att kunna rida rytmiskt och hitta bra distanser

Min bästa runda från helgen var nog TB 120 runda. Vi höll rytmen hela banan runt, inga onödiga förhållningar, hittade framåtlägen i omhoppningen och svängde lite. Jag har alltid fått höra att jag har bra känsla för hinder, har inte riktigt kunnat hålla med om det då jag inte känt mig hundra säker i anridningar. 
Men detta året har jag verkligen börjat känna mig säker, har en helt annan känsla när jag rider på hinder. Det är nog också därför jag inte haft några problem med att gå upp till 130 eftersom ridningen mellan hindren sitter så bra nu. Något jag kan känna mig irriterad över just nu när jag kvalar till Falsterbo är att någon som kommer fel på nästan varje hinder kan vinna klasser, medan jag som rider rytmiskt och gör en bra runda inte hamnar i toppen. Men sporten är sån och det är bara att lära sig! Men jag vet att jag tjänar på det längre fram. För när jag sen ska gå upp ännu ett snäpp då måste man vara säker på sin sak, man kan inte komma hur som helst när hindren ligger på 140. Mitt mål är både att rida bra och vara snabb!
 
Jag är ingen snabb ryttare än, men jag tränar på och försöker hela tiden rida bättre omhoppningar. Men det ska inte bli på bekostnad av min ridning. För mitt mål är att hela tiden utveckla min ridning och göra bra rundor. Jag vill inte rida 130 halvdant utan jag vill rida 140 och göra det bra.
Att rida bra på hinder handlar inte bara om att ha ett bra öga, man ska kunna känna att man har rätt galopp och hästen behöver vara bra arbetad på marken så den är lätt att korta och länga. Men jag har lagt många timmar på olika hästar att rida över låga hinder och bommar och det börjar jag faktiskt känna nu att det ger resultat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0