Fina fina appis :)

Red i skogen på volten idag och hon var så jäkla fin :D Galopperade över lite små hinder och hon var hur lugn som helst. Låg i formen och jag behövde bara rida med sitsen och hade knappt nåt i handen!!! Jag undrar nästan vad som hänt med henne ;p Hon var verkligen en dröm att rida idag så här bra har hon aldrig (!!!!) gått.

Red bara en liten stund dels för att jag ska träna i morgon och dels för att hon gick så sjukt bra!! Hoppas hon är lika fin i morgon. Fast det tror jag nog inte då kommer den vilda appis fram xD


Fråga

Brukar du aldrig rida / träna dressyr?
Svar: Jo det är klart! Träna för tränare har jag gjort sen i oktober förra året, funderar på om jag ska fortsätta och träna för tränare nu i höst. Sen när jag rider ut brukar jag markabeta allså dressyra ;p Hon har mer bjudning ute så jag jobbar henne hellre ute än på banan. Om det nu var så du menade ;P
Kanske ska va med på en klubbdressyr nu till hösten :) Utan dressyren hade ju inte hoppningen funkat!

v. 36

Måndag: Skogstur.
Tisdag: Hoppträning.
Onsdag: Lugn skogstur.
Torsdag: Klättring.
Fredag: Hoppning.
Lördag: Markarbete.
Söndag: Klubbhoppning.

Ingen longering denna veckan heller ;p Men nästa vecka ska jag få med de för då är det ingen hoppträning.

Rambo

Ingen som vill köpa en Rambo fårskinns pad? Säg till då ;p     SÅLD!!


Hoppträning

Hopptränade idag och appis var riktigt pigg och taggad!! Vi hoppade en bana, svår!! Men bågar och linjer som jag och appis har svårt för. Men hon lyssnade bra när jag tog tillbaka henne. Dock blev hon lite studsig då ;p Visst hon var väldigt taggad och så men jag hade endå full kontroll på henne som jag inte hade innan :)
Nästa helg blir det klubbhoppning 1 m och debut 1,10 m! Helgen efter lokal 1 m och 1,10 m. Fårse hur det går ;)
Filmen:

Appis!

Red inne idag och hon var super fin och lugn(!). Hon lyssnar verkligen på när jag tar i henne :) Så nu kan hon inte springa iväg efter hindrena för mej längre. Hoppade lite små hinder som stog framme och hon var super lugn. Slängde inte upp huvudet och jag kunde va jätte lätt i handen mot hindret!


Betade henne lite sen också =)

hoppar volten


Filmen, hon är ju fortfarande ganska spänd. Men det går framåt. Synd att kameran dog sen för hon var så fin när jag hoppade räcket :)

appis

Kollade på lite gamla bilder.

Från april 09, var har vi halsen appis?


Från juli 09, skillnad :)

Hon har inte bytt sida på manen, har bara roterat första bilden :P

hata regn

Appis var jätte fin idag =) Red lite på fältet först och hon var så låg men endå väldigt mycket ihop i formen. Lyssnade på framåt och tillbaka. Slängde inte upp huvudet i fattningarna utan sökte sej neråt istället :D

Hoppade volten också och hon var jätte fin i höger varv. Och helt okej i vänster men mycke bättre i vänster än igår. Sen klättrade jag lite i galopp med. När vi kom hem var vi dygnsura.. Kunde krama ur vattnet ur mina handskar xD


Dom sista bilderna..

...från havet!Oj bettet xD

Fler bilder här, här och här.

torsdag

Red inne idag och hon var super fin =) Dock inte i början. När jag travade och tog lite i henne bara sacktade hon av och tog inte framåt drivningen!!!! Ston allså!!! Så jag galopperade istället och la in lite trav imellan och då var hon jätte fin =)
Hoppade volten och hon var taggad, blev väl inte super rytmiskt. Men ganska bra i höger varv.
Tog några språng på 1,10 också. Och hon var taggad ;p Har inte hoppat på den höjden på ett tag, tror det var nästan 3 veckor sen. Men hon hoppade så himla bra!!! Verkligen använde ryggen och var snabb i frambenen :D Så att hoppa små hinder lönar sej. Pappa filmade lite också, men kameran dog rätt snabbt men jag laddar upp det som blev med snart.


FÖLJ!

