godmorgon

Idag blir det jobb hela dagen, 10-19, sen ska jag kanske åka och köpa en gran till min lägenhet. :D Det är kaos här, har varken packa upp sen tävlingen eller Ullared... Köpte väldigt mycket där, kanske kan visa hästgrejerna om ni vill? Hästarna får vila, jobbar väldigt mycket både denna och nästa vecka så får se hur många ridpass det blir.... Nej nu måste jag börja fixa mig och sen åka till jobbet!
På promenix i Södertälje!

hälsokoller

Hälsokoll idag med Chelsea, TB och Nigini vilket gick bra. Nu blir det lugnt året ut....kommer sakna att tävla men samtidigt skönt att slippa hålla igång så många hästar. Nigini blir det helvila för, de andra går lite kravlöst ett par dagar i veckan. Sen blir det alltid lite extra vilodagar kring jul och nyår. Men mina hästar går ute mycket, så om de vilar gör mig inget. Detta året har vi gjort hälsokoll två gånger, en gång i somras och en gång nu. Nästa år blir likadant, lägger upp en tävlingsplan för våren/början av sommaren och sen när det är ett kort uppehåll kan man passa på att checka dom. Det är svårt att träna ett djur.... För att stärka en häst måste man tänja på gränserna och det är inte alltid man känner när man går över gränsen. Inte alla hästar som visar någon större smärta heller.
 
Det är inte billigt att åka till veterinären men säg något som är billigt med hästar. Jag tycker ett veterinärbesök regelbundet borde ingå i hästens träning om man tävlar mycket. Vi betalar för mat, stallplats, träning, tävling, hovslagning, utrustning, kiropraktor, sadelutprovning osv... Varför borde då en vetcheck vara ett undantag? Jag tycker det är skönt att veta att hästarna man tränar är okej.
 
Jag har varit väldigt skonad från större skador de senaste åren vilket är skönt för både mig och hästarna. Hoppas det fortsätter så nästa år.

söndag

Kom hem sent igår, vi åkte så fort jag hoppat 130-klassen. Idag har jag en ledig dag framför mig, ska rida unghästarna, packa upp och fixa. Sen inte mycket mer, för imorgon åker jag och två kompisar till Ullared, tidigt!! 
Nu när sista tävlingen för året är över ska hästarna få ta det lugnt månaden ut. Ridas kravlöst och få några extra vilodagar. I januari sen sätter vi igång och börjar träna igen, i början av februari har jag planerat en tävling. Hästarna ska även på en ''hälsokoll'' nästa vecka för att se så allt är okej, de har tävlats på mycket nu och det känns bra att kolla så dom är fräscha! :) 
 
Vet inte hur man ska sammanfatta detta tävlingsår, men väldigt utvecklande och lärorikt. Väldigt bra resultatmässigt, aldrig ridit så många felfria rundor eller tagit så många placeringar. Jag har blivit snabbare, säkrare och tagit mig upp en klass. Nu rider vi 130 utan problem vilket bara i somras kunde kännas stort. Att avsluta med bra resultat i Södertälje som var en elit/nationell tävling känns så bra, det visar att det inte är för svårt och att vi behöver komma ut mer på såna tävlingar nästa år!

en runda från idag

Så glad att jag hittade en bra galopp och ett bra flyt på TB i dagens runda. Satt och funderade hela morgonen hur jag skulle rida henne för att få den här känslan och flytet.. Har haft väldigt svårt att hitta rätt galopp inomhus nu i 130-klasser. 120 har gått helt okej men det krävs ännu mer att det stämmer när det blir högre, såklart. Jag tycker hon ser riktigt fin ut i sina språng, väldigt stark och välhoppande. Ja hon känns i riktigt fin form, synd säsongen är slut. Men en liten lugnare period gör alltid gott, fortsätta stärka upp henne inför den där 140-debuten nästa år. För nästa år ska vi rida 140! :D

felfritt idag

Avslutar säsongen på ett väldigt bra sätt, både Chelsea och Tantbrun felfri i dagens 130 klass. :) Chelsea var ganska på idag efter att jag red så hetsigt igår, så försökte bara behålla lugnet och göra en bra runda. Försökte inte rida så fort men fick ändå en bra tid, sista ryttaren petade dock ut oss utanför placering.
 
På TB ville jag bara hitta ridningen på, ha henne framme och hitta bra distanser. Vi gjorde en väldigt bra runda, bästa för helgen och hon hoppade superfint! Hade henne väl framme för skänkeln, inget tjafs i någon sväng. Måste vara noggrannare med det och inte låta henne bråka så.
Vi behöver bara rutin tillsammans i 130-135 där jag hittar rätt galopp, rytm och distaner sen tror jag vi kan gå upp till 140 utan problem nästa år. Har varit en utvecklande helg för mig och henne, avslutar verkligen med en fin känsla och ett bra flyt!! Roligt!!
 
