halmstad dag 2

Blandat resultat idag. Chelsea och jag har haft en väldigt bra säsong utomhus men nu märks det att hon saknar rutin inomhus. Hon är svårare att rida och det går inte lika mycket på räls som det gått utomhus. I 1,20 så fick vi ett nerslag på ett smalhinder och sen fick jag lägga en volt då hon inte riktigt hade fokus på en kombination som kom kort ur sväng längs sargen. Tänkte sen på att ställa henne lite inåt så hon såg hindret i tid.
I 1,30-debuten sen så kändes det bra på framhoppningen men när jag väl kom in på banan så blev jag ganska nervös och stress-red. Vi hoppade runt med ett nerslag då vi kom förstort in på kombinationen. Sen mot sista slutar jag rida och hamnar på ett mellanläge två gånger så resultat blev ute. Sen hoppade jag det igen och red ordentligt. Vet inte vad som hände men jag brukar aldrig göra sånna misstag...brukar inte komma tokfel. Tror jag fick prestationsångest inför debuten och red därav väldigt mycket sämre. Men jag hoppas inte detta ska påverka henne, nu får man snabbt backa lite och gå ner i klasserna. Därför hoppar vi en 1,15 imorgon och jag hoppas hon ska gå in med bra självförtroende ändå.
Jag har hittills aldig ridit med sporrar på henne, men idag kände jag att jag ville ha lite extra när det blev större. Men samtidigt inte ändra något inför debuten. Så därför valde jag utan sporrar. Men ska testa tävla på de imorgon så jag är van och kan använda de i nästa 1,30. 
 
Cazzilla hoppade en 1,30 runda, hon var väldigt duktig. Inte alls spänd som igår. Vi fick ett ner på smalhindret, vet faktiskt inte varför. Hon blev lite lång och hindret var svårt (många som rev det idag, även jag på Chelsea). Skulle hjälpt henne lite mer. Men annars gjorde hon överlag väldigt fina språng banan runt. Jag tycker det är stor skillnad på henne på bara två veckor. Hon är stadigare mellan hindren, mer ihop och mer ridbar. Imorgon går hon 1,25.
 
Jag är verkligen inne i en svacka nu, i våras/somras gick det väldigt bra. Men nu går det väl sådär. Men jag hoppas det ska gå bättre ju fler inomhustävlingar vi gör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0