banträningen

Var som sagt iväg igårkväll och hoppade hästarna i ett ridhus som hade en bana uppställd. Både jag och hästarna behövde komma iväg och hoppa bana innan första tävlingen.
 
Karla var först ut. Hon gjorde allt bra, duktig på resan, duktig i ridhus, otittig på hinder osv.. Men hon är väldigt svag och jag har svårt att hoppa en bana som det ser ut nu. Väldigt svår med sin galopp, vi får inte riktigt rätt på den just nu. Det kommer såklart men väldigt jobbigt nu. Sprången var bra till en början, sen känner jag att hon blir trött och de blir då ganska ojämna.
 
Ett språng:
 
Dino var nästa. Han kändes fin och hoppade väl. Mycket starkare i sprången nu som jag skrivit tidigare. Det är lite småsaker jag vill ha bättre, vill ha han lite lättare reglerbar och jag själv måste hålla igång galoppen och inte lägga in extrasprång. Det är nog bara nu i början av säsongen det kan komma när man är lite ringrostig, men något att tänka på iallafall.
 
Delar av banan:
 
Gusti sist ut. Han hoppade väldigt fint, känns väldigt bra. Lite pigg och sparkig men det är ju okej nu. Tror han lugnar sig om ett tag. Då tror jag han blir mer lydig oxå, ibland upplevde jag att han inte riktigt lyssnade på mig.
 
Del av banan:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0