ridhus, övning och en tanke

Imorse åkte jag till ridhuset med TantBrun för att träna på ett annat ställe, satte bara upp ett räcke ur sväng för att checka så hon verkligen lyssnade framåt. De har väldigt bra speglar där så blev en hel del fokus på rakriktningen, den är så så viktig. Känner verkligen hur hästarna jobbar bättre när de är raka. TB ville kringla sig lite i skritten och då får jag alltid upp Henriks ord från clinicen i huvudet ''om hästen vill åla sig lite så lägg på ben, börja inte dra''. 
Hon var överlag fin, tanken var att hon skulle bli lite som på tävling när vi kom iväg till ridhuset men hon var som vanligt. Tror bara jag måste vara extra noggrann hemma nu och känna att hon lyssnar framåt precis hela tiden. 
 
När jag kom hem igen red jag Chelsea och Nigini på banan som äntligen är ridbar igen. Chelsea var som sagt väldigt på och stark igår, men fin idag. Jobbade med det vanliga, tempoväxlingar, övergångar, rakriktning osv.. hon var lätt och fin i handen och där vill jag ha henne. Nigini var fin han med, vi jobbade över låga hinder och att landa i balans. De senaste har han gärna velat lägga sig i handen och springa iväg om han landat i fel galopp. Då är det svårt att göra ett byte.... En övning jag brukar göra om de gör så, är att hoppa två låga hinder på en åttvolt. När hästen landat, sakta av till trav, flytta för nya innerskänkeln och fatta ny galopp. Gör dom detta bra, gör övergången över bakdelen brukar jag lägga in byten ibland, men variera lite. Lätt att man kommer tillbaka till att de springer och lägger sig i handen igen. Mycket fokus på det nu!
 
Chelsea var som sagt väldigt ''dålig'' i markarbetet igår. Ibland har hästarna dåliga dagar eller vi, inget som jag brukar lägga någon större vikt på. Ibland kan det kännas som att inget bli rätt och man vill bara få till det under varje ridpass. Men det funkar inte så. Oftast om man jobbar på rätt sätt går det alltid bättre dagen efter! :) Bara en tanke jag hade.
 
Avslutar detta inlägg nu...hade gärna velat ha en hel kortsida med speglar här hemma, det är en väldigt bra hjälp! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0