Efter dagens rundor känner jag verkligen hur dåligt jag red igår, mycket som blev ''fel'' och dåligt. Men analyserade och ändrade på det som inte var bra och då blev det istället två bra rundor. Skönt att avsluta året så!!!
(null)

fredag

Har inte bloggat så mycket under helgen för det är väldigt dålig täckning här i Södertälje... Hoppade 135 idag med Chelsea och TB. Resultatmässigt mindre bra men rundorna var ändå okej. Chelsea hade tre ner, inte ofta vi får så många bommar ner men ibland måste man ha såna rundor oxå. Jag blev nog lite för hetsig och vår kommunikation blev sådär men hon hoppade ändå runt bra. 
TB var det debut på och det började bra, men i svängen mot femman började hon gå emot skänkeln och bara studsade. Kom ändå framåt och hon hoppade det nästan stillastående och klarade de haha... Men där tappade vi lite rytmen och två bommar föll därefter. Men en godkänd debut.
 
Vi är här för att lära oss och jag lägger alla rundor på ''rutinkontot''. Det är svårt här och väldigt många duktiga, men samtidigt så lärorikt för mig!! Är glad att ha två hästar i 135 som kan ge mig rutin där och nästa år kommer vi vara redo för 140. Imorgon hoppar jag 130 på båda innan vi åker hemåt!

TB fick pris😍

Idag var det TantBruns tur att få ta pris, valde att gå rakt in i 130 med henne denna gång och hon hoppade felfritt!! Vi blev placerade som nr 10.🌟 Så fint hon hoppade!! 
Chelsea fick jag ett nerslag på, oturligt nog åkte öglan till martingal-delen bak på tygeln så den "låste" sig i munnen på henne. Då började hon tjafsa med huvudet och såg inte riktigt hindret. Men annars en ok runda!! Imorgon går båda 135.😁💪🏻 Debut för mig och tanten!!!
(null)


påväg

Sitter i lastbilen påväg till Södertälje nu, vi kom iväg i god tid! Hästarna gick i hagen på morgonen/förmiddagen innan de fick komma in och badas. När vi kommer fram ska jag rida alla tre en kort stund och sen är det bara att sova då det börjar 8 imorgon. :)
Chelsea rullade sig ett par gånger efter sitt bad, det tyckte hon var en smart idé... haha

hellooo

Tacka alvedon idag, red TB en stund på banan och tog även några låga språng, kändes bra. Sen klippte jag henne vilket gick snabbt och smidigt. Började även med packningen så det inte blir så mycket på onsdag, imorgonkväll jobbar jag så hinner inte så mycket då. Imorgon ska Chelsea klippas och hästarna ska ut på tur, sen som sagt kvällsjobb. Hoppas på att vakna frisk och pigg!!
 
TantBrun blev så fin, hon tyckte det var skönt att bli klippt!:) (Nu när jag ser denna bild kom jag på att jag glömde ta ur toffsen ur pannluggen haha...)
(null)

måndag och sjuk

Vaknade upp sjuk idag så har bara tagit det lugnt hela förmiddagen (sovit xD), ska fortsätta så tills jag känner mig bättre. Måste iallafall rida TB en liten stund, annars vilar alla. Ska även klippa TB och Chelsea om jag orkar, hade varit skönt att få det gjort.
På onsdag åker vi till Södertälje så tävlar jag torsdag till lördag, klasser är 1,10-1,35. Det är en större tävling med många duktiga, större/svårare byggt och vi är där för att samla rutin och göra bra rundor på alla hästarna. Ska bli väldigt roligt!!! Efter den tävlingen ska hästarna få trappa ner på träningen och gå väldigt kravlöst december ut. Har ingen planerad tävling förrän i februari sen. Så har gott om tid på mig att både ta det lite lugnare och träna igång.
 
En 130 runda på TB från Helsingborg, hon var så fin och allt flöt på bra förutom nedslaget. Började bromsa och kom förnära utan att hjälpa henne. Bara jag som behöver hitta ridningen på henne i 130+ klasser, men vi tränar på!!

lördag

Igår hoppade jag TB, Chelsea och Dino. Dino skötte sig jättebra, skuttar bara väldigt smått men han förstår bra nu och känns stadigare för varje gång. Bra balans i galoppen och fina språng, roligt! TB och Chelsea fick hoppa en serie/tre kombination och två enkelhinder snett igenom. Båda hoppade väldigt fint men Chelsea var helt galen, pigg som attan haha... Hon har sina dagar, men skärper sig oftast på tävling. TB försökte jag mest bara hitta bra distanser till hindren och ha henne framme, kändes helt okej. Ska ta några låga språng på måndag igen bara för att träna ännu mer på det.
 
Idag har jag jobbat morgon, sen ridit på tur med Dino och TB tillsammans med pappa. Longerade Citrus och Chelsea efteråt, tror det är väldigt nyttigt för speciellt Chelsea att jobba utan ryttare, men såklart för alla hästar. Kollat lite från Stockholm och ska snart sova, jobb imorgonbitti igen. 
(null)
Dino!

RSS 2.0