fin igår


sista hopp-passet innan gbg

Har ridit på ordentligt nu i dagarna för att kunna låta de vila imorgon (storm på gång). Idag blev det hoppning för Gusti, Karla och Dino. QS markarbetades och Tantbrun sprang lös på banan.
 
Dino gjorde sitt sista hopp-pass innan Scandinavium. Tror det var hans bästa hopp-pass någonsin hemma. Han känns pigg, fräsch och stark. Bra form! 
Gusti kändes väldigt fin han med. Hoppade fina språng och fin på marken.
Karla gjorde sitt bästa pass hittills. Idag var första gången jag fick henne i bra arbete, innan har hon mest kommit undan. Höll galoppen bra, kunde rakriktas och även släppa igenom lite i sidorna. Kul!
 
Imorgon får alla vila, sen på måndag får jag åka till ridhus om det blåser för mycket. Dino måste gå iallafall. :) Om det är träning på tisdag hade jag velat komma iväg med QS, vi behöver träna!
Dino<3

fredag

Imorse när jag var ute och fodrade stod älgarna på fältet igen. Snart vänjer sig väl hästarna vid dom om dom ska hänga här hela tiden..
Har bara varit inne hela morgonen, väntar på att banan ska tina då vi aldrig saltade den igår. Vädret är fint, solen är framme och det är vindstilla. Idag är en bra dag för fina avspända hästar. Hoppas på det iallafall. :)
 
Ingen tävling i helgen, så bara träna på hemma. Verkar dock bli storm igen på söndag...får hoppas det ändra sig.
Imorse!

storm och älgar

I början av veckan har det varit storm och oväder här, alla hästar har varit lite på tårna efter det. Igår och idag har vi haft besök av älgar som står på fälten utanfår vår gård, de verkar ha flyttat hit... Inga avspända hästar idag heller... Jag längtar till vår, värme, avspända, harmoniska hästar... Men vi kämpar på så gott det går. 
 
Idag har Karla och Dino gått på tur, QS och Tantbrun longerades och Gusti gick på banan. Viktigast nu är ändå att Dino rids och tränas på ett bra sätt inför Scandinavium. Ska trimma honom imorgon och hoppa på lördag. 
 
Imorgon ska alla hästar ridas och jag hoppas att de ska vara lite lugnare än de varit de senaste dagarna.... :) Ledig från jobbet är jag iallafall så jag har gått om tid på mig!
En dålig bild på älgarna igår, idag var dom riktigt nära banan. De verkar inte vara så rädda för oss heller.

Quins Diamond

 

Vår snart?

Vilket oväder som kommit nu, storm och regn. Alla hästarna har fått komma in inatt (går vanligtvis ute) och de verkar nöjda med de! 

Alla har fått vila idag, får hoppas att det går att rida imorgon. Annars kanske jag åker iväg till ridhus med de som måste ridas. Dino är den som är viktigast i och med att vi har en stor tävling om 1,5 vecka. 😊 Nästa vecka är det tävlingsfritt så blir att träna på hemma så gott det går. Hoppas på att komma igång lite med Tantbrun oxå utan att trilla av igen efter ett varv...😅

(null)

Fick användning av de "nya" uteboxarna inatt!🤗

dag 2 borås

Hemma igen efter en kall dag i Borås, eller kom hem för några timmar sen. 
 
Dino var först ut i 125 och hoppade felfritt. Han känns fin och stabil. Ibland kan han bli lite för försiktig och stå emot men denna helg har han gått väldigt fint. Så det har nog släppt nu.
 
Gusti gick 135 och rev 3-A. Var många som rev det. Kändes som han tittade till lite på B-hindret så därför hoppade han spänt på A. Men resten var bra och han hoppade med fin höjd! :)
 
Är anmäld med Karla imorgon här på JFK men tror jag stryker henne. Gör nog varken till eller från om jag startar. Hon är inte alls där jag vill ha henne ännu och då kan jag likaväl vara hemma och träna istället. Vi har många tävlingar i vår att rida! :)
Dino <3

filmer

Skuttat med QS och Karla idag. :)
 
QS hoppade en liten bana och gjorde det bra. Han börjar komma igång nu och planen med honom är att mest träna hemma samt åka iväg på träningar. Men tävling väntar vi med ett par veckor!
 
 
Karla fick hoppa ett par språng med en bom före. Bra styrkeövning om hästarna vill hoppa lite framåt istället för ett runt språng. Hon gjorde övningen bra tycker jag. Kommer nog mest hoppa sånna övningar med henne nu framöver, så hon stärker sig. Vi avslutade med att hoppa igenom en serie/tre-kombination ett par gånger.
 
