två frågor

Har du något bra tips för att sätta styrka i galoppen? :)
 
Svar: Tycker dels du ska vända dig till din tränare/någon kunnig som kan se dig och din häst och ge tips. Svårt att göra det här när man inte sett hästen. Men kan säga hur jag jobbar. Om jag tänker efter jobbar jag inte speciellt annorlunda med någon häst utan jag fokuserar alltid på grundridningen. Så återgå till grunderna. Rakriktning, tempoväxlingar, övergångar, lösgjordhet osv... Känn att hästen är framme för skänkeln och har ett bra stöd på bettet. Visar sig problemet på något sätt? Galoppombyten? Släpper stödet? Blir stark? Springig? Finns det sådana problem får man såklart lägga extra jobb vid det men jag tror hela tiden att man kommer tillbaka till grunderna. Är hästen ung kommer styrkan med tiden. Viktigt att hästen jobbar rätt annars kommer den aldrig att stärka rätt muskler. Lycka till! :)
 
Hur gör ni för att ridbanan ska fungera på vintern?
 
Svar: Vi byggde vår ridbana för snart två år sedan, viktigt att man dränerar den bra så vattnet kan rinna undan. Det är vattnet som gör att underlaget fryser. Sen innan det ska bli minus saltar vi (eller vår snälla granne) ridbanan och så harvar vi ner det. Dock får man salta igen så fort det regnat eller snöat. Men hittills har det funkat väldigt bra. Det var en dag det var väldigt kallt och då kändes banan lite hård undertill, så vid sådana tillfällen blir det ingen högre hoppning annars har den hållt sig mjuk och bra. Skrev ett inlägg om hur vi byggde ridbanan precis när den var klar här: http://isabellaf.se/2016/june/hur-vi-gjort-var-utebana.html#comment
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! Jag har precis fått hem en ponny med väldigt stark underhals och som hoppar med väldigt högt huvud även med martingal på. Har du några tips på att antingen få ner huvudet eller träna min sits på? Några bra bilder på den sitsen jag ska ha? Tack på förhand
Hälsningar nybliven hästägare :)

2018-01-22 @ 22:22:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0