varför gör man det så svårt?

Har haft en provridning nr 2 på Aqua idag och hon är nu (förhoppningsvis) såld. Allt kan hända tills hon lämnar stallet i veckan men vi har en köpare iallafall. Förra helgen var den tjejen här och provred första gången, jag kan säga att det kändes verkligen rätt! Har haft ett antal provridningar nu men denna gången var det annorlunda, både pappa och jag kände det. Tjejen tyckte om Aqua och jag tycker Aqua är helt rätt häst för henne.
Jag tror allt har sin mening, iallafall i denna gången. Hon var såld i höstas men det blev aldrig att hon åkte, de köpte sen en annan häst och jag tycker den hästen passade den tjejen bättre än Aqua. Men nu får Aqua komma till ett hem där hon får ta fram sina starka sidor hon har och det är att vara den trygga säkra Aqua jag en gång behövde. Jag är så glad att de klickade så bra och nu kan någon annan få glädje av henne som jag haft under över 4år. 
Det tog längre tid än jag räknat med men det har varit skönt för jag har kunnat smälta allt och dessutom fick jag chansen att låna TB under tiden. Den möjligheten kanske aldrig hade kommit upp om vi sålt Aqua direkt i höstas och vi köpte en annan häst direkt efter?
 
Jag har haft endel provridningar och det har inte varit kul. Allt från dressyrryttare som klankat ner på min/hoppryttares ridning till en som inte ens provred klart. Många har nog tyckt att Aqua är lite seg och ''tråkig'' men det är en sån häst många behöver. Tyvärr är det så idag att alla vill ha en ferrari, men man kan inte köra en ferrari innan man kan köra en volvo. Är man en osäker ryttare som inte kan rida an ett hinder på ett bra sätt, då ska man inte köpa en känslig unghäst eller en känslig äldre häst för den delen heller. Det blir bara fel och den enda som far illa i slutändan är hästen och ryttaren tröttnar. Varför göra det svårt för sig när man kan göra det enkelt?!?!
Jag är så glad att jag för 4,5 år sen insåg att jag behövde en läromästare eller en ''volvo''. Nu står istället 3 ferraris i stallet för att Aqua lärt mig allt hon kan, det var hon som fick mig att fortsätta och jag vet inte ens om jag tävlat idag om Aqua inte kommit in i mitt liv. Det är hon som gjort att jag nu kan utbilda lite känsligare hästar då jag själv är så pass säker i att rida an hinder och kan föra över det till hästarna.
 
Om Aqua nu åker i veckan vill jag önska nya ryttaren lycka till och det känns bra att sälja en häst där jag vet att det kommer gå bra. Det skulle inte kännas bra att sälja en häst till någon som jag vet ryttaren inte skulle klara av...
 
Vår första 130 placering ihop.
Placering i 110, samma helg debuterade vi 120 felfritt med placering och vi tog nog även en placering i 110 till.
130 debuten med 0+4 fel.
Tredjeplats i 125.
Placerad på DMet ihop :)
Felfri i 1,10 och 1,20 i helsingborg!

Provridningen på Aqua för 4,5 år sedan. Hihi!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0