Tryck här och följ så blir jag glad =)
bloglovin

sol

Nu kommer fler bilder :)Appis var glader ;p


Fler bilder här och här.

Dagens ridpass

Red ute i skogen på volten, och där la jag upp lite små hinder. Hon var super fin i höger varv och lyssnade på mina halv halter innan hindrena och var väldigt avslappnad!! :) I vänster orkade hon inte lika mycket men efter många (!!!!) halter blev hon väldigt avslappnad och var inte hängades i handen. Lyssnade bra på halvhalterna också!!
Hon var faktiskt väldigt fin idag för att ha vilat två dagar i rad, så det kändes bra =)

Härligt

Har inga nya bilder att lägga upp nu så jag kan lägga upp på när jag red i havet i påskas :)Har jätte många bilder till som jag kan lägga upp nån dag om ni vill se då? ;p

Fler bilder här och det är dom som blev bäst!

v.35

Appis hade sin vilodag igår.


Måndag: Vila.
Tisdag: Vila?
Onsdag: Skogstur, klättring.
Torsdag: Markarbete, lite hoppning.
Fredag: Skogstur, lite klättring i skritt.
Lördag: Markarbete.
Söndag: Hoppträning.

Löshoppning!!


Löshoppade igår, gjorde lite svårare övningar än bara en kombination. Men hon klarade de fint, och hoppade bra med ryggen :) Fast när hon skulle hoppa i andra varvet tvekade hon lite. Men det gick bra till slut, avslutade med en 3 studs!

TJO!

Red ut i dag igen. Ställde inga krav på henne. Hoppade lite stockar, det var kul ;p Har ingen lust att blogga nu därför är det väldigt tråkiga inlägg. Men det kommer väl tillbaka snart :)
Detta var ett riktigt stor misstag jag gjorde men jag visste inte bättre då..

gårdagens ridpass...

Hade inte lust och skriva igår..
Men red ute, hon var super fin :) Lyssnade jätte bra på mina halvhalter. Hoppade lite stockar och vi kom helt rätt hela tiden för hon lyssnade så bra på mej! Red henne trött för första gången på länge. I galoppen slängde hon in rumpan och orkade inte mer. Men eftersom jag är så jäkla envis så gav jag mej inte!! Och det gjorde inte appis heller xD Hon är minst lika envis, men sen vann jag över henne och hon gick fint :)

Skulle löshoppa idag men fårse fall jag gör de...

Allt jag vill nu är att försvinna och komma tillbaka när allt är bra. Men varför fly från sin rädsla?

Hopptränings filmen


Som sagt så hoppade vi bara små hinder :)

skogen

Red ute idag. Blev mycke galopp. Hon kändes jätte fin, gjorde mycke öppna och slutor. Hoppade även lite små stockar och klättrade lite i galopp! :)
Snart kommer hoppträningen filmen ;)

hej

Skrittade ut barbacka, eftersom detta är hennes vilodag så skrittade jag bara i 20 minuter. Så hon inte är stel efter träningen igår.

Hoppträning

Hopptränade idag och gick faktiskt väldigt bra. Väldigt mjuk och fin på framridningen, sen när vi började hoppa blev hon lite stark och springig. Men jag kom åt henne bra så hon började lyssna. Vi hoppade bara små hinder och studs. Men tränarn sa att jag har utvecklat hästen bra sen sist. Och det var innan sommaren, så det var kul att höra :) Film kommer nog i morgon.


Uschhhhhhhhh, skolan börjar för mej imorgon och det känns som jag inte kommer hinna med någonting.... Mitt liv kommer inte att gå ihop sej nu.... :@

Fråga

Hur hög är din häst?
Svar: Hon är 1,56. En väldigt liten storhäst.

filmerna

Första 1m, blev väldigt mycket av och på. Då hon var taggad och drog iväg.. Korsgalopp och blev spänd.


Andra 1 m. Kändes som jag fick mer flyt i denna rundan så det är jag nöjd med! Hon räddade mej i kombinationen :D


För övrigt hoppade hon jätte fint!

Skogstur!

Red i skogen, tog det bara lugnt. Hon kändes inte alls stel idag efter tävlingen. Utan jätte mjuk. Travade lite och tog några backar i skritt. Vill bara tipsa er att inte klättra i för branta backar barbacka i mysbyxor. När jag kommit upp från backen satt jag på appis rumpa xD Haha. Tävlingsfilmerna kommer snart :)

Såg att jag fått fler prenumeranter på bloglovin, jätte kul! :)

Mer bilder från tävlingen!

