tävling i värnamo

Efteranmäld till Värnamo tidigare i veckan för att det gick sådär i Ljungby och jag ville bara ''rätta till'' det som gick fel. Idag gick det bättre. 
 
Chelsea hade ett ner i 1,15, jag hade henne ganska avslappnad och nästan lite loj så vi fick ett ner på ett räcke där hon blev lite flack. Men ville hitta bättre flyt och galoppera genom svängarna utan att börja bromsa och det lyckades vi med. Hjälpte inte henne så mycket på banan så ett nedslag var bara bra för då skulle hon vara försiktigare i nästa klass. I 120 väckte jag upp henne lite mer och vi red en felfri och snabb runda som räckte till en 4de plats. Vi fick med oss poäng till Falsterbo oxå vilket var planen. 
TB var felfri i 1,15 och det rundan var bra, hon hoppade fint och vi hade ett bra flyt. Dock utanför placering (många felfria). I 1,20 tappade jag lite galopp i en kort sväng så där blev det ett språng för mycket och vi fick ett ner. Hon har sån galopp och det är lätt att tappa drivet i korta svängar så det måste jag öva på. Rundan kan jag inte känna mig nöjd med, hon hoppar med sånt tryck och scoop och jag tappar balansen i nästan varje språng. Måste träna på det...
 Känns bra att plocka fler poäng till Falsterbo, vi ligger bra i fas och har många tävlingar framför oss där vi kan plocka mer poäng. Vi ska verkligen ta oss dit!!
 
Här är Chelseas runda och det ser lite flängigt ut men nu tar man sig inte till Falsterbo genom stilhoppning utan genom att vara snabb. Mitt mål är såklart att rida fort och snyggt! Blir lite för mycket hand genom dom korta svängarna vilket gör att hon blir hög i halsen och tappar ryggen. Det får vi träna på!
 
Ingen tävling imorgon då vi åker till Grevagården nästa helg, fredag och lördag, hoppar en klass per dag (120).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0