plan för hästarna

Redan augusti, sommaren har bara swishat förbi som vanligt. Jag är inne på min tredje och sista vecka här sen åker jag hem och börjar jobba. Ska bli roligt att komma hem och ta med sig allt härifrån även fast jag gärna hade stannat längre... Såklart blir jag sugen på att jobba med hästar för att utvecklas och komma ännu längre via en annan väg men detta är också ett sätt. 
 
Dags att lägga upp en plan för varje häst inför hösten. Kan börja med Nigini. Under våren har han varit ute på ett par tävlingar vilket han gjort bra så jag känner inte att han behöver träna på det. Jag har heller inga unghästtävlingar jag vill försöka kvala till så därför kommer jag inte tävla honom så mycket. Någon tävling för att stämma av men annars blir det ganska lugnt för honom. Kommer fortsätta rida ett par veckor nu, sen får han vila, eventuellt åka tillbaka till betet innan den perioden är slut. Sen några veckor träning igen och därefter är det nog dags för vintervila.
 
Jag kommer fortsätta arbetet hemma med att stärka upp honom, redan nu efter vilan har galoppombyterna satt sig bättre. Vill få han starkare i sin galopp där han kan växla tempo bättre och få han lite kvickare i sitt språng. Under hösten blir det mer som en förberedelse inför nästa år då han blir fem. Därför ''spar'' jag istället på honom nu när vi ändå inte har några speciella mål. Att tävla bara för att känns onödigt, han är bara 4år och har förhoppningsvis många år framöver på tävlingsbanan.
 
Ett språng från en träning häromdagen. Han landar (oftast) i en fin balans nu.
 
De andra hästarna kommer i ett annat inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0