Film kommer!!

Mitten :)
Hindret hon rev.. Det ser ju faktiskt ut att ligga kvar ;) + att hon är högt över. Lite otur där!

Foto: Sofie

Löshoppning

Tänkte skriva ett inlägg om löshoppning.
Det är alltid bra att löshoppa sin häst lite då och då.
Då kan man se om t ex hästen landar i obalans, fel galopp, kommer fel/rätt på hinder, försiktig/osäker och hur mycket hästen använder ryggen. Kanske använder hästen ryggen mer när den hoppar själv än när den hoppar med ryttare på. På så sett ser man vad man behöver träna på.

Appis använder faktiskt ryggen ganska bra när hon hoppar själv.

Man kan även lägga märke till om hästen springer på hindret eller hoppar åt sidan för att den t ex är svagare i ena sidan.
Kanske river hästen av någon anledning med ryttare på men inte själv, då beror det ju på ryttaren. Så där är det också nåt man kanske behöver träna på.

En löshoppningsfilm för ganska länge sen (har lagt upp den på bloggen innan, så ni som följt mej från början har säkert sett denna).

Hon rycker faktiskt upp frambenen snabb när hon hoppar själv så då vet jag ju att hon kan! Ibland gör jag något fel och då river hon med fram.

Tävlings resultaten!

1 m: Hon var riktigt taggad och var lite stark mot hindrena men bjöd fint. Hon lyssnade fint på framridningen dock inte så bra på framhoppningen. Så på banan rev vi två hinder, blev lite för flackt. Lyssnade inte på mina halvhalter.. Hade även lite dålig väg mot de ena hon rev. 8 fel.

1 m: Gick jätte bra på framhoppningen. Hoppade fint. Det var bed A:1a. Hade något mer tryck i galoppen i denna klassen. Var även med en mur två gånger. Hon hoppade super fint men fram till sista linjen rev vi nr 8... Var 9 hinder i grunden. Så det var lite otur. Kom lite förnära och hade ganska högt tempo. Men jag är super nöjd med denna rundan. Jag hade väldigt bra kontroll på henne även om jag red på ganska mycket :) 4 fel.

Lite bilder:

Haha kanin appis :)


Hmm ja hur vad det med att komma i mitten på hindret xDKommer fler bilder när sofie har skickat dom hon tog :)

Tävling

Nu ska jag snart sova, tävling i morgon! Målet med denna tävlingen är samma som förra. En jämn galopp genom hela banan!

v.34

Måndag: Lugn skogsrunda med skritt och trav.
Tisdag: Hoppträning.
Onsdag: Lång skritt tur.
Torsdag: Skogstur, klättring.
Fredag: Markarbete med små hinder.
Lördag: Löshoppning.
Söndag: Skogstur.

Dagens ridpass

Red i skogen idag på volten. Gjorde mycke halter och halv halter och hon lyssnade bra :) Red bara i 30 minuter.

Täcke

Appis svett täcke. Körde på min egen brodering lite mer blingblingit ;pTRYCK :)

Såg att jag hade lite fler prenumeranter på bloglovin' så jag har fixat en ny ''bloglovin prenumerant sak'' hoppas ni trycker på den och prenumererar :)

Från träning till tävling

Tips på en bok!
En jätte bra bok om hoppning även om fälttävlan. Står väldigt mycket. Tex, hur man värmer upp hästen inför ett hopp pass, hur viktigt sitsen är, hoppövningar osv. Rekommenderar denna boken starkt ;p

Appis är en buse

Appis hade sin vilo dag idag. Så jag gick och plockade massa äpplen till henne. Och när jag hade hämtat henne ur hagen och skulle bara gå in i baracken (sadelkammaren) möttes jag av det här när jag kom ut:

Haha, appis äter upp äpplena rakt ur påsen.  ;p


Betade henne en stund också!
Havet

Har ni ridit i havet nån gång? Det gjorde jag i påskas när vi var nere i sommarstugan. Nåt av det roligaste jag gjort. Att galoppera från början av stranden till slutet av den, det var härligt!

