hälsokoll med dino

Idag har vi varit med Dino hos vår veterinär för att röntga igenom honom och göra en liten hälsokoll. Allt såg superfint ut, han har en galla på ena bakbenet så där var vi lite oroliga över om det fanns en lös benbit. Men inget hittades där. Gallan kommer inte försvinna utan det är mer ett skönhetsfel, den ligger i kotsenskidan och kommer inte påverka honom. Så nu är det bara att köra på med inridningen. :) Det var bara vi på kliniken idag och det har aldrig hänt. I vanliga fall är det fullt av hästar och en lång väntan. Så allt gick fort och vi kom hem i tid. :)
När Dino fick sin första hovböld på ena frambenet åkte vi ju till närmsta klinik pga att han var så halt. Ingen hovböld hittades och därför röntgades han oxå. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så sa dom ju att dom hittat en grej på röntgen. Vilket var en cysta. Det är inte så bra prognoser på det vad jag hört (aldrig haft en häst med det) och såklart blev man väldigt ledsen. Vår första egna uppfödning vill man ju ska vara frisk och fräsch. Men vägrade tro på dom förrän vår veterinär kollat på det. Det var alltså ingen cysta utan bara en skuggning på bilden samt att det även kunde varit hovbölden som syntes lite. Men nu känns det så bra att alla ben är fina och att det bara är att köra på. :) Bästa veterinären!
 
När vi kom hem igen red jag alla tre hästarna och så fick de även nya skor. Nu mår jag dock inte så bra...håller på att bli sjuk, vilket suger. Ska ju tävla lördag och söndag i Ljungby. Men får väl stå ut. Sen ska jag vila upp mig nästa vecka. Ska bara ligga i soffan hela dagarna haha, nä inte riktigt.
Så duktig han är på att åka transport ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0