Sen hoppade jag appis och hon kändes jätte bra :D Hon lyssande bra och kändes väldigt mjuk och avslappnad. Dock blev hon lite spänd när jag började hoppa! Hoppade en liten bana på 0,90 och 1m. Jag har kommit på var våran svaghet är nu! När hindret kommer snabbt ur sväng så tappar jag galoppen i svängen och språnget blir inte bra. Så det ska jag hoppa mycket. Låga hinder snabbt ur sväng!

Lägger ut filmen sen också =)

honey och appis

Red först Honey idag, började med att skritta ut en stund i skogen. I snöstormen, hon var lite tittig och väldigt pigg. Sen red jag inne och det gick jätte bra och hon kändes mycket bättre i galoppen idag och nu kunde jag verkligen rida. Gjorde mycket öppnor i traven som gick bra!

Sen red emili appis medans jag satt och frös!!! Men det gick bra och hon kändes bra och stadig =)

I morgon ska jag hoppa båda hästarna, vet inte riktigt vad jag ska hoppa än. Men iallafall en linje så jag slutar att sitta och backa hela tiden.... Jag samlar nästan ihop dom för mycket och då får dom ta i så himla mycket.


Honey och appis på betet i somras! =)

höhöhö

Red ut appis barbacka och hon var jätte fin, som vanligt kan jag nästan säga nu :P Blev bara trav och jobbade henne lite på fältet. Mycket lösgörande övningar och lite lydnad. Hon var iallafall super fin!

Sen red jag honey, hon var också fin. Bättre än i måndag och galoppen gick bra idag också =) Dock bara när jag står i lätt sits och någon andledning :P Jobbade även henne mycket lösgörnande övningar och lydnads övningar.

ridpass

Markarbetade appis och hon var sååååå fin =) Galoppen gick super. Hon kändes hur mjuk som helst! Jobbade mest med rakrikning i traven och galoppen. Och det gick jätte bra i galoppen, känns jätte bra nu. Så i morgon ska jag bara rida ut en sväng och trava lite.

snööö

Idag red jag ut på appis i skogen barbacka. I snön, det var mysigt. Tog det lugnt, travade lite och jobbade henne i en låg form! Hon var fin jätte fin och avslappnad =)

Sen red jag Honey, hon var också fin =) Jobbade mest i trav med tempoväxlingar, övergångar och lite öppna.hoppning

Hoppade med bett idag och jag skulle egentligen bara hoppat lite små hinder idag. Men hon var så fin och så ville jag komma över min osäkerhet i anridnigen.
Så jag hoppade några språng på 1,15 m. Och det gick jätte bra! Hon hoppade super och jag fick henne att ha kvar bakbenen, första gången på väldigt länge som jag är hyffsat nöjd med min ridning i hoppningen...!

På klubbhoppningen på söndag ska jag hoppa 90 cm och 1m med appis. Vi har ju inte tävlat sen i oktober så vi tar det lugnt nu =)

hoppning

Hoppade Honey idag =) Sofies häst som jag hoppar ibland. Hon är inte hoppad så mycket!
Men det gick bra och hon tyckte det var kul.
Hoppade en linje och ett räcke, tog några språng på 1 m! Ska rida henne några dagar nu och sen ska jag vara med på klubbhoppningen på söndag. 70 och 80 cm =)

Jag och Honey i somras =)
Sen ska jag upp och vara med på Luciat i stallet, och efter det ska jag rida appis. Ska nog markarbeta med små hinder idag igen. Skulle egentligen ridit lektion men så blev det inte...

dagens ridpass

Markarbetade som sagt med små hinder idag ca 50 cm... Hade en linje på 21,5 m och en båge på 23 m.

Det gick bra ibland och ibland dåligt. Hoppade med bett som jag inte gjort på ett tag och ibland sätter jag mej ner direkt efter hindret och drar i hand bromsen... Vilket leder till att hon tappar bakbenen, men när jag inte gjorde det gick det bra och hon hoppade mjukt =) Men iof hade jag inget martingal och eftersom hon slänger upp huvudet så är det svårt att ta små halvhalter. Men ska ha martingal nästa gång.