Löshoppning i lina

Longerade idag. Gjorde denna övningen:

Hade både markbommen precis vid hindret (som på bilden) och 2,5 m framför hindret. Började väldigt lågt och sedan höjde upp lite till kanske 75 cm. Appis var jätte duktigt och hon verkade tycka det var kul. Det var ju endå första gången och hon fattade vad hon skulle göra. Dock sprang hon på sidan en gång då jag inte hade linan sträckt.
Hon hoppade inte så bra med ryggen men hon var väldigt avslappnad :) Kanske beror på att hindret var så lågt så att hon inte hoppade så bra med ryggen.

Filmade lite men det var inte så jätte lätt xD

Med denna övningen kan man ju se fall hästen kommer rätt hela tiden, landar i balans och rätt galopp.


Appis var nöjd :)

Fråga om volten

jag har en fråga.. hur långt ska det vara mellan hindrena på volten som du brukar hoppa? tack för en jätte bra blogg (Y)

Svar:
Det enklaste för att ställa upp volten, är att sätta en socker bit i mitten och sen gå ca 10 m till höger och sätta upp ett hinder. Så gör man samma sak till vänster och rakt fram! Då blir den förmodligen rund!
Tack så mycket vad glad jag blir :D

Markarbete

Markarbetade idag, hoppade volten. Hon kändes jätte bra i höger varv. Vänster varv blev hon lite stark och lyssnade inte på mina halv halter. Så jag tog tag i henne ordentligt några gånger. Gjorde många halter och halv halter och hon började lyssna mer och mer. Hoppade volten igen och det gick bra men inte super bra. Måste hoppa volten oftare.

Sen byggde jag om den till en 3 studs. Hoppade den i höger varv 3 gånger sen vila, hoppade den i vänster varv 3 gånger sen vila. Och så samma sak en gång till.
När jag travade av va hon jätte avslappnad =)
Skrittade av runt dammen. (En skogstur runt en damm som tar ca 20 minuter att skritta). Men vi prickade in regnet exakt så vi var dyngsura när vi kom tillbaka! Kul ;pMåste bara säga att ni har blivit bra på att kommentera, fortsätt med de =) Då blir bloggen roligare!

Tävling...

..hos materialryttare.blogg.se . Man kan vinna ett Glen Gordon schabrak.
Gå in på bloggen och läs mer om tävlingen :)

Avstånd

Har gjort en ny kategori: tips & råd.
Så jag tänkte ge lite tips & råd om avstånd.
Det här med avstånd är väldigt svårt. Oftast när man tänker att man ska komma fel så gör man de. Jag hade väldigt mycket problem med det i början, försökte se avståndet och det slutade oftast med att jag bromsade in i hindret.
Så här är lite tips & råd om hur man ska träna på det här:
Först måste man se till att man har en bra galopp. Om man har det blir det oftast mycket lättare än om man har allt i händerna och det blir bara broms och man ser inget avstånd.
Övning:
Man kan lägga en bom ca 9 m innan hindret för att träna på att se avståndet. Då blir det två galoppsprång fram till hindret.

Hoppa även mycke små hinder för att få in känslan.

Om man kommer ett halvt galoppsprång fel - och hästen har en bra galopp, rytm och är i balans kommer den förmodligen hoppa mycket bättre än om man kommer helt rätt på hindet men är i obalans och har en dålig galopp. Tänk på de.
Hoppas ni fick lite tips nu =)

Fråga

Vad äter din häst dagligen?
Svar:
3 kg kraft grov 125
1/2 L betfor
1 kg havre
1 dl majs olja
1/2 dl mineraler
Ca: 12 kg ensilage

Sago häst.

Hade inget annat för mej igår så jag satt och målade lite, resultatet:


Intervallträning

Blev ändring i schemat idag också. Blev intervallträning i skogen, körde 8 stycken. Ca 1 - 1,5 min galopp och sen ca 30 s vila. Hon kändes jätte bra, ökade ganska mycke ibland och hon låg inte på bettet någonting. Innan bara tog hon bettet och blev stark men verkligen inte längre :D

Filmerna :)


90 cm, ingen bra runda, hon blev stressad efter stoppet då jag gick på henne rätt mycke. Blev rätt studsigt också...


1 m helt klart den bästa rundan. Blev så obalanserat på 6 an så det stoppet tar jag verkligen på mej. Lite otur annars hade vi förmodligen vart nolla. Men jag är super nöjd med denna rundan :D

Hemskt..

