köpt häst och hjälm

Har blåst precis hela dagen, red nu ikväll men spända hästar. Dino som aldrig är spänd var till och med spänd. Men så är det ibland. Var iväg på Charlies i stan och skulle beställa hjälmen. De hade dock fått in nya och då precis en sån som jag hade tänkt mig, så köpte en ny hjälm som jag ska ha på träning/tävling. En samshield, riktigt fin! Så den tänker jag ha många år och bara som sagt på träning/tävling (min kamera är ju sönder så ingen bild, men får fixa det). Kommer kunna inviga den nästa helg i Flyinge. Måste även hitta mig en ny kavaj för nu har jag haft min i snart 3 år, så den är jag med trött på. Men snart är det Elmia=mässa!
 
En annan sak som har hänt är att vi nu köpt Gusti, så han kommer att stanna kvar här! Han har varit hos mig enda sen i april, lite på prov men jag har oxå gjort en bra utveckling på honom under tiden. Egentligen skulle jag provat han redan förra sommaren men då fick han hovröta, sen fick jag hem en annan häst som det senare inte blev något med och sen blev det att han kom till mig ändå.
Han är en annan typ av häst än dom jag haft tidigare. Han kan bli väldigt spänd och tittig och jag har aldrig ridit sånna hästar innan. Därför har jag lärt mig massor på honom och vi har utvecklats tillsammas. De första tävlingarna gick det väldigt dåligt, när han sprang förbi två hinder i en liten klass på en tävling hade jag inte tänkt starta han mer. Men min tränare trodde ändå det skulle lösa sig så jag fick bara åka hem och träna på och försöka igen. Från en tävling till en annan bara släppte allt och han började helt plötsligt lyssna på mig, senare slappna av på banan. Han lärde mig hur viktig grundridning är för det är ju ett sätt att kommunicera på.
 
Efter det har vi gjort bra rundor och resultat ihop, även om något bakslag kommit. Felfritt upp till 130 och förhoppningen är att vi ska kunna rida svår hoppning i framtiden. Han är bara 7år och ligger 1-2 år efter i utbildningen. Men han älskar att hoppa, har mycket motor, modig på hinder och lagom försiktig. Tycker han är väldigt rolig att rida och arbeta med, stor personlighet men samtidigt en ängel att hantera. Kan skriva hur mycket som helst men får nog sluta här. Kan dela en film från en regnig runda i 130 i Värnamo, en av våra bästa! Inte gjort många 130 klasser tidigare men gör det ändå så bra och enkelt. :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0