nya hästen ♥

Måste bara lägga ut denna runda på TB från 120 klassen igår. Hon hoppade så fint och vi gjorde en bra runda. Jag skrev ju förra veckan att vi köpt en häst och såklart är det TB eller E. Brown Sugar som hon heter. TB är en förkortning på Tant Brun som hon kallas haha...  
 
Såklart har det varit många tankar kring köpet av denna häst, både för och nackdelar. Detta är ingen liten försiktig speedhäst som Chelsea men istället har hon en bra galopp och mycket scoop. Förhoppningarna är att vi ska kunna rida svår hoppning ihop i framtiden. Man kan inte få allt i en häst men hon har mycket positivt som passar mig och mina mål. Att ta sig från msv 130 till svår hoppning är ett stort kliv och för mig är det viktigt att sitta på en förlåtande och modig häst som kan ta att ridningen inte hela tiden är perfekt på hinder - och det kan hon. Även om hon inte gått dom klasserna än. Att fokusera på sin egna ridning samtidigt som man ska lotsa runt en känslig/försiktig häst i något man aldrig gjort tidigare kan bli väldigt svårt. Jag vill lära mig rida innan jag kan lära en häst hoppa större klasser. 
 
För att kunna utvecklas och ta sig fram i denna sport krävs rätt häst till rätt ryttare, det är något jag har lärt mig. Nu har jag två bra hästar som kan utveckla mig och passar för mina mål. De kompletterar också varandra bra då Chelsea är en försiktig speedhäst och TB är en mer scoopig häst. Båda är bra på sina sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0