Måste berätta vad som hände när jag var ute och red eller rättare sagt när jag skulle rida.
Hade skrittat en bit och då började hon kännas halt i ena fram men jag trodde att jag inbillade mej. Men hon var seg när jag skulle trava och då kände jag att hon var halt. Så jag hoppade av och tog av både sadel och skydd. Sprang med henne och hon var fortfarande halt. Jag blev jätte ledsen och rädd att hon hade blivit skadad. Jag kände på benen och tyckte att hon var lite varm.

Ringde pappa och han sa att hon kanske hade en sten i hoven. Kollade bara ena hoven, de benet hon var halt på och där fanns ingen sten. Så jag tänkte sadla på och allt men fick för mej att kolla andra hoven också och där satt en stor sten. Så jag tog bort den och hon var inte halt längre.
Jag slängde mej om appis hals och då förstog jag hur mycket jag älskar henne.

Galna

Kolla vilken galen bild på mej och appis. Ramen va söt ;pFick frågan om när tävlingsfilmerna kommer och dom kommer ;p Snart, är så himla trött idag men kanske i morgon =)

Klättring

Blev ingen intervall träning idag. Istället red jag ut med mina kusiner och galopperade i skogen!! Appis var studsig, stark och pigg då jag inte var först ;p Sen klättrade vi ganska mycke i skritt. Så jag ska intervall träna på onsdag istället! =)

v. 33

Måndag: Intervall träninig i skogen.
Tisdag: Markarbete med små hinder.
Onsdag: Skogstur, klättring.
Torsdag: Longera.
Fredag: Vila.
Lördag: Kort markarbetes pass.
Söndag: Tävling.


appis

Japp då var man hemma i jönköping igen då. Ville verkligen inte åka hem..

Som jag sa så skulle jag jämföra två bilder. Den första är för ca 7 veckor sen och det andra är från idag.
Ser ni några förändringar?
Jag tycker att hon har lagt på sej rätts så mycke muskler framför allt fått en rundare rumpa. Tjockare har hon också blivit fast det syns inte så mycket på bilden.
För att det ska vara extra kul att träna en häst måste man se resultat, så det här va kul att se. Ger dubbel motivation till att träna nu :D

Åka hem idag!

Idag ska vi åka hem! Inte kul. Men borta bra hemma bäst, undra fall hästar också tycker så? ;p
Ni som har följt min blogg från början vet ju att jag tog ett kort på appis precis när vi hade kommit ner. Idag ska jag ta ett kort på henne och se fall hon har fått mer muskler och fett :)
Ska ladda upp filmen från tävlingen idag också gör det innan vi åker annars gör jag det när vi har kommit hem!

Tävlings resultat

Har kommit hem från tävlingen nu eller ja för några timmar sen ;p Är nöjd med denna tävlingen första gången på gräs och det var jätte kul =)

90: Kändes jätte fin på framhoppningen. På banan också, men så stannar hon på ett hinder som var lite läskigt och så stog det lite i nerförs backe. ;p Men hon har aldrig stannat på ett hinder för att det är läskigt. Gick på henne lite med sporrarna. Så hon blev lite stressad och springig av de och ett räcke föll ner efteråt (fast det var inte svårt att riva då det var platta hållare ;p). Men resten av banan gick bra!

1 m: Gick jätte bra på framhoppningen där med, och ännu bättre inne på banan!! Jätte bra runda fick jag till =) Var dock lite orolig när jag gick banan tyckte den var lite försvår för en lokal. Ganska svåra svängar, oxer in i en kombination (har aldrig hoppat de innan) och hinder med platta hållare. Men det gick verkligen jätte bra. Hon kom dock i korsgalopp efter 5an så jag blev inte riktigt klar innan hinder nummer 6 så ja där stannade hon. Hon hade ingen chans att hoppa då jag redan hade ställt mej upp när hon ville ta ett extra galoppsprång och hade för mycket framvikt. La en volt och hoppade de  som ingenting. Kombination tog hon också jätte lätt! :D Så där blev det 4 fel + några tidfel eftersom jag la en volt!
Helt klart den bästa rundan hittils. Det var jätte varmt hela dagen så jag tycker att appis klarade dagen bra.

