2018 - mina mål del 1

2018 börjar gå mot sitt slut, ett väldigt utvecklande år för mig (igen!). Mitt stora mål är att hela tiden utveckla mig själv och hästarna vilket, om jag ser tillbaka, går framåt hela tiden. I början av året hade jag inte så många mål men jag kan dra lite ''snabbt'' hur året har sett ut för varje häst (blev visst jättelångt) och hur vi har utvecklats ihop.
 
Tantbrun: Stora målet var såklart att debutera 140, vilket vi gjorde. Dock senare än jag tänkt mig. Året började lite upp och ner för oss. Hon kan ibland bli lite bromsig i svängarna men detta blev bara värre och värre, tillslut vägrade hon gå fram om jag tog en större halvhalt. Därför fick vi gå ner lite i klasserna och försöka lösa detta. Så då red jag mest 120-130 på henne hela våren. Det släppte framåt början av sommaren så vi äntligen kunde debutera 140, vilket vi gjorde bra med 4 fel.
 
Sen hade vi ett tävlingsuppehåll på en månad och så skulle vi åka på en liten tävling i Gislaved och då kom problemet tillbaka. Minns att jag blev så besvikten och det kändes som det aldrig skulle lösa sig. Där och då kände jag att jag verkligen måste ta tag i det och försöka lösa det en gång för alla. Dock är det svårt när det bara visar sig på tävling men efter lite annan teknik på tävling känns det som det är borta nu. Och om det skulle komma tillbaka, kommer jag vara snabb med att korrigera henne. Som jag skrev i förra inlägget har vi haft en väldigt bra inomhussäsong, jag har hittat en helt annan galopp i henne (kanske för att jag löst problemet som beskrev ovan) och hon känns väldigt stark i sin hoppning. Försöker hela tiden hitta bästa sättet att träna henne för att få den där framåtbjudningen och spänsten i språnget inne på banan. Nu känns det som vi verkligen är ett team!
 
Chelsea: Målet var att debutera 140 på henne med men hon har varit borta större delen av året då hon opererats. I början av året gick det inte alls bra då hon inte kändes som vanligt. I höst har det varit lite upp och ner men nu (som jag skrivit) känns det som hon börjar komma tillbaka. Vi kvalade in till Elmia och fick rida där vilket var superkul, sen vann vi en klass förra helgen! Chelsea är den enklaste hästen att rida då hon alltid är positiv och vet hur man ska göra. Roligt att ha en sån häst i stallet som är snabb och plockar mycket placeringar.
 
Eftersom det blev så mycket text gör jag en del två med resten av hästarna....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0