va skeptisk!!

I fredags så svullnade Dinos ben upp och han var väldigt halt. Han hade även ett sår som var ca en vecka gammalt. Vi tog ut en veterinär eftersom han var väldigt svullen, veterinären kollade ca 1min på honom sen konstaterade han att det var lymfangit. Så nu har han gått på pencillin och metacam i tre dagar. Ingen förbättring idag på förmiddagen och lika halt. Ringde tillbaka till veterinären och han sa att det kan ha spridit sig till kotleden då han borde blivit bättre nu. Så ordinerade att vi skulle åka till en klinik för att kolla upp det. Vi fick en akuttid hos vår veterinär, tornell och åkte hela långa vägen dit. När vi kommer ner visa det sig vara en hovböld....
Hur kan man som veterinär ställa en så fel diagnos? Han tittade 1 minut på Dino, lät han gå två steg, frågade var såret satt, kände lite och sa ''dessa fjantiga hästar, han har lymfangit''. Det skulle inte jag kalla en bra undersökning på en häst.... Nu har han alltså fått lida flera dagar extra, gått på pencillin och metacam, behövt åka en resa på ca 5 timmar, helt i onödan!!!! Vi har endast haft en hovböld innan och det hade Dino för ca 2 månader sen, men nu var han så svullen så vi tänkte inte alls på att det kunde vara det. Men vi är inga veterinären, vi ska väl ändå inte säga vad en veterinär ska kolla efter, det ska väl han/hon kunna själv?
 
En annan situation som uppstod sist Dino fick en hovböld var ett ''röntgenfynd'' på frambenet då det röntgades när de inte kunde klämma fram någon hovböld. Två veterinären uttalar sig om detta ''röntgenfynd'', och säger att det inte är någon bra prognos på det. Jag blir såklart jätteledsen, vår första egna uppfödning kanske inte håller för ridning. Men jag valde att inte tro något förrän vår veterinär kollat på det då jag tidigare hört att den ena veterinären bara duger som tandläkare. Idag visade vi röntgenbilden och där fanns inget fynd. Jag har alltid varit och kommer förbli väldigt skeptisk mot veterinärer förutom vår egna. Det har man rätt att vara för det finns tyvärr inte många duktiga i vårt land. /Mvh Arg!
 
Måste bara tillägga att i vintras när Aqua fick ett sår som blev inflammerat att hon knappt ville röra sig fick vi ut en jätteduktig veterinär. Hon var ganska nyligen exeminerad men ändå så kunnig.Tyvärr går det inte välja veterinär när det blir så akut som i båda fallen.Men de måste väl ändå vara så kunniga och intresserade att de gör en ordentlig undersökning och kunna skilja på lymfangit och hovböld.
Samt inte uttala sig om saker de inte är kunniga kring (tänker på röntgenbilden).

Kommentarer
Postat av: Josefin

Inte lätt med veterinärer, tur det var åt positiva hållet iaf med hästarna :) Är det Jonas Tornell du åker till? :)
Du får gärna läsa mitt senare inlägg och lämna en kommentar, hade varit kul och se vad just du tycker!
Ha en fortsatt bra dag, fina du! Kramar

2016-09-06 @ 14:12:40
URL: http://pageryd.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0