Lite bilder:Stoppet i 1 m, hon tänker verkligen hoppa men jag klantar till de!! Men vafan det kommer nya chanser ;p
Appis är glad inne på banan, öronen fram hela tiden :D


Hon var jätte fin idag, hoppade verkligen med ryggen så det känns som vi gjort stora framsteg sen sist :)

Mål

Mål med denna tävlingen är att få en lugn, rytmisk och ett jämt tempo genom hela banan. Det blir oftast så att halv banan går bra sen drar det iväg. Och det blir mest springit och sprången blir flacka. Men om jag håller ett jämt tempo (ska försöka iallafall ;p) så blir vi förmodligen 0 a!
Vill inte sätta upp något resultat att nu måste jag nolla 1 m, då känns det nästan som att då kommer vi riva ;)

Ridpass

Idag red inte jag utan min stora syster. Hon brukar vanligtvis rida appis en gång i veckan (när jag är hemma då). Men nu har det ju inte gått för vi har vart nere i sommarstugan. Men idag kom hon ner så hon red henne i ca 30 minuter. Och hon kändes mycke bättre och mjukare sen sist =)
Så appis och jag har gjort stora framsteg under sommaren.

Nu måste jag sova ska upp rätt så tidigt imorgon. Tävling ju :D Det kommer bli så kul, har inte tävlat på ett tag nu ju!!

packning :)

Har putsat och packat allt inför tävlingen nu. Min packlista:

Schabrak.


Extra höpåse (hönät), mathink och borstar.


Lädergrimma, grimmskaft och extra grimma och grimmskraft.
Transportskydd.


Broddar m.m, nummerlapp och handskar.


Hink (vattenhink), svamp och skrapa.


Öronluva.


Träns.


Skydd!


Sporrar och chaps (hoppas det syns att dom är ny putsade xD)


Hästgodis!!


Sadel och sadeljord.


Hjälm och säkerhetsväst.


Putsmedel och en överdos av svampar xD


(Svett täcke). ALLT PACKAT OCH KLART :D

Tror det var allt, och hästen såklart ;p

Vilodag

Idag hade appis sin vilodag! :) Omskodd blev hon idag också, så nu har hon fina hovar tills på lördag!

Markarbete med små hinder och bommar

Idag blev det markarbete med små hinder. Gjorde dom här övningarna:

Började med att trava, gjorde mycke skänkelvikningar så hon blev mjuk. Travade över bommar också och hon gick fint över dom. Dock inte så avslappnat. (Hade ca 1,10 m emellan).


Galopperade på volten och jag har faktiskt inte tänkt på det innan men hon går riktigt avslappnat över dom. Höjer knappt huvudet. (Så detta är nog en bra övning för att få henne att hoppa mer med ryggen, men att hålla henne avslappnad på ett räcke är ju inte så lätt som att galoppera på den här volten ;p)


Sen när jag hade tagit några varv på volten och hon kändes avslappnad tog jag det lilla räcket. Och då blev det super fina språng även att hindret bara ligger på ca 50 cm! Fast hon höjde huvudet väldigt mycke...


Gjorde samma sak med denna övningen. Tog volten några varv tills hon var avslappnad, sen tog jag denna lilla oxern. Hon hoppar såklart bättre på denna. Hon kändes väldigt bra idag =) Lite stark emellan åt. Men väldigt avslappnad.


Tack för tipsen i inlägget under, ska testa dom övningarna ni föreslog! ;)

Behöver hjälp av er läsare nu!!!

Hej alla nattugglor ;p
Såg att jag hade lite besökare redan nu så jag kan ju lika väl skriva ett inlägg. Sitter här och dricker varm oboy, har ont i halsen!! Hoppas inte jag börjar bli sjuk jag ska ju tävla på lördag. Brukar sitta uppe väldigt länge på kvällen (natten) nu förtiden, men jag hatar att gå upp tidigt..Dom flesta har ju säkert sett detta klippet på youtube. Den hoppar ju enormt bra med ryggen!! Så till saken, som ni säkert har sett på mina filmer hoppar appis inte alls med ryggen, ibland på oxrar. Hon höjer huvudet innan hindret och sänker ryggen. Språnget blir då inget bra och huvudet är rakt upp över hindret. De ska ju vara neråt! Kolla bilderna i några inlägg under.
Så nu behöver jag verkligen eran hjälp!!! Har någon samma problem med sin häst? Tips på övningar för att träna bort detta? SKRIV, SKRIV! =) Vill verkligen att hon ska börja använda ryggen mer! Allt sitter ju i anridningen...

