resultat ljungby

Igår kom vi hem väldigt sent från Ljungby så orkade inte skriva något. Aqua kunde inte följa med, hon skoddes i onsdags och min hovslagare måste råkat slå sömen för långt in då hon blev halt på fredagen. Vi drog av skon själva och slog på den igen men lämnade utan söm där hon hade ont. På lördagens sen var hon ohalt. Men valde ändå att inte ta med henne på söndagen. 
 
På lördagen var det väldigt tuffa banor, och det var tufft att göra sin första inomhusstart så. Speciellt på Chelsea som jag aldrig startat inne innan och dessutom bara gjort en 1,25 med tidigare. Men vi gjorde ändå det bra tills den distansen jag inte stegade pga jag tyckte det såg så långt ut. Men det var 7 galoppsprång. Så jag började ta i henne där och det tycker hon inte om och började bråka emot vilket gjorde att hon inte såg hindret förrän det var mitt framför henne. Det hade inget med vattnet under hindret att göra. Så där åkte jag av. Men annars hoppade hon runt bra med gott självförtroende, något spänd kanske. Med Cazzilla blev jag sen in på banan, det gjorde mig arg och stressad och påverkade oxå min ridning. Men hon var inte speciellt spänd som hon varit under våren trots att det var hennes första inomhusstart. Hon hoppade väldigt väl och bra här tycker jag.
 

Igår hoppade Chelsea en 1,20 klass och var felfri. Jag red ganska lugnt (det var en A:0a) för att det satt lite i mig att jag trillade av igår. Men hon hoppade väldigt fint och spänstigt, jag tror jag kommer debutera 1,30 på nästa tävling då den är lite mindre och vi känns redo för det nu. Cazzilla gick en 1,30 ganska sent. Lång dag på transporten och hon kändes lite stressad, ville mest springa tillbaka till Chelsea. Vi rev 4an, hon hoppade dåligt där och jag vet inte vad jag hade kunnat göra bättre. Det kom fort, en distans efter en distans. Sen red jag dåligt in på sista linjen, kom förnära så ner där och sen räckte vi inte fram till oxern för jag var sen med att öka på så fick den ner oxå. Det känns såklart tråkigt med en dålig runda med dåligt resultat, men mycket som var bra. Hon har hoppade kombinationerna väldigt bra i helgen och verkligen backat av. Något som hon inte gjorde i skyrup. Det hon har hoppat felfritt har varit bra och fina språng, men det kommer fortfarande endel dåliga språng emellaåt. Det är lätt att se bara på gårdagens resultat men man måste se hur det var för några månader sen, då har det hänt mycket. På onsdag blir det en träning med henne iallafall. :)

 

Chelsea och Cazzilla hoppade fint i Ljungby i helgen💕

Ett filmklipp publicerat av Isabella Fransson (@iisabellaf) Sep 19, 2016 kl. 4:19 PDT


Kommentarer
Postat av: Linnéa

Ser ju jättefint ut! :D

2016-09-21 @ 12:39:50
URL: http://nouw.com/linneabenjaminsson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0