två fina hästar

Sent inlägg denna fredagskväll. Var iväg och tränade under eftermiddagen med Gusti och Tantbrun. Gusti var först ut och han hoppade väldigt fint. Vi jobbade rakriktning i början, sen några övningar och avslutade med en bana. På honom är det väldigt viktigt att jag aldrig fastnar i handen innan ett hinder för då höjer han huvudet och då blir språngkurvan så mycket sämre eftersom han kommer att hoppa med sänkt rygg.
Så det är något jag jobbar med i markarbetet men det är svårt, hittat det lite bättre nu att verkligen rida han ''fram till handen''. För då kommer han söka sig ner bättre och jag får ett ''ärligare'' stöd där han vill sänka sig neråt, inte jag som ''tar'' ner honom. Bara traggla på...några språng på han idag.
 
 
Tantbrun hoppade med fint men kändes lite ''seg''. Då blev hon lite svår att reglera åt båda hållen. Fick inga bra filmer på henne men här är en avslutande övning där jag skulle sätta tillbaka på fem språng efter räcket. Mest för mig själv då jag hamnade lite dragandes i handen innan jag kommit ner i sadeln.
 
Fick en bra känsla på båda iallafall, på söndag tävlar vi som sagt i Värnamo. Kommer hoppa 120, 130 på Gusti och 130 på Tantbrun. Skoj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0