En film från hoppträningen i slutet av maj och där går hon ju med huvudet upp hela tiden, nu går hon ju iallafall avslappnat mellan hindrena men precis innan hindret flyger huvudet upp igen...
Den första övningen vi gör när vi hoppar fram är den med bom före och efter hindret. Och där hoppar hon någorlunda bra!

Skogstur

Red i skogen idag tog det ganska lugnt och klättrade lite! Appis kändes fin och såklart suuuuper pigg, busen ;p


Till er nya läsare!

Har gjort en ny kategori för er nya läsare så kan ni läsa lite kort om både mej och appis ;p Och se en jätte fin bild på mej (haha inte xD). Men har inga bilder på mej på denna datorn ;p

Hoppövningar:

Dom här två öningarna gjorde jag idag på träningen;

Ska bara vara små hinder på kanske 60 - 70 cm. Man ska hålla en jämn rytm igenom hela, jag red på fem galoppsprång mellan alla hinder men det var väldigt svårt.Små hinder på ca 60 - 70 cm.
Här ska man också kunna hålla en jämn rytm, även fast svängen är snäv och då ska man kunna hålla galoppen i svängen också. Hur snäv svängen ska vara får man ju bedömma lite hur man kommer så man får in rätt avstånd.

Träning

Nu har jag kommit hem från stallet. Hopptränade som sagt och det gick jätte bra. Gjorde dock en ganska svår övning med snäva svängar. Då blir appis lätt väldigt spänd, slänger upp huvudet och kommer i korsgalopp. Men efter att ha gjort den några gånger så började hon slappna av och var riktigt fin. Det var väldigt svårt att få in rytmen och jag tappade lätt galoppen i svängarna, men som också blev bättre till slut.
Så denna övningen ska jag träna på =)

v. 32

Måndag: Hoppträning.
Tisdag: Skogstur och klättring.
Onsdag: Markarbete med småhinder.
Torsdag: Vila.
Fredag: Kort markarbetes pass.
Lördag: Tävling.
Söndag: Skritta ut.

Visste inte att jag skulle hoppaträna idag fick precis veta det. Hoppade ju igår men det ska nog gå idag också ;p
Sista veckan här nere i sommarstugan sen åker jag hem till jönköping igen, det vill nog appis inte hon trivs så bra här nere.. Inte jag heller...

Hopphopp!!


Oxer på linjen.


Oxern på linjen.Utsprång i kombinationen.


Haha ser ut som hon galopperar över, utsprång i kombinationen.


Hon var söt denna bilden ;p


Hoppade idag..

..och det gick jätte bra!! Hoppade en kombination och en linje på 17,5 m, inför tävlingen nästa veckan. Eftersom jag inte hoppat det på ett tag. Hon gjorde fina språng och var väldigt avslappnad. Pappa tog lite bilder, dock var det lite mörk så det blev inte så bra kvalité på dom men det går ju :)

tips på en hoppövning


Denna hoppövningen är en av mina favoriter. När jag hoppar den med appis märker man att hon blir mer nogran med benen och hoppar mer med ryggen (särskillt över oxrar). Man kan också ha upphöjda bommar framför hindret.

En liten film där jag hoppar ett räcke med upphöjda bommar innan och efter hindret:

Longering idag

Longerade idag i ca 30 minuter. Hon var jätte fin i början i vänster varv riktigt avslappnad, men i höger varv var hon lite spänd. Longerade bara med en inspänings tygel på ytter sidan. Då kände man verkligen att hon inte tog stödet på ytter i höger varv istället sprang hon bara åt vänster. Men jag fick henne att ta stödet rätt bra. Men sen började hon bli trött, och stannade och vände sej mot mej (i höger varv). Så då tog jag på inspänings tygeln på inner också men ganska löst. Men hon var superfin i vänster varv och tog stödet jätte bra på ytter!! Så höger varv måste jobbas med nu, att få henne ta stödet.
Filmade lite men det var inte super enkelt att longera samtidigt så hon går inte lika fint som hon gick när jag inte filmade :)

RSS 2.0