tisdag

Fick ställa in tävlingen idag, Nigini hade satt foder/ensilage(?) i halsen, stackarn. :( Chelsea fick foderstrupsförstoppning en gång av kraftfoder men då var jag med när det hände och det släppte fort när jag masserade och rörde på henne. Fick hjälp av veterinär och nu är han bra igen vilket är det viktigaste! :)
Han får vila ett par dagar men ingen tävling förrän om minst 2 veckor då det är karenstid på lugnandet. Hade planerat 1meter debut idag men får skjuta på det tills nästa tävling då. Snart är det även dags för sommarvila. Körde Dino till betet igår då vi inte har tillräckligt med bete hemma. Så lämnar hellre bort dom på ordentligt bete där de bara kan få vila och växa. :) 
 
Tess har gått 320dygn med föl så tänkte börja vaka nu. Förra gången hon skulle föla visade hon inga tecken, hon hade ingen mjölk i spenorna... Så litar inte på att vänta tills hon får mjölk denna gången. Sist missade vi tom själva fölningen pga det. Hoppas allt går bra, alltid lite nervöst att något ska hända...
Vår lilla beteshage!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0