Chelsea

Nu tänkte jag skriva om vår nya häst Chelsea. Hon är ett sto född 08 e. Careful - Ampere. Gick Falsterbo med Fredrik Spetz som femåring med 0+4 fel. Sen såldes hon och tanken var att hon skulle fortsätta tävla men har bara gjort några få starter de senaste två åren. Hon har ett syskon som gått svår hoppning med flera placeringar under förra året som 8 åring. Mamman blev tyvärr skadad som unghäst och har bara stått som avelsto.
Denna hästen är lite piggare och känsligare av sig än mina andra, jag tror det passar min ridning mer. Mycket kvickare och mer rädd om sig i sin hoppning men samtidigt ärlig på hinder. Väldigt snäll och lugn i all hantering och verkar vara en väldigt trevlig häst. Ska bli jätte kul att få lära känna henne lite mer. 
 
Just nu är hon inte fullt igång, behöver mer muskler och bättre kondis. Så det ska vi börja jobba upp nu. Sen ska vi ut och hoppa lite små klasser till en början.
 
Första provridningen hoppade jag bara en kombination och ett räcke. Några högre språng tog vi också. Som ni ser är hon lite tunn i sin muskelatur.
 
Andra provridningen hoppade vi en kort bana lite lägre eftersom hon inte är fullt igång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0