hovar...snösulor?!

Har som sagt börjat läsa mer om skoning och hovslageri då jag inte kan någonting. Tycker det är väldigt svårt att förstå, finns mycket att lära och inte bara ''ett rätt sätt'' som funkar på alla hästar. Men så är det väl med allt, bara att jag är så dåligt påläst när det kommer till skoning att jag därför har väldigt svårt att förstå. Idag filmade jag hästarna när de rörde sig (i slowmotion), både från sidan och framifrån. Framifrån kollade jag så hoven sattes i jämt i marken. En häst som ska skos nästa vecka satte i yttersidan lite före, men det kan ju bero på att det är skoning snart. Ska filma om henne efter skoning. :)
 
En annan sak jag funderar lite över är snösulor. Jag har snösulor på alla mina hästar eftersom jag inte har ridhus och bara rider ute. Kommer det snö och jag inte har snösulor så kan jag inte rida... På en vetcheck nyligen upptäckte vi att en av mina hästar blivit öm i hoven troligen pga detta. Det kommer in skit som trycker. Nu ska alla sulor av då våren snart är här men det är något att tänka på till nästa vinter. Finns det andra alternativ? Om hästen springer och ömmar så kommer den att belasta hoven fel. Detta syntes bara på volt på hårt underlag, inget rakt eller på mjuk. Men det tyder ändå på att en ömhet finns där.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det finns alternativa snösulor som man bara sätter dit när man ska rida, tror hööks har. Funkar bra tycker jag!

2019-02-15 @ 11:13:24
Postat av: Emma

Är väldigt nojig över just det med snösulor. Har inte heller ridhus men körde utan iår, var snö i ca 1 vecka sen mest is.. Tänkte köra polarpads men blev inte ens av på de få dagarna. Men kommer satsa på det nästa vinter med, bara att ha broddhål i tån och fästa dem under där.

2019-02-17 @ 17:01:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0