 
Hästarna är fixade inför imorgon då vi åker till Borås igen! :)

dino 120 <3


lång dag

När vi var hemma idag trimmade jag igenom Karla och QS på banan. De ska skutta lite imorgon. :)
 
Gusti kvalade till final på lördag 135. Så byter dag och åker då istället så går Dino 125 (skulle åkt imorgon egentligen). Skönt med en vilodag imellan så man hinner rida ordentligt här hemma och förbereda allt innan tävling igen.
 

Bra start på säsongen

Påväg hemåt nu, blev en ganska lång dag då det var lite väntan mellan starterna.

Dino var först ut och han var taggad. Felfri i sin klass 120. Hoppade väldigt väl och fint, känns stark!
(null)

Gusti var fin han med! Felfri i 130-klassen, hoppade väldigt bra och känns pigg igen! I höstas var han lite trött mot slutet så vilan gjorde nog han gott!
(null)


onsdag

Dagen före årets första tävling. Dino och Gusti trimmades en kort stund på banan. Vi har fått lite snö här, så tog det ganska lugnt. De är inte vana vid att springa i snön. QS gick på tur, red ut med en i stallet. Blev mest skritt för underlaget var väldigt halt. 
Karla longerades igår, ska lägga in det en gång i veckan för henne. Verkar vara en bra träning för henne just nu, hon får acceptera bettet mer och arbeta utan ryttare. Idag gick hon med på tur, eftersom underlaget var så dåligt gick jag promenad med henne. Så fick jag oxå lite motion!
 
Ikväll ska jag fixa hästarna inför imorgon, bada och göra de fina. Packa alla grejer. Jag har fått rätt så bra starttider, så vi slipper vara där precis hela dagen. Dino går 120 och Gusti 130.
 
 

banträningen

Var som sagt iväg igårkväll och hoppade hästarna i ett ridhus som hade en bana uppställd. Både jag och hästarna behövde komma iväg och hoppa bana innan första tävlingen.
 
Karla var först ut. Hon gjorde allt bra, duktig på resan, duktig i ridhus, otittig på hinder osv.. Men hon är väldigt svag och jag har svårt att hoppa en bana som det ser ut nu. Väldigt svår med sin galopp, vi får inte riktigt rätt på den just nu. Det kommer såklart men väldigt jobbigt nu. Sprången var bra till en början, sen känner jag att hon blir trött och de blir då ganska ojämna.
 
Ett språng:
 
Dino var nästa. Han kändes fin och hoppade väl. Mycket starkare i sprången nu som jag skrivit tidigare. Det är lite småsaker jag vill ha bättre, vill ha han lite lättare reglerbar och jag själv måste hålla igång galoppen och inte lägga in extrasprång. Det är nog bara nu i början av säsongen det kan komma när man är lite ringrostig, men något att tänka på iallafall.
 
Delar av banan:
 
Gusti sist ut. Han hoppade väldigt fint, känns väldigt bra. Lite pigg och sparkig men det är ju okej nu. Tror han lugnar sig om ett tag. Då tror jag han blir mer lydig oxå, ibland upplevde jag att han inte riktigt lyssnade på mig.
 
Del av banan:

Solig dag

Fint väder idag, äntligen och helt vindstilla. Har varit ute i stallet hela dagen och fixat. Tantbrun fick komma ut i sin vanliga hage tillsammans med Tess äntligen. Sjukhage/box sen Elmia förra året.... Trodde hon skulle bli galen men var väldigt lugn. 
(null)

Sen skulle jag rida henne en stund på banan, börja trava 5 minuter. Efter ett varv på banan låg jag på marken. Hon var helt tokig. Sitter inte upp på henne igen utan har fått lugnande utskrivet nu som jag kan rida igång henne på. Det, tillsammans med att hon får gå i hage nu kommer nog lugna ner henne.😅👍🏻

Dino och Gusti gick på tur. QS longerades och Karla fick vila efter gårdagen.
(null)

Fortsatte med att klippa dino och han var jättesnäll, så det gick smidigt. Sist satte jag ett tillfälligt staket runt ridbanan som jag verkligen är i behov av nu. Lite busiga hästar som är i stallet. Men till våren ska det komma upp ett riktigt förhoppningsvis!😃
(null)


Banträning

Varit iväg ikväll och "bantränat" hästarna. Karla, Gusti och Dino. Alla tre duktiga och fina. Får skriva mer imorgon och då har jag även lite filmer från dagen att dela med mig av.😊 
(null)
Gusti!

RSS 2.0