Annars kändes det som anridningarna gick bra, tänkte hela tiden på att inte tappa bakbenen på henne! Och så kändes hon fin när jag red fram! Pappa glömde kameran så det blev ingen film...


En bild från en film när jag hoppar små hinder, från augusti. Va högt hennes huvud var där ;p

dom sista

Nu kommer dom sista bilderna från när matilda fotade mej och appis =)
Det har tagit ganska långt tid att lägga ut alla, bilderna togs nog i augusti :P

Snygg bild :P


Om ni vill se fler bilder kan ni kolla i kategorin bilder!

dagens ridpass

Idag red emili appis och markarbetade henne. Det gick bra tycker jag, men jag kan ju inte precis skriva hur hon kändes :P

Imorgon hade jag tänkt att markarbeta med lite små hinder: lite linjer och träna anridningar. Vilket jag har blivit väldigt dålig på, är inte alls lika säker längre som jag kände mej innan...

anonym


Denna kommentaren fick jag idag, sen när finns det måsten för hur man ska rida? :O

När vi ändå är inne på detta...
Varför kommer dom flesta sådan här kommentarer ifrån anonyma? Vågar inte denna personen stå för att den tycker att man ska trava av på långa tyglar? Jag fick en kommentar i somras om att h*n tyckte att jag hoppade förmycket. Och även den var anonym...

Man ser ofta anonyma kommentarer i bloggar som är tex elaka osv.. Varför orkar ens en människa lägga ner tid på att trycka ner en annan person genom internet och dessutom vara anonym?

Jag ser inget fel med att ha en åsikt men då kan man väl ändå stå för den och inte vara anonym. Men jag tar absolut inte åt mej om någon skriver nått sånt här och är anonym. Men om den står för det den tycker så gör jag det!

Detta inlägget hade inget med just denna kommentaren att göra, den var ju inte precis elak... :P

hej

Clinicen var jätte rolig att kolla på och verkligen intressant! =) Jens Fredricson hade träningar för dom som har kommit med i Future Factory.

Han hoppade även upp och red några av deras hästar för att visa att en häst inte kan vara stark. Och sen när han hade ridit lite galopperade han på långa tyglar utan att hästan galopperade iväg ;)

clinic

Idag får appis vila =) Det är clinic för Jens Fredricson i stallet idag, och det ska jag snart upp och titta på, ska bli kul :D

ridpasset

Red inne idag och hon var jätte fin =) Men hon blir fortfarande hängades i högertygeln ibland, men mycket mindre än innan. Galoppen var hon jätte fin i och jag galopperade över en bom för att få in rytmen. Övade ungefär på det vi gjorde på framridningen igår på hoppträningen. Mycket tempoväxlingar i galoppen.

En lite övning vi gjorde på framridningen igår (som jag även gjorde idag):

(rakt sträck = galopp, korta sträck = trav)

Man kommer i galopp upp på medellinjen, hästen ska vara rak. Sen saktar man av till trav och sitter ner, samlar ihop hästen i traven och fattar sen höger/vänster galopp och går ut i höger/vänster varv. Sen upp mot medellinjen igen. Osv.. Även lite tempoväxlingar på långsidan!
Jag svara på frågor i kommentarsfälten istället för i inläggen, så ni vet. Ni som har någon fråga =)

träningen

Hopptränade som sagt idag och hon var super fin på framhoppningen :D Men inte när vi började hoppa, då kändes det inte så bra. Dock kom nästan alla hindren snabbt ur sväng och det är ju ganska svårt. Vi hoppade en liten banan.. Ska hoppa lite med träns bett också, för att variera eftersom jag inte kan inverka lika mycket på henne med hackamore.

Jag tror faktiskt jag hoppar förlite, allså nu menar jag inte höga hindren utan låga. I sommras hoppade jag ju låga hindren ca 3 gånger i veckan och då fick jag in känslan och rytmen mycket bättre. Men det är ju lite svårt att bygga fram varenda gång man ska hoppa och så är det oftast mycket folk i ridhusen. Hoppas utebanorna blir klara snart så man kan hoppa där och att hindrena står framme hela tiden!

