jobb inom hästbranchen

Har ni kollat? En kort ''serie'' om hur hästbranchen ser ut. Jag vet inte vad jag ska säga, det är hemskt att det ser ut så här men jag har oxå varit där och jobbat för knappt några pengar. Jag ville ju utvecklas och lära mig. Och skulle jag vilja jobba med hästar nu så hade jag inte tackat nej pga dålig lön eller ingen försäkring. Så är det ju. Men jag försöker hela tiden se det så att det inte är ett jobb, utan en utbildning och en plats man lär sig på. För ska man komma någon vart genom att jobba med hästar så är det så här det ser ut. Är man ute efter att tjäna pengar så ska man jobba någon annastans. Tycker det lät ganska bra för henne med 6000kr vitt och träningar/stallplats/boende utöver det! Finns ju så mycket värre ställen... 
Men skulle jag jobba med det igen så ska det vara en plats där jag utvecklas och lär mig, jag skulle aldrig slita så igen utan att få någonting ut av det.
 
Jag kan förstå att det förekommer svarta löner osv i mindre stall men det jag inte förstår är hur stora tävlingsstall i Sverige inte alltid ger vita löner och dessutom väldigt dåliga löner. Jag jämförde min nuvarande arbetsplats på Konsum (där jag tycker man tjänar rätt så bra) med ett stort tävlingstall i Sverige. Om man jämför omstättning vinst osv... så handlar det om helt andra siffror i tävlingsstallet. Och såklart handlar det om helt andra pengar när man köper topphästar än när man köper in varor. Det är en lite mer jämn ekonomi på konsum än vad det är när man driver ett tävlingsstall. Men jag tycker ändå det är ganska konstigt..... Om man har en omsättning på tiotalsmiljoner men ändå inte ''har råd'' att ge vita löner/högre löner. Är det bara för att det är så här hästbranchen ser ut? Eller är det en del i det hela att tävlingsstall omsätter så mycket pga ''utnyttjande'' av arbetskraft? Kommer det någon gång ske en förändring?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0