måndag

Äntligen frisk och pigg igen, har varit ute i stallet hela dagen utan stress, så skönt. Trimmade Tantbrun och jobbade mycket med att få henne ''fram till handen''. Hon blir lätt seg och långsam, så överdrev när jag ökade henne i traven/galoppen. Då fick jag ett bättre ''sug'' i handen. I galoppen fortsatte jag med att överdriva henne framåt, då blir hon svårare att ex. få tillbaka än om jag sitter och mes-rider i en mindre galopp....Men då skapar jag bara problem eftersom vi kommer att tävla i den lite större galoppen sen och då måste det funka..Så ska verkligen tänka på de i ridningen på henne nu. 
 
Ridit ett par hästar till både på tur och på banan...Sen har vi tagit av snösulor på två hästar, hovslagaren kommer senare i veckan och skor så då åker ett par till av. Det satt en hel del skit under dom vi fick av idag....inte bra. Kommer försöka hitta ett annat alternativ nästa vinter för nu känner jag att jag aldrig mer vill ha snösulor på mina hästar... Det blev så tydligt för mig när vi var på vetchecken att en av mina hästar faktiskt hade blivit öm av dom och ganska så rejält. Nu är det dock i slutet av ''snösulor-perioden'' och denna vintern har det inte var så mycket snö. Det är ju när det inte är snö på backen som det kan komma in en massa skit (läste även att de kan ge problem när det är snö).. Men vill inte riskera att detta kan hända någon av mina hästar nästa vinter. Hittade en artikel på ridsport om just detta för er som vill läsa (här). (Vill bara skriva att det behöver inte ge problem men jag vill som sagt inte riskera något.)
 
I veckan ska jag förhoppningsvis träna och på söndag ska jag tävla i Värnamo för att förbereda Gusti och Tantbrun inför Herning, jag är så taggad på det!! :)
Gusti :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0