att variera bett

Jobbat sista dagen på en vecka, så nu kan jag lägga fokus på hästarna och tävling istället. Red TB och Chelsea idag, kort markarbetespass för båda. Chelsea var fin och vi tar oss framåt, får henne mer och mer över bakdelen. Nu rider jag bara med vanligt tränsbett igen då det jag varierade lite mer ett kort tag (ett peewee) blivit för skarpt. Behövdes bara byta bett ett par pass för att komma ifrån där vi kört fast.
 
TB testade jag peewee-bettet på för första gången, hon var ju ganska stark igår då jag fick rida på ganska mycket framåt. Men det funkade bra på henne med och jag kunde få ihop henne bättre. Nu när jag kan trimma ordentligt igen känner jag att vi tappat lite markarbete, det är ju en färskvara. Rakriktningen var inte bra men löste sig bra tillslut. Hon kändes fin och lyssnade bra fram och tillbaka, nu ska hon bara göra samma sak inne på banan imorgon. Tror problemet uppstått pga dåligt markarbete det senaste.
 
Jag har nästan alltid bara ridit på vanliga tränsbett, varierat någon gång tidigare med ett skarpare bett men tycker det vart svårt. Nu när jag kan jobba hästarna bättre så kan ett annat bett vara en bra hjälp. Bara man vet vad man gör. Dock när jag hoppar föredrar jag alltid att ha hästarna lite framme och starka, jag gillar det. Heller för stark än för känslig i handen.
 
Åker som sagt till Grevagården och hoppar imorgon, det börjar inte förrän 12 så hinner nog rida Nigini innan samt packa. Chelsea går 120, 130 och TB bara 130. :)
Sist vi var där kom Chelsea 3a i 130, TB fick hämta priset. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0