Detta var sista träningen för detta året, fast jag ska vara med på en två dagars träning för anders och sen börjar hoppträningarna igen v. 4 =)

bilder från filmen

Ingen verkar klaga på mina 1 - 2 inlägg per dag, som jag tycker räcker gott och väl. Så då kör vi på de!

Lite bilder från hoppningen i torsdags, tagna från filmen:Hon var lite studsig innan hindret ibland xD
Glömde länga serien lite efter vi hade höjt, så det blev väldigt nära! Men bilden blev ju snygg :P
Travar av!

bloglovin Följ! Lalala! :P

dagens ridpass

Hade först tänkt att rida inne idag och hoppa lite små hinder, men red ut istället. Och hon var såååå fin :D
Jätte låg i formen, lyssnade bra på skänklarna och var jätte sammarbetsvillig, som hon inte brukar vara så ofta ;P

Hon blev lite hängades i höger tygeln, fast hon är ju svag i högersidan men idag försökte hon verkligen och kämpade.
Hoppade lite stockar och övade anridningar som satt jätte bra i slutet!
Så fin som hon var idag har hon nog aldrig varit...

Hoppas hon är så fin i morgon också, hoppträning då :D

Svar till sofia:
Japp jag bor i jönköping och jag har min häst på klämmestorp! =)

filmerna

Film från hoppningen!


En kort film från när jag travar av också!

Hej

Dåligdålig uppdatering menmen.. Tänkte skriva om alla dagar iallafall:

Fredag: Emili red och det gick bra och appis var fin =)

Lördag: Appis klipptes, sen red jag ut och hon var skiiiiiit pigg! Haha busen.


Hon blev grå den här gången, inte så fint :P

Söndag: Skulle ridit men sen blev det inte så, så hon fick vila idag.

Lägger ut filmen från hoppningen i torsdags snart med!

hoppning

Hoppningen gick bra idag. Hoppade några språng på 1,20 m =) Dock kändes hon lite stel och klumbig och var i ganska mycket, men det var säkert för hon hade vilat två dagar nu + att jag inte hoppat på över en vecka! Annars var hon pigg :P

Lägger upp filmen i morgon, och lite från när jag travade av! Ni vill ju ha mer markarbetesfilmer så hoppas att ni blir glada nu ;)

Magplattan satt perfekt och hon hade allt touchat den lite :P

övning

Hann inte åka till stallet idag heller men pappa var iallafall uppe och mockade och gick en liten runda med appis. Hon skulle ju bara skrittas idag, ifall hon hade träningsverk efter igår!

I morgon ska jag hoppa =) En liten serie, ett räcke/oxer och avsluta med en studs tror jag! Är skit sugen på att rida och framför allt hoppa eftersom jag inte har ridit sen i måndag ;P 
Ska även testa magplattan då :D

Denna lilla seriern jag ska hoppa då.

Man kommer i trav in över sockerbiten, sen ca 3 m till bommen och sen ca 2,5 m till räcket. Meningen är att hästen verkligen ska hoppa upp sej så man kan ju ha lite kortare mellan sockerbiten och bommen! Hoppade denna övningen för ett tag sen och hon hoppade super då =)

En liten film jag la upp nyss från när jag hoppade serien, tror det var för två veckor sen. I början var hon lite loj.. Men sen ökade jag en långsida och då vaknade hon och hoppade mycket bättre.
Hoppade även en långsida och varierade mellan 4 och 5 galoppsprång.

v. 49

Det gick bra med massören idag, dock var jag inte med! Hon har ju varit och masserat appis 3 gånger nu med 2 veckors mellanrum så nu ska hon inte massera på ett tag. Det känns verkligen att hon har blivit mjukare i hela kroppen och hoppas det fortsätter åt det hållet :D

Min veckoplannering också:

Måndag: Markarbete
Tisdag: Vila
Onsdag: skritt tur
Torsdag: Hoppning
Fredag: Skogstur
Lördag: Skogstur
Söndag: Hoppning

Typ så kommer det att se ut =)

vila

Idag får appis vila, dels för massören kommer och dels för jag inte hinner rida! Skriver sen hur det gick med massören =) Och så måste jag verkligen klippa henne snart också, hon har fått lång päls igen ;P

En bild på appis får det bli med =)

RSS 2.0