onsdagshoppning

Hoppning stod på schemat idag för alla utom Tess eftersom hon hopptränade igår. Vi satte upp samma bana/övningar som vi gjorde på träningen igår. Tycker det kändes bra och det går åt rätt håll. En sak som jag gjort fel på är att när jag drivit på framåt så har jag inte fångat upp utan de har bara ökat farten och istället blivit lååååånga och mer på frambenen. Så det jobbar jag mycket med nu.
 
Cazzilla fick börja. Jobbade med att få ihop henne och mer på bakbenen. Få henne lite snabbare i takten och inte bli långsam i sina bakben. Hon är inte lika extrem som Aqua men ändå åt det hållet. När vi hoppade sen kändes det väldigt bra. Tänker hela tiden på att aktivera galoppen samtidigt som jag håller ihop. Skrev ju för ett tag sen efter ett hopp-pass att jag tyckte hon var lite loj men det var för jag inte aktiverade bakbenen. Men det gjorde jag idag!! Tycker det är stor skillnad nu efter förra träningen. Just nu blir hon lite stretig i handen men jag måste börja bakifrån med att aktivera hennes bakben och sen när hon blivit starkare så kommer hela formen bli stadigare. Men hon är mycket mer balanserad i sin galopp nu och det ser bättre ut! :)
 
 
Sen var det Aquas tur. Jobbade väl på samma sak men är ännu mer noggrann med att ha hennes bakben kvickare. Hela tiden få henne snabbare. Då blir det en helt annan form på henne och jag får absolut inte det där problemet med att hon krullar ihop sig. Hoppningen gjorde hon väldigt bra och väl, nu när jag aktiverar bakbenen. Annars blir hon lätt loj och touchar lite mycket. Men med bättre markarbete så blir sprången bättre. Pappa glömde filma henne. 
 
Sist var det Chelseas tur. Detta är ju en heeeeelt annan häst än de andra. Väldigt känslig och pigg. Vet inte riktigt än hur jag ska jobba henne. Men försöker ha henne avslappnad i formen och att hon hela tiden väntar och inte springer iväg. Hon gjorde hoppningen bra men sprang gärna iväg efter hindren. Så nu blir det mängder med lydnad. 
 
Bromsar henne mot hörnen så jag slipper dra i henne för mycket. Första gången hon var i ridhuset och vi var iväg med henne. Men hon är så lugn och cool i hanteringen, underlättar väldigt mycket. :)
 
Fick hoppa in och jobba ikväll så ska snart iväg. Min lediga dag försvann haha..men värt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0