tränings-tisdag

Har som jag tidigare skrivit Chelsea i ett annat stall nästan granne med våran blivande gård. Så idag skrittade jag ner henne dit och sen red vi en på en plan yta. Tanken är att om ridbanan inte skulle vara klar när vi flyttar hästarna så ska jag ändå kunna trimma dom där. Funkade bra.
Chelsea kollar in nya ridbanan. 
Och här trimmade vi en stund.
 
Sen har jag varit iväg på träning med Aqua o Zilla. Aqua var först ut med markarbete plus att vi tog några språng. Idag behövde inte min tränare sitta upp utan hon tyckte vi jobbat på bra hemma under veckan. Traven är väldigt bra nu, men galoppen behöver förbättras mer. Aqua fick jobba ordentligt och blev trött mot slutet. Nya muskler att börja använda och stärka upp med den nya ridningen. Hon är en väldigt loj häst av sig själv och kommer aldrig kunna bli som ex. Chelsea. Men ju mer jag jobbar på kvickheten i bakbenen på henne, desto bättre blir det. 
 
Sen hopptränade jag Zilla och hon var ganska så stretig på marken. Hon blir alltid lite stretigare när vi är iväg så där kunde jag inte riktigt visa våra fina framsteg vi gjort haha.. Men däremot hoppade hon så fantastiskt fint!!! Nu hoppar hon väldigt, väldigt väl. Hon har blivit starkare och mycket mer försiktig. Första gången vi var och tränade tidigt i vintras kommer jag ihåg att hon klonkade i varenda hinder och hoppade väldigt ojämna språng (pga att hon var loj, lång och mycket mer i framvikt). Min tränare trodde inte hon var den försiktiga typen, men det har hon bevisat att hon är nu. Idag hoppade hon bra språng över alla hinder och det var bara att hänga med. Stor utveckling!!!
 
Har aldrig tränat för någon och fått så mycket resultat på så kort tid. Riktigt roligt att jag ser utveckling nu på både mig och hästarna. Nästa vecka är det Chelsea som får följa med, ska bli roligt! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0